*serafin*
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

14.07.2010 0:48

Pomoc s nákupem komisní zbraně - předběžně

Hezký den,

úspěšně jsem složil zkoušky, podal žádost a teď čekám na vydání zbrojního průkazu (snad se během týdně až dvou dočkám). Rád bych si v brzké době pořídil svého prvního mazlíka :P . Vzhledem k mé studentské finanční situaci to bude zbraň komisní. Jako začátečník nedokážu posoudit technický stav zbraně, proto se chci zeptat jestli by se zde našla dobrá duše, která by se mnou do obchodu zašla a pistoli okoukla.

Vzhledem k bídné situaci s obchody v našem městě (Chomutov) bych si na nákup zajel do Prahy. Rozpočet by byl 7000 Kč (zatím nemám pohromadě, ale šetřím). Měl bych zálusk na CZ 75 ( u Brýmové se mi jedna moc líbí - případně, kdyby měl někdo doma navíc.... :wink: ) nebo na CZ 83, kdyby se mi nepodařilo našetřit dost peněz.

Zatím se ptám jen předběžně, protože to bude aktuální nejdřív za 2 týdny. Na odměně bychom se určitě domluvili.

Všem předem děkuji.

Pokud jsem netrefil správnou sekci, prosím adminy o přesun.

Lukas_K
Častý návštěvník
Častý návštěvník

14.07.2010 1:09

Re: Pomoc s nákupem komisní zbraně - předběžně

Jestli jde o každou kačku, nespěchej a monitoruj burzu tady i na MG. Pohybují se tu mnohem zajímavější kousky než to co najdeš na pultě za stejnou cenu.

p-sandamp-w-mod-65-nerez-3andquot-hlaven-raze-357-mag-t14236.html
p-glock-19-t14197.html
prodam-jericho-941-fs-t14128.html
p-cz-75-t14125.html

jomekabi

Bydliště: Tábor _______________________ člen sdružení LEX | http://www.gunlex.cz

14.07.2010 2:42

Pokud by slo o Prahu, rad Ti helfnu, samozrejme bez odmeny (Chomutov je tak trochu z ruky, abych se priznal, v zivote jsem tam nebyl). Ale souhlasim s Lukas_K, spis hledej zde v Burze. Aspon z me zkusenosti, velka vetsina lidi zde je duveryhodna. Jelikoz mnoho z nas se osobne zna, nedovolili bychom si kolegu napalit. :wink:

*serafin*
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

14.07.2010 8:39

Děkuji za odpovědi. Budu sledovat burzu. Zatím jsem bych měl dva kandidáty p-cz-75-t14125.html (s tou by nám bylo stejně let :-D) a p-cz-75-t13964.html (jak moc je u zbraně 15 000 ran?).

Určitě na to nechci nějak moc pospíchat, i když jsem lehce nedočkavý. V minulosti už jsem párkrát zjistil, že to není úplně nejlepší přístup, tak bych se znovu nerad unáhlil, zvlášť u zbraně.

to Lukas_K: Prosím Tě, co znamená MG :oops: ? Případně i s odkazem. Díky

to jomekabi: Děkuji za nabídku. Pokud bych narazil na nějakou zajímavou nabídku, tak bych jí určitě využil. Myslím, že když jsi nebyl v Chomutově, že jsi vůbec o nic nepřišel :-D. Ale počítej s tím, že odměně se nevyhneš, i kdyby to mělo být jen, že zajdeme na pivo (samozřejmě nealkoholické, když budeme mí s s sebou zbraň ;-) ) :-D.

