jericho
Častý návštěvník
Častý návštěvník

26.11.2011 13:12

Re: Použití zbraně v ostrém konfliktu

http://www.youtube.com/watch?v=EqP4ZQGqi7M
Na tomhle videu (také už tu bylo) je zajímavé pozorovat prsty na vs mimo spoušť a kam pistolí míří. V jednom okamžiku má už policista vlevo vzadu prst na spoušti, ten více vepředu se důsledně drží prstu mimo spoušť a vědomě mířil (zpočátku) na zem. Jinak všechna čest němcům.
Pak je pro mě s otazníkem ta situace, kdy si policista stoupne do dveří zády k náckům - kde má v tu chvíli služební zbraň? Věří natolik své autoritě? Nebo ji vůbec nemá?

Zlojan
Nový uživatel
Nový uživatel

26.11.2011 13:36

Má ji v ruce, jde to vidět na konci videa...jistě ne příliš bezbečné, teoreticky by o ni mohl velmi rychle přijít, ale evidentně spoléhá na svůj úsudek - náckové se chtěli pobít s antifou, ne se nechat postřílet od jeho kolegů.
Zajímalo by mě, jestli by u nás v takové situaci policajt tasil...mám pocit že s myšlenkou následných problémů s inspekcí by si to hodně rozmýšlel :| Což jistě těší všechny zbraňofoby...

Babyman
Častý návštěvník
Častý návštěvník

29.01.2012 17:44

Dnes v noci vykrádali obchod nad kterým bydlím. No, po probuzení zvukem rozbíjeného skla jsem se ozbrojil a opatrně vykoukl z okna. Zloděj si to pak "asi nějak" rozmyslel a přímo podemnou odkráčel pryč. Bylo mi jasné, že zbraň nepoužiji, pač ta osoba ke mně v tu chvíli byla o patro níž na chodníku a skoro zády.

Pro ty, kdo mi řeknou, že se na takový věci mám vyprdnout a volat policii. Pokud by se třeba fetka po krádeži rozhodla obchod zapálit, tak by mi o patro výše bylo asi teplo. :-)

Clint
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

29.01.2012 20:46

Naopak, naprosto ideální pozice pro použití zbraně, lupič zádama a ještě dole pod tebou :D Nejen že tě takto nemohl ohrozit, ale navíc ani zahlédnout :wink: (neviděls snad western Život a doba soudce Roy Beana, jak odbouchnul zazadu toho bastarda? Také mu říkali, že se férově nepostavil útočníkovi v tvář a on na to "nejsem blázen") :)

Babyman
Častý návštěvník
Častý návštěvník

29.01.2012 21:38

Clint: Tak teda příště. 8)

Jinak nakonec jsem rád, že jsem zbraň ostře opět nemusel použít. Westerny jsou sice dobrá inspirace, ale v našich končinách stále existuje CPZ, vazba a "fungující" právní stát. :)

Clint
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

29.01.2012 22:22

Samozřejmě máš pravdu, ani já bych se nechtěl dostat do situace, abych musel zvažovat použití zbraně. V našich končinách je tohle ještě zdaleka neošetřené, nakonec padouch je hrdina a napadený zabiják. Nicméně jsou situace, kdy bych asi neváhal, šlo by-li o rodinu a asi by mě nezajímalo, že by na mě šel třeba s nožem. Nicméně, to už se tu určitě stokrát řešilo....

Reklama

PetrL3
Častý návštěvník
Častý návštěvník

30.01.2012 11:51

Nám minulý týden v noci z minulého čtvratka na pátek otevřeli (bez poškození a alarmy zticha) 2 auta ze 4 před naším rodiným domem. Nic se neztratilo (v jednom z odemčených byla dětská sedačka - žádná levná). 2 auta nechaly být (obě oktávky,v jednom z nich sem měl sedačku i se základnou v hodnotě cca 7000 Kč).

