vito
Častý návštěvník
Častý návštěvník

12.05.2006 8:26

Kel Tec P-32

Podobné dilema jsem řešil nedávno. Chtěl jsem ke svým větším a těžším zbraním něco, co by se dalo nosit pořád a ke všemu. Po dlouhém vnitřním boji jsem se nakonec rozhodl pro Kevina. Je sice těžší, ale provedení je výborné a spolehlivost je na velmi dobré úrovni. A i když je to malá pistole, nepůsobí jako hračka pro děti. Podotýkám, že proti plasťákům nic nemám, mám Glocka 19. S Kevinem jsem spokojený, nosím ho stále. Ale jak všude zdůrazňuji, je to otázka názoru a obliby. :D

Ing. Václav MARTÍNEK
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

12.05.2006 9:45

Zbraň by tedy měla být co nejlehčí, aby prostě pokud má být nošena byla nošena. Ona každá váha "na opasku" časem omrzí, i když je to třeba mobil.

Andy
Častý návštěvník
Častý návštěvník

12.05.2006 9:59

Presne tak pane Martinku. Musim rici, ze mnou nosena RAMI je na hranici ... tedy alespon pro me. KelTec by byl asi lepsi. Ovsem jsou i jina kriteria nez vaha. Cili je to vzdy kompromis.

Je vsak pravdou, ze P32 strili pekne a docela presne. O selhavani nevim, vystrelil jsem z ni cca 20ran (pujceno od kamarada) a bez problemu.

Ing. Václav MARTÍNEK
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

12.05.2006 13:14

Já už to beru tak, že pistole by neměla vážit o moc víc než mobilní telefon - tedy ta na nošení. I ten mě někdy s..e.

Andy
Častý návštěvník
Častý návštěvník

12.05.2006 13:39

Jo tak to pak leda nejakou na kulicky ;-)

Ing. Václav MARTÍNEK
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

12.05.2006 17:18

No potěžkej si P32.

Reklama

Zdenda
Nový uživatel
Nový uživatel

12.05.2006 21:18

Ing. Václav MARTÍNEK píše:No potěžkej si P32.

Na P32ku je hodne negativnich prispevku v diskuzich.. ale treba na export se to vic tridi:) Ale beru cena/kvalita a co se pokazi to se opravi/vymeni. Urcite dobra alternativa misto Kevina.
http://www.handgunreview.com/make.asp?make=Kel-Tec

Skoda ze nedovazite taky Kahra, mi prijde kvalitnejsi nez Kel-Tec i kdyz o moc drazsi. /PM9ka dojde(jestli vubec) az cca za 2 mesice k brymove/

Kahra sem koukal ze dovazi Banzai s.r.o., stejne jako(take) Kel-Teca. Ale nevim jak pak funguje nejakej servis..:) jestli jsem Vas dobre pochopil.

Zbran neberu jako otazku zivota/smrti:) tak bud pockam na PM9ku nebo vyberu neco jinyho co mate, STI LS9 nebo Kimbera Ultra Carry II.

Tukan
Nový uživatel
Nový uživatel

14.05.2006 14:07

Ten Kahr by mě teky moc zajímal. Je pšknej a placatej, ale nevím o nikom, kdo by s ním měl nějaká zkušenosti.

Ing. Václav MARTÍNEK
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

14.05.2006 14:48

Kahr není problém dovézt. V případě zájmu zjistim cenu.
Kel-Tec předělával vytahovače na svých modelech, takže asi nějaký problém se dříve mohl vyskytnout, ale fakt jej nemam zaznamenanej ani z dřívějších modelů.

dydla
Častý návštěvník
Častý návštěvník

15.05.2006 20:50

Kel-tec...

Podle mého názoru je možné, že některé vady u některý pistolí - teď mám na mysli nejnižší váhové kategorie jako Kel-tec - jsou způsobené špatným držením,resp. nepevným držením.Není problém takovou "závadu" nasimulovat , stačí držet zbraň jako chcíplou rybu a nepřebití je velmi pravděpodobné. D.

