- majsner
- Častý návštěvník
Re: Střelba v Bratislavě. Puškou vz.58
Jenže to nám příliš nepomůže. Argument, že se jednalo o vyústění dlouhodobé frustrace, šikanování ze strany sousedů a pocitu bezmoci pouze potvrzuje tezi, že se to může stát každému a nahrává tak odpůrcům zbraní ("stát se to může, ale když u sebe lidi nebudou mít zbraně..."). To, že beze zbraní mohl ten panelák podpálit či vyhodit do vzduchu a zabít mnohem víc lidí (kolikapatrový byl ten dům?), už nikdo nechce slyšet. Kolik by asi bylo mrtvých, kdyby sedl do auta a vjel do jednoho z těch prosklených jednopodlažních nákupních center (Globus...), řekněme v sobotu odpoledne, když to tam praská ve švech? Jenže to nikoho nezajímá, páč "oni" mají auto a "jim" se to nemůže stát. "Jen jim ty bouchačky seberte. Co se mají co bránit, když mě stačí policie a statistika (statisticky vzato se mi nejspíš nic nestane)."
Toto dokonale vystihuje citát, co tu už psal Dagobert:
"Když si přišli pro Židy, mlčel jsem, protože jsem nebyl Žid, když si přišli pro komunisty, mlčel jsem, protože jsem nebyl komunista, .... Když si přišli pro mě, nezůstal už nikdo, kdo by se mě zastal."
Toto dokonale vystihuje citát, co tu už psal Dagobert:
"Když si přišli pro Židy, mlčel jsem, protože jsem nebyl Žid, když si přišli pro komunisty, mlčel jsem, protože jsem nebyl komunista, .... Když si přišli pro mě, nezůstal už nikdo, kdo by se mě zastal."
- vitor
- Pravidelný návštěvník
-
Loki_cz - Pravidelný návštěvník
Jo na slovensku to vře, u nás to zatim spíše "bublá"..
http://zahorie.sme.sk/c/5537751/v-dome- ... ufali.html
-
Dagobert - Pravidelný návštěvník
Loki_cz: No jak se bojí starosta, nejspíš dojde k další tragédii, kdy na ně někdo vyběhne a poteče krev. Jen doufám, že to nebude další střelba.
- vitor
- Pravidelný návštěvník
Tak opět na seznamu další článek. Svědek vypovídá o střelbě. Je zajímavé že po všem je plnno svědků. Pokud by je někdo potřeboval před tím nikoho nenajde.
-
steiner11 - Pravidelný návštěvník
Loki_cz píše:Jo na slovensku to vře, u nás to zatim spíše "bublá"..
o tomhle preci kdysi zpival soudruh kocab v pisni spickova kultura jako remen

-
boris_ - Častý návštěvník
Oznam pre sloveskych citatelov - okrem prebiehajucej podpisovej akcie mozete tzv. Hromadnu pripomienku zdruzenia Legis Telum k novele zakona o str. zbraniach a strelive po zaregistrovani sa na portali podporit aj na tejto oficialnej adrese:
https://lt.justice.gov.sk/Public/MassRe ... EID=133511
PS. pri registracii uvadzajte PRAVDIVE UDAJE inak vas suhlas nebude platny!
-
krampus - Častý návštěvník
jen taková malá technická otázka.
hysterka na pozici slovenskýho ministra vnitra brojí proti SA58 fullauto a zbraním jeho připomínající.
NIKDE jsem ovšem nezaznamenal, že by skutečně někdo potvrdil, že jeho zbraň střílela dávkou tedy jako technickou expertýzu či zběžné ohledání zbraně člověkem znalým problematiky, ale ani jsem nezaznamenal, že by někdo slyšel střelbu dávkou. jak to bylo?
jestli policajti za měsíc vylezou s tím, že to předělal svépomocí na fullauto, budu to brát jako falšování důkazů na objednávku ministerské hysterky ve prospěch fízlokracie.
hysterka na pozici slovenskýho ministra vnitra brojí proti SA58 fullauto a zbraním jeho připomínající.
NIKDE jsem ovšem nezaznamenal, že by skutečně někdo potvrdil, že jeho zbraň střílela dávkou tedy jako technickou expertýzu či zběžné ohledání zbraně člověkem znalým problematiky, ale ani jsem nezaznamenal, že by někdo slyšel střelbu dávkou. jak to bylo?
jestli policajti za měsíc vylezou s tím, že to předělal svépomocí na fullauto, budu to brát jako falšování důkazů na objednávku ministerské hysterky ve prospěch fízlokracie.
