- Karel K.
- Častý návštěvník
Re: SKS - Samozarjadnyj Karabin Simonova (7.62x39)
DeadMane! Já to psal! Vykašli se na montáž na krytu závěru. Nejlepší je pevná montáž přímo přivrtaná na rám, nejhůře ta snímatelná z Běloruska (ovšem ta se někdy taky nepovede a bývá kus od kusu křivá).
Dej na radu, ušetříš ve finále spoustu času a peněz za neúspěšné testy, opakované návštěvy střelnic a promrhanou munici (taky jsem tu chybu udělal).
Prosim kroužky Accushot NE, pokud je nechceš dávat na nějakou airsoftku. Držet budou šatně, přesné nebudou – akorát pomačkáš optiku. Kup Kozapácké na weaver, lépe Leupolda. Dotahovat šrouby na optice jen lehce.
Dej na radu, ušetříš ve finále spoustu času a peněz za neúspěšné testy, opakované návštěvy střelnic a promrhanou munici (taky jsem tu chybu udělal).
Prosim kroužky Accushot NE, pokud je nechceš dávat na nějakou airsoftku. Držet budou šatně, přesné nebudou – akorát pomačkáš optiku. Kup Kozapácké na weaver, lépe Leupolda. Dotahovat šrouby na optice jen lehce.
-
Kentan - Častý návštěvník
To je zbytečný, to je zbytečný to je zbytečný. Stejně to bude zkoušet, aby zjistil, že tudy cesta nevede. Některé zkušenosti jsou takzvaně nesdělitelné....... 

-
DeadMan - Častý návštěvník
kurde
prostě pokud to funguje jakože zatím jo tak nechci vrtat do flinty proto to dělám takhle
kdyby mi nevadilo do toho dělat ďoury tak tam už od začátku mám boční montáž
tek kryt se ale časem prostě vychechlá no a půjde do pr.... a pak už to tam vrtnout budu muset
protože opravdu nebudu kupovat "každý rok" nový kryt s montáží
po čase cca 2měs mám vplánu 100m (na 50m to teď lítá v normě) ale teď zase na chvíli potřebuju odstřílet něco z krátké aby byla změna

kdyby mi nevadilo do toho dělat ďoury tak tam už od začátku mám boční montáž

tek kryt se ale časem prostě vychechlá no a půjde do pr.... a pak už to tam vrtnout budu muset

po čase cca 2měs mám vplánu 100m (na 50m to teď lítá v normě) ale teď zase na chvíli potřebuju odstřílet něco z krátké aby byla změna

-
Artifex - Častý návštěvník
Já mám tuto montáž a ani se nehne (UTG gen.5):
-
poud to není kalená ocel tak po 1000 výstřelech se vyžvejká 

-
Je to ocel, dopasovával jsem to karbidovým kotoučem po kousíčkách asi půl hodiny.
-
tak to je dobrá zpráva protože ocel by měla vydržet
ten můj kryt je z nějakého tvrzeného duralu
jaký je průměr těch kroužků?
edit: já tu svojí dopasovával ručně šmirglem a dělal jsem to asi 2 hodiny
ten můj kryt je z nějakého tvrzeného duralu
jaký je průměr těch kroužků?
edit: já tu svojí dopasovával ručně šmirglem a dělal jsem to asi 2 hodiny

