-
Poli - Častý návštěvník
Ohýbat se a pružit bude trubka v délce 2 metry, ne 30 cm. Pokud to bude z vodovodní trubky, tak se to prohýbat nebude ani když to je podélně rozřízlé, ten materiál je sám o sobě dost pevný na to, aby to někdo tváří promáčkl, navíc je to na pažbě, která to podélně vystužuje. Sám mám lícnici také z vodovodní trubky, je to nejlevnější varianta a výška lícnice dle ksichtu každého soudruha se dá zvolit právě použitým průměrem té trubky.
-
MarK - Moderátor
- Bydliště: Wien8, Praha8 ________________________ »»» zbranekvalitne.cz «««
- ondruske
- Nový uživatel
kde sehnat ?
ahojte spolubojovníci, neví někdo něco o tomto cd, případně nemá ho někdo?
http://www.gunbroker.com/Auction/ViewIt ... =123556358

http://www.gunbroker.com/Auction/ViewIt ... =123556358

- Marky
- Občasný návštěvník
Každý prodejce sice přehání, ale stejně se to pěkně čte - frézované pouzdro závěru (žádný lisovaný šmejd jako rumunské AK) - zachycení závěru po poslední ráně - absolutně nejlepší zbraň ráže 7,62x39 na trhu. Akorát to stupidní politické korektítko na ústí hlavně
Cena je teda brutální (aspoň trošku škodolibé radosti že ve státech je něco dražší než u nás
)
Taky by mě zajímalo co na tom CD přikládaném ke zbrani je (i když tam asi není nic, co by průměrný Čech nebo Slovák, který prošel ZVS nevěděl)

Cena je teda brutální (aspoň trošku škodolibé radosti že ve státech je něco dražší než u nás

Taky by mě zajímalo co na tom CD přikládaném ke zbrani je (i když tam asi není nic, co by průměrný Čech nebo Slovák, který prošel ZVS nevěděl)
- momentalneanonymny
- SaphirW
- Pravidelný návštěvník
-
Pufik - Častý návštěvník
- momentalneanonymny
SaphirW píše:Jaké používáte sponky na zásobníky? Díky
funkcia hledat.
ma to samostatnu temu.
prispieval som tam aj ja.
a vysledok je tu
spojka-na-zasobniky-samopal-vz-58-czh-2003-cz-858-t5567.html
- Marky
- Občasný návštěvník
To Pufik:
V USA je minimální povolená délka hlavně dlouhé zbraně pro civilní použití 16" (myslím, že je to dokonce federální zákon). Sa 58 má hlaveň dlouhou 390mm, tedy 15,35". Vzhledem k tomu, že ten váleček nemá žádný zřetelný smysl, předpokládám že je to prodlužovátko o těch chybějících 0,65" a vzhledem k tomu předpokládám, že to bude napevno.
V USA je minimální povolená délka hlavně dlouhé zbraně pro civilní použití 16" (myslím, že je to dokonce federální zákon). Sa 58 má hlaveň dlouhou 390mm, tedy 15,35". Vzhledem k tomu, že ten váleček nemá žádný zřetelný smysl, předpokládám že je to prodlužovátko o těch chybějících 0,65" a vzhledem k tomu předpokládám, že to bude napevno.
-
4mike - saigaholic
-
Black_Onyx - Častý návštěvník
SaphirW píše:Jaké používáte sponky na zásobníky? Díky
Na jedny jsem narazil http://eshop.strelecky-portal.cz/bazar. ... 61&id=3931
-
Bulls.eye - Častý návštěvník
Já si spojku nakonec vyrobil (když už jsem si blbec objednal spojky co na kosu nepasujou
). Jsou to obšlehnutý tyhle.
Je na to potřeba nylonovej pásek, dva šrouby s matičkama, 4 kusy nějaký rozumný podložky, jehla a nit
. Drží to fest a vypadá docela k světu.
Je to sice vidět nic moc, ale je vyblejsknutá na kose ve fotkách našich zbraní (znova se mi to fotit nechce).

Je na to potřeba nylonovej pásek, dva šrouby s matičkama, 4 kusy nějaký rozumný podložky, jehla a nit

Je to sice vidět nic moc, ale je vyblejsknutá na kose ve fotkách našich zbraní (znova se mi to fotit nechce).
- Marky
- Občasný návštěvník
Tak dobře 4mike, máte pravdu, krátkohlavňové pušky (short barreled rifle - SBR) nejsou v USA zakázané, ale pravdu mám částečně i já - jejich získání podléhá od roku 1994 restrikci, musíte pro ně dostat povolení přímo od BATFE. Trvá to úředně 60dní (ale klidně i víc) a stojí to 200$. Většina Američanů toto asi není ochotna podstoupit a tak se prodejci snaží, aby zbraně nebyly v této kategorii, protože SBR prostě neprodají. A hranicí je právě těch 16". (V listopadu 2006 bylo v registru BATFE pouhých 33 518 SBR - to je zanedbatelné jak na celkový počet zbraní v USA, tak i na počet zbraní podléhajících povolení a registraci BATFE - těch bylo celkem 1 906 786)
Promiňte mi značné odbočení od tématu, a díky 4mike že jste mě donutil si v této problematice udělat pořádek (akorát přemýšlím k čemu mi to je
)
Promiňte mi značné odbočení od tématu, a díky 4mike že jste mě donutil si v této problematice udělat pořádek (akorát přemýšlím k čemu mi to je

-
Petzold - Moderátor
- Doogs
- Pravidelný návštěvník
Mám dotaz. Vlastním dva tacticaly a každý má jiné drážkování hlavně. První má drážky širší a mělčí, přechodový kužel za komorou začíná prudce, nástup je jakoby oválný. Druhá hlaveň má drážky užší a hlubší, přechodový kužel za komorou je plynulý. Ten první má výrobní číslo 30tis. ten druhý 64tis. Znamená to, že se první varianta vývrtu neosvědčila?
- jansky82
- Nový uživatel
Zdar
Zaujímalo by ma na kolko metrov (maximálne) sa dá triafat terč o formáte A4 s použitím optiky so štvornásobným zvetšením (priemerný strelec).Je my jasné že z 58 sa odstrelovačka urobiť nedá, kvoli kratkej hlavni, druhu streliva atd. Ale chcel by som vediet ake su maximalne limity tejto zbrane.Diky
Zaujímalo by ma na kolko metrov (maximálne) sa dá triafat terč o formáte A4 s použitím optiky so štvornásobným zvetšením (priemerný strelec).Je my jasné že z 58 sa odstrelovačka urobiť nedá, kvoli kratkej hlavni, druhu streliva atd. Ale chcel by som vediet ake su maximalne limity tejto zbrane.Diky
- jirka119
- Pravidelný návštěvník
-
Justinian - Častý návštěvník
-
Bulls.eye - Častý návštěvník
Pěkný instruktážní video ke 3bodovýmu řemenu je tady.
-
seal-6 - Nový uživatel
celková délka ...Cz 858 nebo czh 2003
Zdravím
Chystám se koupit krátkou verzi a pomalu se rozkoukávám po pouzdru co jsem se ale nikde nedočetl je selková délka popřípadě výška se sklopenou pažbou v krátké verzi zbraně (myšleno po skrácení hlavně)
Poradíte někdo..?Díky
Dan
Chystám se koupit krátkou verzi a pomalu se rozkoukávám po pouzdru co jsem se ale nikde nedočetl je selková délka popřípadě výška se sklopenou pažbou v krátké verzi zbraně (myšleno po skrácení hlavně)
Poradíte někdo..?Díky
Dan
Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Samonabíjecí a vojenské / klony vz. 58