-
Bobr - Moderátor
Milosekk píše:Scháním pro kámoše zbraň a už mi celkem došly nápady.Chce samonabíjecí pušku pro střelbu na 200-300 metrů,vyjimečně až na 500m.Prodává se u nás něco takovýho?A to to ještě nesmí být tiger ani saiga,musí to být laciný a mít to pořádnou ráži. .............................
a tímto jsem dokončili kruh a jsme zase u rvního příspěvku tohoto audi

-
SW_FOX - Grafoman
-
DK - Pravidelný návštěvník
No nevim jakej máš rozpočet na zbraň.
Já jsem zvažoval nákup samonabíjecí pušky na výkonej náboj. S mým hodně omezeným rozpočtem mi zůstal výběr mezi rumunskym PSL, Zastavou M76, a Norinko M308 (M14).
Nakonec jsem se rozhodl pro tu M14tku co je na marstar.ca holá za 399CAD, zatim na ní šetřim.
Všechny výše zmíněný zbraně se po osazení optikou dají považovat za DMR (designated marksman rifle) tzn. že na 500m s ní trefíš chlapa, na 800m už musíš mít fakt kliku.
Pokud máš rozpčet trochu větší tak u brýmový měli Garanda v .308 a G3, ty by mohly mít podobnou přesnost ale stojej kolem 40ti kilopeněz
Já jsem zvažoval nákup samonabíjecí pušky na výkonej náboj. S mým hodně omezeným rozpočtem mi zůstal výběr mezi rumunskym PSL, Zastavou M76, a Norinko M308 (M14).
Nakonec jsem se rozhodl pro tu M14tku co je na marstar.ca holá za 399CAD, zatim na ní šetřim.
Všechny výše zmíněný zbraně se po osazení optikou dají považovat za DMR (designated marksman rifle) tzn. že na 500m s ní trefíš chlapa, na 800m už musíš mít fakt kliku.
Pokud máš rozpčet trochu větší tak u brýmový měli Garanda v .308 a G3, ty by mohly mít podobnou přesnost ale stojej kolem 40ti kilopeněz
-
gunman - Častý návštěvník
-
-
hetzer - Častý návštěvník
-
-
hetzer - Častý návštěvník
-
OK
Abysme tu neduplikovali vlákno tak více v http://www.strelectvi.cz/forum/norinco-m305-m14-t4029-15.html
Abysme tu neduplikovali vlákno tak více v http://www.strelectvi.cz/forum/norinco-m305-m14-t4029-15.html
-
gunman - Častý návštěvník
- Milosekk
- Nový uživatel
Dávám plně za pravdu předešlé myšlence o dovozu přes oceán. Už i na puškohled musí být dovozní licence. Chtšl jsem nějaké drobnosti, které se týkají né hlavních součástí zbraně, a měl jsem smůlu. I v SRN je zákaz prodeje do jiných zemí než je německo nebo země která obdržela dovoz od bratra za velkou louží cokoliv prodat jinám . Je to třeba červeně vyznačené u OBERLANDARMS.
-
Lopez - Častý návštěvník
Možná by stálo za úvahu projet švýcarské obchodníky se zbraněma, občas se u nich něco najde a dovoz je ok(vím z vlastní zkušenosti) Doprava flinty cca 80 CHf, plus jejich povolení je cca 50 Chf(pokud je to ve vojenské ráži 5,56/223 , 7,62x51/308...)
A bohužel taky clo, dph a zkušebna, neb švýcaři nejsou v CIPu. Takže stejně slovo "levná" je bohužel trochu zavádějící
Kvalitní montáž na M14 stojí od Trijiconu 467$, nebo obyčejná od B-Square 73$
A bohužel taky clo, dph a zkušebna, neb švýcaři nejsou v CIPu. Takže stejně slovo "levná" je bohužel trochu zavádějící

Kvalitní montáž na M14 stojí od Trijiconu 467$, nebo obyčejná od B-Square 73$
-
premek - Site Admin
-
veiko - Častý návštěvník
Re: Samonabíjecí odstřelovačka
Tak schválně:
1. Odstřelovačku, Samonabíjecí, 1,5moa max, zásobník min 10, nejlépe vojenskou at vydrží
5.56x308
2. Odstřelovačku, Opakovací, 1,5moa max, zásobník min 10, nejlépe vojenskou at vydrží
5.56x308
Cena do 50 000,- i s optikou.
1. Odstřelovačku, Samonabíjecí, 1,5moa max, zásobník min 10, nejlépe vojenskou at vydrží

2. Odstřelovačku, Opakovací, 1,5moa max, zásobník min 10, nejlépe vojenskou at vydrží

Cena do 50 000,- i s optikou.
-
ufo - Moderátor
Rem R15/R25 223/308. 
Kdyby vic, tak HK MR223/MR308.
Samonabijecka na bazi AR-15 se da i poskladat na prani - upper s tezkou hlavni. Zalezi jen na vkusu kazdeho soudruha.

