- Jecmi
- Nový uživatel
Sako QUAD
Ahoj chtel bych vas poprosit o pomoc. Ma nekdo zkusenosti s touto malorazkou? Chtel bych si poridit malorazku na soutez mala ostrelovacka ale porad se rozhoduji. Puvodne jsem si chtel poridit 452 Silhouette ale nevim jak moc velkou sanci by mela v mojich rukach zacatecnika mezi tema vsema suhlama. Proto by me zajimal vas nazor na Sako QUAD. ma ji nekdo doma? Zajimalo by me jestli ta by nejakou sanci mela protoze si myslim ze sako dela dost povedeny pusky. diky za odpoved
- ARES
- Častý návštěvník
Re: Sako QUAD
Jecmi píše:Puvodne jsem si chtel poridit 452 Silhouette ale nevim jak moc velkou sanci by mela v mojich rukach zacatecnika mezi tema vsema suhlama.
Stejnou jako jakákoliv jiná i kdyby to byl BR speciál. Žádná puška to neodstřílí za tebe
-
jomekabi - Příspěvky: 2011
- Bydliště: Tábor _______________________ člen sdružení LEX | http://www.gunlex.cz
Presne tak. Je samozrejme, ze pokud je zbran vylozene spatna, strilet se nenaucis, protoze nikdy nepoznas, kde delas chybu Ty a kde zbran. Ale jinak rozdil mezi dobrou zbrani a vynikajici zbrani se pozna jenom tehdy, strili-li z obou spickovi strelci. Takze si klidne porid 452jku, pilne trenuj a chod na zavody. Sam poznas okamzik, kdy se dostanes na uroven, ze by Ti pomohla spickova zbran.
- Jecmi
- Nový uživatel
Diky za odpoved ale po pravde jste mi ani jeden nepomohl. Ja vim ze nez se naucis strilet tak delas vetsi chybu nez zbran. Ale neni pak zbytecny po nauceni prodavat svoji zbran ktera ztrati treba pulovinu ceny a kupovat si novou? tak si radsi koupim lepsi a zustanu u ni ne? Takze bych prosil odpoved na to jestli nekdo ma nejaky zkusenosti s tim sakem. A ne typu kup si co chces stejne se strilet teprve budes ucit tak na co presnost. Dik a neberte to nejak ve zlym ja to tak nemyslim
- Jecmi
- Nový uživatel
Jo je pravda ze jsem to mozna blbe napsal. Ze to zni jako ze si chci koupit zbran a bez treninku vyhravat ale ten mnoha hodinovej trenink a poradny nauceni jsem bral jako samorzejmost a ze to psat nemusim. A popravde myslim ze i spickovej strelec by tam mezi tema lidma mel s tou 452 plny ruce prace a na bednu by pomejslet nemohl to je muj nazor
-
Bobr - Moderátor
- qwer
- Pravidelný návštěvník
Jecmi:
Sako Quad je pěkná zbraň vyrobená moderní technologií. Zajímavá je i možnost změny ráže. Touto zbraní by jsi jistě obohatil startovní pole zamýšlené disciplíny. Obávám se však, že možný dosažený sportovní výkon
nebude zcela úměrný vynaloženým nákladům na pořízení této zbraně. Osobně doporučuji začít se známou Suhl-Haenel 150 popř. s CM-2 a ušetřené prostředky investovat do kvalitního střeliva. Je to nejefektivnější postup ve výkonnostní malorážkové střelbě. Navíc, když opadne Tvůj zájem o tento druh střelby, můžeš libovolně přejít např. k benchrestu nebo i klasice. Chápu, že pro disciplínu MaO, logicky vybíráš zbraň se zásobníkem, což mnou uvedené typy nemají.
Sako Quad je pěkná zbraň vyrobená moderní technologií. Zajímavá je i možnost změny ráže. Touto zbraní by jsi jistě obohatil startovní pole zamýšlené disciplíny. Obávám se však, že možný dosažený sportovní výkon
nebude zcela úměrný vynaloženým nákladům na pořízení této zbraně. Osobně doporučuji začít se známou Suhl-Haenel 150 popř. s CM-2 a ušetřené prostředky investovat do kvalitního střeliva. Je to nejefektivnější postup ve výkonnostní malorážkové střelbě. Navíc, když opadne Tvůj zájem o tento druh střelby, můžeš libovolně přejít např. k benchrestu nebo i klasice. Chápu, že pro disciplínu MaO, logicky vybíráš zbraň se zásobníkem, což mnou uvedené typy nemají.
