-
S474N - Častý návštěvník
oupi: osoba blizka resi 99% jakychkoliv problemu. Na tvem miste bych byl opatrnejsi ve slove "zneuziva". Pokud vyuziji jakekoliv zakonne moznosti, tak "vyuzivam zakona", nikoli ho "zneuzivam". Take bych nepouzival spojeni "kdyz blbe stojis". To ze nekde stoji vozidlo, ktereho je nekdo majitel, neznamena automaticky, ze onen majitel je zaroven i ten, kdo na danem miste vozidlo zanechal, tj. prestupce. Pokud dotycneho majitele vozidla nekdo nenafoti nebo svedecky neprokaze, ze jeho konkretne videl to auto tam zanechavat, tak neni vubec co resit.
Wojtyla: to je prave problem odtahu. V tomto pripade za vozidlo zodpovida plne majitel vozidla i presto, ze ho tam nenechal.
PiDiBi: vedome, nevedome - na to se nehraje. Bud si porusil zakon a nebo ne. Dalsi veci je, ze ti to nekdo musi prokazat.
PiDiBi2: oni jenom delaji bububu, sami moc dobre vedi, ze s tim listeckem nic nezmuzou. Maximalne te jeste obeslou nejakym samozvanym dopisem, ale ten taky klidne ignoruj. Jak jsem rikal, pokud jim to chces vratit, sepis si dopis ohledne Nevyzadane reklamy. Pripadne pokud si je chces "udelat", tak tam bez a vysmej se jim ohledne osoby blizke. Samozrejme muzes pridat potom k dobru to, ze te predem nepoucili o moznosti odeprit podani vysvetleni (§11, odst.3) a taky to, ze na dane predvolani nemaji ze zakona narok (§11, odst.1). Vyklad k tomuto konkretne jsem zde psal jiz drive.
Wojtyla: to je prave problem odtahu. V tomto pripade za vozidlo zodpovida plne majitel vozidla i presto, ze ho tam nenechal.
PiDiBi: vedome, nevedome - na to se nehraje. Bud si porusil zakon a nebo ne. Dalsi veci je, ze ti to nekdo musi prokazat.
PiDiBi2: oni jenom delaji bububu, sami moc dobre vedi, ze s tim listeckem nic nezmuzou. Maximalne te jeste obeslou nejakym samozvanym dopisem, ale ten taky klidne ignoruj. Jak jsem rikal, pokud jim to chces vratit, sepis si dopis ohledne Nevyzadane reklamy. Pripadne pokud si je chces "udelat", tak tam bez a vysmej se jim ohledne osoby blizke. Samozrejme muzes pridat potom k dobru to, ze te predem nepoucili o moznosti odeprit podani vysvetleni (§11, odst.3) a taky to, ze na dane predvolani nemaji ze zakona narok (§11, odst.1). Vyklad k tomuto konkretne jsem zde psal jiz drive.
- Obelix
- Častý návštěvník
S747N : využíváš mezeru v zákoně, ale vzhledem k tomu, že vědomě lžeš, tak bych asi taky mluvil o zneužití...
oupi: osoba , která vozidlo na místě zanechala, je ze spáchání podezřelá proto, že se taky nemusí jednat o přestupek. Projdi si přestupkový zákon, tam je to vyjmenováno, nechce se mi hledat citace. Taky mohlo jít o poruchu vozidla,sice by to vozidlo mělo být označeno dle silničního zákona, ale to je věc jiná.
oupi: osoba , která vozidlo na místě zanechala, je ze spáchání podezřelá proto, že se taky nemusí jednat o přestupek. Projdi si přestupkový zákon, tam je to vyjmenováno, nechce se mi hledat citace. Taky mohlo jít o poruchu vozidla,sice by to vozidlo mělo být označeno dle silničního zákona, ale to je věc jiná.
