Rys
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

31.03.2008 8:53

Děkuju všem za informace.
te´d mám nybitý týden, ale v sobotu se na to (snad) podívám a dám to do pořádku.
DÍKY!!

solory
Častý návštěvník
Častý návštěvník

08.06.2008 16:04

Zdravím kolegy!
byl by, prosím, někdo ochoten naskenovat manuál k lisu LEE LoadMaster? na netu je ke stažení, ale je poněkud černý a nejde nic vidět na obrázcích.
díky za pomoc 8)

DaveG17
Častý návštěvník
Častý návštěvník

08.06.2008 18:29

Rys: je to jedno z těch zmiňovaných - pokud ale původně indexoval v pohodě a pak bez zásahu (sundávání hlavy, nějaké násilí, zásek) začíná špatně indexovat, je to spíš ta plastová čtvercová potvora, ve kterém jezdí indexovací tyčka. Nejlíp to poznáš při pomalém pohybu - pokud každý šťouch otočí hlavou stejně - skoro do cvaknutí, postačí seřízení. Pokud se občas hodne nedotočí, je to ten plastový čtvereček (Lee Indexing Ratchet). Když to rozebereš a podíváš se na něj, půjde to vidět - bude vymačkaný. Můžeš mu ještě nehtem srovnat okraje zpátky do čtvercového tvaru a potom se nějakou dobu točí dobře. Ale čím dál rychleji se vymačkává...chce to nový.

Edit: reaguju na dva měsíce starý příspěvek, asi únava :) snad to někomu pomůže. RYS: čím to teda bylo?
Naposledy upravil DaveG17 dne 12.06.2008 13:03, celkově upraveno 1

virginan
Častý návštěvník
Častý návštěvník

11.06.2008 14:22

Přesně.

valderon
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

19.07.2008 19:25

Zdravim , mam LoadMastera ,koupil jsem jej nedavno z druhe ruky tady na techto strankach od jednoho nejmenovaneho,tvrdil , ze je to temer novy , ze na tim nic neudelal a tak...Je to muj prvni lis, a asi mam pruser,protoze rupl zapalkovaci mechanismus.Tak nevim , ale ja jich udelal asi 1000 ks ,a mam pocit,ze lis je na odpis. A nebo se da ten kus lisu objednat?Mam pocit , ze by to musel byt cely ten pist na kterym je to nasazeny.Moc prosim o radu nebo nejakou pomoc , nevim co s tim.Prikkladam fotky,abyste vedeli , co je vlastne spatne...Budu moc vdecny za cokoli.Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Hungry
Moderátor
Moderátor

19.07.2008 19:50

Skrytá vada materiálu je holt skrytá... a může být důvodem. Stejně jako, že jsi něco nedotáhl včas apod.

Neznám tento lis z osobní praxe. Zkus se obrátit na Anděla v Praze o náhradní díl a poptej se, zda netuší, proč to prasklo... Možná je to docela se opakující chyba v obsluze...

Možná poradí někdo z místních...

Reklama

Ivoshek
Častý návštěvník
Častý návštěvník

19.07.2008 19:54

Copak jsi s tím dělal? Neměl jsi to blbě sestavené, že je ten čep tak ohnutý a díra je poměrně dost otlačená?

Ivoshek
Častý návštěvník
Častý návštěvník

19.07.2008 19:58

Teď nemám lis po ruce, jelikož je v garáži, ale snad půjde vyměnit jen ten vršek, ve kterém se otáčí shell holder, objednat by to určitě neměl být problém. Ta fotka je moc detailní, nějak ani nevím, co jsi tam přesně urval...

valderon
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

19.07.2008 20:56

dotazeny to bylo , jak rikam , udelal jsem 1000 ks , a pri jednom zatlaceni jsem slysel krupnuti....a vychozeny je to slusne , stejne jako to ohnuti , muj rozum mi rika , ze jsem to nemohl udelat jen ja na 1000 ks.A sestaveny to bylo uz od toho prodavajiciho.A mam pocit , ze jen ten cerny vrch , do ktereho se dava shelplate , ktereho se to tyka,nepujde sundat z toho pistu.Ale to nevim , a hrubou silou to nechci zkouset.A neskladal jsem to , tak nevim , co a jak.Ale pokud by to slo objednat,bylo by to super,a jeden kamen ze srdce dole....a nemohl by mi s tim nekdo pomoct , pokud by se to objednavalo?Vse zaplatim,co si kdo rekne, su z toho na prasky. :(
Pro upresneni jsem vyfotil to misto , kde je ten problem , s provizorne nasazenou tou ulomenou casti , aby to bylo jasne , o co se jedna.
Obrázek
Obrázek

Ivoshek
Častý návštěvník
Častý návštěvník

20.07.2008 13:07

Podle mě byl špatně seřízenej ten horní šroub, o kterej se rameno zápalkovače opírá. Je vidět, že to ohnulo čep, vymačkalo díru a urvalo kus hlavy (nebo jak se ta černá věc jmenuje). Takže bych to na špatněj matroš neházel. Dalo by e to asi opravit, celý zavařit, vyvrtat nový díry, udělat závit, koupit nebo nechat udělat čep. Bude to ale i tak dost namáhaný a chtělo by to svar dobře začistit (nejlepší by ještě bylo vyžíhat to kvůli zbytkovýmu napětí). Druhá možnost (možná ta jednodušší) je zajít do Anděla nebo do jinýho obchodu a optat se jich přímo tam, jestli jsou schopni to sehnat samostatně a za kolik, objednávat to sólo je moc starostí, jelikož je to z USA, navíc ti na to můžou napařit celníci daň a clo (podle uvedené ceny nebo pojištění si všímají balíku víc nebo míň).