-
MarK - Moderátor
- Bydliště: Wien8, Praha8 ________________________ »»» zbranekvalitne.cz «««
- Jecmi
- Nový uživatel
Dik za radu ale ja bych opravdu chtel neco co se aspon ,,odstrelovacce" podoba kdyz chci strilet tuto soutez. Opravdu me nelakaji zbrane typu suhl to se mi k teto discipline moc nehodi. Sice treba s tou 452 to bude tezky ale chci to zkusit protoze u tehle netercovich pusek je kazda chyba strelce znat a proto si myslim ze na nauceni budou asi lepsi. Sdili semnou nekdo tento nazor?
- qwer
- Pravidelný návštěvník
- PaF
Je k dispozici nejaky odkaz na tu malorazku Sako? A je dostupna u nas? Podobn uvahy, aby to byla mala odstrelovacka a ne vznasedlo a tercovy special mne dovedly (a v soubehu se mnou jeste Sportovce a Sidewindera) k Rugeru 10/22 T.. Jde ovsem o samonabijecku. Jinak 452 Silhouet bych se pro zacatek nebal, ikdyz to bude chtit novy spoustak (nebo 453 s napinackem?) a mozna i pazbu (stejne jako ten Ruger). Ona nakonec ta Suhlka vyjde o polovinu levneji, nez tyhle vymysly. No ale proti gustu zadny disputat.Proto nas to nakonec vsechny tak bavi, ne?
-
Bobr - Moderátor
tady je něco http://www.sako.fi/sakoquad.php
- ARES
- Častý návštěvník
-
Bobr - Moderátor
mě osobně tedy alespoň podle webu zaujala tato : http://www.sako.fi/sakoquadmodels.php?heavybarrel
a protože už mám od finů T3 tak tohle by musel být taky pěkný mazílek
tady je komplet přehled sako : http://www.sako.fi/pdf/datatables/SakoR ... atable.pdf
a protože už mám od finů T3 tak tohle by musel být taky pěkný mazílek

tady je komplet přehled sako : http://www.sako.fi/pdf/datatables/SakoR ... atable.pdf
-
Smile - Častý návštěvník
- Jecmi
- Nový uživatel
-
SW_FOX - Grafoman
- Jecmi
- Nový uživatel
Ja jsem si cetl propozice na MAO a nevsiml jsem si zakazu napinacku. Jsem zacatecnik a kdyz jsem se na vymnenu spousti ptal tak mi bylo receno ze ty co se prodavaj na vymenu tak nejsou o moc lepsi nez ty normlani na 452 je na tom neco pravdy? A to by tam tahle spoust padla bez nejakych uprav? Zatim se jeste porad rozhoduju i nad tim sakem takze ti na to zatim nekejvnu ale kdyz bych mel zajem tak te potom zkontaktuju. Jaka je tak cena teto vymenne spouste?
A kdyz uz jsem zalozil tohle tema tak bych byl rad kdyz by mi alespon jeden clovek neco povedel o te malorazce sako quad. Nebo je tak nedostupna nebo draha ze ji nikdo nechce? Chtel bych se o ni neco dozvedet abych se konecne rozhodl.
A kdyz uz jsem zalozil tohle tema tak bych byl rad kdyz by mi alespon jeden clovek neco povedel o te malorazce sako quad. Nebo je tak nedostupna nebo draha ze ji nikdo nechce? Chtel bych se o ni neco dozvedet abych se konecne rozhodl.
- Harpplayer
- Častý návštěvník
Zbraně od fy. Tikka znám jen z literatury. Každopádně bych pro MaO doporučil pro začátek sehnat 456. Je zásobníková, což je v některých případech značná výhoda, pro střelbu na mizivé cíle bude plnohodnotná stejně tak jako pro střelbu dle pravidel Guncenter. Dá se s ní střílet slušný výsledek i v lize pořádané Sidewinderem, Sportovcem a mnou. U nás je to ale pořád hodně o přesnosti, takže suhlky a anschützky mají v některých položkách navrch, nicméně po poslední změně pravidel už tyhle zbraně tolik nevyčuhují z lajny. Napínáček nedoporučuji, protože v MC je zakázán a u nás a v Guncenteru tě bude zpomalovat v položkách vyžadujících rychlý sled ran. Ideální zbraň by byla Anschütz 1907 se zásobníkovým mechanizmem, jenže je to hodně o financích.
- Jecmi
- Nový uživatel
Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Dlouhé malorážky