-
Navon du Sandau - Častý návštěvník
Montáž - potřebuju poradit
Potřebuju montáž následujících parametrů:
rybina 16mm
kroužky palcové
ideálně (ne nezbytně) podhled
vysoká - nejmíň 26mm od drážek rybiny ke spodku kroužku, je to na průměr objektivu 50mm, což znamená zvenku na puškohledu cca 60mm.
může být i duralová.
Existuje něco takového? Snažil jsem se něco najít, a zatím bezúspěšně. Je nějaká firma nebo někdo, kdo by to dokázal udělat, a případně za kolik? Existuje konverze z 16mm rybiny na weavera nebo 11mm rybinu? Dá se sehnat vyšší montáž na weavera?
Věděl byste někdo, jak vysoké je tohle (pokud to třeba máte na zbrani):
http://www.kozap.cz/zbozi/1367/22-mont-19-cz-527-s-podhledem-2-d-l/

rybina 16mm
kroužky palcové
ideálně (ne nezbytně) podhled
vysoká - nejmíň 26mm od drážek rybiny ke spodku kroužku, je to na průměr objektivu 50mm, což znamená zvenku na puškohledu cca 60mm.
může být i duralová.
Existuje něco takového? Snažil jsem se něco najít, a zatím bezúspěšně. Je nějaká firma nebo někdo, kdo by to dokázal udělat, a případně za kolik? Existuje konverze z 16mm rybiny na weavera nebo 11mm rybinu? Dá se sehnat vyšší montáž na weavera?
Věděl byste někdo, jak vysoké je tohle (pokud to třeba máte na zbrani):
http://www.kozap.cz/zbozi/1367/22-mont-19-cz-527-s-podhledem-2-d-l/
-
Bobr - Moderátor
Re: Montáž - potřebuju poradit
na co to má být ?
konverzi z 16mm na weaver dělal HARRY - jsou tady někde fotky jeho 456 s touto konverzí. Ta Harryho konverze je sama o sobě vysoká cca 1cm - ale nevím jak je to s průhledem - osobně tuto možnost nevyužívám takže nejsem schopen posoudit
konverzi z 16mm na weaver dělal HARRY - jsou tady někde fotky jeho 456 s touto konverzí. Ta Harryho konverze je sama o sobě vysoká cca 1cm - ale nevím jak je to s průhledem - osobně tuto možnost nevyužívám takže nejsem schopen posoudit
-
sided - Moderátor
-
Dík, ale ta je na 11mm šínu. Já potřebuju 16mm.
-
Bobr píše:na co to má být ?
Je to na ZKM 451, a HARRYho zkusím zkontaktovat, dík za radu.
-
Black Powder - Moderátor
trosku si to tu poupratuj vid. pravidla bod.c. 8
Šetřete s citacemi, tzn. nequotujte těsně předcházející posty a vyvarujte se mnohonásobných (vnořených) citací.
Šetřete s citacemi, tzn. nequotujte těsně předcházející posty a vyvarujte se mnohonásobných (vnořených) citací.
-
MarK - Moderátor
- Bydliště: Wien8, Praha8 ________________________ »»» zbranekvalitne.cz «««
-
Kalach - Občasný návštěvník
Môžem Vás požiadať o radu?
Aké skúsenosti máte s montážami ČZ alebo Kozap?Mám konkrétne na mysli jednodielnu montáž na guľovnicu ZKK 600.Je tam totiž ibe jeden malý záchytný zub v zadnej časti.Stará montáž na takúto guľovnicu mala operný kolík aj v prednej časti.Stačí toto nové vyhotovenie na klasické ráže 7mm?
Aké skúsenosti máte s montážami ČZ alebo Kozap?Mám konkrétne na mysli jednodielnu montáž na guľovnicu ZKK 600.Je tam totiž ibe jeden malý záchytný zub v zadnej časti.Stará montáž na takúto guľovnicu mala operný kolík aj v prednej časti.Stačí toto nové vyhotovenie na klasické ráže 7mm?
- vesrad
- Pravidelný návštěvník
potřeboval bych s Vámi vyřešit jeden problém s montáží. Když jsem konečně namontoval, seřídil a nastřelil puškohled na 100 metrech, tak jsem zkusil střílet 150m a zjistil jsem podstatný problém. Nemám kam klikat.
Puškohled má výškový rozsah 255 kliků, ale se současnou montáží(ocelová CZ) to vyšlo tak že mám od nuly nahoru 35 kliků, a dolů 220 což je docela naprd a chtělo by to naopak.co s tím? nechat zbrousit montáž, nebo do zadního kroužku dát "podložku" tak 0,75mm a vyosit to takhle?tím bych se dle mého propočtu dostal někam kousek pod střed rozsahu...
Puškohled má výškový rozsah 255 kliků, ale se současnou montáží(ocelová CZ) to vyšlo tak že mám od nuly nahoru 35 kliků, a dolů 220 což je docela naprd a chtělo by to naopak.co s tím? nechat zbrousit montáž, nebo do zadního kroužku dát "podložku" tak 0,75mm a vyosit to takhle?tím bych se dle mého propočtu dostal někam kousek pod střed rozsahu...
-
White feather - Častý návštěvník
Hlavně né do oka
Já jsem dával přesnou podložku mezi oko a základnu, ale víc jak cca 0.3mm bych si netroufl abys nepoškodil tubus. Jinak buď zůhlované podložky nebo spodky těch ok, ale musí to pak být už celkem přesné, ideálně přesně vypočítaný úhel. Takto to jde, ale s podkládáním opatrně, ať si nepoškodíš tubus puškohledu!