-
gunman - Častý návštěvník
zase jsem si vzpomněl na házení hrachu na zeď
-
Kroužky jsou klasické 1' takže na to jde kterákoli optika. Jinak je to vidět že je to z poctivého materiálu, černěné je to lehce do červenofialova.
-
a byla možnost i volby pro 30mm? protože třeba ta Barska má 30mm a 1" je jen 25,4mm
-
Ne, myslím že UTG dělá jen toto. Ale když máš pouzdro závěru s dírami po boku tak už snad nějaký puškař montáž udělá.
-
-
co to je za kukátko?
jinak pak dej určitě vědět jak se s tím střílí až ji provětráš
jinak pak dej určitě vědět jak se s tím střílí až ji provětráš
-
Je to totok: http://www.opticsplanet.com/reviews/rev ... 6287b.html
2-6x28, duplex kříž (foceno přes okno z divně litého skla, trošku obraz deformuje, kvalita obrazu je mnohem lepší ale nechtěl jsem aby někdo z venku způsobil paniku)
Jinak doufám že se to nerozviklá, upravoval jsem to opravdu tak aby celá ta montáž seděla nafest plus ten čep tam musím zamlátit malým kladívkem takže teď je to opravdu nafest. Report podám poté co hodím optiku na Mosina tak je pojedu nastřelit spolu, bohužel už přes měsíc na ni čekám a stále nic, potom podám report na pistolovou optiku na montáži hledí v Mosinovém vlákně.
2-6x28, duplex kříž (foceno přes okno z divně litého skla, trošku obraz deformuje, kvalita obrazu je mnohem lepší ale nechtěl jsem aby někdo z venku způsobil paniku)
Jinak doufám že se to nerozviklá, upravoval jsem to opravdu tak aby celá ta montáž seděla nafest plus ten čep tam musím zamlátit malým kladívkem takže teď je to opravdu nafest. Report podám poté co hodím optiku na Mosina tak je pojedu nastřelit spolu, bohužel už přes měsíc na ni čekám a stále nic, potom podám report na pistolovou optiku na montáži hledí v Mosinovém vlákně.
-
když jsem to dopasovával tak jsem to měl taky tak že ten čep jsem tam musel pomalu namlátit kladivem ale po dvou střelbách a několika rozebrání je síla nutná k zasunutí čepu o dost nižší než na začátku ale třeba to u tebe vydrží déle když je to z oceli ale ten tvrzený dural byl taky pěkně tvrdý když jsem ho "obráběl" no ale .....
jak už jsem několikrát řek až to upadne (a jen tak hned to nebude) tak tam dávám boční montáž 

- navip
- Častý návštěvník
Víte někdo jaká má být vůle mezi plynovým válcem a pístem,zbraň nepřebíjí a uvažuji o opravě.
Né dohady ale konkrétní informaci prosím.
Né dohady ale konkrétní informaci prosím.
-
Tak jsem dneska vyzkoušel natlačit do schránky 10 nábojů a při spouštění závěru to ještě víc zatlačit tak aby se náboj nedostal do komory a šlo to ale pak nešlo spustit spoušť a tak jsem odjistil opatrně schránku tak aby náboje nevyskočily ven a mechanizmus spouště se jak to říct zfunkčnil tak jsem byl schopen "vystřeli" na prázdno a pak jsem schránku dovřel čili schránka plná a v komoře žádný náboj a spoušťové ústrojí ve stavu nenataženo což asi v civilním životě není žádná výhoda ale pokud bych byl na válečné ztezce
tak je zbraň bezpečná (netuším zda jsou tam nějaké důvěryhodné mechanizmy pro nošení s nábojem v komoře krom te primitivní pojistky spouště) a je možné ji jedním pohybem uvést do střelbyschopného stavu 

-
tak jsem dneska po delší době provětral flintu na cca 70m
nutno říct že jsem ji musel znovu nastřelovat ale mě to baví
jelikož jsem byl dnes na již své domovské střelnici poprvé tak jsem nechtěl obtěžovat příliš ostatní střelec (ikdyž si myslím že by jim to určitě nevadilo vše se tam děje v klidu a pohodě žádný spěch) tak jsem nebral metr a nefotil
i na tu vzdálenost se mi dařilo držet soustřel 6cm (samo že to občas ulítlo
ale posunoval jsem ho postupně z pravého horního rohu směrem ku středu) a dokonce se občas (3x) v sérii 10 ran vyskytli doslova trojlístky (vystřeleno celkem 60 ran FMJ Barnaul)
jsem rád že se nakonec neprodala je to momentálně moje nejoblíbenější hračka na blbnutí
nutno říct že jsem ji musel znovu nastřelovat ale mě to baví

jelikož jsem byl dnes na již své domovské střelnici poprvé tak jsem nechtěl obtěžovat příliš ostatní střelec (ikdyž si myslím že by jim to určitě nevadilo vše se tam děje v klidu a pohodě žádný spěch) tak jsem nebral metr a nefotil
i na tu vzdálenost se mi dařilo držet soustřel 6cm (samo že to občas ulítlo

jsem rád že se nakonec neprodala je to momentálně moje nejoblíbenější hračka na blbnutí

