- Peter Bezo
- Nový uživatel
Re: zápalky a farba
Dik za info, mimochodom, municnu tovaren som si zriadil v skrini v kancli v praci, "predpostratost" pretrvava, skryte nosenie funguje nadalej 

-
4mike - saigaholic
-
Hungry - Moderátor
Peter Bezo píše:Dik za info, mimochodom, municnu tovaren som si zriadil v skrini v kancli v praci, "predpostratost" pretrvava, skryte nosenie funguje nadalej
Ty si v tom vyloženě frčíš....

- Peter Bezo
- Nový uživatel
[quote="Hungry
[/quote]
Ano, po tom aku mala hystericku reakciu, ked som pre nou pouzil slzak na preventivne ukoncenie sporu nemam ani najmensiu chut jej vytrubit, ze NO by mohla byt aj ucinnejsia ... a uz to bolo na dobrej ceste ...

Ano, po tom aku mala hystericku reakciu, ked som pre nou pouzil slzak na preventivne ukoncenie sporu nemam ani najmensiu chut jej vytrubit, ze NO by mohla byt aj ucinnejsia ... a uz to bolo na dobrej ceste ...
-
Hungry - Moderátor
Peter Bezo píše:[quote="Hungry
Ano, po tom aku mala hystericku reakciu, ked som pre nou pouzil slzak na preventivne ukoncenie sporu nemam ani najmensiu chut jej vytrubit, ze NO by mohla byt aj ucinnejsia ... a uz to bolo na dobrej ceste ...[/quote]
A jejej. Vo co šlo?
Možná jsi měl volit metodu šoku a ukázat jí, že pepřák byl v zájmu protivníka, bo Steyr by byl mnohem horší, důraznější...

- Peter Bezo
- Nový uživatel
Hungry píše:
A jejej. Vo co šlo?
Admin ma odtial vyhodi, ale risknem to, nestoji to za to otvarat novu diskusiu, na "jiny server o zbranich".sk to skoncilo neslusnymi narazkami.
Slo o spor s so skupinkou fajciarov v nefajciarskych priestoroch (deti tam nosim na tanecnu). Po upozorneni, ze sa tam nesmie fajcit zacali byt volajaki agresivni, tak som na nich vystriekal cely sprej... postacilo to. Manzelka mi urobila scenu, ze uz so mnou nikde nepojde, lebo sa za mna musi hanbit a podobne kecy.
Najvacsia hanba je ta, ze aj ostatni rodicia ma zpovazovali za hulvata ... a to som len branil svoje pravo a zdravie dcery...
V tomto fore tolko snad staci. Je to o zapalkach a nie o furiach.
-
alfonss - Grafoman
- Peter Bezo
- Nový uživatel
alfonss píše:PBEZO: Myslím že zalakovávat zápalku je naprostá zbytečnost.
SIKULA: Já s nábojnicema SB nemám problém a to jich mám 95 procent ze všech. Zápalka tam pěkně drží. To třeba Magtech má lůžko zápalky poměrně volný.
Dik za radu, moje prve prebite .40S&W budu nefarbene

-
alfonss - Grafoman
- Shiva
- Častý návštěvník
Re: zápalky
edo píše:Pri používaní zápaliek SB do nábojníc SB kal 308 Win sa mi stávalo , že niektoré záplaky sa nedali úplne zalisovať trčaly 0,05 - 0,1 mm von .
Teraz pre istotu používam Lapua + CCI.
Nechcem si ani predstaviť , že náboje s úplne nazalisovanou zápalkou v zápale " boja " pri spoločnej na diviaky buchnem okrajom záveru do zápalky ! Používam ručný zápalkovač RCBS , dal som si tú námahu a zistil som , že lôžka nábojníc SB neboli rovnako zapustené ! a to sa jednalo o náboje s jednej série laborovanými Sierou SBT .
Koukam, ze se diskutuje jak o pistolových tak o puškových. V obou případech jsou SB nábojnice asi tak o 3 třídy horší než Lapua.
U puškových je nezbytné (a to u všech nábojnic, bez ohledu na výrobce) specialním výstružníkem uniformovat zápalkovou "kapsičku". Důvod je ten, že při výstřelu se nábojnice vytahuje a dno se vydouvá. Kapsička je pak mělčí. Po této úpravě se zápalka lisuje vždy stejnou silou a do stejné hloubky. (za předpokladu užití ručního zápalkování, člověk to cítí).
Zápalky jedině FED nebo CCI.
U pistolových to nedělám, při tom množství bych se zbláznil. A tak obětuji nějaké to procento zmuchlaných zápalek. Při přebíjení (Dillon XL650) 9mm luger, jsem z toho vždy celý vzteklý (SB nábojnice), .45 ACP a .38spec, jsem si raději přivezl (nábojnice) nevykazují se žádným druhem zápalek nějaký problém.
Teď mám nějakých 2.000ks SB nabojnic v ráži .40S&W, tak jsem zvědav jak se to bude chovat.
- Peter Bezo
- Nový uživatel
alfonss píše:Jaký používáš zápalky, prach a kouli, jak je děláš dlouhý???
Robim to prvykrat, zapalky tiez Winchester SP, prach Accurate 7.
Hotove este nemam, podla navodu k matriciam by hotove mali byt dlhe 28.83 mm.
Na strely este cakam dojdu postou, u nas v Kosiciach som ich nezohnal, mali by byt 40 S&W FPBB/180grs ( 1,60,-Sk). Dufam, ze az to poskladam, Steyra neroztrhem

Keby sa tu dal normalne vlozit foto, tak by ste sa z mojho "reloadovacieho" pracoviska posikali... podla hesla "skryte nosenie-skryte prebijanie"

-
alfonss - Grafoman
- Shiva
- Častý návštěvník
-
Hungry - Moderátor
-
alfonss - Grafoman
- steyr
- Nový uživatel
- Shiva
- Častý návštěvník
steyr píše:Nechci bránit zájmy SaB, ale jejich výrobky asi tak špatný nebudou, kryž pro Winchestera vyrábí veškerou produkci 45 ACP a pro Hornadyho 1/3 kulovejch.
Myslím si že je úplně jedno pro koho kdo co vyrábí. Až budeš přebíjet a zvážíš a změříš si nábojnice od různých výrobců, tak zjistíš že použití nábojnic (teď mluvím o puškových) je ztráta energi, času a přesnosti. U 9mm Luger, je to celkem jedno, nábojnic mám kila zdarma a nějakou zápalku prostě musím obětovat. Ale u dražších nábojnic, které se sesbírat na střelnici nedají, ozbrojené složky s nima nestřílejí, si ty nábojnice raději přivezu (.45ACP, .38sp puškový .223rem a ráže které u nás nejsou moc běžné).
-
alfonss - Grafoman
SHIVA: Mě furt nejde do hlavy jak Ti dillon u devítek při použití SB yhlzen muchlá zápalky. i když tam jsou třeba trošku ztuha, tak když je zápalka dobře navedená tak by snad měla jít zalisovat. Přebíjím na Dillonu SDB a to co popisuješ se mě ještě nestalo. Nemůže to být lisem? Nejsou v zápalkovači moc velký vůle, že se prostě ta zápalka nenavede správně??
- Shiva
- Častý návštěvník
-
alfonss - Grafoman
Obsah fóra / Střelivo / Přebíjení / Lisy, matrice a prachovače