-
Petr74 - Občasný návštěvník
Re: Střelba versus laserová operace očí
Ty umělé bifokály dávají spíš od 45-ti let.
Mě je 38 a podle doktora prý budu brýle na čtení potřebovat časem asi také, ale tak za 10 až 15 let. To přežiju.
Teď už vím, že jsem měl jít už před lety, ale lepší teď než nikdy.
Mě je 38 a podle doktora prý budu brýle na čtení potřebovat časem asi také, ale tak za 10 až 15 let. To přežiju.
Teď už vím, že jsem měl jít už před lety, ale lepší teď než nikdy.
-
tom - Častý návštěvník
Takže operace očí definitivně zavrhnuta. Alespoň než se objeví na trhu nějaké kvalitnější nitrooční čočky, tedy takové, které nezhoršují koukání za šera a za tmy. Laserová operace nepřipadá vůbec k úvahu, protože negativa převyšují pozitiva. Možnost vážných komplikací a nestálost zákroku (je mi 40) za to nestojí. 

- Jaroslav Zima
- Častý návštěvník
Snad bude moje zkušenost někomu užitečná.Měl jsem 4,5 a 6 dioptrií -rozptylky ,po operaci laserem (LEXUM) před 10 lety zbytkových 1,5 dioptrií na čtení a to se s časem pomalu zhoršuje, teď je mi 62 a roky se nedají ošidit . Jinak ale absolutně bez potíží od prvního dne, ostrost na dálku stále perfektní .Ale - mám v rodině a mezi známými 4 stejné případy, většinou i na mé doporučení a tam je vše jinak. Většinou potíže s citlivostí a únavností, pálení očí, nutnost neustále používat oční kapky, v jednom případě silně zúžené vidění, okraje rozmazané - tak nevím .Mě osobně se střelecké výsledky oproti brýlím rasantně zlepšily, asi je to silně individuální .
Obsah fóra / Střelectví / OFF TOPIC - MIMO TÉMA