-
DaveG17 - Častý návštěvník
Re: Výběr sluchátek
Jomekabi-mozna uz mas sluch trochu mene citlivy,ale jestli si divam dobre,tak ty vybrane sluchatka maji utlum (NRR) jen 21dB-to je dost malo... daji se koupit za rozumne penize s utlumem 27-31 dB a to je velky rozdil.
-
MarK - Moderátor
- Bydliště: Wien8, Praha8 ________________________ »»» zbranekvalitne.cz «««
Sound Trapy i TacSporty mají jen 20 a taky je lidi používají často.
Jinak tady je peltoráckých headsetů docela hodně (a koukám, že tam je i kabelová redukce):
http://www.best4headsets.co.uk/category ... f/page.htm
Jinak tady je peltoráckých headsetů docela hodně (a koukám, že tam je i kabelová redukce):
http://www.best4headsets.co.uk/category ... f/page.htm
-
Eb - Pravidelný návštěvník
eschaia:čínský kopie peltoru na ostrý střelby vřele nedoporučuju,neb zesilujou všechny zvuky,nejen řeč
...
pokud opravdu potřebuješ sluchadla s mluvenim,tak zainvestuj do comtacu nebo sordinu.. Comtac II seženeš GI verzi (napevno mic a cca půl metru wiring s jackem pro PTT) komplet sadu i s sigle-dual PTTčkem a futrálem kolem 5k,což je imho velmi friendly cena. nevýhodou je,že PTTčko má vývod(y) na MBITR
osobně bych se spíš snažil někde ulovit comtacy s volnejma vstupama,a příslušenství si dokoupil postupně zvlášť, neb takhle mšá možnost místo micu koupit origo krkafon,kterej je imho na použití v kraválu a obzvlášť v technice vhodnější.

pokud opravdu potřebuješ sluchadla s mluvenim,tak zainvestuj do comtacu nebo sordinu.. Comtac II seženeš GI verzi (napevno mic a cca půl metru wiring s jackem pro PTT) komplet sadu i s sigle-dual PTTčkem a futrálem kolem 5k,což je imho velmi friendly cena. nevýhodou je,že PTTčko má vývod(y) na MBITR
- Kód: Vybrat vše
http://www.tacticaleng.com/mc_images/product/image/u229u.jpg
osobně bych se spíš snažil někde ulovit comtacy s volnejma vstupama,a příslušenství si dokoupil postupně zvlášť, neb takhle mšá možnost místo micu koupit origo krkafon,kterej je imho na použití v kraválu a obzvlášť v technice vhodnější.
-
MARKONY - Moderátor
Re: sluchátka - ochrana sluchu
Prosím neviděl jste tohle někdo u nás v prodeji : http://www.tactical-store.com/ts-pl-hr-fl6n.html
- cernyr
- Pravidelný návštěvník
Přesně tohle sháním. Na webu jsem to našel u firmy Center Net, www.centernet.cz. Zkusím se u nich dnes cestou z práce zastavit. Dám pak vědět.
-
mocima - Pravidelný návštěvník
Chci si udělat ještě opožděné Vánoce a objednat si nějaká elektr. sluchátka. Sportacy mi přijdou hodně drahé oproti jiným a proto se rozhoduju mezi Caldwell E-Max (cca 1100 Kč) a Howard Leight Impact Sport (cca 2100 Kč). Hodnoty NRR mají téměř stejné, takže teď je to spíš o komfortu nošení.
Které byste z nich doporučili? Nebo ještě úplně jiné?
Které byste z nich doporučili? Nebo ještě úplně jiné?
- Peterelektro
- Občasný návštěvník
Tie Howardy som mal.Za tu cenu čo sa daju objednat s Americka su super ale pozor,nevhodne na menšie hlavy....
-
dejment - Pravidelný návštěvník
http://cs.strobl.cz/elektronicka-slucha ... ell-e-max/
Zajímalo by mne, jak na tom jsou tydle hluchátka, cena je super, ale aby něco uměli. Dík
Zajímalo by mne, jak na tom jsou tydle hluchátka, cena je super, ale aby něco uměli. Dík
-
mocima - Pravidelný návštěvník
dejment: to je důvod proč jse se tu ptal, ale nikdo na ně nezareagoval.
Na venkovní střílení asi budou dostatečné, ale já chodím většinou na krytou a když si vedle mě stoupně někdo s kosou a ještě vhodným kompenzátorem, tak vyklízím bojiště.

Na venkovní střílení asi budou dostatečné, ale já chodím většinou na krytou a když si vedle mě stoupně někdo s kosou a ještě vhodným kompenzátorem, tak vyklízím bojiště.

