-
glock1719 - Příspěvky: 8120
Zasouvání střel.
Můžete mi někdo poradit proč dochází u nábojů 9 luger od sellirů po několika měsíčním nošením,vybíjením a nabíjením k zasouvání střely do nábojnice?Pokud si pomatuji dříve byla střela zalepena červeným lakem.Teď jsou na pultě , tedy aspoň u nás v UH náboje označené 180 výročím a ty zalepeny nejsou.Aspoň tedy ne vyditelně.
- sikula
- Občasný návštěvník
Re: Zasouvání střel.
Dle mého názoru není u nové nábojnice tak velký přesah mezi střelou a otvorem nábojnice. Pokud se střela dostatečně nezaškrtí a není zalepena barvou pak může docházet k jejímu postupnému zasouvání. Nová a navíc mladá nábojnice (nedávno vyrobená) je tažná, to znamená snadno deformovatelná. Dost dobře by to bylo poznat v delaboračním kladívku. Bylo by potřeba mnohem míň energie k vytlučení střely. Doporučoval bych zaškrtit střely.
-
-
Decoy - Pravidelný návštěvník
glock1719 píše:Kámoš přebíjí tak ho zkusím požádat o důraznější zaškrcení.Doufám , že se mi nevysměje , že chci opravovat tovární munici.Jenom nevím jestli se větším zaškrcením nezvýší výtahová síla a tím i tlak.
Tlak bude samozřejmě větší a může to být výrazné zvýšení, které nemůžete ovlivnit ani snadno změřit. Může spůsobit problémy, v krajním případě destrukci zbraně. U pistolových nábojů je zaškrcení menší něž u revolverových ráží, kde povytažená střela může zablokovat válec. Platí, že menší zaškrcení má pozitivní vliv na přesnost, protože čím větší třeni, tím větší rozdíl rychlostí=menší přesnost. Doporučil bych spíše starší náboje vystřílet při tréninku, nebo přejít na značku, která to nedělá.
-
-
Adalbertus - Příspěvky: 182
Já si to vysvětluju tak, že při každým nabití se střela při pohybu závěru vpřed napřed opře do skluzavky, přičemž na ni pořád tlačí závěr. A když to děláš každej den ...
Při dlouhodobějším používání jsem to pozoroval u většiny nábojů. Jeden blahý paměti Federal EFMJ byl tak krátkej, že jsem si ani netroufl ho z glocka bouchnout.
Předevčírem jsem z 1911ky střílel nějaký "smetky" ze šuplíku a vystřelil jsem jeden dost kratší FMJ Magtech .45acp, co se mi tu nějakou dobu válel a u kterýho jsem přemýšlel, jestli ho ještě vystřelit, nebo ne. Oproti ostatním nábojům rána jak z děla.
Jednoduchej lék na to je rotovat náboje v zásobníku, chodit častěji na střelnici, prohnat laufem to, co nosíš, a na nošení nabít nový.
Při dlouhodobějším používání jsem to pozoroval u většiny nábojů. Jeden blahý paměti Federal EFMJ byl tak krátkej, že jsem si ani netroufl ho z glocka bouchnout.
Předevčírem jsem z 1911ky střílel nějaký "smetky" ze šuplíku a vystřelil jsem jeden dost kratší FMJ Magtech .45acp, co se mi tu nějakou dobu válel a u kterýho jsem přemýšlel, jestli ho ještě vystřelit, nebo ne. Oproti ostatním nábojům rána jak z děla.
Jednoduchej lék na to je rotovat náboje v zásobníku, chodit častěji na střelnici, prohnat laufem to, co nosíš, a na nošení nabít nový.
-
MarK - Moderátor
- Bydliště: Wien8, Praha8 ________________________ »»» zbranekvalitne.cz «««
Adalbertus píše:Předevčírem jsem z 1911ky střílel nějaký "smetky" ze šuplíku a vystřelil jsem jeden dost kratší FMJ Magtech .45acp, co se mi tu nějakou dobu válel a u kterýho jsem přemýšlel, jestli ho ještě vystřelit, nebo ne. Oproti ostatním nábojům rána jak z děla.
Oproti ostatnim asi prilis rychly narust tlaku, ne?
Adalbertus píše:Jednoduchej lék na to je rotovat náboje v zásobníku, chodit častěji na střelnici, prohnat laufem to, co nosíš, a na nošení nabít nový.
To ale obmena jednoho takoveho zasobniku muse vyjit klidne na petikilo... Nepomohlo by "opatrnejsi" zasouvani naboje? Sice hrozi vzpriceni, ale v te chvili se to da pohodlne vyresit..

-
Hungry - Moderátor
- Patejl
- Pravidelný návštěvník
dělají to i jiné..
Moje rada je nevybíjet, pokud už vyjímečně musím, tak rotovat horní náboj a občas ho vystřelit.
Já mám V G19 EFMJ, ty to nedělají - ale co jsem měl Hintenbergery se 100gr střelou, která je velmi krátká, ty to dělaly fest takže hrozilo ze +P+ vytvoření tormentačního náboje . Totéž Lapua Cepp.
bacha na to
Já mám V G19 EFMJ, ty to nedělají - ale co jsem měl Hintenbergery se 100gr střelou, která je velmi krátká, ty to dělaly fest takže hrozilo ze +P+ vytvoření tormentačního náboje . Totéž Lapua Cepp.
bacha na to
-
Mnou nošené náboje dostávají asi trochu zabrat.Ráno do práce , nabití zbraně.Příchod do práce vybití zbraně uložení do trezoru a na nabití služební.A po práci to samé.Jenomže u služebních jsem se nesetkal se zasouváním.A pak jak je to ze zákona s nošením EFMJ?Někdo tvrdí může se nosit.Dálší nemůže , protože je tam řízená deformace a tudíš zvýšený účinek střeli.
-
Hungry - Moderátor
-
Finson - Častý návštěvník
-
BARRY - Moderátor
-
MarK - Moderátor
-
Teď jsem několikrát po sobě zkoušel systém Barryho a po asi 20 doražení závěru rukou na náboj v komoře je vytahovací rantl pěkně ožvýkaný.Kolik asi stojí 50sáti kusá krabice EFMJ.A jaká je váha střely?Mám Glock 17 a ten se mi s některými slabšími laboracemi a lehkými střelami občas kousl.S plnohodnotnou ovšem nikdy.
-
MarK - Moderátor
-
Hungry - Moderátor
MarK píše:22-32CZK dle raze... takze 1100-1600CZK za krabkuSpis se to kupuje po kusech...
Nevim, ze by nekdo mel pri odpalovani efmj z glocka problemy s funkci...
Koupit munici po kusech je dnes už docela problém, většinou to nechtějí prodat, jen nejmenší spotř. balení = 50ks
Vhazování patronu do komory prý dost huntuje drápek a ten brzo odejde...
Lepší je dle mne pomaleji spustit závěr a nebo vhodit do komory a závěr spustit z nejmenší možné vzdálenosti...
-
Bobr - Moderátor
-
BARRY - Moderátor
-
Obsah fóra / Střelivo / Střelivo ostatní