- Jeňaz
- Nový uživatel
-
Kall - Příspěvky: 2286
- Jeňaz
- Nový uživatel
- SINCITYMAN
- Moderátor
-
Kall - Příspěvky: 2286
- Jeňaz
- Nový uživatel
- Jeňaz
- Nový uživatel
- Balvan
- Pravidelný návštěvník
To Jeňaz:
To samé jsem řešil před několika měsíci. Nakonec jsem si do toho Multiagra musel zajet, ale nelituji. Já osobně bych ti doporučil jít do té množstevní slevy (1760 a víc) a budeš je mít za 3,60Kč. Tomu už bude těžko konkurovat jakýkoliv tovární 9 Luger. Spojení vlakem je celkem ucházející.
Jinak s tím čištěním, mě se osvědčilo ještě na střelnici do hlavně (komory) prostě nahučet WD-40 (až to začne vytékat z druhé strany) a doma to potom normálně vyčistit něčím lepším. Koroze žádná, lesk jak blesk. Pak už jen nakonzervovat. Někdo dává taky poslední ránu nekorosivním nábojem.
Doporučuji ti taky ověřit si, jestli se na střelnici, kde tím chceš střílet, s touhle ráží střílet může.
To Kall:
S přebíjením téhle ráže to není tak jednoduché. Náboje z Multiagra půjdou opravdu přebíjet problematicky, mají zápalku Berdan, ale jinak sice drahé ale běžně dostupné SB mají zápalku Boxer a přebíjí se stejně jako každý jiný lahvičkový náboj. Přebíjejí se především jako náhrada za 7,63 Mauser (ten má ale menší energii, tlak,...).
S tím, že tato ráže (pistole) má pouze sběratelskou hodnotu bych si dovolil polemizovat. Až tě přepadne nějaký zloděj v neprůstřelné vestě a po dvou .45 se ti postaví zase na nohy (nebo ti nějakou tu střelu vrátí), tak pochopíš, že tahle ráže má ještě před sebou budoucnost.
To samé jsem řešil před několika měsíci. Nakonec jsem si do toho Multiagra musel zajet, ale nelituji. Já osobně bych ti doporučil jít do té množstevní slevy (1760 a víc) a budeš je mít za 3,60Kč. Tomu už bude těžko konkurovat jakýkoliv tovární 9 Luger. Spojení vlakem je celkem ucházející.
Jinak s tím čištěním, mě se osvědčilo ještě na střelnici do hlavně (komory) prostě nahučet WD-40 (až to začne vytékat z druhé strany) a doma to potom normálně vyčistit něčím lepším. Koroze žádná, lesk jak blesk. Pak už jen nakonzervovat. Někdo dává taky poslední ránu nekorosivním nábojem.
Doporučuji ti taky ověřit si, jestli se na střelnici, kde tím chceš střílet, s touhle ráží střílet může.
To Kall:
S přebíjením téhle ráže to není tak jednoduché. Náboje z Multiagra půjdou opravdu přebíjet problematicky, mají zápalku Berdan, ale jinak sice drahé ale běžně dostupné SB mají zápalku Boxer a přebíjí se stejně jako každý jiný lahvičkový náboj. Přebíjejí se především jako náhrada za 7,63 Mauser (ten má ale menší energii, tlak,...).
S tím, že tato ráže (pistole) má pouze sběratelskou hodnotu bych si dovolil polemizovat. Až tě přepadne nějaký zloděj v neprůstřelné vestě a po dvou .45 se ti postaví zase na nohy (nebo ti nějakou tu střelu vrátí), tak pochopíš, že tahle ráže má ještě před sebou budoucnost.
- Jeňaz
- Nový uživatel
- Jeňaz
- Nový uživatel
-
Bobr - Moderátor
- Balvan
- Pravidelný návštěvník
Velice zajímaví by v ráži 7,62x25 byl Deringer. Jako záložní, kdyby se ukázalo, že ten druhý má vestu. Ale když vezmeš v potaz, že by to muselo mít hlaveň dlouhou 4,5 palce, nebo ještě lépe 5 palců, aby to mělo dostatečnou energii, tak už to začíná být poněkud neskladné. Pak si člověk představí tu cenu a řekne si, že bude lepší sebou nosit Tokareva (jako druhou zbraň),
- Jeňaz
- Nový uživatel
Balvan: proč pořád řešíš tu vestu?
1. Na útočníka stříliš vždycky min. dvě rány - jedna trup, druhá hlava. Klasický dvoj či trojstřel. Pak je mu vesta k ničemu.
2. Kinetická energie projektilu je taková, že i když vestou neprojde, tak způsobí zasaženému vážný šok a často i vnitřní poranění, která mohou končit smrtí. Neprůstřelné vesty dělají nesmrtelné jen z hrdinů akčních filmů.
Deringer v ráži Tokarev by byl určitě zajímavý, ale asi by to nemělo valný význam

