-
Black Powder - Moderátor
Re: Perkusní revolver
Co sa tyka mieridla v kohute, tak u tohto modelu to nieje problem. Pri natiahnuti sa kohut opre o spust a nema ziadnu volu na strany. Nieje tam ten problem, ako u Colta kedze ten ma este k tomu otvoreny ram.
- Atyla
- Pravidelný návštěvník
Mě se právě moc líbí konstrukce a jeho vyjímečnost.Je to úplně něco jiného.A Tvůj názor na to,jestli DA nebo SA?
-
Black Powder - Moderátor
Uz som pisal, ze jedine SA. U DA je spatne vyriesena aretacia valca, v podstate ho aretuje len spust a to priamo. Je tam dost problematicke strielanie v SA, ale da sa to. Kamarat ho ma v replike, tiez len v zbierke, nepouzivany. Drzal som v rukach aj repliku SA, ale nie moc vydarenu. Velke vole a medzi valcom a hlavnou mal az 1,5mm co bolo hrozne, asi nejaky nepodarok, ale mali ho vystaveny na predaj.
-
Hungry - Moderátor
Pokud to nemá být na terčovku, tak je to jedno. Právě se mi líbí ten dvojí systém. Dá se stím pak i zaplbnout na gongy a tak...
- Atyla
- Pravidelný návštěvník
Baví mě střílet z těhle zbraní.Je v tom nádech historie.Vše záleží na střelci,jak si nabije a jak má pevnou ruku.U moderních zbraní je to jen o míření a nemá to kouzlo.Chtěl bych si pořídit nový revolver a právě se porozhlížím.Mám pár vysněných,ale na ty asi mít nikdy nebudu.Ten Starr je jen .44?Mám doma Colt 1851 a scháním k němu pažbu,ale prý na něj není.
-
Black Powder - Moderátor
Kazdy revoler v cal.45 je oznaceny ako cal.44, lebo sa pri vystrele gula skalibruje na .44
Do mojho Starru idu taketo strely:
perkusni-revolver-remington-1858-match-raze-44-t2361-40.html#p183475
Pri cal.44 ma horna hrana valca rozmer 11,90mm pricom je rozmer v poliach hlavne 11,20mm a v drazkach 11,50mm.

Do mojho Starru idu taketo strely:
perkusni-revolver-remington-1858-match-raze-44-t2361-40.html#p183475
Pri cal.44 ma horna hrana valca rozmer 11,90mm pricom je rozmer v poliach hlavne 11,20mm a v drazkach 11,50mm.

- Atyla
- Pravidelný návštěvník
-
Black Powder - Moderátor
Nikto Ti nekaze pouzivat ogival, ale pre Starr bola org. len kokila na ogival.
Toto bola len ukazka toho, aky presah ma strela voci vyvrtu.
Toto bola len ukazka toho, aky presah ma strela voci vyvrtu.
-
eagle-eye - Pravidelný návštěvník
Přemýšlím o koupi Colta Army a nevím, jestli jít do nového (cena cca 8600-8900,- Kč) nebo do komise (tam se dá dostat i pod polovinu ceny nového).
Například zde http://www.rehak-lov.com/m40-perkusni-r ... colt-navy/
Chtěl jsem se zeptat, jak moc je vysoké riziko, že ten komisní nebude zcela OK, respektive dá se to poznat při zběžné prohlídce? Jaký na to máte názor?
Dále mě zajímá, jestli mám použít kuli .451 nebo .454, jaký je v tom rozdíl?
Díky za každé info.
Například zde http://www.rehak-lov.com/m40-perkusni-r ... colt-navy/
Chtěl jsem se zeptat, jak moc je vysoké riziko, že ten komisní nebude zcela OK, respektive dá se to poznat při zběžné prohlídce? Jaký na to máte názor?
Dále mě zajímá, jestli mám použít kuli .451 nebo .454, jaký je v tom rozdíl?
Díky za každé info.
-
Fandaks - Častý návštěvník
eagle-eye: U komise je určité riziko. Vezmi si někoho zkušenějšího s sebou. Dal bych si velký pozor na vývrt v hlavni protože hodně lidí čistí hlaveň olejem místo vodou a hlaveň je pak rezatá. Vezmi si i lupu.
Koule .451 nebo .454 nabiješ oboje. Jsou ve světě zastánci kteří přísahají na .451 i na .454, není na to jednotný názor. Vzkoušej a uvidíš.
Na stránce 7 tohoto vlákna je fotka výstřelu z Remingtonu a tady je fotka Coltu, tak můžete sami porovnat
Koule .451 nebo .454 nabiješ oboje. Jsou ve světě zastánci kteří přísahají na .451 i na .454, není na to jednotný názor. Vzkoušej a uvidíš.
Na stránce 7 tohoto vlákna je fotka výstřelu z Remingtonu a tady je fotka Coltu, tak můžete sami porovnat
-
Black Powder - Moderátor
A este by som dodal, ze si u jazdeneho revolveru tohto typu treba davat pozor na podkosenie hlavne, teda aky uhol zviera z valcom. Vacsinou sa castim rozobenanim natahuje oska valca a oko v hlavni od klinku a po case cely tento spoj vykazuje velke vole. Je to o tom, kto sa ako sprava k svojmu revolveru.
Drzal som par kuskov, aj malo buchanych, ktore mali bud velku volu medzi valcom a hlavnou, alebo sa skoro dotykali, ale uz pod uhlom, ze hlaven smerovala nahor.
Ja by som osobne do otvoreneho ramu nesiel, ked to chces na mierenku.
U tohto kusu je uz ociovidne podkosenie hlavne voci valcu:

