-
HBWanderer - Pravidelný návštěvník
-
hetzer - Častý návštěvník
-
Oggy - Častý návštěvník
To HBWanderer: Moc se omlouvám, pokud jsem se Tě nějak dotkl. Rozhodně nebyl můj příspěvek takto zamýšlen. I když uznávám, že mnou napsaný příspěvek nemá žádnou informační hodnotu
.
Jinak jsem opravdu vděčen všem, kteří sem pošlou svoji zkušenost.
Myslím, že nebude moc lidí co museli vytáhnout pistoli na ulici. A ještě méně lidí s touto zkušeností se bude chtít o tom tady rozepisovat. Takže díky všem co tak učinili a ještě jednou se omlouvám a polepším se.

Jinak jsem opravdu vděčen všem, kteří sem pošlou svoji zkušenost.
Myslím, že nebude moc lidí co museli vytáhnout pistoli na ulici. A ještě méně lidí s touto zkušeností se bude chtít o tom tady rozepisovat. Takže díky všem co tak učinili a ještě jednou se omlouvám a polepším se.
-
HBWanderer - Pravidelný návštěvník
Můžu k tomu napsat jen to, že v tu chvíli člověk neřeší nějaké teorie o tom zda chytne čajíčkovou 7,65 a nebo vydatnou .45, jaký to má účinek v cíli apod.
Hledá místo, kam by zalezl, aby nechytl žádnou, začne s ním cloumat stres a začne přemýšlet, co všechno se bude dít, až zbraň opravdu vytáhne a vystřelí. Se všemi důsledky pro něj. Já to vyřešil vyklizením prostoru, vytipováním potenciálních krytů a zavoláním policie. A ani mě nepřekvapilo, že svědek, kterého jsem se při čekání na policii dotázal a co všechno viděl, začal tvrdit, že si četl.
Jsem rád, že to mám za sebou.
Hledá místo, kam by zalezl, aby nechytl žádnou, začne s ním cloumat stres a začne přemýšlet, co všechno se bude dít, až zbraň opravdu vytáhne a vystřelí. Se všemi důsledky pro něj. Já to vyřešil vyklizením prostoru, vytipováním potenciálních krytů a zavoláním policie. A ani mě nepřekvapilo, že svědek, kterého jsem se při čekání na policii dotázal a co všechno viděl, začal tvrdit, že si četl.

Jsem rád, že to mám za sebou.
-
mrkvička - Příspěvky: 146
-
MiRaS - Častý návštěvník
- Fighter
- Nový uživatel
- virginan
- Častý návštěvník
to HBWanderer
Hluchota a slepota svědků je naprosto normální jev.Nikdo si nechce přidělávat problémy.Jeho jméno bude figurovat u spisu,adresa atd.minimálně 2 hodiny bude sedět u výslechu,na to se každej vykašle.
Bohužel je to tak.Sám nevím,jak bych se zachoval,asi podle situace. Byl jsem několikrát,jako svědek u výslechu a pokaždé jsem měl štěstí,že jsem narazil na vysoce "inteligentního"policajta.
Bohužel je to tak.Sám nevím,jak bych se zachoval,asi podle situace. Byl jsem několikrát,jako svědek u výslechu a pokaždé jsem měl štěstí,že jsem narazil na vysoce "inteligentního"policajta.

