-
Jimi - Moderátor
No prave tyto nabizi i na www.zbrane.cz
Krom HBJH-400. Neco podobneho mas i Ty 4miku...teda aspon mi to na fotce tak prislo. Mas s nim uz nejake "statisticky (fuj to slovo nemam rad) vyznamne" zkusenosti?
Krom HBJH-400. Neco podobneho mas i Ty 4miku...teda aspon mi to na fotce tak prislo. Mas s nim uz nejake "statisticky (fuj to slovo nemam rad) vyznamne" zkusenosti?
-
Luger - Častý návštěvník
Supra nabízí taky takový podobný typ kolimátoru. Cena je kolem 1.900,- což je zatím nejmíň co jsem viděl, ale nepíšou jestli je to vhodný i na kulovnice nebo jen na malorážky a vzduchovky.
http://www.supra.cz/index.php?text=hledej&co=/IO
http://www.supra.cz/index.php?text=hledej&co=/IO
-
4mike - saigaholic
-
Jimi - Moderátor
- Obelix
- Častý návštěvník
- lukas
- Pravidelný návštěvník
-
alfonss - Grafoman
- momentalneanonymny
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
-
czechnology - Nový uživatel
- OKparts
- Nový uživatel
-
Lukash - Nový uživatel
Skupina B, 858 - splnuje? Co a jak? Strelnice.... Diky !
Zdravim, objevil jsem tohle skvely forum no a musim priznat ze to ve me hned probudilo ideu si poridit 858 nebo SA58H (ci jak se znaci semi verze). Dovrsil jsem 21 let, ale jak sem zde zjitil (pokud spatne tak me prosim opravte), mohl sem si "kulovnici" pro sport poridit jiz od 18. Ted jadro pudla, je 858 a jemu podobne delkarovana jako zbran skupiny B a je tu nejake omezeni? Tim myslim kdyz ji budu mit v kufru auta a zrovna nepojedu na strelnici a podobne, vim je to trochu zvlastni otazka, ale kazdy nejak zacinal. Nechci si porizovat skupinu E protoze nemam potrebu nosit zbran trvale u sebe, ale bavi me chodit s kamaradem na strelnici, takze bych si chtel poridit neco sveho. Jak je to tedy se ziskanim teto zbrane a jejim nosenim na strelnici.... Diky moc a omlouvam se za lama dotazy.
-
Walt - Příspěvky: 1417
-
Lukash - Nový uživatel
Walt píše:ze zkusenosti - nesetri a udelej si vsechny kategorie, mozna az na C pokud Te nelaka lov
vyhnes se nakladum na opakovani zkousky
CZ858 a CZH je zbran kategorie B, tim padem muzes skryte nosit
Diky za rychlou odpoved, takze jestli to spravne chapu, tak staci udelat B, vyridit si nakupni povoleni, koupit zbran, a pak ji normalne muzu nosit (vozit) v pouzdre (kufru na zbran), jak v rukou tak v aute. Jasny je ze bych to nenosil na popruhu pres rameno.
btw. ne lovit opravdu nechci a jak sem rikal E je mi k nicemu protoze kratkou zbran nechci (i kdyz je pravda ze "zatim")
-
MarK - Moderátor
- Bydliště: Wien8, Praha8 ________________________ »»» zbranekvalitne.cz «««
-
premek - Site Admin
Lukash píše:Diky za rychlou odpoved, takze jestli to spravne chapu, tak staci udelat B, vyridit si nakupni povoleni, koupit zbran, a pak ji normalne muzu nosit (vozit) v pouzdre (kufru na zbran), jak v rukou tak v aute. Jasny je ze bych to nenosil na popruhu pres rameno.
btw. ne lovit opravdu nechci a jak sem rikal E je mi k nicemu protoze kratkou zbran nechci (i kdyz je pravda ze "zatim")
Je třeba rozlišovat zbraň skupiny B (na povolení) a zbroják skupiny B (sportovní).
Dále je třeba rozlišovat "nosit" (mít u sebe nabitou) a "držet" (mít v přepravním kufru vybitou, při přenosu na střelnici).
Pokud máš zbroják skupiny B (sportovní), smíš venku jen držet (tedy mít v uzavřeném pouzdře zakrývajícím zbraň), např. při transportu na a ze střelnice.
Pokud si uděláš zbroják B, můžeš si kupovat zbraně B (po vystavení povolení) a C.
Pro lepší definici si přečti zákon ...
Pokud si chceš dělat nový zbroják, doporučuji kombinaci A (sběratelství), B (sport) a E (ochrana zdraví, života a majetku).
Rozdíl je 500 korun za skupinu ...
Samozřejmě když máš E, nemusíš nosit pořád. To dělá málokdo. Jde spíš o situaci, že se to někdy může hodit ...
- telefon
- Nový uživatel
Delka hlavne CZH 2003 defender ???
Muze nekdo napsat jakou delku hlavne ma zbran /semiauto verze samopalu vz. 58 se skracenou hlavni/ CZH 2003 Defender /ne standardni hermex, ale skraceny/.
Nelze to nikde zjistit ani pres google, ani u vyrobce ani to nebylo v str. revue, kdyz o teto zbrani psali.
Nelze to nikde zjistit ani pres google, ani u vyrobce ani to nebylo v str. revue, kdyz o teto zbrani psali.
Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Samonabíjecí a vojenské / klony vz. 58