S474N
Častý návštěvník
Častý návštěvník

08.11.2006 13:59

Ja uz se k probiranemu tematu radeji nebudu vyjadrovat, neb nechci byti sprosty :lol:

Ted vazne - koukali jste nekdo vcera vecer na porad 112? MP Praha nam dokonce zacina suplovat SKPV. Prevleky, tajne kamery, nahravani, vyprovokovane situace. Slo o to, ze v civilu chodi po Praze a meni si penize se kseftakama a pritom to nahravaji a potom daneho zatknou. Opravdu by me zajimalo, kdy se jeste zacnou cpat na hospodarskou kriminalitu a nebo vrazdy.

Iha

08.11.2006 14:03

No ono me staci kdyz kazdy tyden vidim tu sebranku na hlavaku. Ale musim uznat, ze tam se snazi s tim neco delat. Dokonce i ve vlacich (mam na mysli rychliky) obcas vidis policajta. Ale mohli by to prochazet casteji, rekneme mezi kazdou stanici. A pokud vidi ozrale tak to hned lifrovat ven, ale to jsem snad jeste nezazil.

cmk
Častý návštěvník
Častý návštěvník

08.11.2006 16:21

S474N píše:Ja uz se k probiranemu tematu radeji nebudu vyjadrovat, neb nechci byti sprosty :lol:

Ted vazne - koukali jste nekdo vcera vecer na porad 112? MP Praha nam dokonce zacina suplovat SKPV. Prevleky, tajne kamery, nahravani, vyprovokovane situace. Slo o to, ze v civilu chodi po Praze a meni si penize se kseftakama a pritom to nahravaji a potom daneho zatknou. Opravdu by me zajimalo, kdy se jeste zacnou cpat na hospodarskou kriminalitu a nebo vrazdy.

No nevim, tphle bych jim vubec nezazlival... Po meste se pohyboval hajzlik co prodaval stary Leva, tak ho chytili a usvedcili a frajer pujde asi sedet... Na tom neni nic spatneho...
Otazkou je, jestli pred nejakou skolou v tu chvili nekdo neprejel decko, protoze straznice, ktera tam mela hlidat delala zrovna volavku. Ale jestli to meli zmaknuty tak, ze nic jinhho na frak nedostalo, tak bych jim tu akci i pochvalil.

S474N
Častý návštěvník
Častý návštěvník

08.11.2006 16:48

cmk: no tak hlavne bych rekl, at to bylo jakekoliv, ze jim toto vubec neprislusi. Dalsi veci je, ze pochybuji, ze dotycny pujde sedet. Spis to vypadalo, ze jim vrati penize a bude tvrdit, ze se spletl. Navic si nejsem jist, zdali byla prekrocena castka 5kKc. A co je nejdulezitejsi, pokud je mi znamo, tak straznik bez uniformy neni zadnym straznikem.

oupi
Častý návštěvník
Častý návštěvník

08.11.2006 17:19

Hoj, Satane, dneska jsem se bavil s dalším člověkem (kantorem) a řekl mi, že je to běžná praxe (lístky za stěrač) a jmenuje se to "předvolánka pro nepřítomného pachatele" (aspoň doufám, ale názvem si nejsem jist). Tím nijak nenapadám Tvůj názor, jenom poznámka z praxe.

K tomu Tvému druhému bodu (strážník bez uniformy) máš pravdu § 9 odst. 1
Strážník je povinnen při výkonu své pravomoci prokázat svou příslušnost k obecní polici stejnokrojem s odznakem obecní policie,...
Na jednu stranu jim fandím, bo chytli hajzla. Na druhou stranu by měli především dodržovat zákon, který mají sami hájit. Ale co jsem slyšel, tak MP Praha je případ sám pro sebe.

PiDiBi

08.11.2006 17:28

oupi: to ze to je bezna praxe neznamena ze to neni spatne

Reklama

oupi
Častý návštěvník
Častý návštěvník

08.11.2006 17:33

PiDiBi souhlasím... Napsal, jsem to špatně. Ta předvolánka je v prý souladu se zákonem (jenom nevím, podle jakého paragrafu, zapoměl jsem se zeptat).

volkswagen
Nový uživatel
Nový uživatel

08.11.2006 17:43

A už mám tady těch esencí práva dost a budu chít jedno malé vysvětlení.

