-
urquell - Pravidelný návštěvník
Samozřejmě; mě jen v tu chvíli nenapadal jiný důvod než tento, proč by někomu měl vadit automat. Poloha závěru je pro ostatní podstatně méně nápadný jev nežli zlomená zbraň, zejména když se 5-6 střelců na baterii stále pohybuje mezi 5-6 pozicemi. Z mé strany nic proti samonabíječce, ale s popsaným chováním jsem se opakovaně setkal, někdy i bez zásahu rozhodčího (který měl plno práce s obsluhou vrhačky a hlášením nul), zato si to třeba ohlídali okolostojící střelci z jiné rundy a vyřešilo se to upozorněním a bylo vše OK.
A nejsem si jist, zda všechny samonabíjecí brokovnice mají záchyt závěru. Mám pocit, že jsem vidět i bez záchytu, jen si nepamatuji, o kterou šlo.
Ale možná jsem zbytečně rozvedl téma, co do kurzů střelby nepatří.
A nejsem si jist, zda všechny samonabíjecí brokovnice mají záchyt závěru. Mám pocit, že jsem vidět i bez záchytu, jen si nepamatuji, o kterou šlo.
Ale možná jsem zbytečně rozvedl téma, co do kurzů střelby nepatří.
-
ufo - Moderátor
-
Když už jsme u té bezpečnosti u střelby na holuby, setkal jsem se s něčím srovnatelně hrozným, kdy střelec ve snaze, aby se trefil vyhazovanými hilznami do sběrného košíku před ním, tak zlamuje kozlici hlavněmi směrem kamsi k sousedovi po levici (je-li pravák) a nikoliv hlavněmi k terčům, jak by bylo záhodno.
- open
- Častý návštěvník
- jbiker
- Častý návštěvník
Naopak,myslím,že do kurzů to určitě patří. Člověk musí posbírat nějaké základy. Tu samonabíječku jsem vypíchnul právě z výše uvedených důvodů (pumpa dtto). Přece jenom to není u nás tak rozšířené jako třeba ve Státech a slyšel jsem, že některým tradicionalistům jsou tyhle flinty silně proti srsti, a ohánějí se právě tou bezpečností. Údajně se stalo že někde/někoho nepustili na nějaký myslivecký "srandamač". Když už jsme to načali - viděl jsem na netu tři varianty: A) Flinta přes předloktí laufem dolů B) Flinta křížem přes prsa laufem nahoru C) Flinta lučíkem dopředu, botka v ruce u pasu, lauf kolomo nahoru, opřený o rameno - něco jako "k poctě zbraň"urquell píše: ... Ale možná jsem zbytečně rozvedl téma, co do kurzů střelby nepatří.

-
MiRaS - Častý návštěvník
- Doctor
- Nový uživatel
-
gewarosse - Častý návštěvník
Takže dneska jsem se poprvé za tři roky,co střílím automatem setkal s tím,že by to někomu vadilo.Vyrazili jsme s kámošem na chloumek a přijeli trochu pozdě.Přihlásili jsme se do závadu na trap,rozhodili nás do rund,kde jich bylo pouze pět.Vedle mě stál mistr evropy,či co.A jak jsem poprvé vystřelil tak to začalo:S automatem se nesmí na střelnici,Neměl jsem být připuštěn do závodu,Vylétávající nábojnice ho ruší v soustředění.Nakonec jsem si vyslechl,že kvůli mně nevyhrál.
-
Mistr neměl pravdu:
9.4.2.1
Mohou být používány všechny typy brokovnic s hladkým vývrtem hlavně včetně samonabíjecích s podmínkou, že jejich ráže není větší než 12. Zbraně menší ráže používány být mohou.
Akorát zásobník musí být upraven tak, aby do něj nešel nabít víc než jeden náboj.
zdroj: Pravidla brokové střelby pro trap, automatický trap, double trap, skeet.
9.4.2.1
Mohou být používány všechny typy brokovnic s hladkým vývrtem hlavně včetně samonabíjecích s podmínkou, že jejich ráže není větší než 12. Zbraně menší ráže používány být mohou.
