- hlídač
- Nový uživatel
IŽ 27
Dobrý den.Mám zájem zakupit iž 27 sporting pro sportovní střelbu.Na co si mám dát pozor při koupi této zbraně.Hlavně mají tvrdochrom tak doufám,že náboj 12/70 neublíží delší nábojové komoře.Děkuji za odpověď.
-
ufo - Moderátor
- Luboš
- Nový uživatel
Mám ji už rok a půl a jsem maximálně spokojenej. Nosím ji na střelnici i do lesa.Vystříleno 6500 nábojů všeho druhu, od 24g skeet až po 54g magnum 12/76 včetně slugů a nikdy žádnej problém. Pojistka, přepínání vyhazování a vytahování, přepínání laufů, výměna choků všechno perfekt.
Nemusí se to moc čistit páč je to nezničitelný. Jen povrchovka na pažbě se trochu ošoupává, ale koho to zajímá
.
Nemusí se to moc čistit páč je to nezničitelný. Jen povrchovka na pažbě se trochu ošoupává, ale koho to zajímá

- Hand
- Pravidelný návštěvník
Když se trefí na dobrý kus, tak svou službu udělá. Osobně jsem se setkal s těmito problémy:
1. po otevření vyhazuje i nevystřelený náboj - závada se objevuje jak u nových kusů, tak se může objevit až časem (oprava této závady nebude asi úplně triviální, po předchozím neúspěšném pokusu zbrojíře jsem dostal novou zbraň)
2. praskání vyhazovačů (raději jsem si přepnul vyhazovače na vytahování, aby nedostávaly takový štosy)
Mimoto jsem viděl uvolněnou boční lištu mezi hlavněmi - na konci u nábojových komor (vyhřátí déletrvající střelbou ?) - zjistí se poklepáním prstem.
Co se týká choke, mám pocit, že dřív k flintě dávali 5 ks a dnes jen 3 ks.
I přes tyto skutečnosti jsem spokojeným majitelem IŽ27.
1. po otevření vyhazuje i nevystřelený náboj - závada se objevuje jak u nových kusů, tak se může objevit až časem (oprava této závady nebude asi úplně triviální, po předchozím neúspěšném pokusu zbrojíře jsem dostal novou zbraň)
2. praskání vyhazovačů (raději jsem si přepnul vyhazovače na vytahování, aby nedostávaly takový štosy)
Mimoto jsem viděl uvolněnou boční lištu mezi hlavněmi - na konci u nábojových komor (vyhřátí déletrvající střelbou ?) - zjistí se poklepáním prstem.
Co se týká choke, mám pocit, že dřív k flintě dávali 5 ks a dnes jen 3 ks.
I přes tyto skutečnosti jsem spokojeným majitelem IŽ27.
- dancostar
- Nový uživatel
Pomoc s výběrem brokovnice
Zdravim vsetkych.
Chcel by som Vas poprosit o radu nakolko som iba teraz dostla zbrojny a polovnicky preukaz a idem si kupit prve moje zbrane o par uzitocnych rad.
Uz viem ze to tu bolo spomenute ale predsa len.
Bol som vcera v obchode a zapacila sa mi tato brokovnica IZ 27EM-1C problem je ze mala aj kompenzatory a ja teraz neviem ci je vhodna aj na polovanie. Vyuzival by som ju na vsetky druhy polovaciek a nabojov to znamena aj na bazantov, husy a diviakov.
Je dobre mat brokovnicu na polovne ucely s vrtanou hlavnou teda kompenzatorom?? AK nie tak by bolo dobre vysvetlit preco.
Ak nie IZ tak potom aku by ste odporucali. Chcem dat max za brokovnicu do 650Eur.
Chcel by som Vas poprosit o radu nakolko som iba teraz dostla zbrojny a polovnicky preukaz a idem si kupit prve moje zbrane o par uzitocnych rad.
Uz viem ze to tu bolo spomenute ale predsa len.
Bol som vcera v obchode a zapacila sa mi tato brokovnica IZ 27EM-1C problem je ze mala aj kompenzatory a ja teraz neviem ci je vhodna aj na polovanie. Vyuzival by som ju na vsetky druhy polovaciek a nabojov to znamena aj na bazantov, husy a diviakov.
Je dobre mat brokovnicu na polovne ucely s vrtanou hlavnou teda kompenzatorom?? AK nie tak by bolo dobre vysvetlit preco.
Ak nie IZ tak potom aku by ste odporucali. Chcem dat max za brokovnicu do 650Eur.
- dancostar
- Nový uživatel
Re: Pomoc s vyberom brokovnice!!
No nieje len som sa nikde narychlo nedocital ze ake ma nevyhody ten kompenzator pre lovecku strelbu.
Moze mi to tu prosim niekto hned napisat?
A este poprosim radu ne tu gulovnicu!
Dakujem
Moze mi to tu prosim niekto hned napisat?
A este poprosim radu ne tu gulovnicu!
Dakujem
-
Flash - Častý návštěvník
Ta IZ je sporting, dělají se i bez "vrtané" hlavně prakticky tytéž i s výměnnými choke.
Win 70 je v pohodě, jen neodpovídá mysliveckým tradicím, ale mně osobně to třeba na flintě nikdy nevadilo:) Ale puškohled na něm se na lov opravdu nehodí.
Win 70 je v pohodě, jen neodpovídá mysliveckým tradicím, ale mně osobně to třeba na flintě nikdy nevadilo:) Ale puškohled na něm se na lov opravdu nehodí.
- dancostar
- Nový uživatel
Vdaka flash!!!
Takze do tej gulovnice nejdem. Ale musim priznat ze je velmi pekna
No len problem je ze uz dnes alebo zajtra potrebujem kupit brokovku a maju iba tuto potom tam boli uz iba v cene nad 1000Eur a to ja nechcem dat za brokovku lebo este treba kupit gulovnicu a puskohlad.
Problem je ze stale neviem ake su nevyhody kompenzatoru volal som s dvoma mojimi znamimi co su uz dlho polovnici a oni okamzite povedali ze nekupuj s kompenzatorom a ked som sa pytal preco tak ani poriadne nevedeli.
Vie mi niekto teda povedat ake to moze mat nevyhody?
oni nieco hovorili a mensej ustovej rychlosti a ze sa skor rozprasia broky ale zda sa mi to trosku ako blbost pri kompenzatore ktory nieje umiestneny na konci hlavni.
Aky mate na to nazor?
Dakujem
Takze do tej gulovnice nejdem. Ale musim priznat ze je velmi pekna

