wolf

17.10.2008 11:14

ODS, CSSD, Komunisti? stejna banda, stejne ti co byli hajzli, tak u komunistu uz nejsou a jsou ve zbylych vladnich stranach :)
Muj deda byl politicky vezen, ale od revoluce volil jen komunisty.

EDIT: bohuzel deda zemrel pred dvemi lety na rakovinu, ten uz jim asi nenapise ...
Naposledy upravil wolf dne 17.10.2008 11:16, celkově upraveno 1

Petzold
Moderátor
Moderátor

17.10.2008 11:35

Držme se prosím, tématu - mediální hysterie a psychotesty. Na modré, růžové, zelené, černé a červené komunisty nadávejme jinde.

Loki_cz
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

17.10.2008 11:53

Ja jsem rikal hned jak jsem videl v TV ze se to stalo.. zacne zase omilani tematu seberte jim pravo na zbrane VSEM.. :-) Vy ste rikali ze to jeste nic neni.. a uz je to tu.. zacina hon na carodejnice. Ozraly "mafiany" pekne zahrajeme do ztracena (vzdyt jsou to kamaradi a prispivaji na kampan) a vyrazime upalovat zle majitele zbrani..

Lukas_K
Častý návštěvník
Častý návštěvník

17.10.2008 12:23

Rozesláno na všechny strany. Pište také, zabere vám to každému jen chvilku....

admix

17.10.2008 12:25

Poslal jsem obsahle ctivo p. Vidimovi, na vic ted nemam cas ani chut :D

Babyman
Častý návštěvník
Častý návštěvník

17.10.2008 12:27

urquell píše:
Babyman píše:Už je to uděláno, už je to hotovo. Vyplodil jsem papír A4 a poslal. :D

Diky za inspiraci, vysel jsem z toho a mirne upravene take poslal.

Dodatečně ti uděluji souhlas k úpravě mého díla. (To jen pro pořádek. :D )

Reklama

Hungry
Moderátor
Moderátor

17.10.2008 12:44

Tak vážení, mám tu odpověď a ted babo rad!

Vážený pane XY,
velmi mě mrzí, že jsem příčinou Vašeho váhání ve volební den a pokusím se věc uvést na pravou míru. Ve středu mě zavolala redaktorka z Rudého práva s dotazem, zda jsem pro plošné zavedení psychotestů v procesu rozhodování o přidělení tzv.zbrojního průkazu. Je snadno dohledatelné v evidenci hlasování poslanců o změnách v zákoně o zbraních a střelivu, jak jsem právě o této věci rozhodoval-byl jsem pochopitelně proti. Toto jsem také novinářce řekl a povídal si s ní ještě několik minut. A během tohoto rozhovoru jsem připustil, že zavedení tohoto omezujícího opatření je možné (aniž bych jej však sám prosazoval!) a že promluvím s ministrem vnitra, zda jeho resort toto opatření doporučuje. A pokud by on řekl že ano, teprve by k této věci začala parlamentní rozprava, ve které bych já osobně a spolu se mnou jistě i mnoho mých kolegů z poslanecké frakce prosazoval zachování současného stavu. Zároveň jsem ale paní novinářce řekl, že jsem přesvědčený, že ministr vnitra možnost této parlamentní rozpravy odmítne. Mile jsme se rozloučili a ejhle, dnes se dočtu, že snad dokonce chci PROSAZOVAT psychotesty. Sám vidíte, jakou virtuální realitu mohou vhodně zvolené fragmenty vět vytvořit.
Nevím, zda se mi podařilo rozehnat Vaše pochybnosti, přesto Vás chci poprosit, zda byste nemohl volit tak, jak jste volil i v letech minulých, tedy PRAVOU rukou..
S pozdravem Jan Vidím