Vyhláška MV ze dne 4. dubna 1996:

paragraf 11:

Jednotné prvky stejnokroje

(1) Jednotnými prvky stejnokroje strážníka jsou:
a) kravata černé barvy a bunda, sako anebo plášť černé barvy nebo košile s krátkým rukávem bleděmodré barvy,

b) nárameníky v barvě bundy, pláště, saka nebo košile s krátkým rukávem, bez jakéhokoliv označení,

c) pokrývka hlavy černé barvy,

d) páska na pokrývce hlavy se čtverci v bílé a tmavě modré barvě uspořádanými pravidelně ve více řadách tak, aby se barvy čtverců střídaly šachovnicovým způsobem, umístěná viditelně po celém obvodu pokrývky hlavy s výjimkou kožešinové zimní pokrývky hlavy,

e) odznak na čelní části pokrývky hlavy ve tvaru kruhu bílé barvy s tmavě modrým mezikružím; v horní části mezikruží je v opisu zlatě ražené slovo "OBECNÍ" nebo "MĚSTSKÁ" a v jeho dolní části slovo "POLICIE".

(2) Velikost nárameníků a podrobnosti o tvarovém provedení odznaku a pásky na pokrývce hlavy jsou uvedeny v příloze.

Příloha:

VELIKOST NÁRAMENÍKŮ

(k § 11 odst. 2 vyhlášky)

Šířka nárameníku je minimálně 50 mm, délka nárameníku je minimálně 100 mm.

PODROBNOSTI O TVAROVÉM PROVEDENÍ ODZNAKU NA POKRÝVCE HLAVY

1. Průměr odznaku na pokrývce hlavy je 30 mm.

2. Průměr vnitřního kruhu mezikruží je 15 mm.

3. Slova "OBECNÍ", "MĚSTSKÁ" a "POLICIE" jsou tvořena písmem kolmým, širokým 6 ČSN 01 0451 (Helvetika).

PODROBNOSTI O TVAROVÉM PROVEDENÍ PÁSKY NA POKRÝVCE HLAVY

Délka stran bílého a tmavě modrého čtverce šachovnice na pásce pokrývky hlavy je 5 mm.

Co dodat? Jsou tedy ti poklasní pobíhající v metru v černých kombinézách městskými policisty? Já myslím že ne.

cz858
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

08.11.2006 17:49

MP je prostě víc než zákon.. Ona má svůj vlastní zákon. A to naplněný rozpočet pana starosty( Starosto sorry)
Jak to tady čtu, nehraničí to s nějakým zneužitím?

oupi
Častý návštěvník
Častý návštěvník

08.11.2006 17:57

2 volkswagen. Tuším, že můžou mít ještě baret. a propos? Kde je tam psáno, že odznak musí být na pokrývce nošen viditelně a oni neměli černou bundu? Pod tím mohli mít klidně i kravatu... odznak OP nasazen z vnitřní strany a nášivku s názvem obce taktéž. :D Neber to jako provokaci, ale stejnokroj si stanoví každá obec vyhláškou (jeho součásti). A oni můžou hledat kličky v zíkoně, jako každý jiný (stejně jako PČR)
Naposledy upravil oupi dne 08.11.2006 18:05, celkově upraveno 1

volkswagen
Nový uživatel
Nový uživatel

08.11.2006 17:59

Nárameníky? Bílá páska? Odznak 30mm na čepici?

Obecní vyhláška je nadřízena ministerské?

btw se to píse a propos....

oupi
Častý návštěvník
Častý návštěvník

08.11.2006 18:05

Asi jsme se nepochopili... Nárameníky zevnitř, bílá páska na vnitří straně, odznak taky tak. Ty to nemusíš vididět a oni to přesto mají, tzn. splňují nařízení. A tu vyhlášku obce jsem uváděl jenom jako, že obec si určuje, odstín košile, střih bundy, atd. Nikde jsem nepsal, že je to nadřazené nařízení Ministerstva. Nejsem na tohle profík, jenom se tedy snažím přemýšlet jak mi doporučil Satan.

btw. Mea culpa, mea maxima culpa. Vypadlo mi písmenko. Děkuji.

volkswagen
Nový uživatel
Nový uživatel

08.11.2006 19:36

oupi píše:Asi jsme se nepochopili... Nárameníky zevnitř, bílá páska na vnitří straně, odznak taky tak. Ty to nemusíš vididět a oni to přesto mají, tzn. splňují nařízení. A tu vyhlášku obce jsem uváděl jenom jako, že obec si určuje, odstín košile, střih bundy, atd. Nikde jsem nepsal, že je to nadřazené nařízení Ministerstva. Nejsem na tohle profík, jenom se tedy snažím přemýšlet jak mi doporučil Satan.

btw. Mea culpa, mea maxima culpa. Vypadlo mi písmenko. Děkuji.

