- Kelbly
- Nový uživatel
Re: Cestování s EZP (sport, lov)
máte někdo přesnou a celou adresu střelnice VTSU Záhorie
ctějí to po mě PČR Vyškov abych to napsal na modrák
na APSS jsem psal před týdnem a nikdo se neozval
ctějí to po mě PČR Vyškov abych to napsal na modrák
na APSS jsem psal před týdnem a nikdo se neozval
-
SW_FOX - Grafoman
www.google.cz a plánovač trasy v záložce mapy, vytiskni a je klid....
-
Kall - Příspěvky: 2286
-
Drobná informace k EZP.
pokud jsou v EZP kolonky pro zbraně plný a člověk potřebuje vepśat novou zbraň,musí požádat o nový EZP kolek 600 a za kolek 100 mu vepíšou qer.
Nikde není psáno kolik EZP může člověk mít
pokud jsou v EZP kolonky pro zbraně plný a člověk potřebuje vepśat novou zbraň,musí požádat o nový EZP kolek 600 a za kolek 100 mu vepíšou qer.
Nikde není psáno kolik EZP může člověk mít
-
4mike - saigaholic
-
Potvrzuji,k že cestování se zbraní s BA je složité, cestou tam i zpět jsem měl dojem, že to officers dělají poprvý.......
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
Nema nekdo zkušenost s cestováním s loveckou puskou do Jihoafrické republiky?
-
tholis - Občasný návštěvník
Zbrojní průkaz.
Mám standartní ZP. Nový typ(2roky). Je platný i v USA? Švagr je američan, má haldy zbraní(hodlá mi nějakou i darovat=to bude taky legrace jí dovézt že
) a rád bych si zastřílel. Sice má soukromý pozemek, ale rád bych jel i jinam, třeba na jejich střelnici.
Pokud není mezinárodní, jak ho mohu na mezinárodní povýšit?
PS: nikde jsem to nenašel, tak pokud to tu je tak se omlouvám.

PS: nikde jsem to nenašel, tak pokud to tu je tak se omlouvám.
-
Justinian - Častý návštěvník
Re: Zbrojní průkaz.
Na půjčení zbraní na střelnicích tam nepotřebuješ ZP. Ekvivalent našeho ZP ve většině států ani neexistuje. S dovezením zbraně z US hodně štěstí, trpělivosti a peněz, budeš to potřebovat (jinak tu na to jsou založená témata). Můžeš si pořídit nanejvýš evropský ZP, ale ten nefunguje tak, jak si představuješ, že funguje.
-
Kendziro - Častý návštěvník
tholis: Napiš z kterého státu USA je, zkusím to dohledat podrobněji
-
Severní Karolína. Dovoz zbraně si zkusím pořešit dnes na oddělení zbraní na PČR. Je tam i problém v tom že švagr (američan) se rozhodl jít do ČR a chce své miláčky sebou. to bude asi taky masakr co 

-
jomekabi - Příspěvky: 2011
- Bydliště: Tábor _______________________ člen sdružení LEX | http://www.gunlex.cz
Neni problem.
Pred asi dvema lety jsem tu mel znameho (take cecho-american), ktery si privezl nekolik zbrani. Poslal jsem mu pozvani od klubu (jelikoz poradame nejake zavody temer kazdy tyden, to nebyl problem) a on si vyridil pruvodni doklady na ceskem konzulate. S aerolinkama take nemel problem, akorat zbrane musel ulozit do nakladoveho prostoru (vse potrebne si s nima samozrejme take vyridil predem).
Co si musel vyridit a americkymi urady s ohledem na zpetny dovoz nevim, ale problemy nemel.
Pred asi dvema lety jsem tu mel znameho (take cecho-american), ktery si privezl nekolik zbrani. Poslal jsem mu pozvani od klubu (jelikoz poradame nejake zavody temer kazdy tyden, to nebyl problem) a on si vyridil pruvodni doklady na ceskem konzulate. S aerolinkama take nemel problem, akorat zbrane musel ulozit do nakladoveho prostoru (vse potrebne si s nima samozrejme take vyridil predem).
Co si musel vyridit a americkymi urady s ohledem na zpetny dovoz nevim, ale problemy nemel.
-
jomekabi:
To mě velice překvapuješ
Na zbraních mi sdělily, že to je neskutečně administrativně složité. Každopádně paní byla neskutečně ochotná. Říkala že jí to samotnou zajímá a že napíše na prezídium aby jí mé dotazy zodpověděli. Problém je hlavně USA, protože s nimi nemám takřka nic navzájem uznatelného
Jinak ZP není mezinárodně uznatelný a je s ním problém po celé EU. Jediná šance je na pozvání, takže to je velice nemilé. Budu muset bohužel pod dohledem hostitele..
To mě velice překvapuješ

-
glock1719 - Příspěvky: 8120
S tím Evropskýn ZP je to stejně komedie.Šef jezdí lovit do JAR a toho formuláře co se posílá na farmu chtějí napsat číslo Evropského ZP.
-
jomekabi - Příspěvky: 2011
- Bydliště: Tábor _______________________ člen sdružení LEX | http://www.gunlex.cz
tholis píše:jomekabi:
To mě velice překvapuješNa zbraních mi sdělily, že to je neskutečně administrativně složité. Každopádně paní byla neskutečně ochotná. Říkala že jí to samotnou zajímá a že napíše na prezídium aby jí mé dotazy zodpověděli.
Pani o tom nic nevi a ani vedet nemuze, protoze to s okresnimi oddelenimi nema nic spolecneho, oni to nevyrizuji. Jak jsem jiz napsal, ja mu poslal pozvani (tj. oficielni pozvani od klubu) a on si to vyrizoval na nasem konzulate v Americe.
tholis píše:Jinak ZP není mezinárodně uznatelný a je s ním problém po celé EU. Jediná šance je na pozvání, takže to je velice nemilé. Budu muset bohužel pod dohledem hostitele..
Mas pravdu, samotny ZP neni mezinarodne uznatelny. I kdyz pojedes nekam v EU, musis mit EZP+nas ZP+ pozvani od hostitelskeho klubu. Ale to s Tvym dotazem nema nic spolecneho a, pokud se nemylim, nekde tu je na to tema jine vlakno.
Obsah fóra / Střelectví / Zbrojní průkaz, Legislativa, První pomoc / Zahraničí (dovozy, vývozy, legislativní odlišnosti)