margolina
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

24.08.2008 9:04

Ahoj Valderone.
Možná, že reaguji pozdě a problém máš již vyřešen.
Hlava na Loadmastera se dá koupit jako náhradní díl.
Budu objednávat nějaké věci z USA, tak jestli máš zájem
rozdělit se se mnou o poštovné, rád Ti pomohu vyřešit tvůj
problém.
Margolina

Mysaak
Nový uživatel
Nový uživatel

19.09.2008 7:46

Heh, tak mám doma nový Lee Pro 1000. Musím říct že přebíjení není taková sranda jak by se mohlo nezasvěcenému zdát. Za prvé je všude rozsypaný prach, za druhé musí člověk naštudovat spoustu instruktážních videí, jak celý lis a všechny matrice správně naštelovat (většina z toho je v angličtině) a za třetí mi ta mrcha nezápalkuje. Prostě zápalka nevypadne do té komůrky pod hilznu. Přitom jsem si vcelku jistý že mám všechno správně.
Je možné že to dělá to že je to trochu zasypaný od prachu? Je to špatně přístupný a dostat odtamtud ten prach není legrace - drží se na tom fakt pěkně.

Roissy
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

19.09.2008 8:23

Podobný problém jsem měl s LEE PRO 1000 i já.
Hlavně ničím do skluzu pro zápalky nesahej, jednou ho poškrábeš a je konec. Ve spodní části je zajištěn tyčkou a dá se vyndat. Také pomůže odstanit zapadaný prach tlakovým vzduchem. Já jsem nakonec přešel na zápalkování ručním zápalkovačem. Večer u televize je to OK. Navíc jsem měl další problémy - zápalka obráceně nebo naštorc.
Naposledy upravil Roissy dne 19.09.2008 8:24, celkově upraveno 1

MARKONY
Moderátor
Moderátor

19.09.2008 8:23

Mysaak : stačí zrnko prachu jeto v kelu , kámoš to řeší tak že zapalkuje ručně a zbytek děla na lisu , jeto šmejde skoro jako každé LEE.

tom
Častý návštěvník
Častý návštěvník

19.09.2008 8:35

Tak to prr. Dobře vyladěná Pro1000 strčí spolehlivostí do kapsy i Load Master. Chce to jenom vychytat dětské nemoci a pak jede jak víno. No samozřejmě Dillon to není, ale jinak celkem spokojenost. :wink:

cz27
Častý návštěvník
Častý návštěvník

19.09.2008 9:21

Mám Turett classic a nemůžu si stěžovat, šlape jako hodinky. Přebíjí, zápalkuje, žehlí. Nicméně po zkušenostech s tímto ocelovým lisem a přebitými 5000 kousky nechápu, jak to může fungovat na tom levnějším turettu.

Netrefijev
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

19.09.2008 9:53

Mám LeePro 1000. Když jsem si ho koupil byl jsem opravdu nešťastný protože to zápalkování bylo opravdu katastrofální. Zápalky na štorc, nebo nepodaná zápalka. Hrůza fakt. Pak jsem začal trochu do toho lisu šťárat a štelovat a od té doby si ho nemůžu vynachválit. Jsem zkrátka spokojený (Dillon to asi není, vím, ale na mé přebíjení to v pohodě vystačí).
K tomu seřízení:
1, Seštelovat ten disk s nábojnicemi tak aby čelo te tyčky na které se umisťuje zápalka, byl přesně v ose výřezu pro nábojnice. Dělá se to tím šroubkem dole.
2, Ohnout přítlačný plíšek nábojnic tak aby nábojnice byla co nejblíže středu toho otočného disku.
3, Ta skluzavka na zápalky musí být čistá a PLNÁ ZÁPALEK. Protože se pak zápalka nedosune až na střed té tyčky.

Když lisuju tak kontroluju hlavně posouvání těch zápalek dolů a občas klepnu do zásobníku zápalek aby se sesypaly dolů protože ty zápalky se rády přestávají sypat. A ještě se dívám kolik prachu mi to syplo.

Když mám dobrý den a dobře se sype prach tak udělám za 30 minut kolem 220 nábojů. (Mám podávač střel a nepočítám stím že doplňuji střely, zápalky a nábojnice.)

Po přebití 1000 nábojů celý lis rozeberu vyčistím od maziva a bordelu.

cz27
Častý návštěvník
Častý návštěvník

19.09.2008 10:01

Tak to jsi rychlík, neměřil jsem to, ale udělám za hodinu cca 100 - 150 nábojů podle toho jak moc spěchám.

zoufalec
Častý návštěvník
Častý návštěvník

19.09.2008 10:52

Taky jsem koupil LEE Pro 1000. Funguje skvěle, jen chce udržovat v čistotě. Jak píše Markony. Stačí zrnko prachu a nezápalkuje. S prachovačem problém nemám. Ani zrnko vedle. Mám přebitých asi 4000 nábojů a na začátku špatně zalisovaných asi 20 zápalek. (naštorc)

valderon
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

02.10.2008 20:08

zdravim , je to doba , ale teprve ted mi prisel zatoulany balik ze statu,a v nem i cela ta hlava,s tim prasklym zapalkovacim pliskem.Kdyby se to jeste nekdy nekomu stalo , tak to fakt neni problem objednat.A cely ten dil dojde i s tim pliskem , sroubkem,a dokonce ten dil obsahuje i ty pritlacny plisky se sroubky , co pritlaci nabojnice.....snad jsem to napsal srozumitelne.. :roll:
Mam i novy matrice na 45ACP , a chci se zeptat,mam tu prachovaci matrici nejak odmastit , a pokud ano , jak a cim nejlip?

PředchozíDalší

Obsah fóra / Střelivo / Přebíjení / Lisy, matrice a prachovače