- vesrad
- Pravidelný návštěvník
Dával jsi podložku mezi oko a základnu (rybinu na zbrani), nebo mezi oko a tubus?přemýšlel jsem o podložení tubusu v zadním oku, ta spodní část oka není půlkruh ale jen kruhová výseč, takže kdybych to podložil měděným (nebo jiným měkkým) plíškem cca 0,5mm tak by to nemuselo vadit.jeví se to jako nejjednodušší řešení, ale možná má někde chybu (a já nevím kde
)

- ARES
- Častý návštěvník
v první řadě bych překontroloval, jestli jsou v tuto chvíli oka skutečně v ose.

-
jomekabi - Příspěvky: 2011
- Bydliště: Tábor _______________________ člen sdružení LEX | http://www.gunlex.cz
Co se podlozky do oka tyce, nejlip funguje film (tj. film do fotaku).
Ale nejdriv ze vseho zkus prohodit oka montaze.
Ale nejdriv ze vseho zkus prohodit oka montaze.
-
White feather - Častý návštěvník
Ne ne, tak jsem to nemyslel. Do ok bych nic nedával. Jestli máš opravdu Cz-KOZAP montáž, tak ta se skládá z dvou částí-oka (vrchní a spodní "skoro-půlkruh") a takové jakési základny. Takže tu podložku dát mezi tyto dě části. Já používal na podkládání buď kus hliníkový plechovky od Redbullu
nebo přesný podložky z Fabory...
Ale také může být chyba jen v tom, že každé oko je o kousek jinak velké, takže zkus nejdřív prohodit.

Ale také může být chyba jen v tom, že každé oko je o kousek jinak velké, takže zkus nejdřív prohodit.
- vesrad
- Pravidelný návštěvník
ok, chápu, začnu záměnou ok a pak se uvidí. dík za rady. dám vědět jak to dopadlo
- vesrad
- Pravidelný návštěvník
Tak se to nakonec vyřešilo bez použití násilí, stačilo prohodit montáž zezadu dopředu a je to ok, získal jsem tím nějakých 90 kliků (22MOA) k dobru a to mi stačí, sice nejsem tak nizko rozsahu jak jsem chtěl, ale na malorajdu do 150m mi to stačí.
- edo
- Pravidelný návštěvník
Kto mi poradí technologický postup na upevnenie tejto montáže na K 98 , najskor vrtať a potom cínovať alebo naopak ? Prípadne odstrániť cín a lepiť ? Aké lepodlo sa osvedčilo na kamene ? Ďakujem .
- Turbi
- Pravidelný návštěvník
Najskor vrtat, urobit zavit, dat epoxid a zaskrutkovat ak ten kamen uz nechces davat dole---
- edo
- Pravidelný návštěvník
Díki tak ako píšeš , ešte som si zistil , že sa tam dáva dvojzložkový epoxid UHU 3OO .
- jansky82
- Nový uživatel
Ktorá montáž na POSP je kvalitnejšia AK alebo SVD ?
Alebo aké su tam rozdiely?
Dík
Tu su príklady na obe montáže.
http://www.kalinkaoptics.com/detail.aspx?ID=566
http://www.kalinkaoptics.com/detail.aspx?ID=636
Alebo aké su tam rozdiely?
Dík
Tu su príklady na obe montáže.
http://www.kalinkaoptics.com/detail.aspx?ID=566
http://www.kalinkaoptics.com/detail.aspx?ID=636
Obsah fóra / Zbraně / Optika, Příslušenství