- nekromancer
- Častý návštěvník
Re: Sbírka na jednoho z nás - Nutná obrana
Vzhledem k tomu, že v tomhle případě jediný soud který udělal svou práci pořádně byl soud Vrchní, mi běhá děda Mráz po zádech v kanadách z televizní debaty, v níž ja kRychetský jako předseda Nejvyššího Soudu i Baxa jako předseda soudu Vrchního a samozřejmě Vesecká jako nejvyšší státní zástupkyně horovali pro přechod na 3vrstvý model justice a ZRUŠENÍ VRCHNÍCH SOUDŮ.
-
rabbit3278 - Pravidelný návštěvník
blbý dotaz, ale co znamená 3vrstvý model justice?
PS: Foxi už se nějak vyvynulo další jednání ohledně náhrady škod atd?
PS: Foxi už se nějak vyvynulo další jednání ohledně náhrady škod atd?
-
Sean - Častý návštěvník
Nekro- pokud by se zrušil vrchní soud, tak by stejně šla odvolačka v takovém případu k Nejvyššímu soudu a tam jsou taky mnohem erudovanější soudi než ta z valné části neschopná chamraď, která sedí an krajských a okresních soudech.
-
g-relax - Častý návštěvník
- Bydliště: Brno _______________________ $ LEX www.gunlex.cz $ LEX
Sean: Já jsem to pochopil tak, že soudem 1. stupně bude soud okresní bez ohledu na to, zda se jedná o vraždu nebo výtržnictví. Odvolacím bude pak soud krajský. Pak může vypustit soudy vrchní. Soudem 3. stupně by se stal soud nejvyšší, který by řešil dovolání (třístupňová soustava obecních soudů). Nepovažuji to za reálné v dohledné době s ohledem na nepochopitelné až (slušně řečeno) nekvalitní rozhodování některých okresních i krajských soudů/soudců. To dříve zavedeme euromarky.
- nekromancer
- Častý návštěvník
Přesně tak.
-
SW_FOX - Grafoman
Divili byste se co za blbosti dovede takový Vrchní soud v Praze, konkrétně pan předseda Lněnička vypustit, mám na stole dva případy NO které v odvolačce dostal, a pan předseda Ondrášek je proti němu hotový zastánce NO.
- nekromancer
- Častý návštěvník
A proto, když už budete muset někoho v sebeobraně "pocuchat", udělejte to v jurisdikci Olomouce 

- lubomír
- Pravidelný návštěvník
-
SW_FOX - Grafoman
- opas
- Nový uživatel
No, pul roku uz je pryc, ne? Jak to vypada s nahradama?
-
SW_FOX - Grafoman
Lhůta jim končí v únoru, takže si ji nejspíš úřední šiml vyžere až do konce.....?
-
Kalič - Pravidelný návštěvník
-
rezorcinol - Nový uživatel
-
SW_FOX - Grafoman
No celkem nic moc, více by mohl říct Pavel, v této věci nejsem zproštěn mlčenlivosti.
-
ufo - Moderátor
PROMAZANO! ufo
Jestli tady nekdo pusti zase flame, tak at pocita s reakci viz pravidla.
Jestli tady nekdo pusti zase flame, tak at pocita s reakci viz pravidla.
- vitor
- Pravidelný návštěvník
Tak už jsem nechtěl na dané téma reagovat, ale bylo zde pár dotazů, jak to celé dopadlo. Také chci reagovat na zprávy nebo impulzy co se ke mně donesly nebo donášejí a jsou to asi věty typu: ty se máš, to se ti to žije, když jsi vysoudil balík na státu atd. Proto zde zhruba zrekapituluji celou tu dobu od propuštění. Zhruba bych to celé rozdělil na dvě etapy. První etapou bylo mé osvobození a zároveň propuštění z vazby. A chci zde ještě jednou poděkovat všem, kteří se na tom podíleli. Druhá etapa nastala po propuštění, a jak jsem na svou kůži pocítil, byla a je daleko horší jak etapa první. Valí se na něj hromada problémů a sám v tom jen tápe. Člověk je sice venku, ale přišel o relativně dobrou práci je bez prostředků bez jakéhokoliv zázemí a už se nedivím, proč je tolik lidí, kteří se opakovaně vrací do vězení. Pokud by nebylo zázemí v rodině tak člověku toho moc nezbývá. Sice soud vyhrál a je „čistý“ ale všude se na něj dívají skrz prsty a jednají s ním jako z odpadu. Zvlášť na úřadech. Musím ještě podotknout, že jsem se tenkrát s žádosti o pomoc obrátil na všechny možné i nemožné instituce od prezidenta níže a jediný kdo mi tenkrát odpověděl, byla prezidentská kancelář s tím, že si mám zažádat o pomoc u nějakého úřadu. Tam jsem si zažádal a bylo mi řečeno, že abych něco dostal, musím mít potvrzení z úřadu číslo 2. Tam mi potvrzení údajně dají ale na základě potvrzení z úřadu číslo 1. Kdyby to nebylo vážné bylo by to docela úsměvné. No abych se moc nerozepisoval. V rámci žádosti o odškodnění jsem dostal plus mínus 270000,-Kč, nechce se mi to hledat, ale také to tu už bylo. Celou částku sebral exekutor. Při mém uvěznění jsem měl leasing na dvě auta, a i když otec po celou dobu vazby tyto platil tak po mém propuštění firma tyto úvěry zpoplatnila. Ve smlouvě byla splátka k 15 a otec nosil peníze k 25 z důchodu. Celé tyto exekuce přišla na asi 800 tisíc a celou částku musíme splácet, abychom nepřišli o dům. Bohužel i tak dává banka dům do dražby, jelikož není v mích silách a v dnešní špatné době splácet hypotéku a ještě exekuce. Tak bilance je docela špatná obdržel jsem 0,-Kč a přišel jsem o více jak 800 tisíc a do toho nepočítám peníze, které zaplatila má rodina a rodina mé ženy. A peněz to bylo docela dost jak pomocí materiální tak třeba placením hypotéky atd.. Těch dalších věcí je také fůra, ale bylo by to na dalších deset stránek. (třeba jen to, že jsem byl ve vazbě a i po ní zneužit k odposlechu ostatních vězňů atd.…)
-
g-relax - Častý návštěvník
- Bydliště: Brno _______________________ $ LEX www.gunlex.cz $ LEX
vitor: Ještě že máš rodinu a pro co bojovat. Zamrazilo mě v zádech, když jsem si přečetl o Tvé životní situaci a při pomyšlení, že do takové situace se může dostat každý slušný člověk, když brání vlastní život. Drž se!!!
Obsah fóra / Střelectví / Události