- Jack
- Občasný návštěvník
- Jack
- Občasný návštěvník
-
Hungry - Moderátor
-
HV - Častý návštěvník
Gewovi je to fuk už mu přeci bylo 18
Ale...
§ 19
Věková hranice pro vydání zbrojního průkazu
(1) Zbrojní průkaz skupiny A, D, E nebo F lze vydat jen osobě starší 21 let.
(2) Zbrojní průkaz skupiny B nebo C lze vydat jen osobě starší 18 let, pokud tento zákon nestanoví jinak.
(3) Zbrojní průkaz skupiny B lze vydat osobě starší 15 let, která je členem občanského sdružení zabývajícího se sportovní činností podle národních nebo mezinárodních pravidel a řádů a součástí této činnosti je střelba, jsou-li splněny ostatní podmínky pro jeho vydání.
(4) Zbrojní průkaz skupiny C lze vydat žáku střední školy nebo středního odborného učiliště staršímu 16 let, pokud v osnovách školy či učiliště je zahrnuta výuka myslivosti a jsou-li splněny ostatní podmínky pro jeho vydání.
(5) V případech uvedených v odstavcích 3 a 4 je nutný písemný souhlas zákonného zástupce a doporučení příslušného občanského sdružení, školy nebo učiliště. Osoba mladší 18 let smí zbraň nebo střelivo pro sportovní nebo lovecké účely používat pouze za přítomnosti osoby starší 21 let, která je držitelem zbrojního průkazu skupiny B nebo C nejméně 3 roky a která zajistí bezpečnou manipulaci se zbraní nebo střelivem.

Ale...
§ 19
Věková hranice pro vydání zbrojního průkazu
(1) Zbrojní průkaz skupiny A, D, E nebo F lze vydat jen osobě starší 21 let.
(2) Zbrojní průkaz skupiny B nebo C lze vydat jen osobě starší 18 let, pokud tento zákon nestanoví jinak.
(3) Zbrojní průkaz skupiny B lze vydat osobě starší 15 let, která je členem občanského sdružení zabývajícího se sportovní činností podle národních nebo mezinárodních pravidel a řádů a součástí této činnosti je střelba, jsou-li splněny ostatní podmínky pro jeho vydání.
(4) Zbrojní průkaz skupiny C lze vydat žáku střední školy nebo středního odborného učiliště staršímu 16 let, pokud v osnovách školy či učiliště je zahrnuta výuka myslivosti a jsou-li splněny ostatní podmínky pro jeho vydání.
(5) V případech uvedených v odstavcích 3 a 4 je nutný písemný souhlas zákonného zástupce a doporučení příslušného občanského sdružení, školy nebo učiliště. Osoba mladší 18 let smí zbraň nebo střelivo pro sportovní nebo lovecké účely používat pouze za přítomnosti osoby starší 21 let, která je držitelem zbrojního průkazu skupiny B nebo C nejméně 3 roky a která zajistí bezpečnou manipulaci se zbraní nebo střelivem.
-
MarK - Moderátor
- Bydliště: Wien8, Praha8 ________________________ »»» zbranekvalitne.cz «««
-
HV - Častý návštěvník
- Pipin
- Nový uživatel
Zdravim panove! Konecne jsem se dostal na nase okresni oddeleni pro sve "zamitnute" povoleni (cely pribeh viz. str.16). Povoleni jsem bez dalsich problemu dostal, zadne zamitnuti se nekonalo. Cely smysl teto akce byla tedy jen pruda obcana, ktery ma vlastni nazor (v souladu se zakonem). Pouceni - trvejte na svem, do zadosti si napiste, co chcete a zadejte jeji posouzeni a pisemne vyjadreni. 