Sousedovi o ulici výš vybrali garáž a vzali všechno nářadí. Bylo to několik chlapů a soused viděl odjíždějící auto.

Tak nevíme, co chtěli nebo jestli si ty auta tipovali, že je ukradnou později? Jedno je stará herka do 100 tisíc, druhý 4 roká mazda 3, tak se mi nezdá, že by to někdo kradl, když všichni okolo mají určitě cenější auta. Radši ale všechny teď parkujeme na zahradě, kde se alespoň automaticky rozsvicejí světla.

Nejhorší je ta bezmoc. I když mě alarm upozorní, že mi něco kradou, střílet je o basu, bez pistole tam nepůjdu, takže se to teď ve mně pere a nevim co dělat. Mám připravenej foťák, ale to je pravděpodobně na nic. kdyby se odvážili až úplně k domu, tak už bych tam asi šel a v případě, že by se pohybovali směrem ke mě, tak asi i střílel. Nebo bych jen šel zpět do domu a zamkl se. Fakt nevim. Mam malý dítě a spokojenej jednoduchej život. Jó kdyby šlo o rodinu, to by byla jiná. Ale ty auta a nářadí se dají koupit. Ale čím míň má člověk na rozhazování, tím míň se chce těch věcí vzdát bez boje.

BTW dnes si koupím nějaký alarm alespoň na dílnu, ve který mám motorku, zámky už tam jsou 3 a světlo s čidlem, motorka je přiváýzaná řetězem k ocelovýmu regálu. Nevím co víc můžu udělat.

TripleTap
Nový uživatel
Nový uživatel

30.01.2012 12:00

Mne se osvedcil v aute alarm, ktery mi posle SMS v pripade, ze byl alarm spusten, pripadne pozici auta, pokud se pohybuje. Prvni moznost neni nijake extrasuper zabezpeceni, ale aspon se dozvim, kdyz se neco deje. Druha moznost se hodit muze, ale doufam, ze ji nebudu potrebovat...stejne jako zbran.

john.hawk
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

30.01.2012 12:12

for Petr : Frkni na fasádu nebo nad dílnu kameru ( stačí atrapa) a mělo by to být dostatečně odstrašující..

MRAK
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

30.01.2012 13:46

Prý existuje alarm, kterej blikne a chvilku potom s bleskem vyfotí a fotku ti zašle do mobilu, mejlu a podobně ...
Na to bliknutí se skoro každej většinou instinktivně otočí tím směrem a foťák hezky zachytí obličej.

Pokud to tak funguje, hodlám to dát na chalupu - s cedulkou : Upozornění. Právě jste byl vyfocen, vaše fotka je zpracována a odeslána na policii. nebo tak něco ....

Joezbrna
Častý návštěvník
Častý návštěvník

30.01.2012 13:48

Lowcost offline řešení je takováto cedulka:
:mrgreen:

PetrL3
Častý návštěvník
Častý návštěvník

30.01.2012 14:01

Ta cedulka ti určitě pomůže u následnýho soudu :D .
Ale vážně, náš instalatér měl na baráku kamery (ne repliky) a ukradli mu je (jsou to 2 roky). Ten sms alarm mě taky napadl, ale problém je, že oni ty auta otevřeli tak, že alarm nehoukal. Teda ta mazda alerm nemá, ale ta audi A6 jo, a ani nepíp.

Když sem byl teď v bauhausu kupovat ten alarm, tak sem tam na jednu repliku kamery koukal. Prodávají to za cca 450 Kč, tak to mážná koupim. Nebo rovnou funkčí i s obrazovkou, to se dá myslím pořídit okolo 3 tisíc a dm to do patra na balkon. Tam to snad neukradnou.

TripleTap
Nový uživatel
Nový uživatel

30.01.2012 14:16

Bohužel platí, že pokud něco chtějí ukradnout, tak to ukradnou...a zabezpečení řádově nákladnější než hodnota střežené věci jaksi nemá smysl.

