- Ivan
- Nový uživatel
Pojistky u zbraní - pistole
A což takhle diskusi o pojistkách u zbraní najma pistolí? Zejména o mé oblíbené "zadní dlaňovce" páně Browninga blahé paměti...nebo libo dlaňovku na přední straně rukojeti?? Tu jsem v ruce neměl....
A co o "horních" manuálních pojistkách typu SW - masivní čep do dráhy úderníku, či "spodních" manuálních typu HP apod. A co převlečený DAO do SAS a ono podivné roztřepení spouště? Jde vůbec říct, které řešení je to nej.....?
Osobně považuji dlaňovku za nepřekonaný vynález!, které jako objev zdatně sekunduje automatická pojistka úderníku/plnící fkci pádové pojistky.... nebo alespoň tuhá pružina úderníku..
tedy God bless good old M 1911 A1!
A co o "horních" manuálních pojistkách typu SW - masivní čep do dráhy úderníku, či "spodních" manuálních typu HP apod. A co převlečený DAO do SAS a ono podivné roztřepení spouště? Jde vůbec říct, které řešení je to nej.....?
Osobně považuji dlaňovku za nepřekonaný vynález!, které jako objev zdatně sekunduje automatická pojistka úderníku/plnící fkci pádové pojistky.... nebo alespoň tuhá pružina úderníku..

-
premek - Site Admin
Re: Pojistky u zbraní - pistole
Ivan píše:A což takhle diskusi o pojistkách u zbraní najma pistolí? Zejména o mé oblíbené "zadní dlaňovce" páně Browninga blahé paměti...nebo libo dlaňovku na přední straně rukojeti?? Tu jsem v ruce neměl....
Osobně považuji dlaňovku za nepřekonaný vynález!, které jako objev zdatně sekunduje automatická pojistka úderníku/plnící fkci pádové pojistky.... nebo alespoň tuhá pružina úderníku..tedy God bless good old M 1911 A1!
Dlaňovka je velice dobrá pojistka, vepředu bych jí moc nemusel, raději jí mám vzadu.
Pojistky typu SW (a nové Beretty) na závěru podle mě překážejí v manipulaci se zbraní, při horním natahování závěru se velmi často neúmyslně zajistí. Navíc to zvětšuje šíři rámu, což je často kritický rozměr pro skryté nošení.
SfA (Safe Action - Glock - myslím že to jsi označil jako SAS?) není jen převlečený DAO, ten úderník je skutečně předepnutý a není tam kladivo které by do něj praštilo.
Pádovou pojistku osobně moc nemusím, jsou to další části které se můžou rozbít. Jako elegantnější řešení mi přijde lehký (titanový) úderník a tuhá úderníková pružina.
-
viktorcistic - Moderátor
Titanový úderník
...je s prominutím na hovno
)
Je sice lehkeej a tvrdej, ale má špatný kluzný vlastnosti, což u úderníku....
Viděl jsem 2 u STI, který letěly do koše...právě z toho důvodu, že se "třepili"

-
premek - Site Admin
Re: Titanový úderník
viktorcistic píše:...je s prominutím na hovno)
No já to myslel u zbraní na nošení, ne u závodních speciálů s desetitisícema ran ročně

-
g.man - Pravidelný návštěvník
-
premek - Site Admin
g.man píše:Nevím, já osobně pojistky nerad, jen to zdržuje, musí se na to myslet a navíc se to může nechtěně zajistit a pak je o stres postaráno ( i u "blbejch" závodů, natož doopravdy). Takže snad bych připustil jen tu dlaňovku u 1911 a spol. Taky proto mám glocka a kevina.
U 1911ky je to dost eliminovano spravnou konstrukci a drzenim - kdyz drzis spravne, neexistuje moznost, ze by se ti to zajistilo ... Kdyz drzis blbe, nemusi ti pomoct ani absence pojistek ...
-
g.man - Pravidelný návštěvník
-
premek - Site Admin
g.man píše:Souhlas. Taky proto jsem psal, že tu 1911 a spol ještě beru. Jen mi zase vadí ta váha ( pardon, hmotnost). No ale to už je zas o něčem jiným. Třeba až budu jednou velkej, tak si tu pětašťouru jen tak pro radost taky zase znova pořídím
U kvalitně provedené zbraně je i malá váha v 45ce zvládnutelná, třeba VIP má 700 gramů, 10+1 .45tek, zpětný ráz menší než CZ 97 ... Jo, když se to umí ...

-
PiDiBi - Příspěvky: 1959
premek píše:U kvalitně provedené zbraně je i malá váha v 45ce zvládnutelná, třeba VIP má 700 gramů, 10+1 .45tek, zpětný ráz menší než CZ 97 ... Jo, když se to umí ...))
a nebo takovej kimber

bude mi v us chybet ...
Obsah fóra / Krátké zbraně / 1911 a klony