- virginan
- Častý návštěvník
- nekromancer
- Častý návštěvník
Xixi. Dneska ráno jsem byl rád že jsem duševně zdravej. Vylezu před firmou z auta, pár míst za mnou od chodníku vyjel favouš a projel na plnej knedlík široko daleko jedinou louži, takže mě ohodil od hlavy k patě. Krev se ve mně vařila a měl jsem chuť za ním těch 22 EFMJček ve 40ce vysypat. Nepochybuju že to udělal záměrně, protože si kvůli tý louži o 3/4 metru ukročil. Nakonec to spravilo kafe během porady a nealko pifko po ní.
-
mrkvička - Příspěvky: 146
- nekromancer
- Častý návštěvník
-
Black Powder - Moderátor
Ked mozem, prispejem jednou skusenostou.
Raz sa u mna zastavili Rumunski okoloiduci obcania.
Kedze si vsimli, ze na zahrade mam kopu zeleznych trubiek a dve karoserie aut, ktore mam v plane este pouzit, oslovili ma z otazkou, ci im predam to zelezo, ze oni to odomna odkupia. Na odpoved, ze to nepredavam, je to moje a este to mienim pouzit, nejako nereagoali a asi nechceli rozumiet, rozhodli sa zobrat si to. Zasli dalej s autom a zacali preliezat plot mojho pozemku. Dalsi zo skupinky sa snazili otvarat branu na zahrade co sa im nejako nedarilo a na moje dohovaranie, aby si dali odchod a neotravovali ma, nejako nereagovali a asi mi ani nerozumeli. Skocil som si do baraku pre Derringer cal.45, ked som im ho ukazal a zopakoval, aby si dali odchod, tak s nejakymi nadavkami a pripomienkami pochopili a odilsli.
Z toho plynie to, pouzitie zbrane je v podstate medzinarodny jazyk.
Raz sa u mna zastavili Rumunski okoloiduci obcania.
Kedze si vsimli, ze na zahrade mam kopu zeleznych trubiek a dve karoserie aut, ktore mam v plane este pouzit, oslovili ma z otazkou, ci im predam to zelezo, ze oni to odomna odkupia. Na odpoved, ze to nepredavam, je to moje a este to mienim pouzit, nejako nereagoali a asi nechceli rozumiet, rozhodli sa zobrat si to. Zasli dalej s autom a zacali preliezat plot mojho pozemku. Dalsi zo skupinky sa snazili otvarat branu na zahrade co sa im nejako nedarilo a na moje dohovaranie, aby si dali odchod a neotravovali ma, nejako nereagovali a asi mi ani nerozumeli. Skocil som si do baraku pre Derringer cal.45, ked som im ho ukazal a zopakoval, aby si dali odchod, tak s nejakymi nadavkami a pripomienkami pochopili a odilsli.
Z toho plynie to, pouzitie zbrane je v podstate medzinarodny jazyk.
-
Hungry - Moderátor
-
Anorektik - Častý návštěvník
Pravdu díš, znaková řeč (se železem v ruce) je někdy lepší než Esperanto.
I když v tom Esperantu by to mělo vyznít nějak takhle: Halt !, aů pafi !, čemuž by snad mohl rozumět každý, kdo někdy viděl něco s esesáky v kombinaci s komiksem, a už mu někdy šrot do sběru přimáčknul prsty
To aby se agressor nevymlouval, že česky neumí, a jeho rodným jazykem (např. manželštinou) jsi na něj nevolal...
I když v tom Esperantu by to mělo vyznít nějak takhle: Halt !, aů pafi !, čemuž by snad mohl rozumět každý, kdo někdy viděl něco s esesáky v kombinaci s komiksem, a už mu někdy šrot do sběru přimáčknul prsty

Naposledy upravil Anorektik dne 26.08.2008 8:51, celkově upraveno 2
- nekromancer
- Častý návštěvník
-
admix - Příspěvky: 1815
Re: Použití zbraně v ostrém konfliktu
Stare tema, stare prispevky, ale narazil jsem na to tady
Modelove mne prepadne skupinka neznamych pachatelu, ja si kuzi zachranim az varovnym vystrelem do zeme. Neznami pachatele se rozprchnou, ja volam 158 a hlasim pokus o prepadeni, ktery byl odvracen pouzitim zbrane k varovnemu vystrelu. Co se bude dit dal? Nebezpeci nehrozi, takze budu dve hodiny cekat na policajty. Muzu taky ocekavat, ze me zkusi popotahovat za obecne ohrozeni? Petzold psal "Nebudu se dlouze rozepisovat o situacích, které pak mohou případně nastat, až to orgáni začnou řešit."