-
vypadá to trochu jako bych trpěl samomluvou ale mám tady zas něco ohledně úprav
když jsem měnil pažbení tak jsem si všimnul že pin co drží plechovou krytku plynové trubice na straně hledí není nic moc a ten co byl u pažbení jako náhradní, protože při demontáži je tak 90% šance že se zničí, je taky z mého pohledu nedostačující
sice byl s celkem použitelného materiálu ale měl jsem pořád pocit že ten plech tam nedrží jak by mohl ikdyž není se třeba bát vypadnutí protože je to tam celé zasunuté mezi packami hledí a zajištěné páčkou ale pocit je pocit a tak jsem se rozhodl to udělat tak abych měl 110% jistotu
takže jsem s obtížemi opět vyrazil pin ven a hledal vhodný polotovar pro výrobu nového
starý pin měl průměr cca 2,8mm a jako vhodný materiál se ukázal být hřebík cca 3/60mm
uřezal jsem špičku cca 2cm a ručně smirkem jsem na něm začal vytvářet mírný kužel
poté co šel hřebík volně zasunout tak aby na drukém konci čouhal 1cm tak jsem ho tam nabil o další centimetr tak že už to více nešlo samozřejmě s citem
pomocí pilky jsem uřezal oba konce hřebíku tak že na obou stranách čouhal 1mm který jsem zbrousil pilníčkem na 0,5mm a nakonec rozklepal/roznýtoval
vše jsem začistil smirkem
teď už opravdu nehrozí že by se to vysmeklo a rovněž se tím vymezilo uložení mezi packami hledí tak že je nyní nutné pro demontáž mirně zapáčit šroubováčkem
vzhledem k tomu že ono místo není prakticky nijak namáháno lze použitý materiál považovat za víc než dostačující

když jsem měnil pažbení tak jsem si všimnul že pin co drží plechovou krytku plynové trubice na straně hledí není nic moc a ten co byl u pažbení jako náhradní, protože při demontáži je tak 90% šance že se zničí, je taky z mého pohledu nedostačující
sice byl s celkem použitelného materiálu ale měl jsem pořád pocit že ten plech tam nedrží jak by mohl ikdyž není se třeba bát vypadnutí protože je to tam celé zasunuté mezi packami hledí a zajištěné páčkou ale pocit je pocit a tak jsem se rozhodl to udělat tak abych měl 110% jistotu
takže jsem s obtížemi opět vyrazil pin ven a hledal vhodný polotovar pro výrobu nového
starý pin měl průměr cca 2,8mm a jako vhodný materiál se ukázal být hřebík cca 3/60mm
uřezal jsem špičku cca 2cm a ručně smirkem jsem na něm začal vytvářet mírný kužel
poté co šel hřebík volně zasunout tak aby na drukém konci čouhal 1cm tak jsem ho tam nabil o další centimetr tak že už to více nešlo samozřejmě s citem
pomocí pilky jsem uřezal oba konce hřebíku tak že na obou stranách čouhal 1mm který jsem zbrousil pilníčkem na 0,5mm a nakonec rozklepal/roznýtoval
vše jsem začistil smirkem
teď už opravdu nehrozí že by se to vysmeklo a rovněž se tím vymezilo uložení mezi packami hledí tak že je nyní nutné pro demontáž mirně zapáčit šroubováčkem

vzhledem k tomu že ono místo není prakticky nijak namáháno lze použitý materiál považovat za víc než dostačující

- Slapec
- Častý návštěvník
DeadMan: to je divné, že při tomto postupu nechce cvaknout... Moje bývalé SKS když jsem nabil 10 náboji zamáčkl je níž a opatrně jsem pouštěl závěr, tak byla komora prázdná a spoušť normálně cvakla. Nechápu, že musíš pootevřít nábojovou schránku, aby si vycvak spoušť... A využití to má-když ji chceš mít nenabitou s náboji v zásobníku
a je to jediná možnost jak si můžeš SKS natáhnout jako kosu
.

Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Samonabíjecí a vojenské