-
Jimi - Moderátor
Jo, jo trenovat hod batuzku na cil za soucasneho taseni vrhace knedliku. Kazdopadne rozptyleni utocnikovy pozornosti je vhodne. Pokud neni trenovany a pripraveny "na vsechno", nejaka sekunda se tim ziskat da. Dobry napad byl na tom videu od cmk ze seminare sebeobrany...flusnout do tvare (jen pro ty co to umi) Ja bych se poflusal sam. 

-
Anorektik - Častý návštěvník
Hod baťůžkem beru, ovšem tenhle případ je o 1000 nábojů v něm, a v okamžiku kdy ho sundam ze zad jde prakticky k zemi
(13 kg v zadním tahu na jedné ruce), takže v tomto případě to není příliš použitelná rada a utíkat se s tim opravdu nedá.
Kdo máte doma odpovídající počet nebo hmotnost v nábojích, tak si to zkuste - je to mrtvá váha na ledvinách, nikoliv v kletru za krkem.
(13 kg v zadním tahu na jedné ruce), takže v tomto případě to není příliš použitelná rada a utíkat se s tim opravdu nedá.
Kdo máte doma odpovídající počet nebo hmotnost v nábojích, tak si to zkuste - je to mrtvá váha na ledvinách, nikoliv v kletru za krkem.
-
Jimi - Moderátor
-
Kall - Příspěvky: 2286
-
-
Kall - Příspěvky: 2286
-
Jimi - Moderátor
Určitě nestřílet do zad. Jednak ten zloděj ví prd, že jsou uvnitř náboje a pak útok netrvá. Trvá sice trestný čin, ale zde by byla obrana zcela zjevně nepřiměřená útoku. Možná bych si lajznul střílet, pokud by zdrhal s mojí nabitou zbraní (pokud bych měl druhou), ale asi bych to před soudem neobhájil. Pokud utíká stálo by za pokus pustit jednu dve "do vzduchu", moh by lup pustit v naději, že ho dalšíma nenakrmíš.
-
§ 58
Zabezpečení zbraní a střeliva
(1) Nošené nebo přepravované držené zbraně všech kategorií, včetně jejich hlavních částí a zakázaných doplňků nebo střelivo do nich, musí být pod neustálou kontrolou držitele zbrojního průkazu nebo držitele zbrojního průvodního listu pro trvalý vývoz, dovoz nebo tranzit zbraní nebo střeliva, který přepravu realizuje.
Jestliže nechám zloděje se střelivem, popř. zbraní v klidu odejít, dojde ke ztrátě neustálé kontroly - tzn. že záměrně porušuji zákon ! V souvislosti s tím bych měl odevzdat zbroják a zbraně do doby než budu zase z pohledu zákona bezúhonný. Vy by jste si to lajzli ?
Zabezpečení zbraní a střeliva
(1) Nošené nebo přepravované držené zbraně všech kategorií, včetně jejich hlavních částí a zakázaných doplňků nebo střelivo do nich, musí být pod neustálou kontrolou držitele zbrojního průkazu nebo držitele zbrojního průvodního listu pro trvalý vývoz, dovoz nebo tranzit zbraní nebo střeliva, který přepravu realizuje.
Jestliže nechám zloděje se střelivem, popř. zbraní v klidu odejít, dojde ke ztrátě neustálé kontroly - tzn. že záměrně porušuji zákon ! V souvislosti s tím bych měl odevzdat zbroják a zbraně do doby než budu zase z pohledu zákona bezúhonný. Vy by jste si to lajzli ?
-
Jimi - Moderátor
-
Voux - Pravidelný návštěvník
Do zad rozhodně nestřílet - není to NO.
Navíc jak si sám řikal o tom batohu s tim olovnatym materiálem - "... utíkat se s tim opravdu nedá" - takže ho bez problémů doběhneš, v běhu mu rozkopneš nohy aby padnul a namlátil si hubu, na zemi ho dokopeš (aby se nezvednul a nedal ti nakládačku) a odebereš mu ten materiál.
Navíc jak si sám řikal o tom batohu s tim olovnatym materiálem - "... utíkat se s tim opravdu nedá" - takže ho bez problémů doběhneš, v běhu mu rozkopneš nohy aby padnul a namlátil si hubu, na zemi ho dokopeš (aby se nezvednul a nedal ti nakládačku) a odebereš mu ten materiál.
