-
dydla - Častý návštěvník
Re: ČZ 858 Tactical 7,62 x 39
...vůbec to není "tak rychlé čištění " ,ale dokonce ó velmi rychlé čištění
.

-
DaVca - Pravidelný návštěvník
Cistim od te doby co ji mam (asi pul roku) a maximalni spokojenost. Jde to fakt maximalne rychle, pohodlne (nemusis se nejak slozite dostavat k hlavni, rozebirat zbran. stahnes zaver, jednu cast boresnaku se "zavazim" posles skrz lauf, na druhe strane chytnes a pak parkrat protahnes). Kdyz musim cistit normalne, nebo si jen vzpomenu na ty eskapady okolo, tak mne poleva pot. Boresnake je fakt jedna z nejlepsich vychytavek na ktere jsem narazil 

- Hand
- Pravidelný návštěvník
U kulovnic ho používám na finální dočištění, aby v hlavni nezůstávali chloupky z hadru atd. Výhodný je to u zbraní, kde není do hlavně přístup vytěrákem zezadu (viz. CZ 858).
-
Jasne to si dodal spravne. Ono toho materialu na "tvrde cisteni" tam mnoho neni (na boresnaku) - pouze nejake (mosazne?) stetinky (ale mnoho nikoliv). Je to spis takova rychla pohodovka po mensim strileni, nebo na finalni docisteni po necem vetsim. Asi bych se pouze na nej nespolehal (leda ze bych strilel sporadicky). Ale hlaven je pak vylestena pekne, to ano 

-
Pohlizim se po nejake sklopce na 58ku. Chapu, ze to nebude to co to bejvalo s padlem, ale ona se mi docela blbe prepravuje a tak hold ustoupim. Co jsem tak koukal, tak jsou k dispozici 3 ruzne druhy. Originalni kov (kterej se mi fakt nelibi), sklopka od FABu - z Galila (ktera se mi velice libi, ale stoji temer vic jak samotna kosa) a sklopka od Arsenalu (coz je udajne original kov zalitej do polymeru ale za polovinu ceny te Galilove). Mate nekdo zkusenosti s tema poslednima dvema? Kolik vydrzi, jak se viklaji, jak se s nima strili, jaka je manipulace. Diky
- hrd
- Častý návštěvník
měl jsem ten Galil a řekl bych, že cena odpovídá kvalitě - pokud bych si kupoval znovu sklopku na Sa58, tak tuhle
stejně solidní byly i M4 (ne ty plastové trubky, ale kovové - je to pak totéž jako Galil) od FABu; ale já se nemůžu vyrovnat s tím kvedláním té pohyblivé části na trubce (to platí nicméně v menší či větší míře o všech M4 pažbách, co jsem měl v ruce)
obě pažby jsou OK pro původní miřidla, pro kolimátor by to chtělo lícnici (ta na Galilu není nic moc, musí se šroubovat), možná by byl ideál trubka od FAB a na to nějaká M4 pažba se stavitelnou lícnicí (u mě jen v případě použití kolimátoru, protože se kvedlá)
ovšem nevýhoda je vyšší hmotnost - zvlášť to nevím, ale s předpažbím BT (bez kolimátoru) a pažbou Galil a plastovou pažbičkou byla hmotnost o cca 0.4 kg těžší než dřevotříska s pádlem; to už je poznat
stejně solidní byly i M4 (ne ty plastové trubky, ale kovové - je to pak totéž jako Galil) od FABu; ale já se nemůžu vyrovnat s tím kvedláním té pohyblivé části na trubce (to platí nicméně v menší či větší míře o všech M4 pažbách, co jsem měl v ruce)
obě pažby jsou OK pro původní miřidla, pro kolimátor by to chtělo lícnici (ta na Galilu není nic moc, musí se šroubovat), možná by byl ideál trubka od FAB a na to nějaká M4 pažba se stavitelnou lícnicí (u mě jen v případě použití kolimátoru, protože se kvedlá)
ovšem nevýhoda je vyšší hmotnost - zvlášť to nevím, ale s předpažbím BT (bez kolimátoru) a pažbou Galil a plastovou pažbičkou byla hmotnost o cca 0.4 kg těžší než dřevotříska s pádlem; to už je poznat
-
K te M4 pazbe mam dosti odpor obecne, takze to asi ne (navic se mi s ni 58ka opravdu nelibi). Ten Galil je z jakeho materialu? Jsou tam nejake vule/viklani (teda tohle bude asi stejne u vetsiny sklopek)?
- hrd
- Častý návštěvník
viklání a vůle nulové, je to myslím lepší systém než originál systém z Sa 58
(když jsem ji viděl, tak jsem ji prostě musel mít - láska na 1. pohled jako u předpažbí B&T
fotka je např. tady - http://www.hunt101.com/data/500/galil-vs-tapco-2.JPG
takové to "L" se při otevření stlačí spolu se zadní částí pažby dolů, tím vyklouzne z vybrání a pažbu lze sklopit
v otevřené poloze jsou obě části k sobě tlačené vertikálně, takže k nějakému viklání v příčném směru nedochází
všechny části jsou kovové, jen ta botka na konci je guma, na povrchu je potah z plastu
(když jsem ji viděl, tak jsem ji prostě musel mít - láska na 1. pohled jako u předpažbí B&T

