Walt

23.04.2010 21:52

Re: Použití zbraně v ostrém konfliktu

nekdo (na MZ?) radil rvat
DEJ MI DUVOD, DEJ MI DUVOD...

KajaKliment
Častý návštěvník
Častý návštěvník

23.04.2010 22:05

Jenže pak nesmíš nechat svědky, protože to je moc agresivní. :roll: Lepší bude do omrzení (resp. do prvního výstřelu) opakovat "zahoď to, dej pokoj" a podobně. To pak okolí může vypovídat, že jsi se snažil a on to nechtěl pochopit, proto je teď mrtvej on a ne ty.

Hungry
Moderátor
Moderátor

23.04.2010 22:33

Když na něj tím správným tónem zasyčíš, dej mi důvod (střelit si do masa), bude to mít mnohem více odstrašující účinek, než nějaké povykování... Útočník nesmí ani na zlomek vteřiny zapochybovat, že to do něj nasypeš, i kdyby tvé spodní prádlo už změnilo barvu a odér! A pokud mu necháš prostor na vyklizení, půjde pryč...

KajaKliment
Častý návštěvník
Častý návštěvník

24.04.2010 6:24

Jasně, logiku to má. Svědci stejně vypoví každý něco jinýho.

Pořád ale doufejme, že to nebudeme muset nikdy ověřovat v praxi.

Samuraj
Častý návštěvník
Častý návštěvník

26.04.2010 2:33

"dej mi duvod" budu mozna rvat na nekoho, kdyz mi poleze "v soukromi" do baraku, ale rozhodne ne na cikorku uprostred namesti okresniho mesta :wink:

Joezbrna
Častý návštěvník
Častý návštěvník

26.04.2010 9:04

Nahlas na náměstí samozřejmě musíš řvát POMOC, POMOC! Důvěrně protivníkovi sdělit něco ve smyslu, žes vždycky toužil složit člověka nebo aspoň c*a, a toužebně přitom úchylácky slintat... na nějaké řvaní může být připraven, ale účelem je přesvědčit ho, že to fakt zmáčkneš...

Reklama

$emtex
Sponzor serveru
Sponzor serveru

26.04.2010 13:00

Omyl, podle psychologů řvát v dnešní době POMOC POMOC není účinné, lidé se odvracejí. Lepší je řvát HOŘÍ HOŘÍ, protože se seběhnou zvědavci. Potencionální útočník se zalekne přesily a takticky ustoupí sám, pokud není úplnej magor. Dobrá kombinace, jak zajistit co nejvíc svědků a přitom tiše doufat, že útočník upustí od svého útoku sám od sebe.

dirty harry 629
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

26.04.2010 13:23

Šance vidím já dvě:
Ta první je že ze sebe budu dělat až do posledního okamžiku vystrašeného blbečka který není schopen zmáčknout kohout a s přehledem, když už nebude jiná možnost to udělám a zmáčknu, v tomto případě může být svědkú třeba i deset....vymluvit se můžu na stres a strach o život.
Druhá možnost je ta, že budu mít odhodlání napsané v tváři, v pohledu a pokud ten blbec neumí číst tak mi jiná možnost taky nezbude. V tomto případě ale bude dost záležet na tom, kam to nakoupí, a na výpovědi, víc jak v prvním případě.
Svědomí nám ale nastaví svoje zrcadlo, v obou případech.
V zásadě ale zastávám názor, jestliže na mě někdo vytáhne zbraň a ohrožuje buď život můj anebo jiného občana, je svědomí to poslední co mě bude tlačit. Ale každý jsme jiný jedinec, jiný model s jiným myšlením..každý si to vyžere sám před zákonem i před sebou.

Joezbrna
Častý návštěvník
Častý návštěvník

26.04.2010 13:39

$emtex, ano poprvé jsem o tom slyšel už v 80. letech, vtipné... Přečti si archiv černé kroniky nebo vlákna na střeleckých serverech, jak vypadají reálné situace:

- Násilník pobodá otce v jeho bytě, následně znásilňuje dceru
- Parta teenagerů na peroně ukope k smrti muže
- Nějaký magor střílí z okna pistolí... možná je to plynovka, ale kdoví...
- Na nemocniční chodbě ohrožuje manželka vězně jeho eskortu
- Neznámý muž napadne pracovníky záchranky při pomoci člověku

Co bys řval, kdyby ses takovéto situaci přinachomýtl se svou hračkou? "Hoří!"??? Asi sotva, že.

kibicz
Častý návštěvník
Častý návštěvník

26.04.2010 14:05

$emtex píše:Omyl, podle psychologů řvát v dnešní době POMOC POMOC není účinné, lidé se odvracejí. Lepší je řvát HOŘÍ HOŘÍ, protože se seběhnou zvědavci. Potencionální útočník se zalekne přesily a takticky ustoupí sám, pokud není úplnej magor. Dobrá kombinace, jak zajistit co nejvíc svědků a přitom tiše doufat, že útočník upustí od svého útoku sám od sebe.

Týýjoo To sou KOZY! by přilákalo víc pozornosti než profláknuté Hoří, o zmatení útočníka nemluvě:-D
ovšem nevim jestli to projde jako varování.

