-
glock1719 - Příspěvky: 8120
-
Re: Alfa Steel Sport / Alfa PARA
Dnes mi psal pan Pekařík , že zdarma posílá 2 ks pružin.Tomu říkám servis zákazníkům.
-
Hieronymus - Nový uživatel
Z důvodu levných nábojů uvažuji o koupi Alfa Para 9 mm Luger. Jelikož s revolverem víceméně začínám, chci se zeptat, jaká může být (obecně) teoretická životnost takové zbraně v porovnání s ráží .38 Sp. a .357 Magnum s ohledem na rozdílné tlaky střeliva. (Samozřejmě za předpokladu podobně dimenzovaných součástí a průměrných laborací.)
Je tu nějaký bohatýr, který už s Alfou Para vystřílel větší počet nábojů a mohl by se podělit o praktické postřehy ohledně spolehlivosti a opotřebení?
Je pravda, že Alfa Para má stejný rám, případně i jiné díly identické, resp. stejně dimenzované jako Alfa Steel .38 nebo .357?
Díky
Je tu nějaký bohatýr, který už s Alfou Para vystřílel větší počet nábojů a mohl by se podělit o praktické postřehy ohledně spolehlivosti a opotřebení?
Je pravda, že Alfa Para má stejný rám, případně i jiné díly identické, resp. stejně dimenzované jako Alfa Steel .38 nebo .357?
Díky
-
- PaF
2 bosch
Bud v klidu. Prvni 3 tis. nejsou na zbrani poznat. Odesla jen spatne zakalena pruzinka tlacitka vyklopeni valce.
Luger si muzes nalaborovat, jak chces. .357 to jiste namaha vic.
Ale hlavne -servis je v CR a velmi vstricne jednani ve firemni prodejne dela z reklamaci prijemny vylet
.
Bud v klidu. Prvni 3 tis. nejsou na zbrani poznat. Odesla jen spatne zakalena pruzinka tlacitka vyklopeni valce.
Luger si muzes nalaborovat, jak chces. .357 to jiste namaha vic.
Ale hlavne -servis je v CR a velmi vstricne jednani ve firemni prodejne dela z reklamaci prijemny vylet

-
4mike - saigaholic
PaF píše: .........Luger si muzes nalaborovat, jak chces. .357 to jiste namaha vic.......
357 max.pressure
35,000 psi (241 MPa)
9x19
34,084 psi (235 MPa) (+P je cca +10%)
38spec.
lehce pod 50%
-
-
Hieronymus - Nový uživatel
Díky!
Jinak vlastní laboraci si nepořeším, to už by manželka nezvládla
Jinak vlastní laboraci si nepořeším, to už by manželka nezvládla

-
Dnes na střelnici min začal drnout válec s náboji.Pohledem vidím , lehce trčí zápalník.Musel jsem rozkuchat celou zbraň , zničit šroubovák a našel problém.Po 6000 výstřelech byl lehce roztemovaný konec zalníku a drhl v té matici co ho drží v rámu.
Už zase šlape.
Tohle je nutné udělat se šroubovákem.
Už zase šlape.
Tohle je nutné udělat se šroubovákem.
-
4mike - saigaholic
vložku pořádně dotáhni a nejlíp zakápni modrým loctitem (243)
pokud by se Ti povolila, roztemuje ji přenosovka a zápalník bude drhnout zas, jen z jinýho důvodu
pokud by se Ti povolila, roztemuje ji přenosovka a zápalník bude drhnout zas, jen z jinýho důvodu
- lukasv
- Častý návštěvník
Chci se zeptat aktivních uživatelů Alfa Para takže, jak jsem pročetl vlákno tak dotaz je směřován spíše na PAFa a glock1719 a of course na 4mike, pánové jaký byl rozdíl v odporu spouště (ideálně v kg) a celkově charakteru spouště po výměně těch sportovních pružinek? Povedlo se Vám vychytat nastavení, aby spolehlivě odpaloval jak tvrdé tak měké zápalky?
Vzhledem k tomu, že 625 v 5" se už nedělá tak počuhuji po 6" v 9 para, ale rád bych před tím někde vyzkoušel rozdíl v chování mezi 4" a 6" abych si udělal přímo na místě objektivnější názor. Prioritní využití IPSC, KVZ, popř. nějaká mířenka, prioritně střelba v DA chodu.
Vzhledem k tomu, že 625 v 5" se už nedělá tak počuhuji po 6" v 9 para, ale rád bych před tím někde vyzkoušel rozdíl v chování mezi 4" a 6" abych si udělal přímo na místě objektivnější názor. Prioritní využití IPSC, KVZ, popř. nějaká mířenka, prioritně střelba v DA chodu.
-
Roadrunner81 - Nový uživatel
Jste někdo majitelem Alfy v nerezu? Vážně o ní přemýšlím, tak by mě zajímaly zkušenosti uživatele 

