-
guntroll - Pravidelný návštěvník
-
Otík - Častý návštěvník
-
Hungry - Moderátor
- BG
- Pravidelný návštěvník
-
idiver - Občasný návštěvník
Grimpo píše:Mě to začlo pořádně práskat spíš od té chvíle, co jsem se do toho přestal snažit dát maximum síly, ale naopak jsem se soustředil na techniku. Bohužel, s tím krámem co mám, se nepodařilo pořádně udělat takový to prásknutí vepředu (dalo by se říct na cíl) ani zkušenýmu hombremu.
Jako kluk jsem pasl husy u babicky na prazdninach -

Ten predni prask pak lze vypracovat na celkem presne trefovani se tim koncem bice kdyz se narovnava.
Praskat primo nad hlavou jde taky, ale jestli se to nepovede, trefite sam sebe a jak se psalo je to do breku.

Bice se pouzivali na konskych povozech ani ne tak k pobizeni unavenych zvirat k dalsimu vykonu, ale i ktomu ze kdyz po uzke horske ceste sel povoz tak povoznik celou cestou praskal tim bicem aby ten co by se chtel vydal stejnou cestou vedel ze jiz je obsazena ("jednokolejka"). Cili muselo to byt slyset dost daleko. To ale byli bice kratsi. Dlouhatanske bice pouzivali madarsti "csikosi" t.j. pastevci dobytka na tech jejich pustych planich.
- Hunter
- Pravidelný návštěvník
Indianu neovládám, ale v autě vozím sjambok. To je vlastně taky varianta biče, která se origo vyrábí z horší kůže, je silná jak pomalu hůl a ke konci se sužuje. Ve výsledku je to něco mezi obuchem a bičem. A docela účinná. Ten co vozím v autě je tedy vyroben z umělého polymeru, hroší originál mám doma, mrzelo by mě, kdyby mi ho někdo z auta vyčoroval....
- nekromancer
- Častý návštěvník
Obsah fóra / Zbraně / Obecně o zbraních