Tento kus je pekny, radsej si pozri ten, ked uz budes kupovat:

Drzal som par kuskov, aj malo buchanych, ktore mali bud velku volu medzi valcom a hlavnou, alebo sa skoro dotykali, ale uz pod uhlom, ze hlaven smerovala nahor.
Ja by som osobne do otvoreneho ramu nesiel, ked to chces na mierenku.
U tohto kusu je uz ociovidne podkosenie hlavne voci valcu:

Tento kus je pekny, radsej si pozri ten, ked uz budes kupovat:

-
Kentan - Častý návštěvník
To že hlaveň svírá s válcem úhel, vebo vykazuje velkou mezeru je bohužel častý jev i u úplně nových kousků. Zejména u Piet, Armisportů a podobných nezdráhám se říct podřadných značek. Ono se stačí podívat na cenu, že. Také bych radil něco s uzavřeným rámem, někoho se zkušenostma sebou, aby prohlédl mezeru a časování válce, které u těhle levných bouchadel také nebývá vždy OK.
-
Black Powder - Moderátor
Stretol som sa aj s takym pripadom, ked mal revolver Starr replika od Pietty volu medzi valcom a hlavnou 1,5mm a bol vystaveny na predaj v plnej cene.
- hawken.45
- Pravidelný návštěvník
Vrátím se k dlouhodobě nabitému PR.Včera jsem už musel vystřílet Colt Navy Sherif nabitý cca 14 měsíců, občas nošený do lesa na tůry s huskym.V zimě samozřejmě po návratu domů okamžitě orosený.Byl normálně nabitý bez použití např. cigaretového papírku.Všech pět ran úplně v pohodě odpálených a všechny na cca 15 m v černém a to mám někdy problém trefit na menší vzdálenost plechovku.Po vyčištění jsou komory bez sebemenší stopy koroze.
- JohnSilver
- Pravidelný návštěvník
Ja mam tiez taku skusenost-Remington 1858 cal.44, nabitych 5 komor, siestu nenabijam, na tej je kohut, po roku nabitia bez problemov odpalilo..........
-
sided - Moderátor
vždyt Rem má záskok na kohout mezi zápalkami...... kde jsou ty časy když PeRe byly DčkovýJohnSilver píše: nabitych 5 komor, siestu nenabijam, na tej je kohut

- JohnSilver
- Pravidelný návštěvník
Ano, viem, ale takto je to bezpecnejsie
Aspon pre moj pocit 

-
Hungry - Moderátor
a Colty měly zase ten trn... Bezpečnější (u Remingtonu) to rozhodně není... Nohu ti totiž případně prostřelí kule z první komory z levé strany hlavně ( z pohledu střelce)...
JJ, PeRe Dčková zbran... to byly časy. Dle mého je systém u Remingtonu dokonalý a předstihuje i ty moderní páky všeho druhu...
JJ, PeRe Dčková zbran... to byly časy. Dle mého je systém u Remingtonu dokonalý a předstihuje i ty moderní páky všeho druhu...
- hawken.45
- Pravidelný návštěvník
Šestou komoru nosím u Coltu taky nenabitou.Ty pojistné trny nemá.Nevím, jestli to tak dělá jen ASM, nebo i ostatní.Měl jsem ještě Colt Army, ale od stejného výrobce a ten je rovněž neměl.
Ještě k zápalkám i když už se tady jistě řešily.Sellier a Bellot praskají a z pistonu Coltu nejednou spadnou do mechanismu a zablokují ho.Osvědčily se vroubkované zápalky Remington No.11 (jiné v krámě nebyly). které jsem zmáčkl v upravených starých kombinačkách, tak jak to dělá jeden strejda na You Tube.(Do dělící roviny kleští se do odpovídající hloubky zavrtá otvor patřičného průměru).
S takto upravenými kapslemi naprostá spokojenost.
Ještě k zápalkám i když už se tady jistě řešily.Sellier a Bellot praskají a z pistonu Coltu nejednou spadnou do mechanismu a zablokují ho.Osvědčily se vroubkované zápalky Remington No.11 (jiné v krámě nebyly). které jsem zmáčkl v upravených starých kombinačkách, tak jak to dělá jeden strejda na You Tube.(Do dělící roviny kleští se do odpovídající hloubky zavrtá otvor patřičného průměru).
S takto upravenými kapslemi naprostá spokojenost.
-
bufallo - Častý návštěvník
Obsah fóra / Zbraně / Black Powder