-
S474N - Častý návštěvník
Obelix: obavam se, ze MP ani nikdo jiny tezko muze resit moralni hledisko veci. Dalsi veci je, ze snad plati presumpce neviny - do doby, nez byva prokazan opak. Navic to, ze je to mezera tvrdis pouze ty. Kde beres jistotu, ze to zakonodarce nemyslel jinak?
A dekuji, zes pripomnel tu poruchu vozidla, uplne bych na to zapomnel. Takze rada pro ostatni, pokud uz nekde chcete zaparkovat v zakazu, tak staci dat za zadni okno rozlozeny trojuhelnik. S tim potom nikdo ani nehne. Take dalsi moznosti je rict, ze "zamotala se mi hlava, auto jsem okamzite odstavil a sel to rozdychat do parku". V tomto pripade take nezmuzou vubec nic.
PiDiBi: to s tim zamotanim hlavy muzes uspesne aplikovat. Ovsem v tvem pripade bych zvolil spise metodu bice, nez cukru
A dekuji, zes pripomnel tu poruchu vozidla, uplne bych na to zapomnel. Takze rada pro ostatni, pokud uz nekde chcete zaparkovat v zakazu, tak staci dat za zadni okno rozlozeny trojuhelnik. S tim potom nikdo ani nehne. Take dalsi moznosti je rict, ze "zamotala se mi hlava, auto jsem okamzite odstavil a sel to rozdychat do parku". V tomto pripade take nezmuzou vubec nic.
PiDiBi: to s tim zamotanim hlavy muzes uspesne aplikovat. Ovsem v tvem pripade bych zvolil spise metodu bice, nez cukru

- Obelix
- Častý návštěvník
S747N : trojúhelník za oknem ti moc nepomůže, ten má být za vozidlem, a pokud by se ti mělo udělat nevolno, nechal bych ti zavolat RZS, aby se na tebe podíval lékař,v zájmu ochrany tvého života a zdraví. Případně bych ho požádal, aby tě odvezl na důkladnější vyšetření, a to by se ti asi moc nelíbilo

- Obelix
- Častý návštěvník
-
S474N - Častý návštěvník
- Obelix
- Častý návštěvník
S747N : opět se z toho stává debata o ničem. Já prostě nemám rád vychcánky, a ty se mezi ně docela statečně zařazuješ. Při stáži na RZS jsem kvůli několika idiotům táhnul cca 120 kilového chlapa na nosítkách jen proto, že pánové či dámy nerespektovali značku B28. Kvůli času, který jsme tam strávili navíc, mohl ten pán i umřít. Ale to je přeci jedno, oni si můžou na ulici dělat co chtějí. Zřejmně máš stejný pocit ty, tak si ho užij, já už k tomu nemám co dodat.
-
para - Pravidelný návštěvník
- Obelix
- Častý návštěvník
-
S474N - Častý návštěvník
Obelix: chapu, clovek ktery zna zakony je vychcanek, vseznalek a kdovico jeste. To, ze se vychcane/vseznale chova MP, ktera pouziva "svoje" postupy (kolikrat i bez opory v zakone) k predvolavani ti vubec nevadi. Naopak, jeste se k tomu hrde hlas.
Nemas ani tolik cti, abys zde napsal - "kluci, je to tak, jak tady S474N pise". Ja narozdil od tebe aspon tuto zakladni vec mam a proto jsem zde nemel problem Wojtylovi napsat, ze ma bohuzel smulu a ze svymi stiznostmi na MP nic nevyresi.
Zkus se na chvilku zamyslet...
Nemas ani tolik cti, abys zde napsal - "kluci, je to tak, jak tady S474N pise". Ja narozdil od tebe aspon tuto zakladni vec mam a proto jsem zde nemel problem Wojtylovi napsat, ze ma bohuzel smulu a ze svymi stiznostmi na MP nic nevyresi.
Zkus se na chvilku zamyslet...