petr45
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

17.10.2008 12:45

psychotesty

Odpověď pana poslance na můj mail:
pokusím se svoji pozici ve věci "psychotestů" uvést na pravou míru. Ve středu mě zavolala redaktorka z Rudého práva s dotazem, zda jsem pro plošné zavedení psychotestů v procesu rozhodování o přidělení tzv.zbrojního průkazu. Je snadno dohledatelné v evidenci hlasování poslanců o změnách v zákoně o zbraních a střelivu, jak jsem právě o této věci rozhodoval-byl jsem pochopitelně proti. Toto jsem také novinářce řekl a povídal si s ní ještě několik minut. A během tohoto rozhovoru jsem připustil, že zavedení tohoto omezujícího opatření je možné (aniž bych jej však sám prosazoval!) a že promluvím s ministrem vnitra, zda jeho resort toto opatření doporučuje. A pokud by on řekl že ano, teprve by k této věci začala parlamentní rozprava, ve které bych já osobně a spolu se mnou jistě i mnoho mých kolegů z poslanecké frakce prosazoval zachování současného stavu. Zároveň jsem ale paní novinářce řekl, že jsem přesvědčený, že ministr vnitra možnost této parlamentní rozpravy odmítne. Mile jsme se rozloučili a ejhle, dnes se dočtu, že snad dokonce chci PROSAZOVAT psychotesty. Sám vidíte, jakou virtuální realitu mohou vhodně zvolené fragmenty vět vytvořit.
Nevím, zda se mi podařilo rozehnat Vaše pochybnosti, musel jsem se o to alespoň pokusit.
S pozdravem Jan Vidím

Hungry
Moderátor
Moderátor

17.10.2008 12:45

Musím konstatovat, že tohle jsem nečekal. Jsem příjemně překvapen.

petr45
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

17.10.2008 12:53

No taky mě trochu uklidnil, jestli je to s těmi novináři jak píše, tak je to síla:) tedy ne že by mě to zas až tak překvapilo.

admix

17.10.2008 12:57

Prislo mi od nej vicemene asi uplne to same (coz se nedivim, kdyz mu napsalo x desitek lidi asi :D ), nicmene jsem byl fakt prekvapenej, jak rychle odpovedel - to jsem necekal ani ja

EDIT: Kazdopadne je videt, ze kdyz je dobra vule, tak umime poslance zasypat vtiravymi dotazy, tak se mi to libi :lol:
Naposledy upravil admix dne 17.10.2008 12:58, celkově upraveno 1

urquell
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

17.10.2008 12:57

dostal jsem od poslance Vidíma obdobnou odpověď, poděkoval jsem mu za jeho postoj prosazující zachování současného stavu

wolf

17.10.2008 12:59

Take mi odepsal vice mene to same, pocitam, ze to je pouze kopie toho co jste dostali pouze osloveni zmeneno.

Kendziro
Častý návštěvník
Častý návštěvník

17.10.2008 13:02

Re: psychotesty

petr45 píše:Odpověď pana poslance na můj mail:
pokusím se svoji pozici ve věci "psychotestů" uvést na pravou míru. ..

Můžu to zveřejnit na Lexu?

Petzold
Moderátor
Moderátor

17.10.2008 13:06

Pokud je to tak, také se mi docela ulevilo. Co on to ten Miloš "Becher" Zeman o "novinářích" říkal...hnůj a póvl ? Vždycky jsem si myslel, že přehání, až.... :roll:

SINCITYMAN
Moderátor
Moderátor

17.10.2008 13:08

Mně zatím nic....

admix

17.10.2008 13:09

Tebe asi nema rad :D
Petzold: Zeman mel s novinarema pravdu :)

Loki_cz
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

17.10.2008 13:13

Tak jsem se jal sesmolit také jakous takous "připomínku". Teď už jen něco pro pana Bublana který je jak se zdá nejradikálnější.. a pana Severu.. :-)

Vážený pane poslanče,

Dnes se ke mne díky iDnes dostala informace o tom, že spolu s dalšími poslanci budete opětovně usilovat o prosazení psychotestů, plus další dodatečné změny směřující postupně jak se zdá k totálnímu omezení až zákazu zbraní. Vzhledem k tomu, že jste asi pod přesvědčivou palbou argumentů od "odborníků" jako pan Bublan, či pan Severa. Souhlasím s vámi v bodě že je třeba vymítit kombinaci alkohol a zbraň, ale k tomu nepomůže nic z následujících argumentů (byť pocházejících od dalších osob v něm zmíněných). Navíc Kombinace Alkohol a zbraň je postihnuta již v současném zákoně.

