SW_FOX
Grafoman
Grafoman

05.03.2006 22:12

No mě k separátoru chyběl dosud kýbl na který ho nasadit, naštěstí jsem musel do Baumaxu a mají tam za 23kč a 43kč "stavební vědro" z černého antistatického recyklovaného plastu. Vzal jsem to větší, ale teď už vím že by nejspíš pasovalo i to menší, ale jsem maximálně spokojený......

vrb

05.03.2006 22:27

v rámci úspor, protože jsem chudý a to tak že hodně, jsem se rozhodl pro cestu bastlení, mohli by mi prosím majitelé profesionálních strojů napsat jaký to má rozkmit a na jaké frekvenci to tak pracuje?

SW_FOX
Grafoman
Grafoman

05.03.2006 22:49

ehmmmm to není otázka na právníka že ne........

Shiva
Častý návštěvník
Častý návštěvník

05.03.2006 23:07

Ptej se mi na přebíjení, na stavbu pušky, ale na píčoviny prosím ne. Nikdy mě nenapadlo to řešit.
Poslední dobou puškový ani neperu.
:D

Hungry
Moderátor
Moderátor

05.03.2006 23:33

SW_FOX píše:ehmmmm to není otázka na právníka že ne........

Na toho, co se od malička motá kolem soustruhu ano... :wink: :mrgreen:

SW_FOX
Grafoman
Grafoman

05.03.2006 23:39

No ale motat se kolem soustruhu a tak je jedna věc, ale takové fyzikální veličiny co po mě chce jsem neviděl ani v televizi..... umím měřit jen délku, čas a hmotnost, s pomocí chrona ještě rychlost a z toho dopočtu energii.... a pak si ještě umím vypočíst kolik mi mají vrátit když platím v hospodě....

Reklama

Hungry
Moderátor
Moderátor

06.03.2006 0:01

SW_FOX píše:No ale motat se kolem soustruhu a tak je jedna věc, ale takové fyzikální veličiny co po mě chce jsem neviděl ani v televizi..... umím měřit jen délku, čas a hmotnost, s pomocí chrona ještě rychlost a z toho dopočtu energii.... a pak si ještě umím vypočíst kolik mi mají vrátit když platím v hospodě....

Hm, nejhorší jsou analfabeti, co se naučili počítat... :lol: :mrgreen:

Kall

06.03.2006 17:51

VRB: nevím, jsetli tě má odpověď uspokojí, ale frekvence je 50 hz, Na rozkmitu nezáleží, hlavně ať se to vrtí, jenže pokud to budeš jakkoliv bastlit, tak vzniknou asi 2 možnosti:
buď tam dáš silnej motor , bude to muset bejt masivní a pak ti to bude zbytečně žrát elektriku
Nebo tam dáš slabej a ten brzo shoří a bude to k prdu.
asi tak. :(

Bobr
Moderátor
Moderátor

06.03.2006 18:18

pokud to někomu pomůže tak jsem z HOFIHO ještě vytahnul par info ohledně tý vibrační pračky tak to se věším. Akorát jediný co musím udělat je že zachovám HOFI COPYRIGHTH :-) :

Bobr:
zdravím prosímtě mám takový dotaz koupil jsem podle tvého návodu nejlevnější vibračku (219,-) misku z plastu (39 ) miska má průměr cca 18 cm a výšku cca 7 cm . kolikm tam můžu dát hilzen najednou asi ( lugr a 38special) a kolik dosypat těch ořechů -do plna ? ještě jsem to nikdy nedělal a nechci vymýšlet kolo nebo objevovat ameriku. Jo a jak dlouho to tak cca vibruješ? je mi jasný že do tak dlouho až je to čistý , ale abych měl alespoň nějakou představu. Dík Bobr z Jihlavy

HOFI:
ahoj BOBŘE, je to jednoduchý, po dřívějších pokusech jsem zjistil, že to narvu k prasknutí a když to pustim, tak si to sedne a je to akurát. Nasypu něco přes polovinu ořechů a dosypu to hilznama. Koupil jsem si u Anděla ještě leštidlo, ale funguje to bez něj taky dobře. Všichni řikaj, jak to nechávaj v pračce 5 hodin a pod., ale já to tam nechávám tak půl hodiny až hodinu (vyjímečně) Pak je čoveče dobrý vzít tlustej hadr a namastit ho nějakou tuhou vazelínou a nechat jí vcucnout. Potom na něj nábojnice nasypeš a promneš a zachováš jim lesk a jdou perfektně do lisu a když je po výstřelu otřeš znovu tim hadrem, setřeš z nich mour, stačí je prát jednou za čas (kvůli vnitřku). Normálně sem převýšlel, dát na tu brusku mísu velikou, protože jí bez problému utáhne. Mám to už rok a přebíjim tak 1200 za měsíc a ještě sem to nevoddělal (asi dobrej model:-)) Důležitý ale je přišroubovat do prostředka misky nějakej válec, aly se to točilo kolem něj. Má to celý jedinou nevýhodu, řve to jako kráva... Nyní vyvíjim tu válcovou pračku, ale je výrobně složitá a ztrácí to to kouzlo! Dej vědět, Hofi.

Bobr:
díky za info ušetřil jsi mi zase spoustu času s tím než bych to vyladil jako ty. I ten čas se mi líbí, protože na fóru jsem si přečetl že to perou přes noc . Né že by šlo u ty přachy, ale neměl jsem představu jak rychle to pere a moje představa byla že to budu cca co půl hodiny kontrolovat abych si moh určit že za Xcca miniz¨t je to už tak že se lesk viditelně nezvyšuje .