- Obelix
- Častý návštěvník
S747N : já se nebojím přiznat k tomu, co dělám. Taky netvrdím, že vše, co MP dělá, je v naprostém pořádku. Jen jsem řekl svůj názor, že nemám rád vychcánky, co zneužívají mezer v zákonech, aby si mohli dělat (nejen ) na ulici, co se jim trovna hodí. A nedokáží překousnout, když to někdo, jako oupi, nazve tím správným slovem.
A to je konec přátelé....

A to je konec přátelé....

-
cybernetic - Nový uživatel
Obelix
policajtov som už "oj..al" ,niekoľkokrát.Pri kontrole robia dojem neprestrelných chlapcov a z človeka idiota,ale zákony ovládam celkom slušne,tak je na pobavenie sledovať čo to s nimi robí,ako urýchlene vracajú doklady a pod.,na tom sa už baví aj moja polovička
Irituje ma uniforma ,ale najmä skoro recitál naučených fráz to je maximium čo títo ehm pos.. zvládnu.Takže sa kľudnej hraj ďalej ...
policajtov som už "oj..al" ,niekoľkokrát.Pri kontrole robia dojem neprestrelných chlapcov a z človeka idiota,ale zákony ovládam celkom slušne,tak je na pobavenie sledovať čo to s nimi robí,ako urýchlene vracajú doklady a pod.,na tom sa už baví aj moja polovička

- pbezo
- Občasný návštěvník
-
Anorektik - Častý návštěvník
PiDiBi: K te reklame - samolepku o tom ze si neprejes dostavat reklamy dostanes na poste zdarma (dole je na ni malym pismem citace ze zakona o ochrane spotrebitele pred nevyzadanou reklamou). Tak si ji muzes nalepit na auto, ale dej pres ni nejakou isolepu, neni totiz omyvatelna.
Zpravidla se dava na postovni schranky.

- oupi
- Častý návštěvník
Obelix: Díky za upozornění, našel jsem to tam... Jsem trouba. No, holt to ještě toliko neznám. Tímto se omlouvám.
S474N:V tomhle budu s Obelixem souhlasit. Pokud někdo zneužívá a že právě v 99% případů se to zneužívá (osoba blízská), tak je podle mě vychcan (netvrdím, že jsi to Ty). Když vědomě zaparkuje vozidlo na zákazu vjezdu a ne poprvé, ale dělá to každý týden a pokaždé mi řekne, že s tím jela osoba blízská, tak mě nas..e. Jsem řidič a § 11 odst. 3 553/1991 Sb. znám (nedostal sem se k tomu jinde, takže cituju zákon o obecní policii, ale v našem to bude taky), ale svoje pokuty si platím. Taky se mi nelíbí, jak v mnoha případech postupuje jak MP, tak PČR a za některé "kolegy" se vysloveně stydím, ale nic to nemění na tom, že zákon se má dodržovat a pokud někdo využívá nedokonalosti zákonů, tak je to minimálně z morálního hlediska odsouzeníhodné. Když něco udělám, tak si to taky zaplatím. Jsem možná konzervativní trouba, ale kdo jiný, než policista by měl zákon dodržovat?
A nevím, jak si vykládáš §11 odst.1, ale tam je celkem jasně napsáno, že na to předvolání nárok mají, protože majitel auta (je za něj odpovědný) musí vědět, kdo s ním jel a tím může přispět k objasnění skutečností, důležitých pro odhalení přestupku a jeho pachatele. Tohle si prostě nemůžeš vyložit jinak. To se pak pomalu blížíš k tomu, na co si stěžujete v případě strážníků MP (překrucování zákonů).