Výběr z článku:

-psychologové při testech jsou schopni odhalit sklony k agresivitě: Toto je velice rozšířený mýtus, ve skutečnosti toto odhalení je možné pouze u skutečně agresivních jedinců a při takovémto podezření by měli být odesláni k psych. testům již dle stávajícího zákona

-mnoho lidí si nošením zbraně jen zvedá své sebevědomí: Znáte někoho takového? Já to pozoruji spíše u majitelů silných automobilů než zbraní. Ba spíše bych řekl že většina střelců se snaží jakýmkoliv konfliktům vyhýbat a je vedena komunitou lidí okolo zbraní k maximální zodpovědnosti.

-rozhodně nepatří do divadla: Pane poslanče, umíte si představit pro zločince lákavější pár než slušně oblečeného muže se ženou kteří jdou z divadla? Ne vždy je možno až k divadlu dojet autem a někdy vyvstane nutnost překonat část cesty pěšky. Samozřejmně, pokud se např. po představení účastníte rautu a hodláte tam konzumovt alkohol pak zbraň rozhodně nechat doma. To je ale i dle stávajícího zákona.

-A pokud někdo chce jít do restaurace, tak ať si zbraň uloží do trezoru, nebo raději rovnou zůstane venku: Toto je věc se kterou nemohu souhlasit. Mnoho obchodních jednání a setkání se děje v Restauracích. Stejně tak často člověk jde do restaurace i neplánovaně - obvylke na jídlo ne za alkoholem. Jak jsem již zmínil výše situace se mění v případě požívání alkoholu ale to je již ošetřeno stávajícím zákonem.

-šéf klubu ČSSD Michal Hašek míní, že při rozhodování poslanců by mohla pomoci statistika, kolik držitelů zbraně o ni přišlo kvůli tomu, že měli problémy s alkoholem. To není problém odhalit, protože zbrojní průkaz si jeho majitelé musí každých pět let obnovovat.:
K tomuto lze jen dodat co chce pan poslanec měnit, neboť pokud někdo pozbyde ZP kvůli problémům s alkoholem pak systém pro "odstranění" zbraní z rukou takovýchto lidí funguje.

Vážený pane poslanče, pokud jste skutečně dočetl tento můj email až sem, pak jste zřejmně vyjímka v naší politice, neboť poslední dobou se zdá, že poslancům již na obyčejném občanu nesejde. Pomozte zastavit tendence odzbrojit zákona dbalé občany, Ty kteří ctí pravidlo že zbraň a alkohol nejdou dohromady, Ty kteří jsou odpovědní při jejich nošení a skutečně se děsí okamžiku, kdy by ji byli nuceni použít pro nutnou obranu sebe, či svojí rodiny.
Nebo budete raději, když lidé ztratí tuto možnost a zákona dbalé občany odzbrojíte, takže v budoucnu, již zločinec nebude muset mít obavu jestli právě tato žena, kterou chce přepadnout či znásilnit nemá u sebe dostatečně důrazný prostředek k odstrašení a obraně? Pane Poslanče, zbraň je sice prvotně koncipována jako prostředek k zabíjení, ale v současné společnosti se stala i prostředkem k odstrašení a případné nutné obrany.

Děkuji za pozornost kterou jste věnoval tomu co jsem vám chtěl sdělit a doufám že pomůžete udržet stávající rovnováhu mezi přílišným omezením práva na obranu a přílišnou benevolencí. Budu vděčný za jakoukoliv reakci.

S přáním hezkého dne

XXX.

Pufik
Častý návštěvník
Častý návštěvník

17.10.2008 14:15

Ve svetle Vidimovi odpovedi me napada zda se nejedna o promysleny plan CSSD a Komancu jak pripravit ODS o urcitou cast volicu... Alespon ja jsem byl z toho zprostredkovanyho puvodniho "Vidimova" vyroku tak nasranej ze jsem premyslel ze jim nedam hlas... Tim vcasnym osvetlenim si ten muj hlas zajistil.

petr45
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

17.10.2008 14:35

To Kendziro: jasně

PředchozíDalší

Obsah fóra / Střelectví / Zbrojní průkaz, Legislativa, První pomoc / Zdravotní aspekty