-
staM - Moderátor
Re: .500 - přebíjení (.50AE, .500SW atd....)
Kleštinou to zaškrtíš na jeden zdvih.Zaškrcení jde i brutus a nezbortí se nic,ale jen v případě že zvolíš správné rozměry.Pak je s ní pohodová práce.Nechával jsem je dělat na 44 Rem.Mag ale i z jiného důvodu než jen silné škrcení.
- taurus
- Častý návštěvník
No, já už škrtící matrici měl. Byla od Anděla univerzální na .50 AE a .500 SW. Bylo to rychlejší, ale kvalita škrcení špatná. Proto to dělám takto zdlouhavě zato bezvadně(pro mě).
Pokud si matrici dokážeš udělat sám a jsi schopen si vychytat chyby ve výrobě, tak by to mohlo být to správné řešení. Mě se u té krimplovačky stávalo že se nábojnice těsně pod místem škrcení nafoukla. A pak to nešlo do bubnu. A taky v místě škrcení byla matrice ze 3 čáastí které se k sobě přitiskli a tím to uzavčeli. A ty mezery byly vtlačeny do nábojnice. A to je náchylné na trhání kraje nábojnic.
Pokud si matrici dokážeš udělat sám a jsi schopen si vychytat chyby ve výrobě, tak by to mohlo být to správné řešení. Mě se u té krimplovačky stávalo že se nábojnice těsně pod místem škrcení nafoukla. A pak to nešlo do bubnu. A taky v místě škrcení byla matrice ze 3 čáastí které se k sobě přitiskli a tím to uzavčeli. A ty mezery byly vtlačeny do nábojnice. A to je náchylné na trhání kraje nábojnic.
-
Hungry - Moderátor
Stačilo nábojnici trošku pootočit a znova zaškrtit. Mezery by se ztratily... 

- taurus
- Častý návštěvník
- taurus
- Častý návštěvník
Ještě jsem našel 2 fotky toho krimplšmejdu, snad ti to pomůže.
-
staM - Moderátor
To,že se ti "nafukovala" pod místem zaškrcení může znamenat,že materiál nbc nemá být kam vmáčknut a kleština v místě kde tato "vyboulenina" vzniká neposkytuje nábojnici dostatečnou oporu.Taky by to mohlo být způsobeno tím,že kleština jíž ústí nábojnice svírá ale nábojnice není ještě celá na délku vsunuta v kleštině.
To by mohlo znamenat buď malý průměr pro nbci na ústí kleštiny nebo že jsou čelisti kleštiny díky mizernému materiálu z kterého je vyrobena zmáčkmty dovnitř.
Tvé poslední foto ve mě vzbuzuje dojem nějaké upravené puškové kleštiny.
V podstatě jde o stejnou úpravu jako u 480 Achilles kde crimpují kleštinou pro 45-70 gov. viz foto:
To by mohlo znamenat buď malý průměr pro nbci na ústí kleštiny nebo že jsou čelisti kleštiny díky mizernému materiálu z kterého je vyrobena zmáčkmty dovnitř.
Tvé poslední foto ve mě vzbuzuje dojem nějaké upravené puškové kleštiny.
V podstatě jde o stejnou úpravu jako u 480 Achilles kde crimpují kleštinou pro 45-70 gov. viz foto:
-
Hungry - Moderátor
Taurus: Myslím, že si nerozumíme, protože já jsem na vlastní oči viděl, jak to zahlazuje ty mezery... Prostě když zaškrtíš, tak vzniknou a když pak maličko pootočíš nábojnici a znova zaškrtíš, tak je to musí zalisovat. A tam, kde by měly vzniknout už není nezalisovaný materiál... Leda by se tam znova vytláčel...
Já takhle škrtím jen .45-70 a tam to jede nadoraz, bez mezer...

