Andy
Častý návštěvník
Častý návštěvník

12.12.2005 16:56

Zna nekdo puskohledy Accushot co prodava Hubertlov?

Zna nekdo puskohledy Accushot co prodava Hubertlov?

Velmi zajimave parametry.... ale velmi zarazejici ceny!
Kde je chyba?

http://www.hubertlov.cz/lovce/puskohledy.html

Vyrobce:
http://www.leapers.com/pages/optics/5th ... 0scope.htm

Obrázek
Obrázek

Kall

12.12.2005 18:26

Asi by bylo nejlepší tam zavolat a poptat se.
Zejména bych se vyptával na jakou jsou určeny ráži flinty, neb i výrobky věhlasnějších firem, který se namontovaly na větší ráži než 22 LR utrpěly nevratný změny.Nejde jen o to, jestli jsou vhodný na větší ráži, třeba 308 win, ale kolik vydrží ran, pokud by to nekdo měl na myslivost, kdy vystřelí až 10 ran za rok tak je to jiný , než třeba tenhle: 8) , kterej vystřelí za rok 1000 ran.

Andy
Častý návštěvník
Častý návštěvník

12.12.2005 18:28

Kall píše:Asi by bylo nejlepší tam zavolat a poptat se.
Zejména bych se vyptával na jakou jsou určeny ráži flinty, neb i výrobky věhlasnějších firem, který se namontovaly na větší ráži než 22 LR utrpěly nevratný změny.Nejde jen o to, jestli jsou vhodný na větší ráži, třeba 308 win, ale kolik vydrží ran, pokud by to nekdo měl na myslivost, kdy vystřelí až 10 ran za rok tak je to jiný , než třeba tenhle: 8) , kterej vystřelí za rok 1000 ran.

Kalle, jedu tam... napisu pak sve pocity... slo mi o to, zda uz s tim nekdo neudelal nejakou vlastni zkusenost.

Kall

12.12.2005 18:32

Kdyby to bylo tak dobrý jak píšou, asi by si to někdo koupil i na závody, zatím sem to mezi lidma neviděl.
Oproti leupoldu nebo NF by to byla celkem slušná úspora.

Patejl
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

13.12.2005 10:56

accushot

Poté, co jsem zjistil, že je to Leapers, tak ruce pryč. měl jsem kompaktní leapers (tuším že 3-9x) na SKS, koupený z Ameriky, a byla to sračka. Sice prý supr kvalita, plněný dusíkem a kdesi cosi, ale osnova byla neostrá /jako "špatně namalovaná" a při přepnutí z 3x na 9x se muselo kompletně přeostřít okoulár. Navíc myslím, že nedržel nastřlení. Navíc šel dost ztuha.
Nevermore

Andy
Častý návštěvník
Častý návštěvník

13.12.2005 11:16

Mel jsem to vcera v ruce. Musim rici, ze me mile prekvail velmi ostry obraz. Nic rozmazaneho. Prisvit pekny. Zoom plynuly.

To co pise Patejl jsem nezaznamenal. Nicmene zas tolik casu si s tim pohrat jsem nemel. Navic byl vecer. Tma.

Zkousel jsem paralaxu, zdalo se ze funguje dobre.

Co je asi kazdemu jasne... ze srovnavat s leupoldem za 40kkc asi nema cenu. Na zavodni strileni to neni vhodny puskohled ani nahodou.
Zcela jiste ten puskohled nedrzi cverec... cili nevraci se 100% na puvodni bod nastrelu. Nicmene byl jsem ujisten, ze recoil drzi zcela jiste (pry testovano z 300WinMag ... 1000 vystrelu a drzi).

Bavim se o 4-16x56 mildot, prisvit

Moje pouziti je ciste lovecke... ostatne i s touhle ideou je tohle zbozi pry prodavano.

No nevim, zatim vaham.

Reklama

perdix
Nový uživatel
Nový uživatel

13.12.2005 18:41

Andy píše:Mel jsem to vcera v ruce. Musim rici, ze me mile prekvail velmi ostry obraz. Nic rozmazaneho. Prisvit pekny. Zoom plynuly.

To co pise Patejl jsem nezaznamenal. Nicmene zas tolik casu si s tim pohrat jsem nemel. Navic byl vecer. Tma.

Co je asi kazdemu jasne... ze srovnavat s leupoldem za 40kkc asi nema cenu. Na zavodni strileni to neni vhodny puskohled ani nahodou.
Zcela jiste ten puskohled nedrzi cverec... cili nevraci se 100% na puvodni bod nastrelu. Nicmene byl jsem ujisten, ze recoil drzi zcela jiste (pry testovano z 300WinMag ... 1000 vystrelu a drzi).

Moje pouziti je ciste lovecke... ostatne i s touhle ideou je tohle zbozi pry prodavano.

No nevim, zatim vaham.

Vždycky se mi líbí tyhle nekonečné úvahy.
Do flinty vrazím mraky peněz, střílím dobrým střelivem, koupím dobrou montáž a na čem ušetřím??? Na optice.
Můj názor je, že to, co se týká zbraní, tak se nevyplatí nikdy šetřit a zvlášť ne u loveckých, kdy na tom závisí víc než dobrý pocit.
Nikdy bych nešel do něčeho horšího než do meopty, to si radši počkám a přišetřím.
Ale je to můj názor a nikomu ho nevnucuju.