No len problem je ze uz dnes alebo zajtra potrebujem kupit brokovku a maju iba tuto potom tam boli uz iba v cene nad 1000Eur a to ja nechcem dat za brokovku lebo este treba kupit gulovnicu a puskohlad.
Problem je ze stale neviem ake su nevyhody kompenzatoru volal som s dvoma mojimi znamimi co su uz dlho polovnici a oni okamzite povedali ze nekupuj s kompenzatorom a ked som sa pytal preco tak ani poriadne nevedeli.
Vie mi niekto teda povedat ake to moze mat nevyhody?
oni nieco hovorili a mensej ustovej rychlosti a ze sa skor rozprasia broky ale zda sa mi to trosku ako blbost pri kompenzatore ktory nieje umiestneny na konci hlavni.
Aky mate na to nazor?
Dakujem
- dancostar
- Nový uživatel
- open
- Častý návštěvník
Měl sem automat benellku s dírama v laufu. Je jasné, že každou dírou nějaký tlak uteče, zmenší se rychlost
broků a zvětší rozptyl. Nicméně u té benellky to bylo zanedbatelné. Pokud neni krátký lauf a je možnost
choků tak bych se toho nebál.
Ještě bych chtěl dodat, že je jednoduché objímečkou s folie v odstínu laufu díry zaslepit.
broků a zvětší rozptyl. Nicméně u té benellky to bylo zanedbatelné. Pokud neni krátký lauf a je možnost
choků tak bych se toho nebál.
Ještě bych chtěl dodat, že je jednoduché objímečkou s folie v odstínu laufu díry zaslepit.
-
Flash - Častý návštěvník
Tak tak.
Jinak rozhodně není dobré nákup zbraně uspěchat. Slova musím koupit mě malinko rozesmívají, protože předpokládám, že to bude na sobotu na hon. Honů ještě bude...
Jinak rozhodně není dobré nákup zbraně uspěchat. Slova musím koupit mě malinko rozesmívají, protože předpokládám, že to bude na sobotu na hon. Honů ještě bude...
- Hand
- Pravidelný návštěvník
Možná viditelnější záblesky z hlavně za šera, jestli to má nějaký význam (nejsem lovec).
- dancostar
- Nový uživatel
Hej presne tak
v sobotu sa ide na hon ale tak to uz aj tak nestiham a ja viem ze sa to nema uponahlat ale ked tych zbreni je tak vela a ja o tom skoro nic neviem tak mi to pride ako spanielska dedina 
Chcem sa spytat ci ma niekto skusenosti s nejakym dobrym obchodom v Brne lebo u nas v BA to nieje ziadna slava.

