- fugaga
- Pravidelný návštěvník
Mslíte že by tie púzdra pasovali aj do rock chuckeru? Chcem prebíjať .454 Casull, tak uvažujem o tom či kúpiť Rock chucker, alebo konverziu na 650-ku. Je pravda, že pri zmene ráže mi budú potom stačiť už len matrice....a tiež to využijem v prípade prebíjania puškových
Nadávkovať prach by so mmohol aj prachovačom zo 650-ky nie?

- Trandak
- Pravidelný návštěvník
- taurus
- Častý návštěvník
Takže. Asi po 800 přebitých náboích této ráže sem došel na to jak zaškrcovat nábojnice stejně jak firma Hornady ( to je dost brutálně) aniž by se mě zbortila nábojnice a bez použití krimplovačky. Jako výmluvu píšu že su samouk! Pořád sem měl problém že se mě hrbili nábojnice při větším zaškrcení a tím pádem nešly do válce a čekalo je delaborace a znovu kalibrace. Takže to dělám tak že celou várku kterou dělám jen lehce zaškrtím ale na poprvé umístím střelu na svoé místo. Pak povolím na matrici usazovák střel aby se nedotýkal střely a celou várku nábojů protahuju neustále matricí tak že matrici vždy po každé várce cca o 1mm zašroubuju. Dosáhl sem takového zaškrcení bez sebemenšího defektu nábojnice že to je jak z fabriky. Ani magtech není tak zaškrcený. Můžu přidat fotky jak to vypadalo a jak to vypadá a srovnání s origošema.
-
SW_FOX - Grafoman
-
Hungry - Moderátor
-
SW_FOX - Grafoman
- taurus
- Častý návštěvník
Tohle je zaškrcení který sem dělal standartně z důvodu borcení nábojnic
A tohle je který dělám teď bez poškození nábojnic
Vím že sem neobjevil ameriku, jen se tu pokouším poradit amatérům jako su já. Je to jak píše Hungry. Po zatlačení střel do konečné hloubky na 1 tah pákou s minimálním zaškrcením abych nevyhnul moc nábojnici tak udělám všechny. Pak protáhnu matricí tyto hotový náboje s tím že povolím matici na usazování střel aby už střela nešla hlouběji a matrici cca o milimetr posunu níž. To je ta první fotka. Pak zas utáhnu matrici a protáhnu celou várku po druhý s výsledkem na druhé fotce. Matrice sou to karbidový LEE, na lisu RCBS "O". Střely Speer 300 Gr TMJ bez usazovacího kroužku.

A tohle je který dělám teď bez poškození nábojnic

Vím že sem neobjevil ameriku, jen se tu pokouším poradit amatérům jako su já. Je to jak píše Hungry. Po zatlačení střel do konečné hloubky na 1 tah pákou s minimálním zaškrcením abych nevyhnul moc nábojnici tak udělám všechny. Pak protáhnu matricí tyto hotový náboje s tím že povolím matici na usazování střel aby už střela nešla hlouběji a matrici cca o milimetr posunu níž. To je ta první fotka. Pak zas utáhnu matrici a protáhnu celou várku po druhý s výsledkem na druhé fotce. Matrice sou to karbidový LEE, na lisu RCBS "O". Střely Speer 300 Gr TMJ bez usazovacího kroužku.
-
tom - Častý návštěvník
- taurus
- Častý návštěvník
Že bude praskat je asi dost možný. Ale bez pořádnýho zaškrcení nefungoval prach ACC 1680. Ten se prostě nevznítil a střela zůstávala v laufu. Až po tomhle zaškrcení to teprve funguje. Takhle zaškrcuje náboje Hornady který sem si obědnal a který mají největší výkon na trhu. Asi ví proč to škrtit. Až dojdou nábojnice kteých mám 200 tak zas dokoupím magtechy a pojedu dál. Už i s NO9 se mě stalo že se prach nevznítil když bylo málo zaškrceno.
- Trandak
- Pravidelný návštěvník
A nebylo by lepsi hledani vhodnejsi zapalky nez takhle cubit nabojnice? Ze takhle skrti HDY neni smerodatne - oni vyrobej patron a neresej, jestli ta nabojnice pujde znovu pouzit (spis aby nesla jiz pouzit a musel se koupit od nich znovu cely naboj).
Konkretne u teto raze bych navrhoval ojeti strely v radlovacce (pokud nema skrtici drazku) a skrtit do ni. Funguje mi to u jinych razi, proc ne u .500SW?
... FYI - 500SW nemam a ani nechci mit - neminim na stari nehnout zapestim z duvodu rozmlacenych zaprstnich kustek...
Konkretne u teto raze bych navrhoval ojeti strely v radlovacce (pokud nema skrtici drazku) a skrtit do ni. Funguje mi to u jinych razi, proc ne u .500SW?
... FYI - 500SW nemam a ani nechci mit - neminim na stari nehnout zapestim z duvodu rozmlacenych zaprstnich kustek...

