- shi
- Pravidelný návštěvník
- Lada
- Častý návštěvník
- Rimmer132
- Sponzor serveru
Tak jsem byl dnes u Adama Tyce v Plzni. Maximalni spokojenost, stalo to za kazdou korunu a minutu casu tam straveneho. Zitra to pujdu schvalne zkusit sam, myslim, ze jsem dnes dostal dloubnuti, ktere mi vydrzi jeste nadlouho:-). Btw. neodpustim si rypnuti, po navsteve tamni velmi prijemne strelnice, skvele odhlucnene a s maximalne ochotnym a napomocnym provozovatelem se mi na ten AVIM ale vubec nechce.
- open
- Častý návštěvník
- Rimmer132
- Sponzor serveru
- open
- Častý návštěvník
Pavel Jasanský - v ipsc známá osobnost. Bývalý mistr světa divize
modified, puškař, bohaté znalisti okolo přebíjení atd.. Vlivem nějakých osobních problémů aktivní střelbu omezil. Na závodech ipsc se jako střelec už tolik nevyskytuje. Nicméně za svou aktivní střeleckou službu
nabyl tolik znalostí a zkušenosí, že mi celá řada střelců potvrzuje, že kurz u něho je opravdu přínosem.
modified, puškař, bohaté znalisti okolo přebíjení atd.. Vlivem nějakých osobních problémů aktivní střelbu omezil. Na závodech ipsc se jako střelec už tolik nevyskytuje. Nicméně za svou aktivní střeleckou službu
nabyl tolik znalostí a zkušenosí, že mi celá řada střelců potvrzuje, že kurz u něho je opravdu přínosem.
- nekromancer
- Častý návštěvník
Iha píše:Ja mam porad problemy s tim, ze pri vystrelu zavru oci, kdyz cekam ranu. Celkem bezna lidska reakce. Tudiz tezko muzu mit odhled, kdyz mam zavrene oci. Nicmene to, ze strhavam vim a kolikrat zastavim i mackani spouste, protoze to strhnu a nevystrelim.
Opatři si cvičné náboje (inertní, nestřílející) a na střelnici si je do šuplete napáskuj bez koukání náhodně spolu s ostrými. Nebo ještě líp, na nějakou dobu přejdi na sifonku nebo vzduchovku a postupně přes malorážku se vrať k silnějším rážím. Uvidíš že to přejde.
-
Iha - Příspěvky: 1466
- Rimmer132
- Sponzor serveru
-
MiRaS - Častý návštěvník
-
alfonss - Grafoman
-
MiRaS - Častý návštěvník
Adam Tyc nemá na stránkách žádné další termíny, ale napsal jsem mu tak uvidíme...
Našel jsem také kurzy Radka Libovického, což bude asi podobné jako kurzy Aegisu - Základy obranné střelby
Nebo raději právě Adama Tyce nebo Pavla Jasanského (nemám kontakt
)?
Máte někdo zkušenost s jejich kurzy? Poreferujte co vám dali a který doporučit, pokud jich třeba někdo zkusil více...
Našel jsem také kurzy Radka Libovického, což bude asi podobné jako kurzy Aegisu - Základy obranné střelby
Nebo raději právě Adama Tyce nebo Pavla Jasanského (nemám kontakt

Máte někdo zkušenost s jejich kurzy? Poreferujte co vám dali a který doporučit, pokud jich třeba někdo zkusil více...
- Grimpo
- Častý návštěvník
Že se nemá pod 100 ran cenu táhnout na střelnici je nesmysl. Co jsem s sebou přestal na střelnici tahat 100-200 kusů, ale jen 50, max. 70, začal jsem být daleko soustředěnější, klidnější a čím dál lépe si uvědomuji průběh výstřelu, místo zásahu bez toho abych se podíval a pomalu se mi zlepšuje i to strhávání.
Nekrovo přimíchání cvičných nábojů je supr metoda. Přesně ve chvíli, kdy si člověk myslí, že už to má docela pod kontrolou ukáže, jak to pěkně trhne dolů.
Nekrovo přimíchání cvičných nábojů je supr metoda. Přesně ve chvíli, kdy si člověk myslí, že už to má docela pod kontrolou ukáže, jak to pěkně trhne dolů.

-
alfonss - Grafoman
- Grimpo
- Častý návštěvník
-
alfonss - Grafoman
-
Midar - Pravidelný návštěvník
MiRaS píše:Máte někdo zkušenost s jejich kurzy? Poreferujte co vám dali a který doporučit, pokud jich třeba někdo zkusil více...
No a na co chces zbran mit ? Na obranu, na sport ? Libovicky a Aegis obrana, Tyc sport, konkretne IPSC. Jinak zatim jsem nenarazil na zadne negativni reakce ani na jeden z techto kurzu, Libovickeho muzu s klidnym svedomim doporucit z vlastni zkusenosti. Ale podrobneji by bylo lepsi to rozebirat tady kurzy-obranne-strelby-t2682.html?highlight=kurzy
- Grimpo
- Častý návštěvník
-
Protector - Nový uživatel
Míření
Dovolím si vznést dotaz na zkušenější ohledně míření - jsem také začátečník a potřebuji tips & tricks, tak snad to sem patří:
Snažím se naučit mířit při střelbě z pistole s oběma očima otevřenýma a mám zatím jen dílčí úspěch. Když zavřu (stačí jen na zlomek vteřiny) levé oko (řídící mám pravé - řekl bych) a v tomto zlomu vteřiny "najdu" mířidla, mohu oko opět otevřít a s otevřenýma očima už dokážu "domířit" popř. jen obraz pohlídat a dál spouštět a vystřelit zhruba stejně (ne)přesně jako při zavřeném levém.
Toto ale musím opakovat před každým výstřelem. Jakmile se mi na delší dobu ztratí moucha mimo své místo v hledí, už ji s otevřenýma očima nenajdu a musím opakovat ten postup s zavřeným levým. Asi je to spíš v hlavě než v rukou/očích...
Ocením každou radu jak to vychytat... Díky.
Snažím se naučit mířit při střelbě z pistole s oběma očima otevřenýma a mám zatím jen dílčí úspěch. Když zavřu (stačí jen na zlomek vteřiny) levé oko (řídící mám pravé - řekl bych) a v tomto zlomu vteřiny "najdu" mířidla, mohu oko opět otevřít a s otevřenýma očima už dokážu "domířit" popř. jen obraz pohlídat a dál spouštět a vystřelit zhruba stejně (ne)přesně jako při zavřeném levém.
Toto ale musím opakovat před každým výstřelem. Jakmile se mi na delší dobu ztratí moucha mimo své místo v hledí, už ji s otevřenýma očima nenajdu a musím opakovat ten postup s zavřeným levým. Asi je to spíš v hlavě než v rukou/očích...
Ocením každou radu jak to vychytat... Díky.
-
MarK - Moderátor
- Bydliště: Wien8, Praha8 ________________________ »»» zbranekvalitne.cz «««
Obsah fóra / Zbraně / Obecně o zbraních