Modelove mne prepadne skupinka neznamych pachatelu, ja si kuzi zachranim az varovnym vystrelem do zeme. Neznami pachatele se rozprchnou, ja volam 158 a hlasim pokus o prepadeni, ktery byl odvracen pouzitim zbrane k varovnemu vystrelu. Co se bude dit dal? Nebezpeci nehrozi, takze budu dve hodiny cekat na policajty. Muzu taky ocekavat, ze me zkusi popotahovat za obecne ohrozeni? Petzold psal "Nebudu se dlouze rozepisovat o situacích, které pak mohou případně nastat, až to orgáni začnou řešit."
- kuro159
- Občasný návštěvník
Teraz troska inak, v roku okolo 2002 som pracoval v jednej firme co ponukala bezpecnostne sluzby. Jedneho dna prisiel za mnou moj sef a chcel po mne aby som sa zucastnil na cvicnom-fingovanom prepade jednej anglickej privat banky. Totiz prisiel jej angkicky /koko..sky/ majitel na SK a chcel vidiet ako budu reagovat jej vyskoleny zamestnanci pri prepade. Banka sydlila na celom siedmom poschodi vyskovej budove. /24posch/ No ja som odmietol ze sa nebudem podielat na stupidite a strasit nevinych ludi nechcem a saskovat pre anglana tiez nebudem. Dostal som prikaz ze ich tam aspon odveziem to som tiez odmietol. Takze toto mam len z rozpravania zucastnenych. Na prepad isli traja a zobrali si tri nenabite fir. brokovky a damske pancuchy na hlavu kupili cestou na pumpe. Prepad prebehol nasledovne: Po vystupeni z vytahu dvaj vstupili do banky a zrevali ze to je prepad banky a aby vydali vsetky prachy. Jeden zostal s brokovkou strazit vytahy. Samozrejme skoncilo to tak ako som predpokladal a varoval som ich ze to tak skoncit moze. Pocas prepadu zastavil vytah na poschodi a z neho vystupila zena co mobilom telefonovala. Ten co strazil vytahy na nu namieril brokovku zreval ze toto je prepad nech sa ani nepohne. Zene ten mobil vypadol na zem a rozbil sa. Dalsiel zene pracovnicke banky museli zavolat sanitku lebo dostala nejaky sok a museli ju osetrit. Vobec neviem co sledoval onen koko..sky anglicky panko tymto prepadom, pretoze v tejto banke sa peniaze v hotovosti nenachadzaju. Takze anglicka stupidita a stupidita ostatnych akterov.
Preco to tu pisem? Predstavte si inu situaciu.... Co keby vo vytahu nebola zena alebo zo schodiska by vysiel nezainteresovany dobre vycviceny policajt, alebo dobre natrenovany akcny strelec, ktory by sa nebal svoju zbran pouzit? Alebo v tom vytahu mohla byt tehotna zen, ze? Pisem to tu len pre relativne dosledky, ktore z tohto mohli realne vyustit.
Preco to tu pisem? Predstavte si inu situaciu.... Co keby vo vytahu nebola zena alebo zo schodiska by vysiel nezainteresovany dobre vycviceny policajt, alebo dobre natrenovany akcny strelec, ktory by sa nebal svoju zbran pouzit? Alebo v tom vytahu mohla byt tehotna zen, ze? Pisem to tu len pre relativne dosledky, ktore z tohto mohli realne vyustit.

-
hetzer - Častý návštěvník
kuro159: tak to je sila
neveril bych ze tohle muze vubec nekoho napadnout.
ja jsem jen parkrat dostal od sefu ukol vyzkouset bdelost ochranky tim ze jsem predstiral pokus o kradez

ja jsem jen parkrat dostal od sefu ukol vyzkouset bdelost ochranky tim ze jsem predstiral pokus o kradez
-
Wyatt Earp - Pravidelný návštěvník
Taktéž nechápu, jak může mít někdo takto stupidní nápad. I kdyby neměli ostré zbraně, ale třeba i Airsofty, pro nezůčastněné osoby, které neví, že se jedná o někajou blbou zkoušku jsou v tuto chvíli naplněny podmínky pro nutnou obranu.
Obsah fóra / Střelectví / OFF TOPIC - MIMO TÉMA