- ARES
- Častý návštěvník
-
admix - Příspěvky: 1815
-
wolf - Příspěvky: 699
- SINCITYMAN
- Moderátor
Na stránkách zkušebny o EFMJ nic není... http://www.cuzzs.cz/index.php?topic=32#strel takže kdo ví jak to je,prostě bych koupil co je do zálohy a dál se uvidí....
-
- SINCITYMAN
- Moderátor
-
BARRY - Moderátor
-
Hungry - Moderátor
-
-
-
Lex_Luthor - Častý návštěvník
Me take. A protoze mam Brymovou asi 10 minut chuze od domu, tak uz se na me smeji 2 krabicky 9x19 EFMJ
. A premyslim jestli to neni malo, mozna si tam jeste zitra znovu zajdu
Edit:
A je pravda, ze ty .45 nejsou, pry neprosli. Vice informaci jim nerekli. Nicmene potom tu je na porizeni v .45acp od Fiocchi Black Mamba. Opravdu mi to udelalo radost. Po vice nez roce jsou konecne nekde skladem.

Edit:
A je pravda, ze ty .45 nejsou, pry neprosli. Vice informaci jim nerekli. Nicmene potom tu je na porizeni v .45acp od Fiocchi Black Mamba. Opravdu mi to udelalo radost. Po vice nez roce jsou konecne nekde skladem.
-
ZEE - Nový uživatel
-
4mike - saigaholic
- nekromancer
- Častý návštěvník
- krtecek1985
- Pravidelný návštěvník
EFMJ odpoved za zkusebny
Bohuzel jsem omyloem smazal svůj prispevek,
tak to sem kopíruji ještě jednou pokud máte jakékoliv připomínky tak je rposím napiste budu za to rád
Vážení veškeré dohady o legálnosti EFMJ vám doufám vyřeší následující zpráva kterou jsem obdržel od státní zkušebny.
viz níže
obrý den
Střelivo se střelou typu EFMJ od výrobce FEDERAL CARTRIDGE Corp., USA dosud
nebylo kategorizováno ve smyslu zákona o zbraních, neboť nikdo dosud nepodal
žádost o kategorizaci. Úřad si pro svoji potřebu provedl zkoušky s tímto
střelivem a zjistil, že střelivo vykazuje zvýšenou ranivou účinnost. Nakonec
podle internetových stránek výrobce lze zjistit shodnou deformaci střely
jako u jiných střel se zvýšeným ranivým účinkem. Plášť střely má ve špičce
vnitřní perforaci šesti podélnými vrypy, hmota pod špičkou pláště má obdobný
efekt jako expanzní dutina u jiných poloplášťových střel s dutinou. Lze
soudit podle nepodání žádosti o zařazení střeliva do kategorie, že nikdo
nemá pochybnosti o kategorii daného střeliva.
S pozdravem
Ing. Jan Palounek
Odborný referent-pyrotechnik
nyní si každý udělejte obrázek co je pro vás lepší- sřelivo jsem nabyl v dobré víře a legálně bez vyjímky, a nejsem povinen ověřovat další veci protože střelivo kat A jinak zakoupit nemohu a vyjímku nemám , Navíc je to celoplášť a obrázek na krabičce mi nepřišel nijak zvláštní,
a pokud nerozhodli tak nezakázali a co není zakázáno je povoleno a jednám pouze v dobré víře.
Pokud mi to prodali v obchode tak to je dovolené výrobní provedení jinak mi to nesmí prodat a střelivo jsem nabyl legálně na ZP a na první pohled to je celoplášť s tupou špičkou.
V případě soudního sporu doporučuji mít schovanou účtenku a další otázka kolikrát budete pálit na člověka?
myslím že když už ho zabijete tak problém čím to bylo bude až na druhé koleji. nevím jaký má kdo názor ale budu velice rád za jakékoliv připomínky k tématu.
tak to sem kopíruji ještě jednou pokud máte jakékoliv připomínky tak je rposím napiste budu za to rád
Vážení veškeré dohady o legálnosti EFMJ vám doufám vyřeší následující zpráva kterou jsem obdržel od státní zkušebny.