Chcem sa spytat ci ma niekto skusenosti s nejakym dobrym obchodom v Brne lebo u nas v BA to nieje ziadna slava.
-
Flash - Častý návštěvník
Skoč do bývalého Kozapu u Svoboďáku. Je to tuším ulice Rašínova. Já tam kupoval taky Baikalku. Momentálně má něco přes 2000 ran, problém jsem neměl a poznat to na ní není. Mám ale klasiku, nikoliv sportinga.
Další variantou v Brně je AlfaProj. Ten je trochu dražší a není od věci se podívat u Tuzy.
Další variantou v Brně je AlfaProj. Ten je trochu dražší a není od věci se podívat u Tuzy.
-
boris_ - Častý návštěvník
v Bratislave skus DEAS na Dolezalovej - mavaju dost komisnych brokovnic za dobre ceny. pre zaciatok staci. co nebude skladom objdenas a dovezu. ak nepochodis v Dease skus predajnu polovnik na Vajnorskej ulici.
- jbiker
- Častý návštěvník
dancostar píše:... volal som s dvoma mojimi znamimi co su uz dlho polovnici a oni okamzite povedali ze nekupuj s kompenzatorom a ked som sa pytal preco tak ani poriadne nevedeli ...
S myslivci se v drtivé většině o zbraních v racionální nebo, nedej bože, technické rovině, nedá mluvit. Čest výjimkám. Kolega má sportinga s kompenzátorem a používá ho jak na asfalťáky, tak na lov. Nicméně, zdá se, že rusandy pohoršily v kvalitě. Zmíněnému kolegovi začaly po pár set ranách odpalovat obě hlavně najednou a jde s tím k puškaři. Mluvil jsem s jedním chlapíkem, co opravdu zná - vybíral někomu sportinga na holuby, prošlo mu jich rukama dost a nevybral. Tak bacha na to, pokud se v tom nevyznáš, tak někoho s sebou i na novou flintu !
-
White feather - Častý návštěvník
Taky mám rusáka... Jsou to jedny z těch lepších v poměru cena-výkon. Poslední dobou se mezi myslivcema dost rozmáhají, sposta přátel si ho koupila. Kompenzátor na ústí je fajn, změkčuje ránu... Nějakýho znepřesnění nebo extra velkýho rozptylu jsem si nevšiml. Slugy chodí stejně jak ze spodní, tak z vrchí hlavně. Používám ho jak na kachny, bažanty, tak asfalt, ale i na naháňkách na prasata, sem tam vystřílím teď i nějaké slugy jen tak na terč.... Jediný co je dobrý je shodit pažbu a vyčistit baskuli a znova namazat-bývají v ní špony, jinak super zbraň... Jsem spokojen, stejně jako ostatní kamarádi...
-
jomekabi - Příspěvky: 2011
- Bydliště: Tábor _______________________ člen sdružení LEX | http://www.gunlex.cz
-
lovec_1 - Častý návštěvník
Zeby z obrabania,ze ano....
Dobre je tiez vysypat ten cerveny piesok,ktory je obvykle v miestach,kde zacina laufy spajajuca lista - pod predpazbim.....a dalsich sto veci. Bezna vec je,ze zohriata flinta vyhadzuje aj nevystreleny naboj (moja to robila),spodna hlaven striela inde ako horna,sustrel uplne na houby. Da sa natrafit aj na pouzitelnejsi kus,ale je to loteria. V skratke,nikdy viac. Islo to velmi rychlo z domu a bol pokoj. To "stara" IZ 16/16 z roku 1979 (otcova) vyzera vedla sucasnej ako luxusna nemecka flinta......drevo,chod ovl.prvkov,presnost strelby jednotnou strelou - ina dimenzia.

- dancostar
- Nový uživatel
No v piatok som bol pozriet v obchode a mali tam uplne super brokovy automat od Marocchi okamzite by som ho zobral len ta cena skoro 1000euro je az moc na mna
ale oproti tomu co som doteraz videl je to uplna parada aj za tu cenu. Tak neviem skusim pozriet po nete ci nahodou niekto nepredava nejaku jazdenu.
A este som tam pozeral aj gulovnicu CZ 550 nebola zla len mi proste nesadla do ruky skor by som sa priklanal k Remington 770.
Nevie mi niekto poradit kde v SK alebo CZ maju v predaji tieto gulovnice najlepsie by bolo mozno nejaka v akcii alebo tiez pouzita.
Nechcem minut vsetky svoje uspory na zbrane hlavne ked teraz clovek nevie ci vobec bude o dalsi mesiac este pracovat.
Vdaka za pomoc
a inak ta IZ sa mi vazne pozdava este uvidim ci budem mat stastie na tu Marocchi

A este som tam pozeral aj gulovnicu CZ 550 nebola zla len mi proste nesadla do ruky skor by som sa priklanal k Remington 770.
Nevie mi niekto poradit kde v SK alebo CZ maju v predaji tieto gulovnice najlepsie by bolo mozno nejaka v akcii alebo tiez pouzita.
Nechcem minut vsetky svoje uspory na zbrane hlavne ked teraz clovek nevie ci vobec bude o dalsi mesiac este pracovat.
Vdaka za pomoc
a inak ta IZ sa mi vazne pozdava este uvidim ci budem mat stastie na tu Marocchi
Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Brokovnice