Pokud Ti to nebude vadit tak bych tu Tvoji odpověď pověsil na forum. Takovejch neználků jako já bude možná víc, takže každé podobné info hodně znamená .

Až to dám dohromady tak to nafotim a pošlu

ještě jednou díky od Bobra

HOFI:
Takhle: když si koupíš úplně nový hilzny, sou naprosto dokonalý, po mnoha výstřelech je do tohoto stavu dostaneš snad jenom filcákem.Ale zastávám názor, že zrcadlově lesklá hilzna mi lepší výsledek nepřinese. Musí být však čistá a precizně nalaborovaná, nesmí být vytahaná jako držka, nebo naprasklá. Jinak pro zajímavost : doporučujou prát to hodiny v jedný drti, pak tu špinavou schovat a v čistý to doleštit a potom to nechat v kukuřičných šlupkách, ty to naprosto vycídí. Jenže toho času a peněz... Pak s tim trefí hovno a můžou začít zase leštit Druhá věc je, že ta vybračka má větší výkon, než originál pračka a možná proto je to rychleji. Zveřejni to kde chceš, stačí jen zachovat HOFI Copyright . Když se k tomu dostanu, nafotim to taky.
Jinak pro Lugery doporučuju je v rychlosti vyprat v kýblu v prášku na praní, usušit a pak leštit. Válej se totiž na zemi, lidi je pošlapou a já mám panickou hrůzu ze šterku v hlavni. Taky jsem u nich nikdy nedosáhl tak nádhernýho lesku jako u 357Mag (hlavně u těch který leží týdny v trávě). Myslim, že ale budeš spokojenej - za ty prachy:-)))
Heleď, já nemůžu vyřešit jeden problém, nemůžu přijít na to, jak lidi po domácku vyráběj teflonový střely. Čim to teflonujou, kde se to kupuje, kolik to stojí? Viděl sem černý, červený, hnědý, ale jak to dělaj, normálně jsem z toho nešťasten.A bude to taková kravovina...
Tak čau a hodně zdaru.

Luger
Častý návštěvník
Častý návštěvník

07.03.2006 10:47

Můžete mi někdo trochu popsat postup při praní nábojnic ve vibrační pračce ? Kolik drti dáváte, kolik nábojnic, jak potom nábojnice z drti vybíráte apod. ? Zatím jsem to pral manželce v pračce, ale chystám se na suchý praní a tak bych uvítal nějaký rady, návody, finty atd. Díky.

alfonss
Grafoman
Grafoman

07.03.2006 14:06

Není nic jednoduššího. Nasypeš půl pračky drti, zapneš ji, pak přisypáváš hylzny (takový množství, aby se to ještě v pračce motalo), necháš to hodinu-dvě, pak to nasypeš do separátoru, pátkrát zamotáš klikou a je to hotovo :D

SW_FOX
Grafoman
Grafoman

07.03.2006 14:24

Já teda ještě přileju dvě polívkové lžičky frankfordovic sračky na leštění, je to pak rychlejší.... a pračku mám plnější dávám tak 3/4......

alfonss
Grafoman
Grafoman

07.03.2006 14:39

Ou,zapomněl sem, tu frankfordovic sračku mám už namíchanou v drti, přiliju tam tak jednou za 3 praní.

Luger
Častý návštěvník
Častý návštěvník

07.03.2006 14:43

Seperátor, to je něco jako síto, kde se přeseje drť od nábojnic ?

alfonss
Grafoman
Grafoman

07.03.2006 15:11

Separátor je kýbl, na kterým je takovej trychtýř, na něm je klícka s klikou. Do klícky vysypeš obsah pračky, párkrát zatočíš klikou a drť vypadá do kýblu a hylzny zůstanou v klícce :D

Jestli budeš moc chtít tak Ti to i vyfotím.

Shiva
Častý návštěvník
Častý návštěvník

07.03.2006 15:26

Luger
Častý návštěvník
Častý návštěvník

07.03.2006 17:34

alfonss píše:Separátor je kýbl, na kterým je takovej trychtýř, na něm je klícka s klikou. Do klícky vysypeš obsah pračky, párkrát zatočíš klikou a drť vypadá do kýblu a hylzny zůstanou v klícce :D

Jestli budeš moc chtít tak Ti to i vyfotím.

Díky, díky. Už si to dovedu představit, takže zatím není třeba fotit.

jarves
Nový uživatel
Nový uživatel

10.03.2006 18:20

vrb píše:v rámci úspor, protože jsem chudý a to tak že hodně, jsem se rozhodl pro cestu bastlení, mohli by mi prosím majitelé profesionálních strojů napsat jaký to má rozkmit a na jaké frekvenci to tak pracuje?

Mám tam motor 60W 2800ot/min (přibližně), excentr průměr 80 x 12mm.

SW_FOX
Grafoman
Grafoman

11.03.2006 21:26

hele lidi rozhodl jsem se po letech vyčistit pračku, nějak se tam nausazovalo takové voskovité fuj, čím se to dá umýt a rozpustit, ničemu to nevadí, jen je to dost škaredé....

Hungry
Moderátor
Moderátor

17.03.2006 10:30

SW_FOX píše:hele lidi rozhodl jsem se po letech vyčistit pračku, nějak se tam nausazovalo takové voskovité fuj, čím se to dá umýt a rozpustit, ničemu to nevadí, jen je to dost škaredé....

Zkus líh, případně jar či domácí čistič...

PředchozíDalší

Obsah fóra / Střelivo / Přebíjení / Výroba střel a příprava nábojnic