-
SW_FOX - Grafoman
Re: Perkusní revolver Remington 1858
Jelikož se jedná o mířenkářskou záležitost, koule se dají lít i doma a válcovat ručně, tolik se jich zas nespotřebuje, nicméně na bouchání do popperů to za to nestojí,
- Slavek69
- Občasný návštěvník
Takže na bouchání do popperů není problém s menší koulí? Např. 454 nebo 457.
-
SW_FOX - Grafoman
Na těcch cca 15 m je to v pohodě, důležité je spíš to, aby ti koule z válce nevypadly
v nouzi jsem to řešil tak že jsem dával kouli na prach a na to ucpávku.....
aby ji držela.....

- Slavek69
- Občasný návštěvník
Kolik dáváš prachu? 1,3 g nebo víc? Píší, že lze dát i dvojnásobnou navážku. Má to vůbec smysl? Jdu v neděli čmoudit a chci provětrat novou remi, takže zkušenosti přivítám.
-
bufallo - Častý návštěvník
gule by mali riadne drzat vo valci, ja som raz strielal s nejakymi samodoma, isli z miernym odporom do valca, pri prvej rane mi tri skoro uplne vybehli z valca...
ale je zaujimave ze do toho Target sa pouzivaju az take velke gule, lebo do vsetkych perkusakov v kalibri 44 su odporucane gule 451 alebo 454, no a do Rugera 457...
ale je zaujimave ze do toho Target sa pouzivaju az take velke gule, lebo do vsetkych perkusakov v kalibri 44 su odporucane gule 451 alebo 454, no a do Rugera 457...
- Slavek69
- Občasný návštěvník
Jenže tenhle Remington 1858 New Army od Pietty má progresivní vývrt. Proto 11,8 (464) koule.
-
Black Powder - Moderátor
Ja mam podobny problem a aj rozmer do rev. Starr, valec ma na zaciatku konusovu dieru, strela musi by nadkalibrova. post164855.html?hilit=Starr#p164855

-
podla mna to ze ma vyvrt progresivne stupanie nieje take dolezite, dolezity je priemer vyvrtu...
ci bude mat vyvrt progresivne stupanie a priemer v poliach napr. 11,50 alebo normalne stupanie 1:10 a tiez priemer v poliach 11,50 , pouzijem rovnaky priemer strely napr. 454...
v progresivnom vyvrte ide o to, ze strela moze byt aj s cisteho olova a znesie aj vyssie rychlosti, kde je mensie riziko strhnutia v drazkach.... a tym samozrejme lepsia stabilita a presnost...
pri vecsom priemere strely ma po zalisovani a odstrihnuti presahu vo valci strela vecsiu vodiacu plochu, to by mohol byt aj dovod pouzivania vecsieho priemeru strely...
ci bude mat vyvrt progresivne stupanie a priemer v poliach napr. 11,50 alebo normalne stupanie 1:10 a tiez priemer v poliach 11,50 , pouzijem rovnaky priemer strely napr. 454...
v progresivnom vyvrte ide o to, ze strela moze byt aj s cisteho olova a znesie aj vyssie rychlosti, kde je mensie riziko strhnutia v drazkach.... a tym samozrejme lepsia stabilita a presnost...
pri vecsom priemere strely ma po zalisovani a odstrihnuti presahu vo valci strela vecsiu vodiacu plochu, to by mohol byt aj dovod pouzivania vecsieho priemeru strely...
-
blecha.z - Častý návštěvník
Re:
To Glock1719:
Sice už uplynul nějaký měsíc od dotazu, ale dovolím si doplnit Fandu. Po výstřelu je v hlavni tlak příklad 200 Mp, střela je drcená přetížením kolem 150 tis. G. Po deseti centimetrech pohybu v hlavni se tyto extrémní podmínky sníží cca na desetinu. Při progresivním drážkování běží střela "rovně", postupně nabíhá do stále ostřejších zatáček, dostává otáčky, stabilizuje se.
Sice už uplynul nějaký měsíc od dotazu, ale dovolím si doplnit Fandu. Po výstřelu je v hlavni tlak příklad 200 Mp, střela je drcená přetížením kolem 150 tis. G. Po deseti centimetrech pohybu v hlavni se tyto extrémní podmínky sníží cca na desetinu. Při progresivním drážkování běží střela "rovně", postupně nabíhá do stále ostřejších zatáček, dostává otáčky, stabilizuje se.
- Slavek69
- Občasný návštěvník
Jak cpeš do bubnu 11,97 mm? Vždyť to ořezává kouli už při rozměru 11,65?