- majsner
- Častý návštěvník
1) Nebrojí proti fullauto 58kám, ale proti samonabíječkám. Ačkoliv chce zamezit vydávání výjimek na tyto zbraně, stávajících samočinných verzí na výjimku v rukách sběratelů se novela očividně nedotkne.
2) V nějakém rozhovoru kdesi s předsedou toho KVZ, v kterém byl i Harman, říkal, že byl v bytě v té ulici a jednoznačně slyšel střelbu jednotlivými ranami. Že to prostě normální laik zblblý z kriminálky Miami nepozná.
2) V nějakém rozhovoru kdesi s předsedou toho KVZ, v kterém byl i Harman, říkal, že byl v bytě v té ulici a jednoznačně slyšel střelbu jednotlivými ranami. Že to prostě normální laik zblblý z kriminálky Miami nepozná.
-
krampus - Častý návštěvník
- Steiner
- Častý návštěvník
Byly to jednotlivé rány, na sídlišti s ozvěnama to pro laika vypadá jako 3-4 ranná dávka. Když si vezmeš záznam videa z té střelby a v audio-editoru si zobrazíš průběh zvuku, uvidíš tam několik slabších "špiček". Policie NEPOTVRDILA že střílel dávkou (mluvil o tom jen Lipšic a ten to měl od JPP). Kdyby měl Harman předělanou 858 na střelbu dávkou, tak by se na to na střelnici nebo na závodech přišlo.
- Steiner
- Častý návštěvník
-
4mike - saigaholic
se střelbou dávkou budou mlžit tak dlouho, dokud se jim nepodaří vyšrotovat všechny samonabíječky, protože můžou být teoreticky předělaný na full
pak přijdou na řadu i ty ostatní, .... pak i mačety, sekery, nože vidličky
načež nastane ideální společnost, zbraně jen v rukou profíků, čímž myslím především profíky gaunery
Anglie s tím má už praxi, jejich statistiky násilné kriminality válcují zbytek Světa
pak přijdou na řadu i ty ostatní, .... pak i mačety, sekery, nože vidličky
načež nastane ideální společnost, zbraně jen v rukou profíků, čímž myslím především profíky gaunery
Anglie s tím má už praxi, jejich statistiky násilné kriminality válcují zbytek Světa
-
Last.Crusader - Občasný návštěvník
Zato ale Angličané žijí v nádherné multikulturní a pravdoláskové společnosti, kde tyto principy vítězí denně nad lží a nenávistí. To, že se zvýšila kriminalita o desítky až stovky procent je bohapustá lež a pomluva.
Mimochodem, otázka si stojí jinak. Komu odzbrojení občasnstva skutečně prospěje. Dost nerad slyším názor, že mé zbraně jsou státu i systému ukradené. Není tomu totiž tak.
Mimochodem, otázka si stojí jinak. Komu odzbrojení občasnstva skutečně prospěje. Dost nerad slyším názor, že mé zbraně jsou státu i systému ukradené. Není tomu totiž tak.
-
PetrL3 - Častý návštěvník
Jediná zbraň, která je opravdu MOJE je ta, kterou mám na černo (...sem někde kdysi četl). Všechny ostatní mi může stát kdykoliv odebrat.
- filmovymaniak
- Častý návštěvník
Nechce se mi pročítat všech 26 stránrk diskuze.
Chci se zeptat jakou zbraní ho policisté postřelili? v blesku jsem si přečetl že,
,,služební zbraní Z85".
Co je to zač? pistole, nebo samopal nebo odstřelovačka?
Chci se zeptat jakou zbraní ho policisté postřelili? v blesku jsem si přečetl že,
,,služební zbraní Z85".
Co je to zač? pistole, nebo samopal nebo odstřelovačka?
-
Artifex - Častý návštěvník
Asi zapomněli na Č. Pak by to byla ČZ 85 a tu už všichni známe, ne?
- vitor
- Pravidelný návštěvník
Tak to je na Blesk ještě slabé. Nedivil bych se, kdyby psali že měl po kapsách granáty.
-
4mike - saigaholic
artiflex
nebo zapomněli na V a prohodili pětaosmdesát za osmapadesát, nebo ..... si to vycucali z palce
nebo zapomněli na V a prohodili pětaosmdesát za osmapadesát, nebo ..... si to vycucali z palce
-
Artifex - Častý návštěvník
No, přeci jen služební CZ 85 je pravděpodobnější než služební vz.58 už jen z toho důvodu že Lipšic chce zavádět služební vz.61 pro zvýšení "firepower"
Obsah fóra / Střelectví / Události