S474N:V tomhle budu s Obelixem souhlasit. Pokud někdo zneužívá a že právě v 99% případů se to zneužívá (osoba blízská), tak je podle mě vychcan (netvrdím, že jsi to Ty). Když vědomě zaparkuje vozidlo na zákazu vjezdu a ne poprvé, ale dělá to každý týden a pokaždé mi řekne, že s tím jela osoba blízská, tak mě nas..e. Jsem řidič a § 11 odst. 3 553/1991 Sb. znám (nedostal sem se k tomu jinde, takže cituju zákon o obecní policii, ale v našem to bude taky), ale svoje pokuty si platím. Taky se mi nelíbí, jak v mnoha případech postupuje jak MP, tak PČR a za některé "kolegy" se vysloveně stydím, ale nic to nemění na tom, že zákon se má dodržovat a pokud někdo využívá nedokonalosti zákonů, tak je to minimálně z morálního hlediska odsouzeníhodné. Když něco udělám, tak si to taky zaplatím. Jsem možná konzervativní trouba, ale kdo jiný, než policista by měl zákon dodržovat?
A nevím, jak si vykládáš §11 odst.1, ale tam je celkem jasně napsáno, že na to předvolání nárok mají, protože majitel auta (je za něj odpovědný) musí vědět, kdo s ním jel a tím může přispět k objasnění skutečností, důležitých pro odhalení přestupku a jeho pachatele. Tohle si prostě nemůžeš vyložit jinak. To se pak pomalu blížíš k tomu, na co si stěžujete v případě strážníků MP (překrucování zákonů).
Naposledy upravil oupi dne 05.11.2006 20:05, celkově upraveno 2
- oupi
- Častý návštěvník
Cybernetic: U PČR a MP je úplně stejné množství blbů jako všude jinde, jen jsou víc na očích, tak jsou víc vidět. Tvá znalost zákonů, je chválihodná, ale uvědom si, že oni to strážníci nemají jednoduchá, protože se to musí naučit za cca 2 měsíce. A zkus nepaušalizovat všechny strážníky a policisty. Já se zákony dřu jako blbec a přesto jsem stejný jako ostatní? Tenhle přístup se mi moc nelíbí. Je to stejné, jako říct, že všichni majitelé ZP jsou nebezpeční jedinci. Je to stejná blbost. A odpověď, proč jsou MP a PČR tak neoblíbené? Protože jsou to represivní složky a komu se líbí dělat něco, co se mu nechce, nebo by se dalo dělat snadněji, i když na úkor někoho jiného?
-
alfonss - Grafoman
oupi píše: nic to nemění na tom, že zákon se má dodržovat a pokud někdo využívá nedokonalosti zákonů, tak je to minimálně z morálního hlediska odsouzeníhodné.
Pánové sorry že se do toho vměšuju, ale pokud má zákon nějakou mezeru, tak by mělo být v zájmu všech, aby se ta mezera odstranila, ne? A to je v rukou našich zákonodárců. A tahle "mezera" tu není pár měsíců, ale spousta let a nikdo nemá vůli s tím něco dělat, takže bych tomu neříkal vychcanost když někdo najde skulinku v zákonu. Spíš by se měly zákony psát tak, aby v nich skulinky nebyly.
- oupi
- Častý návštěvník
-
S474N - Častý návštěvník
alfonss: konkretne s predvolavanim MP v tom ma zakonodarce jasno dost a schvalne tuto moznost MP neudelil (a moc dobre vedel proc). Rozepisu se viz dale.
Nejde o to, jak si ho vykladam ja, jde o to, co v nem je. Nekteri jedinci neumi pouzit hledani ci klikani na predchozi stranky, takze jeste jednou (doufam, ze uz naposled).
U OP paragraf 11, odstavec 1, ktery se spise tyka jakehokoliv predvolani (zde nutno videt jako protivahu zakon o PCR, paragraf 12). Nyni konkretni citace:
Jak se vsichni mohou sami presvedcit, zakonodarce to dal snad jasne. Zatimco straznik sice muze prestupce predvolat, ovsem vyhradne k sepsani zapisu o podanem vysvetleni. Oproti tomu statni policista muze predvolat k sepsani protokolu o podani vysvetleni. Z jazykoveho vykladu slov "podanem vysvetleni" je patrno, ze ono vysvetleni jiz muselo danemu zapisu predchazet. Z toho je jasne vyplyva modelova situace - straznik chyti prestupce u auta, vyzve ho k podani vysvetleni, prestupce poda vysvetleni a straznik ho pote vyzve k sepsani zapisu prave o tomto podanem vysvetleni. Kdezto PCR si muze naproti tomu predvolat i prave kvuli onomu podani vysvetleni.