Co todle: Conical Bullet Mold - 44 Ruger Old Army 456-220-1R, nebylo byto lepší? Je to od Lee:
http://www.leeprecision.com/cgi/catalog ... ckpow.html
Co todle: Conical Bullet Mold - 44 Ruger Old Army 456-220-1R, nebylo byto lepší? Je to od Lee:
http://www.leeprecision.com/cgi/catalog ... ckpow.html
-
obavam sa, ak mu je gula 457 mala, tak aj tato strela mu bude tiez...
ma totiz priemer 456, ako je to uvedene v kode strely...
ma totiz priemer 456, ako je to uvedene v kode strely...
-
Hungry - Moderátor
Slavek69: Jednoduše, prostě má větší průměr komor vše válci... Např. do Pietty .44 stačí používat kule o průvměru 11,45-11,5mm. Do Ubertiho .44 už musím používat 11,6mm, aby mi těsnily a stříhali kroužek při nabíjení...
- Slavek69
- Občasný návštěvník
Tak tomu rozumím. Já myslel, že mluvíme o Remingtonu 1858 New Army od F.LLI PIETTA. Na to jsem se ptal, protože ta jediná (tedy co vím) má progresivní vývrt a výrobce doporučuje 11,8 (464). Tak se pídím po tom, čím z něj střílejí ostatní. jakou dávají navážku, ale zatím jsem se prakticky nic nedozvěděl.
Takže jestli to dobře chápu, pokud mi to ořezává kouli 457, tak konická střela 456 by měla být dostatečná?
Takže jestli to dobře chápu, pokud mi to ořezává kouli 457, tak konická střela 456 by měla být dostatečná?
-
Hungry - Moderátor
Ano, Pietta dělá jako jedinná Remingtona 1858 s progresivním vývrtem. Ale zatím jsem na živo viděl jen jeden ks. Prý jsou vyráběny na původních Remingtonových mašinách. Ostatní a bylo jich přehršel (tj. půl habaděje:-)) měly vývrt klasický.
Standardní navážky pro terčovku jsou u Vesuvitu 1,2-1,3g pod kuličku. Progresivní vývrt se prý má/musí krmit více, ale osobní zkušenost nemám, neb mi Fox nechce progresáka prodat...
Standardní navážky pro terčovku jsou u Vesuvitu 1,2-1,3g pod kuličku. Progresivní vývrt se prý má/musí krmit více, ale osobní zkušenost nemám, neb mi Fox nechce progresáka prodat...

- Bonobo
- Nový uživatel
Zdravíčko dámy a pánové,
koupil jsem svou první zbraň na černý prach, repliku Remingtonu 1858 od F. Lippietty .44, a mám dva dotazy - jestli se dá nějakým způsobem poštelovat kohout tak, aby při natáhnutí šel více dolů, (tj. k rukojeti revolveru), poněvadž mi úplně zaclání ve výhledu na hledí (tedy na tu drážku v rámu, co představuje hledí).
Mezi nataženým kohoutem a rámem je cca 3mm mezera, pokud palcem přitisknu natažený kohout úplně nadoraz k rukojeti, na hledí vidím. Ano, chtělo by to fotografii, snad příští týden, neb jsem nyní bez fotoaparátu.
...
Nebo je to tak u těchto zbraní běžné? Pokud by to nešlo poštelovat, budu asi muset trochu obrousit kohout...to bych nerad.
Druhý dotaz - nedal by někdo k dispozici plánek nebo aspoň orientační rozměry nabíjecího přípravku - lisu do kterého se vkládá válec vyjmutý z revolveru?
Předem díky za info.
koupil jsem svou první zbraň na černý prach, repliku Remingtonu 1858 od F. Lippietty .44, a mám dva dotazy - jestli se dá nějakým způsobem poštelovat kohout tak, aby při natáhnutí šel více dolů, (tj. k rukojeti revolveru), poněvadž mi úplně zaclání ve výhledu na hledí (tedy na tu drážku v rámu, co představuje hledí).
Mezi nataženým kohoutem a rámem je cca 3mm mezera, pokud palcem přitisknu natažený kohout úplně nadoraz k rukojeti, na hledí vidím. Ano, chtělo by to fotografii, snad příští týden, neb jsem nyní bez fotoaparátu.
...
Nebo je to tak u těchto zbraní běžné? Pokud by to nešlo poštelovat, budu asi muset trochu obrousit kohout...to bych nerad.
Druhý dotaz - nedal by někdo k dispozici plánek nebo aspoň orientační rozměry nabíjecího přípravku - lisu do kterého se vkládá válec vyjmutý z revolveru?
Předem díky za info.
-
Black Powder - Moderátor
Vitam Ta u nas.
