- Rolf
- Nový uživatel
ZKM 455
Zdánlivě provokující název vlákna.Na internetu v dosažitelných souborech informací
toho vůbec nic moc není,a zbraň, až na tvar výhozního okénka, je presentována jako se svou nástupkyní ,ZKM 456 ,totožná.Po pečlivém prozkoumání uvedeného typu jsem došel k jiným poznatkům.Rád bych konfrontoval vlastní poznatky i s jinými držiteli této zbraně, které bylo vyrobeno ve Zbrojovce Brno podle jedněch pamenů 1000 ks v letech asi 1945 až 1956, podle jiných až 10.00ks.
toho vůbec nic moc není,a zbraň, až na tvar výhozního okénka, je presentována jako se svou nástupkyní ,ZKM 456 ,totožná.Po pečlivém prozkoumání uvedeného typu jsem došel k jiným poznatkům.Rád bych konfrontoval vlastní poznatky i s jinými držiteli této zbraně, které bylo vyrobeno ve Zbrojovce Brno podle jedněch pamenů 1000 ks v letech asi 1945 až 1956, podle jiných až 10.00ks.
- beda rysavy
- Pravidelný návštěvník
Re: ZKM 455
Tyto zbrane maji ctyrmistna vyrobni cisla a pouzdro zaveru, zaver a spoust jako 451, Dokonce i lucik ma podobne prohnuti do zahloubene pazby v miste zasobniku jako 451, ale je trochu delsi kvuli sroubu, ktery drzi pouzdro zaveru v pazbe. Vic asi nevim....Beda.
- Rolf
- Nový uživatel
Můj příspěvek byl vyvolán konstatováním v jedněch stránkách,že spoušť u 455 se nedá seřídit zejména pokud se propadu týká,nicméně že se dá předpokládat kvalitní materiál i zpracování .Ad spoušť ve srovnání se ZKM 1:První spouště na ZKM 1 byly typu Mauser,které německý zbroj. průmysl používal na svých K.K.Wehrsportgewehr.Teprve druhý typ montovaný na"jedničce" byl stejný i na 455.Nepodařilo se mi zjistit,jaká spoušť byla uplatněna na první serii "pětky",pro kterou je charakteristiký ven obrácený crown/ústí či čenich/ a orybinované válcové předpažbí./většína asi na export/
Spoušť sama se dá vyladit samozřejmě klasickým leštěním a potom především za použítí všech tří šroubových elementů,z nichž ten největší slouží k vymezení propadu.Důležitou roli sehrává"červík" procházející dnem pouzdra ke spoušť.ramenu,se kterým se dá manipulovat malým šroubovákem při vyjmutém závěru .Samořejme není to spoušť a la Suh 150,ale při troše pozornosti a soustředění její seřízení přinese žádoucí efekt./O snadné její demontáži a možnosti volit potřebnou sílu pružiny se zde nezmiňuji/.
Ad kvalita zpracování :stačí srovnání kvality obrobení ústí u ZKM 455 a 456,tak "pětka"vyjde neskonale lépe,takže v tom autorovi shorauvedených stránek dávám za pravdu.
Pokud by snad někdo měl ještě nějaké zajímavé poznatky,zejména majitelé"obráceného crown",RÁD JE PŘIVÍTÁM!
Srdečně Rr
Spoušť sama se dá vyladit samozřejmě klasickým leštěním a potom především za použítí všech tří šroubových elementů,z nichž ten největší slouží k vymezení propadu.Důležitou roli sehrává"červík" procházející dnem pouzdra ke spoušť.ramenu,se kterým se dá manipulovat malým šroubovákem při vyjmutém závěru .Samořejme není to spoušť a la Suh 150,ale při troše pozornosti a soustředění její seřízení přinese žádoucí efekt./O snadné její demontáži a možnosti volit potřebnou sílu pružiny se zde nezmiňuji/.
Ad kvalita zpracování :stačí srovnání kvality obrobení ústí u ZKM 455 a 456,tak "pětka"vyjde neskonale lépe,takže v tom autorovi shorauvedených stránek dávám za pravdu.
Pokud by snad někdo měl ještě nějaké zajímavé poznatky,zejména majitelé"obráceného crown",RÁD JE PŘIVÍTÁM!

- Ogr.Vasil
- Nový uživatel
Kamarád před týdnem koupil v Praze dvě malorážky ZKM 456 mod.4 a ZKM 455 mod.3. Stejné pažby,stejné výhozní okýnko,prostě naprosto stejné zbraně kromě vyražených popisků na hlavni. 456 je pro něho a 455 pro mě. Teď jsme se vrátili z přepisu,kde 456 pro něho přepsali v pohodě ale 455 není nikde v celé republice registrovaná. A to ta 455 má tormentaci 1953 a tří místné výrobní číslo 0xx,tedy do první stovky. Jsem zvědavý jak to dopadne...
- vlady
- Častý návštěvník
Jakem jsou stavu? Strileny, nestrileny, rez, opotrebeni? Chtel jsem se jet do BVS podivat, ale zatim jsem nemel chut si jit zaplavat.
- Ogr.Vasil
- Nový uživatel
Tvrdili,že to jsou armádní uloženky.Tu jeho 456 vypátrali,že byla kdysi registrovaná v olomouci na nějakého chlapíka,ale tu 455 pro mě nikde nemají registrovanou. Ta 456 je pěkná,skoro jak nová ale ta 455 je bez mířidel a pažba trochu obouchaná ale hlavně mají obě skoro jak nové.
-
smety - Občasný návštěvník
Sice nevím, co je cílem tohoto vlákna, ale přidám fotku spouští ZKM 456 mod.4 a 455 mod.3
- Ogr.Vasil
- Nový uživatel
Tak flinta je přepsaná
BVS je prý vyhlášený problémový obchod...

Omlouvám se za fotky. Nemám foťák,tak jsem to fotil mobilem
Jo,a tormentaci to má 1956 a ne 53 jak jsem psal

Omlouvám se za fotky. Nemám foťák,tak jsem to fotil mobilem

Jo,a tormentaci to má 1956 a ne 53 jak jsem psal

-
glock1719 - Příspěvky: 8120
- qwer
- Pravidelný návštěvník
Admin promine za OT.
Nevím v čem by měl být obchod BVS problémový. Napadá mě jediná možnost a to ta, že občas prodává zbraně které nejsou zcela běžné. Příslušný úředník může být v rozpacích co mu to padlo do ruky a co vlastně napsat do průkazu.
Nevím v čem by měl být obchod BVS problémový. Napadá mě jediná možnost a to ta, že občas prodává zbraně které nejsou zcela běžné. Příslušný úředník může být v rozpacích co mu to padlo do ruky a co vlastně napsat do průkazu.

- beda rysavy
- Pravidelný návštěvník
Nechci se tu hadat. ale podle okynka a spoustaku to vypada na 456, model 4.
455 mod. 3 mela pouzdro zaveru a zaver s pojistkou (otocena o 90° ) jeste jako 451, z ktere vlastne vychazela.
Mel jsem obe, ale kvuli vaze uz mam jen 451 a 452, takze to neporovnam.
455 mod. 3 mela pouzdro zaveru a zaver s pojistkou (otocena o 90° ) jeste jako 451, z ktere vlastne vychazela.
Mel jsem obe, ale kvuli vaze uz mam jen 451 a 452, takze to neporovnam.
Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Dlouhé malorážky