Proden
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

14.07.2010 10:28

MG = mujglock (web fandů a vlastníků těchto zbraní) - alespoň si myslím že myslel toto :wink:

doporučuju pročíst zdejší fórum, dost se tu nákup první zbraně probíral (tuším "zbraň pro začátečníka", nebo "moje první zbraň" apod., použij hledání)

zdejší diskuzi navštěvuje i dost lidí z tvého blízkého okolí, já sám jsem z Mostu a klíďobrďo pomůžu jak to půjde, třeba i s obhlídkou obchodů (Most, Žatec, Teplice), či pokecem jak zbraň vybrat a na co dát pozor, odměnou mi bude dobrý pocit z pomoci kolegovi 8)

frantisek
Sponzor serveru
Sponzor serveru

14.07.2010 10:41

s doporucenim na zdejsi inzerci se pripojuji. Vsechny me kousky jsou odsud (jen osmapadina byla "nova") a vzdycky plna spokojenost. Osvedcilo se mi dat do burzy inzerat, ze koupim .....

Jinak mam ted moznost mit Duty, funglovku, cena 11 000Kc, vyber na CZUB prodejne (mam prebytecny kupon-vyhra. Plastaka nechci.)

V Praze byvam casto, pokud bys chtel skouknout nejakou tu komisi, muzeme se domluvit.

Reklama

*serafin*
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

14.07.2010 14:41

Tak už sleduji tři burzy :-D. Tady, na gunshopu a na můj glock (to jsem netušil kolik lidí tam prodává CZ, že by se jich chtěli zbavit, aby měli na glock? :-D).

to Proden:
Téma Zbraň pro začátečníka mám zběžně pročtené (slibuji, že si ho přečtu pořádně, dávám si to jako závazek :-D). Jsem rád, že se našel takto ochotný krajan. Tvou pomoc bych určitě využil. Děkuju.

to frantisek:
Z nákupu na inzerát jsem měl trochu strach, ale jak vidím, ta zde se bát nemusím. To je moc dobrá zpráva. Ten inzerát určitě vyzkouším. Mě se právě plasťáci taky moc nelíbí. Pokud bych neuspěl s inzerátem, tak bych se určitě kvůli procházce po Praze ozval. Děkuji.

mandys
Častý návštěvník
Častý návštěvník

14.07.2010 14:51

Taky můžu koupi přes inzerát doporučit, mám s ní jen dobré zkušenosti. Má jednu velkou výhodu. Většinou si z ní člověk může vystřelit, oproti tomu je koupě z komise vždy sázka do loterie. Od původního majitele člověk taky může zjistit historii zbraně. Navíc odpadá provize krámu. Jsem taky z Prahy, tak můžem udělat nákupní konzílium :lol:

wolf

14.07.2010 15:10

mam tri zbrane z toho dve jsou odtud z burzy, byl to tokarev tt33 (ostrava) a muj mazlik Taurus PT 24/7 pro (200ran, mesic stary, NJ) obe zbrane vpohode, prodavajici jeste vic, tak ze zdejsi burzu a lidi doporucuji...
Pripadne dojed na nekterou tu jolku a muzes si poradne prohlednout vice zbrani a ruznych pohromade, zastrilis si a treba zjistis ze CZ75 neni ta prava volba, jak jsem na to prisel ja :)

Proden
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

14.07.2010 16:20

*serafin* >
jsem tu denně, stačí SZ a když budou příznivý podmínky, můžeme něco spáchat během hodiny :wink:
nezatracoval bych ani výlet na jih ... http://leiko.powernet.cz/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_3_6&products_id=26 8)
a pokud se najde dostatek ochotných, dala by se zorganizovat předváděčsko-poradenská akce :twisted:

Netopyr
Moderátor
Moderátor

14.07.2010 16:39

Pokud bys měl zájem, tak pravděpodobně tuto neděli budu ve Žluticích a mohl by sis ošahat CZ75,G19 a 1911.