viz níže
obrý den
Střelivo se střelou typu EFMJ od výrobce FEDERAL CARTRIDGE Corp., USA dosud
nebylo kategorizováno ve smyslu zákona o zbraních, neboť nikdo dosud nepodal
žádost o kategorizaci. Úřad si pro svoji potřebu provedl zkoušky s tímto
střelivem a zjistil, že střelivo vykazuje zvýšenou ranivou účinnost. Nakonec
podle internetových stránek výrobce lze zjistit shodnou deformaci střely
jako u jiných střel se zvýšeným ranivým účinkem. Plášť střely má ve špičce
vnitřní perforaci šesti podélnými vrypy, hmota pod špičkou pláště má obdobný
efekt jako expanzní dutina u jiných poloplášťových střel s dutinou. Lze
soudit podle nepodání žádosti o zařazení střeliva do kategorie, že nikdo
nemá pochybnosti o kategorii daného střeliva.
S pozdravem
Ing. Jan Palounek
Odborný referent-pyrotechnik
nyní si každý udělejte obrázek co je pro vás lepší- sřelivo jsem nabyl v dobré víře a legálně bez vyjímky, a nejsem povinen ověřovat další veci protože střelivo kat A jinak zakoupit nemohu a vyjímku nemám , Navíc je to celoplášť a obrázek na krabičce mi nepřišel nijak zvláštní,
a pokud nerozhodli tak nezakázali a co není zakázáno je povoleno a jednám pouze v dobré víře.
Pokud mi to prodali v obchode tak to je dovolené výrobní provedení jinak mi to nesmí prodat a střelivo jsem nabyl legálně na ZP a na první pohled to je celoplášť s tupou špičkou.
V případě soudního sporu doporučuji mít schovanou účtenku a další otázka kolikrát budete pálit na člověka?
myslím že když už ho zabijete tak problém čím to bylo bude až na druhé koleji. nevím jaký má kdo názor ale budu velice rád za jakékoliv připomínky k tématu.
-
Milan N. - Moderátor
pokud se stane, ze utocnika v opravnene sebeobrane zabijete, tak u pripadneho soudu bude jako strana zalujici stat a je minimalne pravdepodobne, ze nebude operovat s druhem munice. Nicmene pokud utocnika jen zranite (je pravdepodobne, ze zraneni od EFMJ bude stat za to) tak Vas bude zalovat o nahradu utocnik a verte tomu, ze ten Vas bude chtit uvarit na cemkoliv a urcite bude stourat i do typu naboju, a protoze utocnik je parchant, ktery je u soudu vic nez doma a zna pravniky a podobne, tak se z toho muze stat nechutny spor vlekouci se roky, kdy Vy muzete mit klidne zabaveny zbrojak a budete cekat, jak to dopadne...
- cmk
- Častý návštěvník
Nevim, videl jsem jakousi rekonstrukci pripadu, kdy nejakej nadrazak bodnul frajera nozem v ramci NO. A docela tam resili, jestli to byl nuz, kterej fakt nosil kvuli mazani pastiky na chleba, nebo jako pripadnou obrannou/utocnou zbran.
To co rikas by platilo za optimalniho dodrzovani psaneho zakona.
Z ty rekonstrukcejsem mel pocit, ze existuje jeste jakesi nepsane pravo, ktere se zohlednuje
- bohuzel.
To co rikas by platilo za optimalniho dodrzovani psaneho zakona.
Z ty rekonstrukcejsem mel pocit, ze existuje jeste jakesi nepsane pravo, ktere se zohlednuje

-
Milan N. píše:Nicmene pokud utocnika jen zranite (je pravdepodobne, ze zraneni od EFMJ bude stat za to) tak Vas bude zalovat o nahradu utocnik a verte tomu, ze ten Vas bude chtit uvarit na cemkoliv a urcite bude stourat i do typu naboju, a protoze utocnik je parchant, ktery je u soudu vic nez doma a zna pravniky a podobne, tak se z toho muze stat nechutny spor vlekouci se roky, kdy Vy muzete mit klidne zabaveny zbrojak a budete cekat, jak to dopadne...
Zabaveni zbrojaku se vztahuje i na obcansko-pravni spor? (nebo jak se tomu nadava - proste tahanice o odskodny)
Kazdopadne to chce mit dobryho pravnika no - ale prece v pripade ze me osvobodi soud s tim, ze jsem jednal v NO, tak je dost nelogicky, aby na mne pak parchant vysoudil cokoliv ...
-
Pufik - Častý návštěvník
Obsah fóra / Střelivo / Pistolové a revolverové střelivo