Staci?
oupi píše:A nevím, jak si vykládáš §11 odst.1, ale tam je celkem jasně napsáno, že na to předvolání nárok mají, protože majitel auta (je za něj odpovědný) musí vědět, kdo s ním jel a tím může přispět k objasnění skutečností, důležitých pro odhalení přestupku a jeho pachatele. Tohle si prostě nemůžeš vyložit jinak.
Nejde o to, jak si ho vykladam ja, jde o to, co v nem je. Nekteri jedinci neumi pouzit hledani ci klikani na predchozi stranky, takze jeste jednou (doufam, ze uz naposled).
U OP paragraf 11, odstavec 1, ktery se spise tyka jakehokoliv predvolani (zde nutno videt jako protivahu zakon o PCR, paragraf 12). Nyni konkretni citace:
Zákon o obecní policii píše:§ 11 Oprávnění požadovat vysvětlení
(1) Strážník je oprávněn požadovat potřebná vysvětlení od osoby, která může přispět k objasnění skutečností důležitých pro odhalení přestupku a jeho pachatele nebo jiného správního deliktu, jakož i ke zjištění skutečného stavu věci, a v případě potřeby ji vyzvat, aby se ve stanovenou dobu dostavila na určené místo k sepsání zápisu o podaném vysvětlení nebo předložila potřebné doklady.
Zákon 283/1991 Sb píše:§ 12 Oprávnění požadovat vysvětlení
(1) Policista je oprávněn požadovat potřebná vysvětlení od osoby, která může přispět k objasnění skutečností důležitých pro odhalení přestupku a jeho pachatele, jakož i pro vypátrání hledaných nebo pohřešovaných osob a věcí, a v případě potřeby ji vyzvat, aby se ve stanovenou dobu dostavila na určené místo k sepsání protokolu o podání vysvětlení.
Jak se vsichni mohou sami presvedcit, zakonodarce to dal snad jasne. Zatimco straznik sice muze prestupce predvolat, ovsem vyhradne k sepsani zapisu o podanem vysvetleni. Oproti tomu statni policista muze predvolat k sepsani protokolu o podani vysvetleni. Z jazykoveho vykladu slov "podanem vysvetleni" je patrno, ze ono vysvetleni jiz muselo danemu zapisu predchazet. Z toho je jasne vyplyva modelova situace - straznik chyti prestupce u auta, vyzve ho k podani vysvetleni, prestupce poda vysvetleni a straznik ho pote vyzve k sepsani zapisu prave o tomto podanem vysvetleni. Kdezto PCR si muze naproti tomu predvolat i prave kvuli onomu podani vysvetleni.
Staci?
- cmk
- Častý návštěvník
Obelix se Satanem mluvi tak trochu kazdy o necem jinem...
A pritom je pes zakopanej tak nizko...