- skemro
- Pravidelný návštěvník
-
SW_FOX - Grafoman
Zasažená bedna s municí nedělá nic.... jinak já zastávám názor, že když ti někdo ukrade munici, tak ať si ji vezme. Beze zbraně mu bude k ničemu, navíc munice bez papírů jde na trhu sehnat běžně a tebe za to nikdo nebude popotahovat, protože ty jsi svoji přece vystřílel..... munice narozdíl od zbraně nemá číslo....
-
Poděkování
Díky všem za Vaše názory, teď už v tom mám poměrně jasno a o to mi šlo. Takže si nejspíš pořídím vobuch abych mohl "odnašiteli" mlasknout jednu na klíční kost nebo přes haksny v kombinaci se sprayem (nejspíš nějakým tím směrovým) abych mohl (v reakci na jiný thread) lomcovateli zrcátek pootevřeným okénkem zabránit v otevření mé plechovky a smlsnutí si na jejím "obsahu". Jenom nevim jestli se mi to všechno vejde na pásek když připočtu miláška a rez. zásobník ...
-
jericho - Častý návštěvník
Do takového trychtýře vůbec nejdu. Už se mi to stalo (obdoba) byla tam parta mládežníků v "dobré náladě" a začínali si mě všímat, tak jsem se otočil a šel kus zpět a zahnul za roh - i když to jasně vypadalo, že se jich bojím. Obešel jsem to druhou ulicí a dost opatrně. Kdyby byli od počátku rozhodnutý, tak nic moc neudělám - oni si počkají až budu dost blízko, jednu mi jebnou za krk a šance nic moc ani s pistolí. Kdyby se za mnou pustili, mám víc času na tahání a varování.
-
zoufalec - Častý návštěvník
Já jsem vytáhl krochnu (v té době ještě plynovku) asi před 7 lety v Blansku u hospody "U Štěpánka". Po 23.00 jsem šel z práce na vlak. Parta fest narvaných maníků na mě poštvala vlčáka. Měly z toho dost prču, do té doby než jsem zaklekl za popelnici a vytáhl plynovku. To mě zachránilo od asi dost nepříjemnýho pokousání. Jak někdo z nich viděl že mám zbraň, zavolal psa zpátky a šli dělat bordel jinam. Dneska na to mám Makarova s pionýrským heslem: Vždy připraven! (náboj v komoře).
- Stanislav Lukš
- Pravidelný návštěvník
Zaujala mne ,,diskuse": baťoh + zbraň. Kamarád používá baťoh. Celkem často u sebe nosí hudební nástroj za dost peněz. Nějaké házení s ním v jeho případě nepadá v úvahu. Vypomohl si podpažním pouzdrem. Jde to při ,,napasování" obojího celkem dobře dohromady.
I tak by ale chtělo tuhle mírně akademickou debatu oživit zážitky někoho, kdo vystřelil.
I tak by ale chtělo tuhle mírně akademickou debatu oživit zážitky někoho, kdo vystřelil.
-
Brigadier - Pravidelný návštěvník
Dnes jsem jako obvykle jel vlakem z práce a přestupuji na jednom menším nádraží. Byl čas 20 minut, tak jsem vlez do čekárny k pokladně, koupit si traťovou jízdenku na další období. U automatu na kávu tam stáli 4 nalití "siláci", věk 20-25, neprohlížel jsem si je....zrovna se pokoušeli navážet do jedné slečny. Koupil jsem si jízdenku, a zamířil jsem k lavce v čekárně. V tom se ten "nejsilnější" ze všech čtyř začal navážet do mě. Slovně. Nevšímal jsem si jich, nekoukal po nich, dělal jsem, že tam nejsou. V duchu jsem si sypal popel na hlavu, že s sebou nemám teleskop. Měl jsem u sebe "jen" G17 a v báglu UTON. Tak jsem položil bágl na lavku a začal jsem jakože cosi hledat. Vytáhl jsem nůž a strčil do kapsy. Během toho, aniž by cokoliv zpozorovali, prošli kolem mě, pořád se snažili se navézt, vyprovokovat. Když jsem za pár minut vyšel na perón, situace se opakovala. Jen jsem se modlil, ať nejedou tím samým motorákem, co já.
...prostě tomu teleskopu bylo dnes doma dobře...
...prostě tomu teleskopu bylo dnes doma dobře...

-
Iha - Příspěvky: 1466
-
zoufalec - Častý návštěvník
-
Iha - Příspěvky: 1466
Obsah fóra / Střelectví / OFF TOPIC - MIMO TÉMA