Andy
Častý návštěvník
Častý návštěvník

13.12.2005 20:45

perdix píše:
Andy píše:Mel jsem to vcera v ruce. Musim rici, ze me mile prekvail velmi ostry obraz. Nic rozmazaneho. Prisvit pekny. Zoom plynuly.

No nevim, zatim vaham.

Vždycky se mi líbí tyhle nekonečné úvahy.
Do flinty vrazím mraky peněz, střílím dobrým střelivem, koupím dobrou montáž a na čem ušetřím??? Na optice.
Můj názor je, že to, co se týká zbraní, tak se nevyplatí nikdy šetřit a zvlášť ne u loveckých, kdy na tom závisí víc než dobrý pocit.
Nikdy bych nešel do něčeho horšího než do meopty, to si radši počkám a přišetřím.
Ale je to můj názor a nikomu ho nevnucuju.

Mas samozrejme pravdu.... ale znas to ;-)

Ale spis nez tyhle uvahy me zajima, zda nekdo dalsi s timto puskohledem neudelal nejakou zkusenost?

DeadMan
Častý návštěvník
Častý návštěvník

13.06.2011 19:13

Re: Zna nekdo puskohledy Accushot co prodava Hubertlov?

Tak prozměnu zas zlobí kroužky Accushot :evil:

Dotahoval jsem to s citem ani jsem necítil nějaký velký odpor když to ruplo :shock:

Šroubky které svírají samotnou optiku byly dotaženy tedy mnohem více (rovněž s citem) a nic se jim nestalo :idea:

Má to cenu reklamovat nebo lze očekávat něco v tom smyslu že jsem si to způsobil neodbornou manipulací a že jsem měl montáž svěřit puškaři atd. (tohle bylo koupeno přes internet, né z Hubertlov aby nedošlo k mýlce)

:evil:

EDIT: teď mě tak napadlo že se na to asi vykašlu ty špatné šroubky z toho vytluču (jsou z druhé strany jakoby vlisované a je tam místo klasického 6ti hranu nabo kulatého imbusu taková hvězdice/tisícihran nebo jak to říct) a koupím ocelové s odpovídajícím průměrem a bude, co na to říkáte?
Přílohy
IMAG0111_1.jpg

glock1719

14.06.2011 13:43

Levné 2x placené.Lidi kupujte aspoň střední třídu a ne šunty.Raděj počkám a přišetřím.Nemusím mít na pušce optiku za každou cenu když na ni zrovna nemám.

DeadMan
Častý návštěvník
Častý návštěvník

14.06.2011 17:59

tak jsem se na reklamaci vykašlal

byla by to ztráta času a peněz s nejistým výsledkem

koupil jsem dneska ve specializovaném obchodě za 4,- Kč :D vysokopevnostní ocelové imbusové šrouby a je to 8)

jo a sorry za foto kompletu (všimnul jsem si toho až když už jsem všechno schoval uklidil a zamknul a nechtělo se mi to zase znovu aranžovat :oops: )
Přílohy
IMAG0120_1.jpg
IMAG0121_1.jpg

glock1719

14.06.2011 18:05

S puvodnich matek jsi ty zalomene srouby vyndal nebo mas i novo matky?

DeadMan
Častý návštěvník
Častý návštěvník

14.06.2011 18:35

vyndal ale zahodil a vzal jsem raději nové matky protože ty původní se mi zdály na to jaký je vnitřní závit zbytečně velké a ztratily i mou důvěru takže všechno nové a nově jsem tam dal i podložky abych zvětšil dosedací plochu

glock1719

14.06.2011 18:47

Rozumny napad . Nevím proc vyrobci davaji na montaze blato srouby. Ze by cena. Kozap dela to same.

DeadMan
Častý návštěvník
Častý návštěvník

14.06.2011 20:07

sorry za OT ale u Kozapu mě to velice překvapuje i proto že podle některých je to to jediné pravé nezničitelné pancéřové co se dá u nás koupit a dát na optiku :D

jo a přitom ty pořádné šrouby stojí nula nula nic takže nechápu o co jim jde aby ušetřili na hmotnosti nějakou slitinou? :shock: :lol:

glock1719

14.06.2011 20:48

Kozap používá šrouby ocelové , ale pochybné kvality.Protočení 6hranu v inbusu není nic neobvyklého.A konstrukce taky není dotažená do konce.Kámen na kroužkou drží jen jeden šroub bez kolíku a dotáhnout šroub tak , aby byly oba kroužky v ose je strašný ukol.Je na to potřeba udělat přípravek .Rybinu na pásovině a v místě kde jsou hlavy šroubu co jdou ze spodu kamenu do kroužku vyvrtat otvor , aby byly vidět hlava šroubu.Do kroužků namontovat broušenou kulatinu odpovídajícího průměru.Teprve pak se utáhnou šrouby co jdou s kamenu do kroužku.V každém je jen jeden.Po několika takových montážích sobě a známým už to nedělám, raděj lehce připlatím a koupím značkovou montáž která je konstrukčně dotažena do konce a na její montáž není potřeba výroba přípravků.

Obsah fóra / Zbraně / Optika, Příslušenství