Akorát zásobník musí být upraven tak, aby do něj nešel nabít víc než jeden náboj.
zdroj: Pravidla brokové střelby pro trap, automatický trap, double trap, skeet.
-
jomekabi - Příspěvky: 2011
- Bydliště: Tábor _______________________ člen sdružení LEX | http://www.gunlex.cz
-
Jeden máš v komoře.
To já moc neřeším,mám prodlužku na 9+1,to by si asi všichni všimli,kdybych vystřelil víc než 2x.
To já moc neřeším,mám prodlužku na 9+1,to by si asi všichni všimli,kdybych vystřelil víc než 2x.
Naposledy upravil gewarosse dne 21.02.2009 20:58, celkově upraveno 1
-
- open
- Častý návštěvník
-
- Bydliště: Tábor _______________________ člen sdružení LEX | http://www.gunlex.cz
-
Flash - Častý návštěvník
gewarosse píše:Takže dneska jsem se poprvé za tři roky,co střílím automatem setkal s tím,že by to někomu vadilo. Nakonec jsem si vyslechl,že kvůli mně nevyhrál.
Vůbec tyhle zakomplexované Čendy neřeš. Prostě mu to nestřílelo, tak hledal problémy jinde.
Když se náhodou sejdeme na závodech, tak Ti držím fleka vedle sebe, abych věděl, proč jsem nevyhrál.

- open
- Častý návštěvník
jomekabi: -Strcim tam 2 naboje a pak jeden natahnu do komory. Jinak bych tam musel strcit jeden, natahnout do komory a pak tam jeste naladovat druhy, coz pri jiz nabite zbrani (aspon si myslim), by nebylo zrovna moc bezpecne.
S bezpečností by problém být neměl.
Dostal sem nějaký povel, že mám nabíjet:mířím v bezpečném úhlu
/směrem k terčům/, nedávám prst na spoušť a nabíjím. Jinak si
mohu i zajistit a opět odjistit.
Ale pravda můžeš narazit na někoho kdo o tom ví kulový a bude mít
připomínky.
S bezpečností by problém být neměl.
Dostal sem nějaký povel, že mám nabíjet:mířím v bezpečném úhlu
/směrem k terčům/, nedávám prst na spoušť a nabíjím. Jinak si
mohu i zajistit a opět odjistit.
Ale pravda můžeš narazit na někoho kdo o tom ví kulový a bude mít
připomínky.
-
Jiste, ale ja o tom taky vim kulovy, a zda se mi, ze kdyz do zbrane laduju naboj, ono to tam vevnitr nekde cvaka, tak by mohla nechtene spustit, i kdyz nemam prst na spusti. Ono by navic bylo obtizne mit prst na spousti, kdyz ji zespoda laduji, ale treba bych mohl o spoust nechtene zavadit (nekteri lide, treba ja, jsou nesikovna nemehla). A nejake sachovani stylu nabit naboj, natahnout do hlavne, zajistit zbran, nabit druhy naboj, odjistit zbran, to je teda peknej vopruz. Takze, abych to shrnul:
Mam samonabijeci brokovnici, s omezovacem pro dva naboje v nabojove trubici. To se mi zda logicke - prazdna zbran, strcim dva naboje do trubice, prvni natahnu do hlavne, v trubici mi zbyde druhy. Znamena to, ze s touto zbrani nemuzu na trap, pokud si neopatrim omezovac na jeden naboj v trubici?
Mam samonabijeci brokovnici, s omezovacem pro dva naboje v nabojove trubici. To se mi zda logicke - prazdna zbran, strcim dva naboje do trubice, prvni natahnu do hlavne, v trubici mi zbyde druhy. Znamena to, ze s touto zbrani nemuzu na trap, pokud si neopatrim omezovac na jeden naboj v trubici?
-
Kukri - Pravidelný návštěvník
-
- open
- Častý návštěvník
Obsah fóra / Střelectví / Soutěže a akce, Kluby a střelnice, Prodejny a Puškaři