PS: Ten GSM/GPS alarm lze využít i z druhé strany. Když kouknu z okna a auto není tam kde by být mělo (=ukradeno), dá se poloha vyžádat a pak si s vhodnou výbavičkou u pasu pro auto společně s PČR dojet (jistě, má to svoje "ale")... už jsme OT.

Fugoo
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

30.01.2012 14:53

Proč ty alarmy na autech nehoukali je pravděpodobně ten, že jsou zapojeny tak, že se zapínají a vypínají buď klíčkem v zámku nebo společně s centrálem, měl jsem bmw sedmičkové řady a zde to bylo také, origo alarm se zapínal či vypínal dálkovým ovladačem s polečně s otevřením centrálu, na tom by nic nebylo ale oni tam pro případ, že by nešel ovladač udělali možnost deaktivace alarmu pomocí klíčku, takže jsem odemkl klíčkem a alarm se vypnul, a že zámky na autě lze odemknout i bez klíče si iluze nedělám, vše vyřešilo odstřižení drátu kterým se to deaktivovalo (musel se najít dle schémat), v případě poruchy DO se prostě odemklo a začlo to řvát a tajným spínačem se to teprve vypnulo, takže na to bacha origo alarmy jsou někdy nedomyšlené...

Add. GSM alarm, běžně používám jíž snad přes 10let starý telefon ve kterým tedy musí být simka a pod nějaký číslo na klávasnici (0-9) zadám svoje tel. č. tlačítko daného čísla kuchnu a na tištěný spoj pod tlačítkem si naletuju drátky a při polachu se mě tyto drátky spojí relátkem a telefon mě zavolá, že se něco děje...

komu se to nechce dělat tak se dá použít třeba toto http://www.flajzar.cz/novy-gsm-komunikator-ugate-2-microgate-2.htm to už umí více věcí.

Sorry za OT

Dominator_88
Nový uživatel
Nový uživatel

30.01.2012 15:25

sry za OT, nemáte někdo ten obrázek v křivkách či ve vysokém rozlišení?

Joezbrna píše:Lowcost offline řešení je takováto cedulka:
:mrgreen:

wolf

30.01.2012 15:27

Osobne se ted chystam do auta koupit
http://www.unishop.cz/ishop/index.php?a=detail&d=550
protoze tim potrebuji startovat taky nezavisle topeni ...

Clint
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

30.01.2012 17:07

Ukradnou ti všechno, to je prostě krutá pravda, stačí chtít a mít k tomu dostatek času, případně vhodnej vercajk. Obecně platí dvě pravidla. Za prvé čím víc prvků k zabezpečení použiješ, tím lépe, pač zloděj potřebuje delší čas, riskuje tím prozrazení a mnohdy ho to od úmyslu odradí, vezme auto, co stojí vedle a nemá zabezpečení žádné. Ta druhá věc je dobrá pojistka.
Já měl motorku pod GSM alarmem (stropní čidlo), dále alarm na kotouči od Abusu a řetězem přivázáná ke kotvě v betonové podlaze. Garáž standart uzamknutá. Víc udělat nemůžeš. Odstranit tyhle věci by mi nějakou dobu trvalo a je čas na příjezd Policie. Se zamknutým houkajícím kotoučem se mašina, vážící 150 kilo těžko nakládá, navíc by museli přeříznout bezp. řetěz. O vytržení kotvy ze země by se vůbec nepokoušeli, nebylo tam moc místa.

Ale uplně nejlepší pravidlo je: Co oko nevidí, ruka neukradne :D

john.hawk
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

29.02.2012 11:29

john.hawk
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

13.03.2012 12:16

DaVca
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

13.03.2012 19:40

Sorry ze jsem trosku OT, ale co to ma na tom Glocku vzadu?

PředchozíDalší

Obsah fóra / Střelectví / OFF TOPIC - MIMO TÉMA