Kdyby vic, tak HK MR223/MR308.
Samonabijecka na bazi AR-15 se da i poskladat na prani - upper s tezkou hlavni. Zalezi jen na vkusu kazdeho soudruha.

-
Knecht - Častý návštěvník
Ok, byv vykázán (asi správně) z debaty o optikách, zkusím vznést dotaz tady, abych zbytečně nezakládal nové vlákno. Jedná se o to, že chci stavět pušku od optiky
- tedy POSP 8x42 s montáží na AK mám (neplánovaně a zdarma) a nemám na co to namontovat.
Sice jsem samonabíjecí ostřelovačku (no, spíš "ostřelovačku") plánoval, ale ne teď a ne nutně s touto optikou. Když už ji ale mám...bylo by mi ji líto prodat, takže ji chci využít. Současně ale nemám v plánu do toho investovat desítky tisíc, momentálně pro mě ostřelovačka zdaleka nemá takovou prioritu a ani si ji tak často neužiju. Takže Dragunov a Tigr pro mě mimo, Romak v běžné cenové relaci taky (leda by se ho někdo chtěl bez optiky zbavit do dvaceti litrů). Nehodlám stavět závodní speciál, jde mi o to dát dokupy pušku, která tuhle optiku aspoň trochu využije. Prostě která mi umožní si trochu zablbnout, aniž bych to vnímal jako vyloženě mrhání střelivem. Takže klasická vz.58 a její klony jsou v tomhle případě asi taky mimo, už je to zbytečně velké zvětšení.
- limit na pušku bych si dal řekněme 20 000,- Kč, fakt to není má priorita
- samonabíjecí, vojenská nebo civilní klon (tedy ne lovecká kulovnice)
- ideálně aspoň v základech ovladatelná i levoruč, ale není to nezbytně nutné, střílím oběma
- montáž optiky a dvojnožky by neměla náročností a investicemi zkazit radost z celku
- kosmetické požadavky - uvedená optika by se k ní měla aspoň trochu vzhledově hodit
Prozatím je mým favoritem nějaká jetá Saiga .308Win, ale třeba bude mít někdo i jiné nápady.
Na SVT to počítám asi nemá cenu dávat. Stavba 58y s dlouhou hlavní ve vhodnější ráži na objednávku? Holá zbraň bez nového pažbení by se snad do těch 20 000 i vešla (co si vybavuju z hovoru s p. Balcarem z Gunexpertu), ale taky nevím jestli je to vhodné řešení. Nu, názory vítány.

Sice jsem samonabíjecí ostřelovačku (no, spíš "ostřelovačku") plánoval, ale ne teď a ne nutně s touto optikou. Když už ji ale mám...bylo by mi ji líto prodat, takže ji chci využít. Současně ale nemám v plánu do toho investovat desítky tisíc, momentálně pro mě ostřelovačka zdaleka nemá takovou prioritu a ani si ji tak často neužiju. Takže Dragunov a Tigr pro mě mimo, Romak v běžné cenové relaci taky (leda by se ho někdo chtěl bez optiky zbavit do dvaceti litrů). Nehodlám stavět závodní speciál, jde mi o to dát dokupy pušku, která tuhle optiku aspoň trochu využije. Prostě která mi umožní si trochu zablbnout, aniž bych to vnímal jako vyloženě mrhání střelivem. Takže klasická vz.58 a její klony jsou v tomhle případě asi taky mimo, už je to zbytečně velké zvětšení.
- limit na pušku bych si dal řekněme 20 000,- Kč, fakt to není má priorita
- samonabíjecí, vojenská nebo civilní klon (tedy ne lovecká kulovnice)
- ideálně aspoň v základech ovladatelná i levoruč, ale není to nezbytně nutné, střílím oběma
- montáž optiky a dvojnožky by neměla náročností a investicemi zkazit radost z celku
- kosmetické požadavky - uvedená optika by se k ní měla aspoň trochu vzhledově hodit
Prozatím je mým favoritem nějaká jetá Saiga .308Win, ale třeba bude mít někdo i jiné nápady.
Na SVT to počítám asi nemá cenu dávat. Stavba 58y s dlouhou hlavní ve vhodnější ráži na objednávku? Holá zbraň bez nového pažbení by se snad do těch 20 000 i vešla (co si vybavuju z hovoru s p. Balcarem z Gunexpertu), ale taky nevím jestli je to vhodné řešení. Nu, názory vítány.
-
Justinian - Častý návštěvník
POSP má docela drsný ofset doleva, pro leváka to není nejpříjemnější, zeptej se Chekyho. 

-
Knecht - Častý návštěvník
To je fakt, ale jak říkám, střílím oběma...pravé oko mám dokonce o fous lepší.
- h1x
- Častý návštěvník
viděl bych to na L1A1. Cena je kolem 18-20k a s trochou šikovnosti by ta optika snad šla použít. Myslím, že na zbrani by nevypadala špatně. Lepší samonabíječku v .308 v této cenové relaci asi neseženeš.
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
To je ta samá varianta jako nasadit optiku na vz.58.Na prd.Ani s jednoho odstřelovačka nikdy nebude.
Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Samonabíjecí a vojenské