1. Na útočníka stříliš vždycky min. dvě rány - jedna trup, druhá hlava. Klasický dvoj či trojstřel. Pak je mu vesta k ničemu.
2. Kinetická energie projektilu je taková, že i když vestou neprojde, tak způsobí zasaženému vážný šok a často i vnitřní poranění, která mohou končit smrtí. Neprůstřelné vesty dělají nesmrtelné jen z hrdinů akčních filmů.
Deringer v ráži Tokarev by byl určitě zajímavý, ale asi by to nemělo valný význam

- gres
- Pravidelný návštěvník
Jeňaz píše:2. Kinetická energie projektilu je taková, že i když vestou neprojde, tak způsobí zasaženému vážný šok a často i vnitřní poranění, která mohou končit smrtí. Neprůstřelné vesty dělají nesmrtelné jen z hrdinů akčních filmů.
Deringer v ráži Tokarev by byl určitě zajímavý, ale asi by to nemělo valný
V SR je pekný článok na téma balistické ochrany, prečítaj si a uvidíš že tvoje tvrdenie neplatí na 100%
- Jeňaz
- Nový uživatel
Kouknu na to. Netvrdím že vesta nemůže člověku zachránit život nebo zdraví. Ale pokud má útočník vestu, dvě tři rány ho zruší i tak . To by musela být taková ta obrovská pyrotechnická ještě se štítem a helmou
Přece nebudu nosit .45 ACP na útočníka bez vesty a v druhým pouzdře 7,62 x 25 na útočníka s vestou, to bych mohl rovnou nosit ještě malou pumpu pro případ kdyby mě napadl pes nebo divočák
Tokarev prostřelí prý i vesty dvě (slyšel jsem to, nevím co je na tom pravdy), ale nebudu ho přece tahat jen kvůli této vlastnosti. Stačí jedna zbraň byť malé slabé ráže, protože v první řadě je to vždycky o umění střelce. Šikovný jedinec se ubrání i s Kevinem nebo podobnou pidi zbraní. Nemehlo může mít Tokarevy dva a nakonec spíš ublíží sám sobě než útočníkovi/útočníkům. Není to o rážích a vestách. Jiná situace je třeba použití u policejních a vojenských jednotek, ale mluvím tady o typicky českém pouličním prostředí.

-
glock1719 - Příspěvky: 8120
- Jeňaz
- Nový uživatel
- murdoch
- Pravidelný návštěvník
Nedávno jsem zahlídnul zajímavej náboj týhle ráže - měl leskle "stříbrnou" střelu, magnet se na to lepil jako blázen - předpokládám, že to byla průbojná střela s ocelovým jádrem? Na spodku nábojnice bylo jen bxn, pak číslo 53 a něco jako I. Bylo to vážně ono, co myslíte? Já jen, že jsem tomu člověku říkal, že je to nejspíš zakázaný, tak ať to hlavně nenosí v kvéru a nezkouší tahat třeba na střelnici, tak jestli jsem neprudil zbytečně...
-
Milan N. - Moderátor
- murdoch
- Pravidelný návštěvník
Obsah fóra / Střelivo / Pistolové a revolverové střelivo