*serafin*
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

14.07.2010 20:15

Páni, to jsem nečekal, že strhnu takovýhle zájem :-D. Koukám, že burzy se tady opravdu bát nemusím, to je moc dobrá zpráva. Jinam mám teď prázdniny, takže dojet v nějakém rozumném okruhu není pro mě problém ťeda když bude vhodné spojení).

to Netopyr: Moc děkuji za nabídku, bohužel zítra odjíždím a vracím se až v neděli. Zrovna do Žlutic by asi byl problém se dostat. Koukal jsem na vlaky i autobusy a spojení opravdu naprd.

to Proden: Do Mostu to naštěstí jezdí každou chvíli. Po domluvě jsem u Tebe do půl hodiny :-D.

to wolf: Když já jsem se do té 75 zamiloval na první pohled :-D.

to mandys: Jak jsem psal, tak do Prahy pro mě není pro mě problém dojet. Studuji tam, tak jsem tam už víc než doma (i když teď mám prázdniny, tak si to vynahrazuji). Konzilium by bylo super :-).

Snad jsem na nikoho nezapomněl.

Netopyr
Moderátor
Moderátor

14.07.2010 20:19

Ok a nenech se zviklat, CZ 75 je dobrá volba.

wolf

14.07.2010 20:24

*serafin* ja se zamiloval do Deserta .44 a taky ho nemam :) taky jsem na zacatku chtel CZ75 a jak jsem ted stastny ze ji nemam ...

Netopyr
Moderátor
Moderátor

14.07.2010 20:40

Myslím, že klady a zápory jednotlivých zbraní jsou popsané v patřičných vláknech, takže dvakrát prezentovaný negativní názor na jednu z nich stačí 8) . Já jen tak pro pořádek, aby tu nevzniklo flame, které sem vlastně nepatří.

FouET
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

14.07.2010 20:56

V mostě je střelnice http://strelnicemost.wbs.cz/. Na webu bohužel nepíšou jaké zbraně jsou k zapůjčení, ale některé ano. CZ 75/85 tam bude určitě. Dále v ústí nad labem je http://www.strelnicetrmice.cz/, bohužel přes prázdniny se musíš objednat. Půjčujou CZ75, Glocka a další viz. galerie. Tam se snadno dostaneš, v Teplicích je střelnice zákeřně schovaná, půjčují CZ 85, makarova a nějakej revolver. Tam chodím já se svojí čízou. Ale moc ti neporadim, jsem na tom hodně podobně jako ty. Svoji první zbraň mam pár týdnů.

MRAK
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

14.07.2010 21:40

Mostecká tunelová střelnice funguje dobře a pan Bula tam určitě nějakou čízu na půjčení má.

Babyman
Častý návštěvník
Častý návštěvník

14.07.2010 21:45

Už to tady zaznělo. Pouze sledovat burzy a obchody nestačí. Domluv se třeba tady s někým a vyzkoušej co by tě zajímalo v praxi. Já s mokrým zbrojákem taky vybíral podle toho jak se mi zbraň líbila. Ale jak jí vezmeš do ruky třeba zjistíš, že se spolu prostě "neskamarádíte". :-)

Pokud bys měl někdy cestu do Slaného (třeba na cestě z Řápkova do Bémova :-)), mohu nabídnout k otlapkání CZ 75 SP-01 Phantom, Glock 21, CZ858 a Scarabeuse.

wolf

14.07.2010 23:47

Jinak popravde, moje prvni zbran byla uplne nova
MADE IN CHINA
Norinco 1911 A1 .45 ACP
8900,-Kc
a dodneska bych ji nevymenil a jsem spokojeny, ze jsem si ji koupil jak prvniho milacka ...

$emtex
Sponzor serveru
Sponzor serveru

15.07.2010 7:26

4 serafin: proč si nezajdeš do Magnumu v Jirkově? Máš to doslova za rohem, zbraně tam půjčují, ceny mírné, pivo točené........... 8)

http://www.strelnicejirkov.cz/index.htm

Kdybys potřeboval ověřit něco v prodejnách v Lounech nebo v Žatci, tak se ozvi. V LN bydlím, v ŽT pracuji. Dobrý tip na výlet jsou Libochovice, Vašek Černý mívá na krámě taky několik komisních zbraní k vidění a otlapkání.

Další

Obsah fóra / Střelectví / OFF TOPIC - MIMO TÉMA