-
Hungry - Moderátor
Re: Výbava k puške
Hm, na taková hebla si pořid stěhovák...
Věci musí být účelné, skladné a nelépe dobové...
Věci musí být účelné, skladné a nelépe dobové...

- virginan
- Častý návštěvník
Re: Výbava k puške
Naprostý souhlas,vážený kolego. 

-
Black Powder - Moderátor
Re: Výbava k predovkám
Presne tak, nic zbytocne k nabijaniu netreba. Ja napr. k pistoli nemam nic okrem nutneho lieviku a nabijaku + gulky, flastre, navazky prachu a kapsle. Ziaden stojan, kladivko ani startovak. Casom kazdy zisti, ze mu kopec pripravkov skor zavadzia, ako pomaha. Uz len nanosit to pri sutazi na startovu ciaru, ked je tam kopec ludi, co koncia a druhy sa chystaju.
- virginan
- Častý návštěvník
Jasně,všechno,co potřebuju,mám na sobě.V patrontaškách a zápalky,taky v brašničce na zápalky.Na řemínku, případně zápalkovač.
No,pak mám ještě ty železa.
No,pak mám ještě ty železa.

-
blecha.z - Častý návštěvník
Ahoj chlapi. Souhlasím s tím, že tahat s sebou spoustu krámů je zbytečnost. Ale stojánek k pistoli je výborná věc. Obzvláště pro začínajícího předovkáře, kdy si může pistoli opřít do stojanu, má obě ruce volné a může se věnovat kvalitnímu nabíjení. Já jsem si podobný stojan udělal na popud přítele jako jednu z prvních věcí. Deska z dubu, stojna, pružina zašitá v kůži drží hlaveň, pažba zapadne do kůží pošité opěrky. Celou výbavu nosím ve starém kufru od vařiče propan-butan, stojánek se tam krásně vměstná.
Začínající střelec z pistole by to měl mít jako povinné vybavení, než získá praxi. To je můj osobní názor.
Začínající střelec z pistole by to měl mít jako povinné vybavení, než získá praxi. To je můj osobní názor.
- virginan
- Častý návštěvník
Nikomu,jeho názor neberu a nikdy jsem ho nebral a brát nebudu.Šak máme demokráciu ne?Pokud, někoho baví tahat spoustu věcí,nebo je v začátcích a třeba bere jednu zbraň pro zastřílení si pro radost,tak to beru a respektuju,nebo i na závod v mířenkách má různé pomůcky.
Píšu vždycky hlavně jen za sebe a svůj názor na věc.Teď si teda protiřečím,páč si beru do pusy kolegu Hungryho.
Já a Hungry na to koukáme,jako lidi,kteří mají rádi dobovost,co nejmíň,jen potřebných věcí a hlavně jezdíme na závody ve westernu.Když si člověk vezme,jen kolik potřebuje kvérů,tak se snaží mít ostatních" krámů",co nejméně.
Já se,taky snažím o to,abych,když už si na ty vojáky či honáky atd. hraju,měl ty věci,co měli tenkráte oni.
Jenže,prostě já jsem já-prdlej Jižan.
Spousta kluků,používá na závodech lis na nabíjení válce pere.Proč ,by někdo nemohl mít stojan na perkusní pistoli?
Píšu vždycky hlavně jen za sebe a svůj názor na věc.Teď si teda protiřečím,páč si beru do pusy kolegu Hungryho.

Já a Hungry na to koukáme,jako lidi,kteří mají rádi dobovost,co nejmíň,jen potřebných věcí a hlavně jezdíme na závody ve westernu.Když si člověk vezme,jen kolik potřebuje kvérů,tak se snaží mít ostatních" krámů",co nejméně.

Já se,taky snažím o to,abych,když už si na ty vojáky či honáky atd. hraju,měl ty věci,co měli tenkráte oni.
Jenže,prostě já jsem já-prdlej Jižan.

Spousta kluků,používá na závodech lis na nabíjení válce pere.Proč ,by někdo nemohl mít stojan na perkusní pistoli?

-
Hungry - Moderátor
Jde o to, že špatné návyky se pak blbě odbourávají... Proto je lepší si je nevytvořit.... 