fotka je např. tady - http://www.hunt101.com/data/500/galil-vs-tapco-2.JPG
takové to "L" se při otevření stlačí spolu se zadní částí pažby dolů, tím vyklouzne z vybrání a pažbu lze sklopit
v otevřené poloze jsou obě části k sobě tlačené vertikálně, takže k nějakému viklání v příčném směru nedochází
všechny části jsou kovové, jen ta botka na konci je guma, na povrchu je potah z plastu
-
Missak - Častý návštěvník
mám tu od Arsenalu, jisté nedostatky má - hůř se otevírá, ale to může být kus od kusu. otevřená se lehce viklala - vůle na dorazu, vyřešeno gumou. jinak ale sedí v rameni dobře, určitě lím jak klasická sklopka, je i trochu delší, tipnul bych na téměř stejný komfort střelby jako s pádlem. vím, že více lidí, co to zkoušelo, tahle pažby celkem nadchla. za ty prachy se to prostě dá. kdyby jsi byl blíž, nechám vyzkoušet, takto je to ale dost daleko.
jinak TADY toho máš na výběr více a ta Galil 2 se mi vcelku líbí (mimo té ceny)
jinak TADY toho máš na výběr více a ta Galil 2 se mi vcelku líbí (mimo té ceny)

- minervondrc
- Občasný návštěvník
Zdravim,
nezabyval se nekdo tim, zda se daji pro Sa-58 sehant rovne zasobniky na 20 naboji? Vzhledem k tomu, ze se jedna v podstate o .308WIN naboj, tak kdyby vypadal takto http://www.springfield-armory.com/store/index.php?main_page=product_info&cPath=22_33&products_id=158, bylo by to nejlepsi. Popr. pokud na nej nikdo nenarazil, nemel by nekdo predstavu, na kolik by prislo nechat jich par (tak 15, s tim, ze stejne vypadaji i na 15-10-5 naboji) vyrobit?
Diky.
S pozdravem
JMH
nezabyval se nekdo tim, zda se daji pro Sa-58 sehant rovne zasobniky na 20 naboji? Vzhledem k tomu, ze se jedna v podstate o .308WIN naboj, tak kdyby vypadal takto http://www.springfield-armory.com/store/index.php?main_page=product_info&cPath=22_33&products_id=158, bylo by to nejlepsi. Popr. pokud na nej nikdo nenarazil, nemel by nekdo predstavu, na kolik by prislo nechat jich par (tak 15, s tim, ze stejne vypadaji i na 15-10-5 naboji) vyrobit?
Diky.
S pozdravem
JMH
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
- minervondrc
- Občasný návštěvník
- Marky
- Občasný návštěvník
Já si myslím, že to tak není ani v podstatě. Nábojnice 7,62x39 se zužuje o cca 0,45mm na jeden centimetr délky, 308WIN o 0,10mm na centimetr, tedy 7,62x39 je 4,5x kuželovitější. Kalašnikov určitě nezkonstruoval ten charakteristický hodně ohnutý rohlík jen tak z plezíru. Závěr - pochybuji o spolehlivosti rovného zásobníku pro náboj 7,62x39.
Ale na druhou stranu je tu příklad našeho Sa vz.24/26. Náboj 7,62x25 je taky dost kuželovitý (viz segmentové zásobníky samopalů PPŠ41 a PPS43) a přesto to fungovalo. Jenže to byla z nouze cnost daná přestavbou z původní konstrukce na náboj 9 Luger, která počítala s rovným zásobníkem a na zakřivený nešla upravit.
Ale na druhou stranu je tu příklad našeho Sa vz.24/26. Náboj 7,62x25 je taky dost kuželovitý (viz segmentové zásobníky samopalů PPŠ41 a PPS43) a přesto to fungovalo. Jenže to byla z nouze cnost daná přestavbou z původní konstrukce na náboj 9 Luger, která počítala s rovným zásobníkem a na zakřivený nešla upravit.
- hrd
- Častý návštěvník
neměl zásobník vz. 24/26 lichoběžníkový půdorys? pak rovný zásobník asi nevadí, ale pokud je půdorys obdelníkový, měl by být tvar segmentový
-
Pufik - Častý návštěvník
Presne tak, zasobnik sa24/26 ma lichobeznikovy prurez cimz je zajisteno ze zasobnik muze byt rovny i kdyz naboje jsou kuzelove...
- Doogs
- Pravidelný návštěvník
Československokanadská mlátička: http://www.youtube.com/watch?v=LoY77uJN ... re=related
- minervondrc
- Občasný návštěvník
2 Marky: Jak je tedy mozne, ze standardni 30 ranny, 2rady zasobnik nema lichobeznikovy tvar?
- momentalneanonymny
- Marky
- Občasný návštěvník
Díky, zrovna jsem to chtěl napsat, ale byls rychlejší 
Prostě hodně kuželovitá nábojnice znamená buď segmentový zásobník nebo rovný zásobník, ale s lichoběžníkovým profilem.

Prostě hodně kuželovitá nábojnice znamená buď segmentový zásobník nebo rovný zásobník, ale s lichoběžníkovým profilem.
- minervondrc
- Občasný návštěvník
hm, tak rejme na to nemam dostatecnou predstavivost, ale nejak si nedokazu predstavit, jak by takovy azsobnik do te zbrane pasoval. Nicmene, at e to tak ci onak, nevedel byste o nekom, kdo by ho dokazal navrhnout a provest techniky vykres v takove kvalite, aby to bezny kovovyrobni zavod dokazal vyrobit?
Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Samonabíjecí a vojenské / klony vz. 58