-
ufo - Moderátor
Mam je, jsou ok. Uziju je i na pusce diky snizenemu profilu.
Pokud s tim mas problem na vnitrni strelnici, tak si tam pridej spunty do usi nebo kup lepsi.
Na vnitrni dostanes tlakovou ranu do hlavy at chces nebo ne - pokud si vedle tebe svacne nekdo z vz 58/858 a podobne.
Pokud s tim mas problem na vnitrni strelnici, tak si tam pridej spunty do usi nebo kup lepsi.
Na vnitrni dostanes tlakovou ranu do hlavy at chces nebo ne - pokud si vedle tebe svacne nekdo z vz 58/858 a podobne.
-
Za reakce děkuji. Ještě by mne zajímalo, jaký že to je výrobce " Caldwell "
Je pravda, že na krytou střelnici taky chodím, ale kosu tam nikdo nestřílí, tuším že tam není povolená.
A tlumí dobře i větší ráže?? Myslím tedy hlavně pistolové. ( ale ráži 50AE tady nikdo stejně nemá )
Přijde mi zbytečný, kupovat sluchátka za 7 litrů, ikdyž v porovnání se zdravým sluchem to je zadarmo, to je fakt. Doteď používám Peltor H7 nebo jak se menujou, jsou dobré, ale jelikož rozhodcuju, tak bych taky potřeboval i slyšet mluvené slovo. Jde o to, aby ty elektronický netlumily méně, než klasický.
Je pravda, že na krytou střelnici taky chodím, ale kosu tam nikdo nestřílí, tuším že tam není povolená.
A tlumí dobře i větší ráže?? Myslím tedy hlavně pistolové. ( ale ráži 50AE tady nikdo stejně nemá )
Přijde mi zbytečný, kupovat sluchátka za 7 litrů, ikdyž v porovnání se zdravým sluchem to je zadarmo, to je fakt. Doteď používám Peltor H7 nebo jak se menujou, jsou dobré, ale jelikož rozhodcuju, tak bych taky potřeboval i slyšet mluvené slovo. Jde o to, aby ty elektronický netlumily méně, než klasický.
-
ufo - Moderátor
Nevim co to jsou vetsi raze, sam pouzivam na 9P, .40SW, .45ACP, .223Rem, 12/70.
Pokud mas pocit, ze by to vevnitr nestacilo, pridej spunty.
Pokud mas pocit, ze by to vevnitr nestacilo, pridej spunty.
-
Zapoměl jsem uvést, že končím s rážema na 9 mm Luger. Ale už laškuju s myšlenkou 45 ACP.
-
pekoz - Častý návštěvník
Taková věc:
Protože jsem začal laškovat s flintičkou (CZ858) jsem hledal něco co by šlo použít místo Peltorů 540 - jsou super ale překáží na pažbě. Takže jsem porovnával EL.Smartreloader a EL.Caldwell bo na ty el. Peltory fakt nemám prachy. No a objevil jsem - je fakt že to sem do diskuze o akt. uších - LEVNÝCH zrovna nepatří -ale DETEX má tohle:
http://eshop.ammoservis.cz/index.php?detail=EP138
tak jsem si řek - za ty prachy....
no a vyzkoušeno na VENKOVNÍ - CZ858, CZ75TS 9L, a nějaký perkusní Colt45...strašná pecka, plus MOSIN 1944...
za ty prachy SUPER - zcela na úrovni PELTOR Bull s´EYE - http://www.alliancze.cz/sluchatka-strel ... b/d-70386/
(protože jsem se taky podíval co je uvnitř a Pelt. toho tam mají méně
)
No a proč o tom píšu? Protože:
Od toho samého výrobce tam mají i EL. asi za 1200.-. Jsou pravda trochu silnější ale doporučuji zařadit do výběru, protože pokud jsou stejně dobré ve své cenové třídě jako ty levné ve své tak....
Protože jsem začal laškovat s flintičkou (CZ858) jsem hledal něco co by šlo použít místo Peltorů 540 - jsou super ale překáží na pažbě. Takže jsem porovnával EL.Smartreloader a EL.Caldwell bo na ty el. Peltory fakt nemám prachy. No a objevil jsem - je fakt že to sem do diskuze o akt. uších - LEVNÝCH zrovna nepatří -ale DETEX má tohle:
http://eshop.ammoservis.cz/index.php?detail=EP138
tak jsem si řek - za ty prachy....
no a vyzkoušeno na VENKOVNÍ - CZ858, CZ75TS 9L, a nějaký perkusní Colt45...strašná pecka, plus MOSIN 1944...
za ty prachy SUPER - zcela na úrovni PELTOR Bull s´EYE - http://www.alliancze.cz/sluchatka-strel ... b/d-70386/
(protože jsem se taky podíval co je uvnitř a Pelt. toho tam mají méně

No a proč o tom píšu? Protože:
Od toho samého výrobce tam mají i EL. asi za 1200.-. Jsou pravda trochu silnější ale doporučuji zařadit do výběru, protože pokud jsou stejně dobré ve své cenové třídě jako ty levné ve své tak....
- cony
- Častý návštěvník
Sám mám Howard Leight Impact Sport. Jsou super, používám je i na kryté střelnici pro všechny běžné ráže i 50AE zvládly. Výhody 2 stereo mikrofony jsou skladné, vejdou se i pod přilbu rozměr i útlum odpovídá PELTOR Bull s´EYE, v ceně je i kabel 3,5mm, jsou na 2AAA baterie ty jsou v jednom sluchátku, mají automatické vypnutí, baterky mám přez rok původní a pořád jedou. Nevýhody: je potřeba si je vyzkoušet, nesedí každýmu. Náušníky nejsou kompatibilní s petorem, nutno používat jejich a nedělají silikonové.
-
mango - Občasný návštěvník
Já si jdu zítra pro tyhle http://canis.cz.kyle.netdevelo.cz/ochrana-sluchu-2/muslove-chranice-sluchu-peltor-h540a-411-sv/ . Měl jsem je půjčený na střelnici a byly (si myslím) vyhovující a účinné. Jsou i za hezkou cenu, oproti internetovým obchodům.
-
-
pekoz - Častý návštěvník
-
mango - Občasný návštěvník
Je pravda, že jsou oproti ostatním trochu větší, ale taky mají podle popisu největší útlum. A když už je to na ochranu sluchu... Naštěstí tam měli víc druhů, tak jsem to vyzkoušel, ale nakonec jsem vzal stejně ty, který jsem si vyhlídnul jako první (viz odkaz). Na dlouhou zbraň, by mohli překážet.
-
Severan - Občasný návštěvník
Zkoušel jste někdo sluchátka Peltor TACTICAL XP a Peltor SPORT TAC II. Jakj doporučíte a proč. Díky.
Obsah fóra / Zbraně / Obecně o zbraních