$emtex
Sponzor serveru
Sponzor serveru

26.04.2010 16:03

Joezbrna: Mícháš dvě věci dohromady. Ve všech Tebou popsaných případech okolostojící stojí, čumí a nekonají, pokud budeš mít štěstí, natočí si Tvoje konání na mobil. V roli případných svědků pak nakonec nic neviděli ani neslyšeli, protože nechtějí mít nic s úřady a já se jim vůbec nedivím. V takovém případě volání HOŘÍ přivolá další zvědavce a zvýší okruh lidí. Pokud budu já se svou hračkou v roli "obránce", budu ze zvyku řvát "stůj policie, odhoď zbraň", ačkoliv už u policie nejsem. Je to účinná síla zvyku. Ovšem všechno to, o čem si tu povídáme, je čistá teorie, protože ve chvíli plné adrenalinu se nakonec zachováš úplně jinak. Jestli to bylo správně, pak posoudí "nezávislý" soud :twisted:

S474N
Častý návštěvník
Častý návštěvník

26.04.2010 17:33

Joezbrna píše:Nahlas na náměstí samozřejmě musíš řvát POMOC, POMOC! Důvěrně protivníkovi sdělit něco ve smyslu, žes vždycky toužil složit člověka nebo aspoň c*a, a toužebně přitom úchylácky slintat... na nějaké řvaní může být připraven, ale účelem je přesvědčit ho, že to fakt zmáčkneš...

A neni lepsi rvat POLICIE, POLICIE? :mrgreen:

dirty harry 629 píše:Šance vidím já dvě:
Ta první je že ze sebe budu dělat až do posledního okamžiku vystrašeného blbečka který není schopen zmáčknout kohout a s přehledem, když už nebude jiná možnost to udělám a zmáčknu, v tomto případě může být svědkú třeba i deset....vymluvit se můžu na stres a strach o život.

Napsat toto novinar, tak si neco pomyslim o novinarskych imbecilech, ale clovek od zbrani? Muzes mi prozradit, jak se na macka kohout? Musi se pri tom mackat i slepicka? :roll:

dirty harry 629
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

27.04.2010 10:50

Zase jeden chytrej teoretik a intelektuál.
Hovoříme tady o situacích, které se dnes a zítra stávají, nemudrujeme tady, na to jsou soudy. Mojí prioritou bude vždy za každé okolnosti přežít, zrovna takovou prioritu ale většinou ctí i ten kdo nás ohrožuje. Na takového se já můžu jedině vybodnout. Pakliže jsem v právu a stát mi dal privilegium chránit svoje zdraví a svůj život, udělám to, a pokud budu mít čas na rozmyšlenou, udělám to tak, abych chránil nejen svůj život, ale také život samotného útočníka.

S474N
Častý návštěvník
Častý návštěvník

27.04.2010 12:30

Koukam, ze tady spinavy harry nejak nepochopil rozdil mezi spousti a kohoutem. Byl by nekdo tak laskav a vysvetlil mu to?

dirty harry 629
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

27.04.2010 13:17

Ježíš na kříži, jsem se ukecl, kohout nebo spoušť, nějak na to důraz nekladu, ale ti co chtějí pochopit, pochopí i bez mé omluvy. Jde mi o podstatu.
Omlouvám se Ti za zcela neodborné pojmenování spouště.

Koukejte toho NECHAT. ufo

brukev
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

28.04.2010 17:45

1) To heslo "hoří" se kupodivu opravdu udává v různých příručkách. Má přilákat pozornost okolí a tím vyplašit útočníka.

2) Osobně bych asi vývu/příkaz agresorovi formuloval na "USTUP, nebo budu střílet !!!"

Obligátní "lehni na zem!!!" je smysluplné, nicméně smrdí omezováním svobody pod nějakou pohrůžkou.

Joezbrna
Častý návštěvník
Častý návštěvník

28.04.2010 18:01

Uvědom si, že to musíš řvát nahlas, zřetelně, a velmi rychle. Čím míň slabik, tím líp.

- Stůj nebo střelím
- Polož nůž
- Lehni na zem, ruce od sebe

Na nějaké omezování svobody prdím, když protivníkovi potřebuju znemožnit akci proti mně nebo útěk.

Eladrin
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

28.04.2010 18:28

"Stůj nebo střelím" je jasné, stručné, výstižné a zažité (byť třeba z filmů). Nechci spekulovat jak by na to zločinec zareagoval, ale pochybuji, že by mě v podobné situaci napadlo cokoliv jiného. Maximálně ještě lze dodat taktéž známé "Jménem zákona", aby vás automaticky nezastřelil nějaký kolemjdoucí (policista).

Joezbrna
Častý návštěvník
Častý návštěvník

28.04.2010 20:29

To mě taky napadlo, "Jménem zákona" může použít policista, ale nikde není napsáno, že to nemůže použít běžný občan.
Jak tak sleduju některé rozsudky a nápady ministrů typu bžamil a michaelů v poslední době, ještě by Tě hajzl nakonec zažaloval pro "poškození cizích práv" :roll:

brukev
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

28.04.2010 20:42

"Stůj nebo střelím" má hlavně výhodu v tom, že je to zažité slovní spojení. Každý ho má už povědomě zakodované.

Jestli to jde, vymyslete někdo anketu. Tohle je věc, která by se nám (nedej/bože) mohla přihodit každému :oops:

PředchozíDalší

Obsah fóra / Střelectví / OFF TOPIC - MIMO TÉMA