-
Keny - Nový uživatel
Delaborace náboje
Zajímalo by mě jak správně se dá rozdělat pistolový náboj aniž by se poškodila-poškrábala kulka.(Teda jestli to vubec jde) 

-
MARKONY - Moderátor
-
Keny - Nový uživatel
-
alfonss - Grafoman
- SINCITYMAN
- Moderátor
-
4mike - saigaholic
-
freak - Nový uživatel
- vrb
kleštěma, ale ne to držet za kuli,
fígl je v tom, že když to chytneš za zadek, třebas za drážku pro vytahovače a třískneš kleštěma, ne nábojem, o něco tuhého ve směru kudy by letěla střela, tak setrvačností trochu povyjede, po opakovaném úderu vypadne a prach se vysype na stůl. delaborační kladívko funguje myslim podobně, jen je to na to přímo dělané.
doporučuji provádět v brnění, s ochranou sluchu a s taktickou přilbou s polykarbonátovým štítem před obličejem.
chystám se vyrobit si na delaboraci bazmek z vrstveného plastu apoň 2 cm tlustého, ty hračky co se prodávají jsou dost nebezpečné v případě výbuchu...
fígl je v tom, že když to chytneš za zadek, třebas za drážku pro vytahovače a třískneš kleštěma, ne nábojem, o něco tuhého ve směru kudy by letěla střela, tak setrvačností trochu povyjede, po opakovaném úderu vypadne a prach se vysype na stůl. delaborační kladívko funguje myslim podobně, jen je to na to přímo dělané.
doporučuji provádět v brnění, s ochranou sluchu a s taktickou přilbou s polykarbonátovým štítem před obličejem.
chystám se vyrobit si na delaboraci bazmek z vrstveného plastu apoň 2 cm tlustého, ty hračky co se prodávají jsou dost nebezpečné v případě výbuchu...
- vito
- Častý návštěvník
Delaborace náboje
Frankonia před časem nabízela delaborační kladívko ze zeleného průhledného plastu. Jaký to je materiál nevím, je však podle zkušenosti jiných bezpečný a krásně je vidět, je-li potřeba praštit ještě jednou. 

-
Keny - Nový uživatel
Tak musím přiznat že jste mě dostali.To jsem opravdu nevěděl že existuje něco jako delaborační kladívko.Spíš jsem čekal odpovědi typu upevnit to do nákách kleští které jsou vyrobeny z měkčího materiálu než střela a pomali vyklat a otáčet.
To Freak- No v jednom obchodě jsem viděl oravdu hezkou zbírku vystavených nábojů (i spopiskama) a tak bych si chtěl časem udělat něco podobnýho do vytrýnky.(proto je nežádoucí mět pošrábany jak střely tak kulku) No a z bezpečnostního hlediska si myslím že je lepší náboje vysipat.
To Freak- No v jednom obchodě jsem viděl oravdu hezkou zbírku vystavených nábojů (i spopiskama) a tak bych si chtěl časem udělat něco podobnýho do vytrýnky.(proto je nežádoucí mět pošrábany jak střely tak kulku) No a z bezpečnostního hlediska si myslím že je lepší náboje vysipat.
-
Finson - Častý návštěvník
- vrb
http://shop.vmcustom.cz/data/prebijeni/RCBS.pdf
strana 11
jestli se vám tohle zdá bezpečné, tak mě teda ne, mlátit do náboje s tímhle vyjde nastejno jako mlátit s kleštěma, sice je zkrz to vidět, ale nechtěl bych zažít kdyby v tom něco bouchlo.
strana 11
jestli se vám tohle zdá bezpečné, tak mě teda ne, mlátit do náboje s tímhle vyjde nastejno jako mlátit s kleštěma, sice je zkrz to vidět, ale nechtěl bych zažít kdyby v tom něco bouchlo.
-
Jirka_KT - Pravidelný návštěvník
Tim se nemlati do naboje - naboj se umisti dovnitr (je to dute) chyti se "za prdelku" zasroubuje se vicko - kladivkem klepnes treba do stolu - strela setrvacnosti vyjede z hilzny a vysype se prach - vse zustane uvnitr toho kladivka - pak to rozsroubujes vyndas vsechny dily pohodlne ven .
Jedine co v procesu pusobi nejakou silou na naboj je setrvacna sila na strelu, ktera jejim pusobenim vyjede z nabojnice.
Jedine co v procesu pusobi nejakou silou na naboj je setrvacna sila na strelu, ktera jejim pusobenim vyjede z nabojnice.
-
BARRY - Moderátor
-
Hungry - Moderátor
Přesně jak popisuje JIRKA KT. Mám to kladívko doma, půjčené. Pokud se tam nedelaborují výbušné střely a nebo náboje s okrajovým zápalem, je to naprosto bezpečné. A doporučuji tlouci do olověného špalku a nebo kovadliny... Aby kladívko nemělo tendenci odskakovat... Např. betonová podlaha není kupodivu ideální...
-
freak - Nový uživatel
Nevím, co máte pořád s těma výbušnýma střelama. Jednak pochybuju, že tady někdo přebíjí 12.7, popř. jinej velkoráž s uvedenou vlastností(a jak by se k němu vůbec dostal) a už vůbec není pravděpodobný, že by bylo vůbec kdy zhotoveno "delaborační kladívko" na tuhle ráži - tyhle ráže jsou tak kuevsky dobře zaškrcený, že by jste si z toho kladívka, pokud by to vydrželo, dřív umlátili plácačku na mouchy. Ne nadarmo se na ně při likvidaci na trhací jámě vztahují přesně dané postupy pro jejich spolehlivé zničení. A pokud si to chce někdo "lajznout" u trofejní munice, tak ať si laskavě nejdřív udělá "efko", ať ví do čeho se s prominutím sere - se všema možnejma variacema zapalovačů vyrobených v průbehu války(a že jich bylo požehnaně). Jinak na prostou "delaboraci" pistolového náboje stačí "obyč kombinačky", páč střelný prach je nebetyčně necitlivá věc a zápalky jsou na tyto "skopičiny" testovány a rozhodně by neměly při takovémto podnětu "odejít". Třeba na delaboraci dělostřelecké munice, musíte mít na delaboraci zapalovače od vlastního těla granátu s výbušnou náplní v drtivém množství případů speciální "klíč". Jinak jakákoli manipulace s "přestárlou municí" může být nebezpečná," mechanicky poškozenou" může být nebezpečná, "nevybuchlou o ženijních minách ani nemluvě" je nebezpečná, "neznámou" je vždy nebezpečná, "nastraženou" je vždy nebezpečná.
-
Salamoun - Pravidelný návštěvník
TO FREAK
Se všemi Tvými slovy souhlasím, ale k té pistolové munici bych se choval také vopatrně.Jinak už se to tady řešilo někde jinde a myslím,že Tvoje slova nyní a moje před nedávnem stejně u někoho budou jak perly sviním.Pevnou ruku a zdraví přeje zastánce Tvých názorů.
-
BARRY - Moderátor
to freak: Pochybuju, že by je někdo delaboroval, ale existuje i munice do krátkých, která má výbušnou střelu. Měl jsem v rukou .357Mag, nějaká armáda, či co a mělo to ve špičce zalisovanou zápalku a pod ní možná něco víc. Nebude to mít účinek jako 12,7, ale v delaboračním kladivu by to byl i tak zážitek.
- vrb
Obsah fóra / Střelivo / Přebíjení