-
Hungry - Moderátor
jinak na to škrcení jak popisuješ stačí koupit ještě jednu, poslední, matrici a tu nastavit na furt...
-
staM - Moderátor
Hungry píše:... Prostě když zaškrtíš, tak vzniknou a když pak maličko pootočíš nábojnici a znova zaškrtíš, tak je to musí zalisovat. A tam, kde by měly vzniknout už není nezalisovaný materiál......
Právě jsem si to zkusil pootočit a funguje to dobře.Sidce vzniknou nové,ale sotva patrné jsou ale vidět pod lupou.Nafotil jsem to makrem,večer to zkusím přihodit.
Pokud se mi fotky povedly,světlo není nic moc.
PS:
Ta kleština na 45-70 stojí za bačkoru.Crimp moc vysoký,cca 4mm.Stlačuje to střelu na menší průměr a pokud jde přez mazací drážku tak vytlačuje ven tuk ze střely.V lepším případě do nábojnice,v horším ven z nábojnice.Pak je vše omatlané.
-
Hungry - Moderátor
hm, tak to je divné. Ted jsem to byl změřit a mi to krimpluje cca 0,91mm na výšku. U hilzen nepozoruju zvýšené praskání, škrtím tak od začátku. Ale přebíjím jen olovo a šrktím do škrtící drážky.
- taurus
- Častý návštěvník
Mě ta krimplovařka opravdu i po otočení dělala otlaky na nábojnici, dle Anděla to byla nějaká pušková krimplovačka předělaná na pětistovku. Tak možná proto.
Naučil jsem se ten způsob bez ní co jsem popsal výše a jde to ok. Na to moje střílení to stačí. Přebiju jich jen 1000 za rok.
Naučil jsem se ten způsob bez ní co jsem popsal výše a jde to ok. Na to moje střílení to stačí. Přebiju jich jen 1000 za rok.
-
staM - Moderátor
Tak se mi povedla alespoň trochu slušně jen jedna fotka.Střela škrcena mimo škrtící drážku.
- taurus
- Častý návštěvník
Tak takhle pěkně to nevypadalo po mé krimplovačce.
Ty otlaky jsou tam vidět i po 2 vystřelení a 2x zkalibrování.
Mimoto jsem včera dělal várku kde byly ještě ty otlaky vidět a při rozhrdlování mě 2 z 20 praskly v místě otlaku. A ty co dělám jen usazovací matricí točím po 15 a pořád dobré.
Ty otlaky jsou tam vidět i po 2 vystřelení a 2x zkalibrování.
Mimoto jsem včera dělal várku kde byly ještě ty otlaky vidět a při rozhrdlování mě 2 z 20 praskly v místě otlaku. A ty co dělám jen usazovací matricí točím po 15 a pořád dobré.
-
tom - Častý návštěvník
Dotaz č.1: mažete při kalibraci hilzny? Přijde mi že už tam je docela tření.
Dotaz č.2: kolik přebití vám hilzny držej? Mám je od Magtechu, a nepředpokládám že to bude nějakej zázrak. Jestli by nestálo za to je stejně jako puškové u krčku vyžíhat. To škrcení jim asi trvale nebude dělat extra dobře.
Dotaz č.2: kolik přebití vám hilzny držej? Mám je od Magtechu, a nepředpokládám že to bude nějakej zázrak. Jestli by nestálo za to je stejně jako puškové u krčku vyžíhat. To škrcení jim asi trvale nebude dělat extra dobře.
-
Oggy - Častý návštěvník
Já je lehce líznu z venku SILKALEM. A to tak, že nábojnici promnu mezi prsty od SILKALU. Jde to potom jako po másle
. Jinak některé nábojnice od MAGTECHU jedu už po sedmé a zatím O.K. a to škrtím docela dost (střela LEE 440 gr. se škrtící drážkou).

- taurus
- Častý návštěvník
Jaké zápalky máte nejraději při přebíjení této ráže?
Myslím ideální poměr mezi tvrdostí a schopností rychle zapálit vysokooběmovou nábojnici?
Myslím ideální poměr mezi tvrdostí a schopností rychle zapálit vysokooběmovou nábojnici?
-
Oggy - Častý návštěvník
Já osobně používám Winchester Large Rifle Magnum
- taurus
- Častý návštěvník
Já používám ( po problémech se zápalkami SB v kombinaci s Accuratem) zápalky CCI.
Ale zajímá mě jestli v nich může být takový rozdíl při zápalu prachu aby mohly narůst tlaky nad únosnou mez.
Třeba když použiju při maximální navážce CCI 200 a potom CCI 350 který jsou magnum a mají jinou třaskavou slož.
Je to něco s čím si dělat starosti? Jde to někde nastudovat?
Ale zajímá mě jestli v nich může být takový rozdíl při zápalu prachu aby mohly narůst tlaky nad únosnou mez.
Třeba když použiju při maximální navážce CCI 200 a potom CCI 350 který jsou magnum a mají jinou třaskavou slož.
Je to něco s čím si dělat starosti? Jde to někde nastudovat?
-
Oggy - Častý návštěvník
Sice je tento můj případ pro tuto ráži OT, ale něco na tom bude.
Měl jsem vhodnou laboraci v 7,62x39 s Ac.1680 pro sa.58.
Používal jsem zápalky Winchester Large Rifle Magnum a vše makalo jak má.
Pak jsem použil SaB Large Rifle a měl jsem z sa.58 opakovačku a nebo nábojnici zavřenou v oknu.
Takže něco na tom bude a to je objem nábojnice podstatně menší.
Měl jsem vhodnou laboraci v 7,62x39 s Ac.1680 pro sa.58.
Používal jsem zápalky Winchester Large Rifle Magnum a vše makalo jak má.
Pak jsem použil SaB Large Rifle a měl jsem z sa.58 opakovačku a nebo nábojnici zavřenou v oknu.
Takže něco na tom bude a to je objem nábojnice podstatně menší.
- taurus
- Častý návštěvník
Zápalky SB vůbec neřeším, ty jsou tak na prd že nemá smysl o tom mluvit.
Spíše mě jde o různé druhy stejné značky a jejich síla slože.

Spíše mě jde o různé druhy stejné značky a jejich síla slože.
Obsah fóra / Střelivo / Přebíjení / Pistolové ráže