-
SW_FOX - Grafoman
-
DaVca - Pravidelný návštěvník
- Lada
- Častý návštěvník
2DaVca
Když to tu trocha pročteš, zjistíš že se to různí oddělení od oddělení, někde je to normální jinde ti to vydají za chvíli...u nás jsem vyřídil zbroják, nákupku, i registraci v jeden den ..když člověk požádá a potřebuje tak jsou ochotní ji vyřídit na počkání i v neúřední den, ale to je tak hezké u nás
v moha jiných opravdu čekáš tak dlouho jak jsi psal, hold to záleží co tam máte za skvadru
Když to tu trocha pročteš, zjistíš že se to různí oddělení od oddělení, někde je to normální jinde ti to vydají za chvíli...u nás jsem vyřídil zbroják, nákupku, i registraci v jeden den ..když člověk požádá a potřebuje tak jsou ochotní ji vyřídit na počkání i v neúřední den, ale to je tak hezké u nás

-
Voux - Pravidelný návštěvník
-
jomekabi - Příspěvky: 2011
- Bydliště: Tábor _______________________ člen sdružení LEX | http://www.gunlex.cz
Tady je nekdo dalsi z Tabora?
Jinak v Tabore jsou v pohode, to jsem tu uz nekolikrat psal. Normalne nakupak vyrizen do pristiho uredniho dne (pondeli, streda, patek), registrace zbrane na pockani. O noseni dlouhe jsem nikdy nezadal (necitil jsem potrebu), ale neprekvapuje me, ze s tim nebyly problemy.
Jinak v Tabore jsou v pohode, to jsem tu uz nekolikrat psal. Normalne nakupak vyrizen do pristiho uredniho dne (pondeli, streda, patek), registrace zbrane na pockani. O noseni dlouhe jsem nikdy nezadal (necitil jsem potrebu), ale neprekvapuje me, ze s tim nebyly problemy.
-
Morpheus - Nový uživatel
Když jsem se rozhodl, že chci nového mazlíka, zašel jsem na policii v UL pro nákupní povolení. Ale nebyl jsem si jistý, jestli Tactical, nebo Novohradského. Policistka mi řekla, že to je úplně jedno. Ať prý nepíšu nic a až přijdu zbraň registrovat, že se to potom doplní.
Když jsem přišel k registraci necítil jsem žádnou potřebu žádat o povolení nosit 858, ale po přečtení tohoto fóra jsem to víceméně ze zvědavosti zkusil. Uslyšel jsem jen: „tak jo, dobře, přijďte za dvě hodiny“. A po dvou hodinách jsem se vrátil a už bylo všechno připravené. Vyfasoval jsem průkaz zbraně a povolení k nošení a hotovo.
Takže rada pro vás: Máte problémy s policisty na úseku zbraní a střeliva? Odstěhujte se do Ústí!

Když jsem přišel k registraci necítil jsem žádnou potřebu žádat o povolení nosit 858, ale po přečtení tohoto fóra jsem to víceméně ze zvědavosti zkusil. Uslyšel jsem jen: „tak jo, dobře, přijďte za dvě hodiny“. A po dvou hodinách jsem se vrátil a už bylo všechno připravené. Vyfasoval jsem průkaz zbraně a povolení k nošení a hotovo.

Takže rada pro vás: Máte problémy s policisty na úseku zbraní a střeliva? Odstěhujte se do Ústí!

- PatrikV
V novém Jičíně kde jsem si dnes byl pro svůj nový ZP jsem se raději dopředu zeptal na doby vyřizování - tak vše na počkání, jen musím mít nákupní povolení vypsat na konkrétní zbraň, nejlépe i s výrobním číslem (ale není to nutné). Jen mě dorazili tím, že až budu mít první zbraň k nošení tak mi budou vystavovat nový ZP a budu potřebovat další 2 fotky.
-
wolf - Příspěvky: 699
- tsunami
- Občasný návštěvník
-
admix - Příspěvky: 1815
-
Hungry - Moderátor
-
Kurt - Moderátor
Hungry: přitom §12 Zákona říká něco jiného. (Na žádost žadatele se povolení podle odstavců 5 a 6 vydá jedním rozhodnutím. Tato povolení lze rovněž vydat současně s rozhodnutím o vydání zbrojního průkazu nebo zbrojní licence.Na žádost žadatele se povolení podle odstavců 5 a 6 vydá jedním rozhodnutím. Tato povolení lze rovněž vydat současně s rozhodnutím o vydání zbrojního průkazu nebo zbrojní licence.)
- Tiger
- Občasný návštěvník
Obsah fóra / Střelectví / Zbrojní průkaz, Legislativa, První pomoc / ZP (zkoušky, prodlužování, zánik, ..)