dokdok

27.03.2008 17:41

CS puska vz.52/57- dovoz zo zahranicia

Zdravim Vas vsetkych!

Som stastnym majitelom vz.52/57,ktoru som kupil z Ciech,ale nasiel som na nej male nedostatky,pretoze bola ako mnohe ine registrovane na SK a CZ poskladana z dostupnych suciastok a nasledene overena skusobnou.
Som ale stastny, ze ju mam!
Nasiel som vsak moznost doviest tuto pusku zo zahranicia a je zo skupiny pusiek, ktore boli "normalne vyrobene a predane".
Cena sa pohybuje od 550 do 1100 euro a firma ,ktora ich zhana ich zabezpeci do 3 tyzdnov.
Problemom je len cely postup. Nakupne povolenie je platne dva mesiace,povolenie na dovoz treba prelozit, overit na ambasade, doviest do zahranicia - medzitym firma zabezpeci zbrane a policajny urad da suhlas na export z krajiny.
Je to vela ukonov, ktore nieco stoja atak ma napadlo ci by sa nenaslo zopar zaujemcov na vz.52/57.
Takymto sposobom by sa rozlozili naklady.Od nikoho nic nechcem , ale ked budem dovazat dve pre seba je skoda nevyuzit este 3 pusky.
Dovoz bude realizovany na SK a odtial doviest zbrane do CZ nie je problem.Problemom su len preklady a komunikacia so zahranicim.

dokdok

27.03.2008 22:22

jo,jo dovolil som si potazkat ( postezovat si ) v cestine. Zijeme v tazkej dobe, podozrievame kazdeho,ak vyvinie nejaku aktivitu, ze chce zarobit.
Nakoniec ak dobre porozmyslate, nic neriskujete a ani sa nepodielate na finanancovani.
Hm, uvidime.

momentalneanonymny

28.03.2008 9:08

neviem, co by si cakal, nenapisal si nic konkretne, tak tazko mozes cakat nejaku odpoved a este rychlu ked uz po 5 hodinach sa Ti zda dlho.

dokdok

29.03.2008 2:12

Jasne, 5 hodin je malo, ale bolo tam viac ako 30 precitani.
Coby si chcel pocut konkrètneho, mne sa to da dost jasne, chcem vediet len ci by bol o tu pusku zaujem. Nie kazdy je taky blazon, ze sa mu paci tak ako mne ( a to uz jednu mam )

jomekabi

Bydliště: Tábor _______________________ člen sdružení LEX | http://www.gunlex.cz

29.03.2008 14:17

To je v poradku, ale kdyz nikdo ze ctenaru nema zajem, proc si hned stezujes, ze Te podezrivaji z nekalych umyslu? Nebo jsem to blbe pochopil?

Marthin
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

29.03.2008 16:08

Reklama

momentalneanonymny

29.03.2008 21:46

tema nie je duplicitna, treba si este raz precitat pravidla.

konkretny problem a po jeho vyrieseni vypadne sama na koniec.

Odkial, aka firma, ake sk. znacky, cena za formality, navyse treba zrejme overit kazdy suhlas, jedine postovne a mnozstevna zlava u prekladatela mi vychadza ako moznost rozdelenia nakladov.

dokdok

01.04.2008 1:13

jomekabi píše:To je v poradku, ale kdyz nikdo ze ctenaru nema zajem, proc si hned stezujes, ze Te podezrivaji z nekalych umyslu? Nebo jsem to blbe pochopil?

To nebolo stazovanie, len netrpezlivost a mozna z mojej strany pocudovanie,ze nikto nema zaujem, lebo mne sa nesmierne paci - tot vse.
Mam us skoro SAR z vychodneho bloku, chyba mi len cinsky sks a vz.52757 by som chcel z originalnej vyroby a nie skladanu ako mam ( ale panboh zaplat aj za nu )

dokdok

01.04.2008 1:49

Takze krajina, kde by sa to malo realizovat Taliansko, firma http://www.euroarms.it/ .Preco prave Taliansko je znalcom tejto zbrane jasne z historie a jej predajov do sveta.
Tato firma vsak dodava zbrane jednotlivym predajniam. Jednat s touto firmou priamo je nemozne. Maju striktne oddeleny malo a velkoobchod.
Funguje to tak, ze si objednas zbran a oni ju dodaju Tvojmu predajcovi zbrani. Toto je taliansky sposob riesenia nezamestnanosti.
Preklady sa tykaju Zbrojneho sprievodneho listu a Predchadzjuceho suhlasu na dovoz cena za preklad je do 3000 sk pre jednu, alebo 5 zbrani - to je jedno. Je to cena za preklady horeuvedenych tlaciv.Znalec sa odvolaval na cennik zo zakona o odmenach znalcov a tlmocnikov.
Suhlas je maximalne na 5 ks zbrani.
Poplatky v Taliansku na udelenie nula osta , co je povolenie k vyvozu ,podla prislubu by nemali prevysovat 120 euro na zbran.
Posledna vyhoda pri nakupe 5 ks zbrani by bola mnozstevna zlava.
Ci by po zratani bola cena aktualna a este vyhodna to neviem. Ja som za moju 52/57 dal 25 000 czk. Nedalo sa jednat.neviem kolko je to euro po prepocte v Cechach ale po prepocte na SKK a potom na EURO je to tesne okolo 900-950 euro a take drahe vz.52-57 v taliansku som nenasiel.
Na zaver mozem povedat, ze som skor hladal nejaku spriaznenu dusu, ktora by ma v case ak by sa mi moc nechcelo nutila pokracovat vo vybavovani, lebo z pohodlnosti to stale odkladam. Zdalo sa mi jednoduchsie kupit drahsiu a zlozenu ako lacnejsiu a originalne vyrobenu.
Okrem toho Taliansko je trh,kde Taliani nemozu prakticky drzat zbrane, tak ako na SK a CZ a su tu mnohe rarity.
Napriklad FAL L1A1 ( mozno som to skomolil, ale viete co myslim) za 600 euro sa u nas nekupi.
Po tomto mojom vysvetleni mozme tuto temu zamknut.

jomekabi

Bydliště: Tábor _______________________ člen sdružení LEX | http://www.gunlex.cz

01.04.2008 18:40

At koukam jak koukam, nevidim ceny. Uniklo mi neco?

MiRaS
Častý návštěvník
Častý návštěvník

27.05.2008 14:11

dokdok: Je možno společně řešit i zakoupení jiné zbraně než CZ 52/57 ?

Obsah fóra / Střelectví / Zbrojní průkaz, Legislativa, První pomoc / Zahraničí (dovozy, vývozy, legislativní odlišnosti)