-
Negus I. - Nový uživatel
Plynovky na Slovensku
Zdravím všechny slovenské uživatele fóra. Potřeboval bych vědět, jestli zákon 190/2003 "o strelných zbraniach a strelive a o zmene a doplnení niektorých zákonov" neobsahuje nějaké kličky týkající se plynovek, které mi mohly uniknout. Pokud jsem to správně pochopil, tak plynovky jsou na
Slovensku také zbraněmi kat. D, nepodléhají registraci, ani není potřeba žádných formalit pro jejich převoz. Rozumím tomu správně?
Jde mi o to, zda by moje slovenská přítelkyně nemohla mít nějaký problém při cestách mezi ČR a SR s plynovkou, kterou jí nejspíš pořídím - cestuje často v noci a pohybuje se i na ne zcela bezpečných místech.
Prosím ne úvahy o využitelnosti plynovek, ani typy na konkrétní zbraně. Jde mi opravdu jen o právní aspekty věci. Díky za odpovědi!
Slovensku také zbraněmi kat. D, nepodléhají registraci, ani není potřeba žádných formalit pro jejich převoz. Rozumím tomu správně?
Jde mi o to, zda by moje slovenská přítelkyně nemohla mít nějaký problém při cestách mezi ČR a SR s plynovkou, kterou jí nejspíš pořídím - cestuje často v noci a pohybuje se i na ne zcela bezpečných místech.
Prosím ne úvahy o využitelnosti plynovek, ani typy na konkrétní zbraně. Jde mi opravdu jen o právní aspekty věci. Díky za odpovědi!
- DUSO
- Občasný návštěvník
-
Negus I. - Nový uživatel
Obsah fóra / Střelectví / Zbrojní průkaz, Legislativa, První pomoc / Zahraničí (dovozy, vývozy, legislativní odlišnosti)