glock69

08.09.2008 19:43

Asi jsem byl opravdu ve špatném obchodě na Slovensku, prodavač po mě nechtěl nákupní povolení na dovoz munice do ČR, ale říkal, že by se muselo vyřídit vývozní povolení ze Slovenska.

jomekabi

Bydliště: Tábor _______________________ člen sdružení LEX | http://www.gunlex.cz

08.09.2008 23:52

Mozna neco takoveho Slovaci vyzaduji, zakony v jednotlivych zemich se mohou lisit. I v tom Nemecku by mu to nedali na osobni prepravu, protoze nema nemecky zbrojak, proto mu to museli poslat prepravni sluzbou na nase uzemi. A jestli by toto bylo mozne na Slovensku nevim, treba na to nejsou zarizeni.

SW_FOX
Grafoman
Grafoman

15.09.2008 11:36

Leckde v zahraničí ti na EZP prodají munici v "rozumném množství", vlastní zkušenost, v rámci schengenu praktické, ale nikoliv zcela politicky korektní :-)

momentalneanonymny

26.09.2008 17:29

MiRaS píše:momentalneanonymny: Kde jsem tvrdil, že nemusiš mít žádné povolení?! Píšu "V zahraničí už žádně další povolení vyřizovat nemusíš, máš přece povolení vydané u nás a to v rámci EU platí." a náhled onoho potřebného povolení, které v EU zemi předložíš je hned v dalším příspěvku. Takto to platí v ČR a předpokládám, že v SR to bude stejné.
Vyřiď si tedy toto povolení a můžeš se směle rozběhnout na nákupy do zahraničí...

tzv. predbezny suhlas je OK, ale ak si chces kupit nieco v SR a nie je volne v predaji bez zbrojaku, musis si vybavit slov. zbr. spriev. list na vyvoz tej veci v oblasti zbr. a streliva. a takto to funguje aj naopak, teda slovak v CR.
Predb. suhlas je prakticky kus papiera bezcenny v cezhranicnom styku SR-CR, este stastie, ze bez poplatku, lebo kym nebol, predkladal si ZPL v SR, resp. ZSL v CR, bez prekladu (existuju zmluvy medzi SR a CR o vzaj. uznavani urcitych dokladov bez prekladu) ako prejav suhlasu statu.

momentalneanonymny

26.09.2008 17:34

glock69 píše:Na Slovensku jsem se v jedné prodejně ptal na možnost nákupu nábojů a bylo mi řečeno, že jedna krabička po předložení ZP je v pořádku, když budu chtít víc, musím si vyřídit vývozní povolení (zbrojní průvodní list).

"(5) Zbrojný sprievodný list sa nevydáva na vývoz alebo dovoz
streliva na zberateľskú výmenu, ak nejde o množstvo presahujúce
najmenšie dostupné spotrebiteľské balenie streliva toho istého
druhu, značky a kalibru. Na takýto vývoz alebo dovoz oprávňuje
zbrojný preukaz vydaný na držanie streliva na zberateľské účely."

citácia zo starého zákona o zbr. a str., neplatí od 1.1.2004, a predavač si zrejme urobil vlastný veľmi široký výklad.

AKo teraz vidim, tak tu vlastne som OT, lebo reagujem na OT, kedze nazov temy je nakup ... - Rakousko.
Alebo doslo k priebezne zmene v nazve temy?
Naposledy upravil momentalneanonymny dne 26.09.2008 18:11, celkově upraveno 1

glock69

26.09.2008 17:59

Už nevím, jestli to nebylo před 1.1.2004 a A (sběratelské) mám taky v průkazce(ZP) :lol:

Reklama

Předchozí

Obsah fóra / Střelectví / Zbrojní průkaz, Legislativa, První pomoc / Zahraničí (dovozy, vývozy, legislativní odlišnosti)