Obecne bych to rekl asi takhle: kdyz me straznici chytnou, jak jedu v 7:45 ve 30ce pred zakladni skolou 50, budu drzet hubu, nasypu si popel na hlavu a zaplatim cokoli, co po me budou chtit a klidne at si me i servou do debilu - dobre mi tak - je to ten nejmensi pruser, kterej jsem svym chovanim zpusobil. Kdyz me ale chytnou za Prahou na vyjezdu na Mladou Boleslav, kde je na 4proudovce jako krava rychlost 80 a ja pojedu 100, nebo kdyz me chytnou, jak stojim na modry care (v centru Prahy vyznaceny stani pro majitele karticek-znaci se tak cele ulice) a to ve chvili, kdy je zbytek ulice prazdnej (a nedejboze pak zatarasej odtahovkou celou silnici, aby me zkusili odtahnout), nebo dokonce - pokud maji blbe nandanou znacku o tom, kde se ma parkovat a presto si me vyberou a chtej po me penize, nebo pokud je sice nekde naznaceny K+R parkoviste (vylozene na vylozeni osob a pokracovani dal), ale kdyz na nem zastavi, blokuju provoz a rikam si o zruseni zadku auta a kdyz zastavim o 10m driv na zebre, nikoho neohrozim ani neomezim (metro Opatov smerem od dalnice) - tak tohle je znasilneni zakona od strazniku a ja vyuziju veskery zakonny prostredky pro to, abych tu pokutu proste platit nemusel.
Kdyz totiz vidim, ze jedu kolem Cernyho mostu, kde merej naprosto nesmyslnou 80ku, o 5 km dal pak jedu kolem skoly v 7:45 a decka se tam protloukaj mezi autama, ktery nemaj je tendenci pustit na prechodu a NIKDO z MP neni schopnej si tam na pul hodiny stoupnout, tak sorry, to bych vrazdil, strilel, kroutil krkem a s*al do ksichtu tomu, kdo naridil, aby si straznici sli stoupnout k dalnici misto toho, aby sli pred skolu.
A podobnou vec bych udelal ridici, kterej tam takhle rano misto tech 30ti projede 50 (a vic) a s nejakou starosti o prechody si nelame hlavu.
A pritom je pes zakopanej tak nizko...
Obecne bych to rekl asi takhle: kdyz me straznici chytnou, jak jedu v 7:45 ve 30ce pred zakladni skolou 50, budu drzet hubu, nasypu si popel na hlavu a zaplatim cokoli, co po me budou chtit a klidne at si me i servou do debilu - dobre mi tak - je to ten nejmensi pruser, kterej jsem svym chovanim zpusobil. Kdyz me ale chytnou za Prahou na vyjezdu na Mladou Boleslav, kde je na 4proudovce jako krava rychlost 80 a ja pojedu 100, nebo kdyz me chytnou, jak stojim na modry care (v centru Prahy vyznaceny stani pro majitele karticek-znaci se tak cele ulice) a to ve chvili, kdy je zbytek ulice prazdnej (a nedejboze pak zatarasej odtahovkou celou silnici, aby me zkusili odtahnout), nebo dokonce - pokud maji blbe nandanou znacku o tom, kde se ma parkovat a presto si me vyberou a chtej po me penize, nebo pokud je sice nekde naznaceny K+R parkoviste (vylozene na vylozeni osob a pokracovani dal), ale kdyz na nem zastavi, blokuju provoz a rikam si o zruseni zadku auta a kdyz zastavim o 10m driv na zebre, nikoho neohrozim ani neomezim (metro Opatov smerem od dalnice) - tak tohle je znasilneni zakona od strazniku a ja vyuziju veskery zakonny prostredky pro to, abych tu pokutu proste platit nemusel.
Kdyz totiz vidim, ze jedu kolem Cernyho mostu, kde merej naprosto nesmyslnou 80ku, o 5 km dal pak jedu kolem skoly v 7:45 a decka se tam protloukaj mezi autama, ktery nemaj je tendenci pustit na prechodu a NIKDO z MP neni schopnej si tam na pul hodiny stoupnout, tak sorry, to bych vrazdil, strilel, kroutil krkem a s*al do ksichtu tomu, kdo naridil, aby si straznici sli stoupnout k dalnici misto toho, aby sli pred skolu.
A podobnou vec bych udelal ridici, kterej tam takhle rano misto tech 30ti projede 50 (a vic) a s nejakou starosti o prechody si nelame hlavu.
Obsah fóra / Střelectví / Zbrojní průkaz, Legislativa, První pomoc / Zahraničí (dovozy, vývozy, legislativní odlišnosti)