- taurus
- Častý návštěvník
- Trandak
- Pravidelný návštěvník
... proti gustu zadnej disputat
Jen jsem se snazil navrhnout cestu jak nezcubit pomerne drahy hilzny po 2 prebitich.
Co se tyce toho radlovani - vice nez 90% revolverovych strel (plastovanych) ma zamykaci drazku - ktera je vyrobena prave radlovanim. Slouzi k bezproblemovemu zaskrceni aniz by hrozilo zniceni krcku (popr. borceni nabojnice). Tim, ze pouzivate pistolove strely puvodne urcene do .50AE protoze jsou levne / jine nejsou - nemaji skrtici drazku prave z duvodu primarniho urceni - do .50 AE neni mozne skrceni do drazky z duvodu spravne delky headspace.
... a to radlovani se pouziva jeste z dalsiho duvodu - zamceni oloveneho jadra do plaste, aby dochazelo ke spravne doformaci a ne ke tristeni / oddeleni plaste od jadra.
Maly priklad jak radluje strely HDY:
link
OK - cvaknu a pozadam nekoho o vlozeni...

Co se tyce toho radlovani - vice nez 90% revolverovych strel (plastovanych) ma zamykaci drazku - ktera je vyrobena prave radlovanim. Slouzi k bezproblemovemu zaskrceni aniz by hrozilo zniceni krcku (popr. borceni nabojnice). Tim, ze pouzivate pistolove strely puvodne urcene do .50AE protoze jsou levne / jine nejsou - nemaji skrtici drazku prave z duvodu primarniho urceni - do .50 AE neni mozne skrceni do drazky z duvodu spravne delky headspace.
... a to radlovani se pouziva jeste z dalsiho duvodu - zamceni oloveneho jadra do plaste, aby dochazelo ke spravne doformaci a ne ke tristeni / oddeleni plaste od jadra.
Maly priklad jak radluje strely HDY:
link
OK - cvaknu a pozadam nekoho o vlozeni...
Naposledy upravil Trandak dne 28.05.2008 10:30, celkově upraveno 1
-
Hungry - Moderátor
- taurus
- Častý návštěvník
- taurus
- Častý návštěvník
- nekromancer
- Častý návštěvník
taurus píše:který mají největší výkon na trhu. Asi ví proč to škrtit.
Proč škrtit tu víme všichni, ale není to kvůli zvětšení výkonu ani kvůli zajištění vznícení prachu. Je to kvůli zvětšení výtažného odporu a následně snížení vlivu vývinu hoření na počáteční rychlost (vytažení až při vyšším tlaku, čímž procentuálně poklesne velikost rozptylu). Druhotným efektem je zvýšení odolnosti náboje proti "rozviklání" při opakovaném podávání do komory u samonabíjecích zbraní a v menší míře zajištění lepšího spálení prachu. Nevhodnou kombinaci zápalky a prachu tím opravdu radši nekompenzuj.
- taurus
- Častý návštěvník
-
Hungry - Moderátor
No, mi .45-70Gov začala takhle zlobit až po několikerém přebití. Stejný prach, zápalka i střela. Přesto některé náboje jen pšoukly a kule v lepším případě dopadla až na 25 na zem, v horším zůstala v laufu... Tuto závadu neodstranilo škrcení, mám kleštinu a škrtím na max, ale čištění zápalkových lůžek.
Čistíš je?
Čistíš je?
- taurus
- Častý návštěvník
-
Hungry - Moderátor
Obsah fóra / Střelivo / Přebíjení / Pistolové ráže