Ing. Václav MARTÍNEK
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

15.05.2006 21:10

Když ladíš zbraň "pro službu", tak ji musíš naladit tak, že ji dáš kolmo před sebe, chytneš lehce z boku, aby nevylítla z ruky a palcem (pravák) a ukazovákem (víc jako dlaní, ale lehce) a opatrně (tim palcem) stiskneš spoušť. Pistole musí střílet i tak naprd držená/nedržená a opakovat spolehlivě.
Moc varuju, chce to selskej rozum a myslet na to, že to může vyletět z ruky a ... a taky myslet na to kam to lítá.
Sakra to jsem sem neměl asi psát, aby mě někdo pak nezažaloval, takže závěr:
TOTO VÝŠE UVEDENÉ BYLA POUZE TEORETICKÁ MYŠLENKA, KTEROU NEDOPORUČUJI V PRAXI PROVÁDĚT. V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ TO NENÍ MYŠLENO Z MOJÍ STRANY JAKO NÁVOD.

lukas
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

15.05.2006 23:31

Re: Kel Tec

Ptak píše:Kel Tec P32 mam a mohu potvrdit, ze se z nej strili bajecne. Velikost je super a pri dobrem drzeni neni problem strilet rychle a presne. Zjistil jsem, ze mi vyhovuje mnohem vice nez kratky revolver. A velikost a vaha je proste bezkonkurencni.

Tak jestli budeš ve Znojmě tak doval ukázat, tuhle hračku jsem ještě nezkoušel :)

Ing. Václav MARTÍNEK
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

16.05.2006 8:39

Ne nebudu, nestíham to tady a především tak nějak mě to netáhne po těch posledních výpadech.

MarK
Moderátor
Moderátor

Bydliště: Wien8, Praha8 ________________________ »»» zbranekvalitne.cz «««

16.05.2006 10:48

To bylo zřejmě směřováno na Ptaka :wink:

Ing. Václav MARTÍNEK
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

16.05.2006 11:07

Kuci já Vás tu neznam, jste tu hezky zaheslovaní ..... a ten kdo mě hrubě a sprostě osočil že jsem já jeho pomlouval, tak teď už jistě od toho kdo ho nepravdivě, poťouchle a škodolibě informoval ví, pokud ho zmáčk (a jistě vim že to vyšetřoval), že to šlo naprosto mimo mě. Zatim se za to ani neomluvil a to je ve věku mých dětí. Nemam chuť takovéto lidi potkávat na závodech kam se chodim bavit a ne hádat. Pokud se omluví, smažeme to, bral jsem ho za kamaráda a to mě vadí.
Čert to tedy vem, nějak se zas vracim do lůna bílého střeleckého sportu a tím je trap a skeet - pro mě je to vzpomínka na mládí a znovu poznávam tu výbornou partu kolem (mimochodem něco co jsem poznal v začátcích IPSC).

lukas
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

16.05.2006 18:44

Ing. Václav MARTÍNEK píše:Kuci já Vás tu neznam, jste tu hezky zaheslovaní ..... a ten kdo mě hrubě a sprostě osočil že jsem já jeho pomlouval, tak teď už jistě od toho kdo ho nepravdivě, poťouchle a škodolibě informoval ví, pokud ho zmáčk (a jistě vim že to vyšetřoval), že to šlo naprosto mimo mě. Zatim se za to ani neomluvil a to je ve věku mých dětí. Nemam chuť takovéto lidi potkávat na závodech kam se chodim bavit a ne hádat. Pokud se omluví, smažeme to, bral jsem ho za kamaráda a to mě vadí.
Čert to tedy vem, nějak se zas vracim do lůna bílého střeleckého sportu a tím je trap a skeet - pro mě je to vzpomínka na mládí a znovu poznávam tu výbornou partu kolem (mimochodem něco co jsem poznal v začátcích IPSC).