-
Pružiny tam mám zpět tovární.
Cose týká nerezového kusu má ho kolega viz pár stran zpět.Podotíkám jen , že pajšl není nerezový.Problémi žádné.
Cose týká nerezového kusu má ho kolega viz pár stran zpět.Podotíkám jen , že pajšl není nerezový.Problémi žádné.
- lukasv
- Častý návštěvník
-
Sportovní set nemám.Měl jsem nějakou slabší pružinu spouště , ale po čase se mi spoušt přestala vracet tak jsem dal origo.Ta zase praskla , ale výrobce poslal zadara hned novou.Zbraň střílím vcelku dost a jsem spokojen.
- PaF
Ja tam zadna sportovni streva nemam. Lehka prace s bici pruzinou, jinak jen prelesteni. Charakter spouste byl OK uz predtim, ted je nizsi odpor, zmereno to nemam... Ale subjektivne velmi prijemne DA, SA zachovano, ale prakticky ji neuzivam. CEnou za pohodu ovsem je vetsi citlivost na zapalky.Uzivam jen Federaly, takze bez problemu. Jedine, ze jich vzdycky musim koupit 1k najednou, protoze jsou vypadky na trhu.
Sportovni pajs se pry stale teprve chysta. Nejde to tak rychle, jak se cekalo.
Sportovni pajs se pry stale teprve chysta. Nejde to tak rychle, jak se cekalo.
- Corrino
- Nový uživatel
Ahoj.
Mám se svým ALFA Para úplně stejný problém jako Glock 1719 - lehce mi trčí ven konec zápalníku a při rotaci válec drhne.
Bohužel z jeho příspěvku jsem úplně nepochopil, jak to pořešil. Můžu tedy poprosit o nějakou radu/tip, popřípadě o kontakt na nějakého puškaře z Prahy, který by to mohl opravit?
Díky moc.
Mám se svým ALFA Para úplně stejný problém jako Glock 1719 - lehce mi trčí ven konec zápalníku a při rotaci válec drhne.
Bohužel z jeho příspěvku jsem úplně nepochopil, jak to pořešil. Můžu tedy poprosit o nějakou radu/tip, popřípadě o kontakt na nějakého puškaře z Prahy, který by to mohl opravit?
Díky moc.
-
Pokud nejsi technicky zdatný a nemáš aspoň základní dílnu tak to svěř puškáři.Zbraň se musí celá rozdělat a je potřeba vyrobit jedn přípravek.Viz šrouhovák.Pak je potřeba Loctite 243 .Na zalepení vložky uderníku do rámu.
- koutlosh
- Nový uživatel
U té alfy (četl jsem to tu, ale chtěl bych si to trochu utřídit) je tedy z hlediska životnosti (s ohledem na počet ran) lepší uhlík než nerez? Bude rozdíl nějak výrazný? Jak je na tom černěná varianta s odolností proti korozi při nošení (pot)? Je tam nějaká odolnost, nebo to bez nějakého olejového povlaku bude chytat hned? Dá se kvér kdyžtak nějak přečernit, nebo řešit nějakou alternativní úpravou? Krom snadného hledání v trávě a odolnosti rámu proti korozi, má nerez nějakou přednost? Hůř se může mířit, co?
-
Oggy - Častý návštěvník
Pokud z nějakého důvodu preferuješ uhlíkovou ocel před nerezem a bojíš se o povrchovku (odolnost proti korozi), tak máš ještě na výběr pochromovanou variantu. Mám 3863 sport v brynýru a povrchovka drží (ovšem ho nenosím, tak nevím jak dlouhodobě s potem). Pak mám ještě 3861 v chromu a povrchovka drží super. Mám ho od 2006 a má zatím nastříleno cca. 5000 nábojů.
Obsah fóra / Krátké zbraně / Revolvery a Deringery