-
Kentan - Častý návštěvník
Podle mě jsou stojánky na nic. Při nabíjení je třeba stále stejných pohybů. Na různých střelnicích jsou různě vysoké stoly, tedy se logicky nabíjí trochu jinak... Dále chybí zpětná vazba od zbraně, takže se závady poznávají hůře
- virginan
- Častý návštěvník
Kentan píše:Při nabíjení je třeba stále stejných pohybů.
Taky, na některých závodech a obvzláště pak na westernu,vůbec,žádný stolek není,tak,kam by si ten střelec všechny jeho hejblátka položil?
Musí mít všechno u sebe,taky jsou položky akční,kde se musí přesunovat a "dril" v nabíjení musí být,jinak není šance se nějak umístit.

-
Fandaks - Častý návštěvník
Pěkná nabíjecí destička. Zavěšená na krku pomáhá zrychlit střelbu koulí s flastrem.
-
Black Powder - Moderátor
- lupe
- Nový uživatel
Som nováčik a tak je moja otázka asi triviálna. Kúpil som Remington 1858 od pietti. Dávam dohromady doplnky a návody. Viete mi prosím poradiť, aký zásobník na zápalky k tomuto revolveru je vhodný tak, aby fungoval?
Zdá sa mi, že drážka pre piston na valci je úzka a hocijaký zásobník asi nefunguje.
Zdá sa mi, že drážka pre piston na valci je úzka a hocijaký zásobník asi nefunguje.
-
sided - Moderátor
- lupe
- Nový uživatel
Neni zásobník s "dvomi pacičkami" náhodou tento?
http://www.lovecke-zbrane.eu/prislusens ... i-zapalky/
Zdá sa mi, že má koniec trochu tenší a mohol by lepšie fungovať.
http://www.lovecke-zbrane.eu/prislusens ... i-zapalky/
Zdá sa mi, že má koniec trochu tenší a mohol by lepšie fungovať.
-
Kentan - Častý návštěvník
Podle popisu se jedná o ten samý. Co je na obrázku je věc druhá. Tady máš to co Pedersoli vyrábí
http://www.davide-pedersoli.com/scheda- ... neare.html
http://www.davide-pedersoli.com/scheda- ... neare.html
-
emde - Častý návštěvník
Pozor
Před léty jsem koupil podobný zásobník u Brymové a je moc vysoký, takže se v něm zápalka S&B otočí na bok nebo i dnem nahoru
.

-
Peggy - Sponzor serveru
- lupe
- Nový uživatel
Tak nakoniec som zohnal starší "jednopacičkový" a po úpravách pilníkom funguje aj v Remingtone 1858.
Ďakujem za rady.
Skúšal som vyrobiť papierové cartidge. Ide to. Vyvstal mi však problém ako ich dopraviť na strelnicu.
Máte niekto typ na nejakú šikovnú a štýlovú "patrontašku"?
Ďakujem za rady.
Skúšal som vyrobiť papierové cartidge. Ide to. Vyvstal mi však problém ako ich dopraviť na strelnicu.
Máte niekto typ na nejakú šikovnú a štýlovú "patrontašku"?
-
Peggy - Sponzor serveru
Co třeba karabinová patrontaška z občanské války ?
Případně vyrobit podobnou upravenou nebo vybrat něco podobného z galanterní konfekce. Vnitřek je prázdný, takže se dá vložit třeba dřevěný vrtaný blok, nebo papírová mřížka - prostě přizpůsobit.
http://reenactor.cz/504-acw-cavalry-cartridge-box-carbine.html#
Jo, a neměl bych zapomenout na Jardu Řezáče, šlo by s ním určitě i domluvit, pokud ne vybrat z produkce:
http://www.militarie-repliky.cz/repliky/repliky/rakousko-uhersko/prislusenstvi-ke-zbranim-rakousko-uhersko/kapsa-na-patrony-pro-rast-gasser-1898.html/
Případně vyrobit podobnou upravenou nebo vybrat něco podobného z galanterní konfekce. Vnitřek je prázdný, takže se dá vložit třeba dřevěný vrtaný blok, nebo papírová mřížka - prostě přizpůsobit.
http://reenactor.cz/504-acw-cavalry-cartridge-box-carbine.html#
Jo, a neměl bych zapomenout na Jardu Řezáče, šlo by s ním určitě i domluvit, pokud ne vybrat z produkce:
http://www.militarie-repliky.cz/repliky/repliky/rakousko-uhersko/prislusenstvi-ke-zbranim-rakousko-uhersko/kapsa-na-patrony-pro-rast-gasser-1898.html/
Obsah fóra / Zbraně / Black Powder