Bylo to směřovaný s tím Kel-Tecem na ptáka. Vím moc dobře, kdo tě napdadl a nebo nebo nenapadl. Byl jsem i na těch závodech (zase jsi mě stál krabičku cigaret! :D ). Neslyšel jsem mluvit tebe, ale slyším kolem sebe co se tohoto hambuku týče hodně. Hele Venco upřimně jak píšeš, já nebo ti kluci, s kterými jste se chytli by jsme mohli být tvoji synové, já možná i vnuk, ale upřimně od tohodle prostě raději dál. V IPSC se aktivně pohybuji 3 sezóny před tím 1 neaktivně a je fakt, že zde vládne to co v normálním životě, rivalita, nepřátelství, podrazy, kamarádství prostě to samé co venku. Já si jezdím na závody odpočinou, když jsem na bedně nebo udělám výsledek, který je hezký ve výsledovce nebo je hezký pro mě potěší mě to, ale hlavně si jezdím po závodech odpočinout, pokecat s lidmi, s kterými chci mluvit a s lidmi, s kterými nechci si řeknu jen ahoj. Taky je tam x adeptů, které nemusím, ale jednoduchý, řeknu čau a jdu dál k bandě, kterou můžu. Můžu jak tebe tak bandu, s kterou jsi se teď rafal. Nebudu soudit a nikdo to po mě ani nemůžete chtít, ale jen ti tím chci říct veřejně (a neplatí to jen tobě, ale všeobecně) vyser se na to, jeď máš tam dost kámošů, známých, s kterýma rád pokecáš :) třeba mě ;) (vtip). Tak se nad to povznes a ser na to. Stejně, jako když tě někdo napadne tady...

Co myslíš, že LOS závody? Teď je to taky pěkná sranda, jen čas od času tam jsou lidi co se nemusí a jak to bude za pár let? Jako v IPSC...tak je to teď ve všem...

Ing. Václav MARTÍNEK
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

21.05.2006 16:19

Střílim toho aktivně víc (IPSC, mířenku, baterii, automatický trap, skeet, luk, Lovecký víceboje, ...) a tak mohu srovnávat jak kde to je. Ale zdá se mě, jak do něčeho vlezou prachy, sponzoři, tak to jde do prdele. Kamarádství jde do hajzlu a prosazujou se špičatý lokty.
Hele a co dlouhý?
Právě jsem dokončil odstřelovačku v .223 na bázi AR-15 a střílí to neuvěřitelně. Mam v tom nejtěžší hlaveň, jaká se v USA dala sehnat, ale už mam objednanou další (neudržel jsem se a musim to zkusit) v polotovaru na zakázku a ta bude dlouhá 72 cm a je to stavěný už přímo na jeden typ těžký střely (ta nová hlaveň).
Jsem z toho dost nadšenej.

SW_FOX
Grafoman
Grafoman

21.05.2006 17:45

No asi se k tobě brzo vypravím na návštěvu, omrknout co máš :-) a domluvit se když tak na tom mém sti do budoucna...

butch3
Nový uživatel
Nový uživatel

07.06.2006 19:40

Chci se zeptat co si myslíte o tom že p32 má předepnutý uderník - ne klasické dao -- je možné nosit bezpečně náboj v komoře stále?nemůže se třeba pádem pistole spustit.má vůbec nějakou vnitřní pojistku nebo tak něco.

Andy
Častý návštěvník
Častý návštěvník

08.08.2006 14:34

Predepnuty udernik ma. Ze by mohla spustit se mi nezda. Vnitrni blokaci dle meho nema.

Jinak dneska sem si jej koupil. :-) Je to prcek
http://vetrovky.wz.cz/foto/keltecp32a.JPG
http://vetrovky.wz.cz/foto/keltecp32b.JPG

PředchozíDalší

Obsah fóra / Krátké zbraně / Glock, a další recykláty