V popisanom probleme by bolo dobre spomenut, ci sa jedna o novy kus, alebo nejaku jazdenku.
Ak novy, tak sa v tom neryp, nerozoberaj, reklamuj. Ak je to nieco starsie jazdene, treba to rozobrat a pozriet, ci nieje zlomena spust, teda jej horna cast, ktora zapada do odpalovacieho ozubu na kladive.
Stava sa, ze si niektory strelci vyladia spust tak citlivu, ze nedojde k dostatocnemu odkloneniu spuste a zachyti sa o nu poistny ozub, ktory z nej pokazde kus odstrihne, az sa stane to, ze spust prestane fungovat, po zabruseni je o kus kratsia a to tam chyba.
Treba pozriet aj to, ci nejaky kutil tak neopiloval odpalovaci ozub, ze je uz kladivo vo vyssej polohe a tym padom prekryva mieridla v rame.
Stelovat sa tam nic neda, jedine tvrdost bicej pruziny.
Na nejaky lis sa vykasli, je to zbytocny kram, co ti bude zavadzat a ked sa uz das na sportovu strelbu v tejto discipline (PeRe - Mariette), aj tak sa pocas sutaze nesmie vyberat, ani menit valec, musis nabijat v rame, takze ti to bude aj tak nanic.
V popisanom probleme by bolo dobre spomenut, ci sa jedna o novy kus, alebo nejaku jazdenku.
Ak novy, tak sa v tom neryp, nerozoberaj, reklamuj. Ak je to nieco starsie jazdene, treba to rozobrat a pozriet, ci nieje zlomena spust, teda jej horna cast, ktora zapada do odpalovacieho ozubu na kladive.
Stava sa, ze si niektory strelci vyladia spust tak citlivu, ze nedojde k dostatocnemu odkloneniu spuste a zachyti sa o nu poistny ozub, ktory z nej pokazde kus odstrihne, az sa stane to, ze spust prestane fungovat, po zabruseni je o kus kratsia a to tam chyba.
Treba pozriet aj to, ci nejaky kutil tak neopiloval odpalovaci ozub, ze je uz kladivo vo vyssej polohe a tym padom prekryva mieridla v rame.
Stelovat sa tam nic neda, jedine tvrdost bicej pruziny.
Na nejaky lis sa vykasli, je to zbytocny kram, co ti bude zavadzat a ked sa uz das na sportovu strelbu v tejto discipline (PeRe - Mariette), aj tak sa pocas sutaze nesmie vyberat, ani menit valec, musis nabijat v rame, takze ti to bude aj tak nanic.
-
siber1 - Občasný návštěvník
Zdravím. Dovolil bych si poopravit- v česku není podle pravidel zakázáno používat nabíjecí lis, ani vyndávat válec.
Problém nastává na soutěžích v zahraničí. Taky nechápu proč nemáme stejná pravidla podle MLAIC jako ostatní země.
Problém nastává na soutěžích v zahraničí. Taky nechápu proč nemáme stejná pravidla podle MLAIC jako ostatní země.
- Bonobo
- Nový uživatel
doplňuju - zbraň je střílená, a jak jsem se díval na dostupné fotky kohoutu, myslím, že to bude v tom ozubu - rozdělám a případně zkusím chybějící část navařit a vybrousit.
Jinak na závodní střílení se nechystám, a právě že mám i náhradní válec, tak bych chtěl urychlit nabíjení lisem...
Jinak na závodní střílení se nechystám, a právě že mám i náhradní válec, tak bych chtěl urychlit nabíjení lisem...
-
M.D.M. - Příspěvky: 37
Remington 1858 New Model Army .44
Zdravím kolegové střelci
Rád bych zakoupil perkusní revolver Remington 1858 New Model Army .44
Poraďte mi své zkušenosti s různými výrobci. Moc se v tom nevyznám střílím křesadlovou mušketou a ten revolver bych chtěl spíš pro radost. Nicméně se nechci nechat napálit. Díky.
Rád bych zakoupil perkusní revolver Remington 1858 New Model Army .44
Poraďte mi své zkušenosti s různými výrobci. Moc se v tom nevyznám střílím křesadlovou mušketou a ten revolver bych chtěl spíš pro radost. Nicméně se nechci nechat napálit. Díky.
- Rad
- Pravidelný návštěvník
Re: Perkusní revolver Remington 1858 New Army
Mám dotaz, pořídil jsem si Remingtona v ráži 44 od ASM. Jestli ho někdo máte, jaké používáte střely - průměr? Mám doma pouze starou šupleru a změřené ústí komor je cca 11,40 mm.
Obsah fóra / Zbraně / Black Powder