Hezké. Jsme-li u té latiny, táži se - cui bono? A zároveň říkám quod licet jovi non liced bovi.
Vyhnu-li se stíhání za špatné parkováný poukazem na osobu blízkou získávám tím jasnou výhodu. Ptám se tedy - jakou výhodu získávají ti pohůnkové? Schválně uvádějí občana v omyl?

oupi
Častý návštěvník
Častý návštěvník

08.11.2006 19:44

Na to Ti mohou odpovědět jenom oni. Zřejmě by ho jako strážníci nechytili, ale co já vím?
Ps. K té latině... když chceš využívat mezery v zákoně Ty, tak proč né stát?
(Můj názor - laický - je ten, že nemuseli nutně porušit zákon viz. výše, ale je to jen názor vytvořený po přečtení Tvé citace).

S474N
Častý návštěvník
Častý návštěvník

08.11.2006 21:05

oupi píše:Hoj, Satane, dneska jsem se bavil s dalším člověkem (kantorem) a řekl mi, že je to běžná praxe (lístky za stěrač) a jmenuje se to "předvolánka pro nepřítomného pachatele" (aspoň doufám, ale názvem si nejsem jist). Tím nijak nenapadám Tvůj názor, jenom poznámka z praxe.

Nazvem si jist nejses a ses si alespon jist, ze ses ptal na OP/MP a ne nahodou PCR? Dle meho nazoru sis to jiste spletl.

PiDiBi

08.11.2006 21:40

nic proti oupi, ale tohle mi prijde "ponekud" ulitle
me prijde zes nepochopil to co ti tu nekteri rikaji, rekli ti argumenty proc na ty parkovacky nemate narok, logicky argumenty
a ty prijdes s tim ze je v souladu se zakonem, ze ti to nekdo rekl, a to ti staci?
zadny protiargument? prijde mi to takovy trosku stadovy chovani ...

oupi píše:PiDiBi souhlasím... Napsal, jsem to špatně. Ta předvolánka je v prý souladu se zákonem (jenom nevím, podle jakého paragrafu, zapoměl jsem se zeptat).

oupi
Častý návštěvník
Častý návštěvník

08.11.2006 21:53

Čestný pionýrský, že nespletl. Ptal jsem se, jestli můžou městský dávat za stěrače lístečky, aby ses k nim dostavil kvůli přestupku. Můžou. Když nepřijdeš do 15 dnů, přijde Ti papír (do vl. rukou, abys k nim přiběhl). Když tak neučiníš, předají to správnímu orgánu (nejspíš přestupková komise).

PiDiBi

08.11.2006 21:55

hele oupi, pokud nechces byt za vola, tak si vem tuzku a papir a nech si to od nej nadiktovat podle kteryho paragrafu na to maji pravo
napis si argument i na co presne se odvolava

S474N
Častý návštěvník
Častý návštěvník

08.11.2006 21:59

Presne tak, at se bud odvolaji na konkretni paragraf. Pripadne si vytiskni moje citace s vykladem a dej jim to k posouzeni. Verim, ze ani jedne z dotazanych se do zakona nedival a co ti rekl, to bylo formou "myslime si"...

Missak
Častý návštěvník
Častý návštěvník

08.11.2006 22:02

Jak tak sleduji, je tady hodně odborníků na zákony i když si je každý vykladá trochu jinak. Proto mám dotaz a myslím továžně, ne jako jen na rozpoutání flame. Kde zjistím, na jakém území má pravomoce MP/OP. Beru to tak, že nejsem přímo z toho města a myslím si, že MP zasahuje už mimo své území. Konkrétní případ - jel jsem z Bystřice pH směrem na Holešov. V následující obci stála MP s radarem a měřila a před další vesnicí to jejich komplicové stavěli a vybírali "rychlostní příplatek". Mají toto právo, nebo mohou zasahovat jen území obce, která je zřídila? Pokud toto mohou - nezrušíme dopravní policii, kterou platíme my (můžeme příslušníky přesunout na jiná místa, stejně si stěžují, že je jich málo :mrgreen: ) a místo nich bude místní MP a ta si jak známo na sebe vydělá sama :twisted:

PředchozíDalší

Obsah fóra / Střelectví / Zbrojní průkaz, Legislativa, První pomoc / Zahraničí (dovozy, vývozy, legislativní odlišnosti)