-
veiko - Častý návštěvník
Nouzove uziti naboje jine raze
Nekde na tomto foru nebo MG se nakouslo toto tema. Stalo se to nekomu? Zajimala by me zamena 7,62x25 za 9x19.
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
Re: Nouzove uziti naboje jine raze u pistole
Myslím , ze nevleze do komory. Ale 9 Luger versus 40 SW funguje , ze to vetsinou výstřely
-
Kentan - Častý návštěvník
co jsem viděl na vlastní voči
Majitel měl 52 s oběma hlavněma, dal si tu na ty ruský mrchy, nevšim si toho a spokojeně střílel Lugry (tovární výroba SB). Přišel na to až po střelbě, odřachal 100 kousků. Prý se to chovalo normálně 

- frantisekkozisek
- Pravidelný návštěvník
Naopak bych tomu i věřil, ale že by střílel 9 mm střely 7,62 mm hlavní, to mi přijde nemožný. Tokarev jde v pohodě nabít do komory 9 luger, to jsem zkoušel, ale vystřelit jsem už odvahu neměl.
- Piggy
- Pravidelný návštěvník
Tokarev a luger jdou zaměnit oběma směry - aspoň mezi TT a P38 to šlo
Mám doma učebnici kriminalistiky někdy z roku 1959 a tam jsou i fotky - luger je překalibrovaný a tokarev má otlučenou prdel z hlavně. Jestli mě někdo nepředběhne, po dovolené to zkusím oskenovat a vložit.
Před mnoha lety byl u armády průser, kdy vojcl vyšetřil na střelbách pistolový náboj, šoupnul ho do komory v kose a různě s ním hrkal a cvakal. Náboj tam lítal sem tam a nic. Tož ten blbec namířil na kámoše v okně v patře a zmáčknul to. Náboj seděl prdelí na závěru a zafungoval.
Sám jsem viděl ještě větší zvěrstvo - 7,65 Br vystřelený z P08. Nábojnice byla krásně symetricky nafouklá.

Mám doma učebnici kriminalistiky někdy z roku 1959 a tam jsou i fotky - luger je překalibrovaný a tokarev má otlučenou prdel z hlavně. Jestli mě někdo nepředběhne, po dovolené to zkusím oskenovat a vložit.
Před mnoha lety byl u armády průser, kdy vojcl vyšetřil na střelbách pistolový náboj, šoupnul ho do komory v kose a různě s ním hrkal a cvakal. Náboj tam lítal sem tam a nic. Tož ten blbec namířil na kámoše v okně v patře a zmáčknul to. Náboj seděl prdelí na závěru a zafungoval.
Sám jsem viděl ještě větší zvěrstvo - 7,65 Br vystřelený z P08. Nábojnice byla krásně symetricky nafouklá.
-
Walt - Příspěvky: 1417
- nico
- Pravidelný návštěvník
Piggy, jedna vec je nabojnice, ale jak chces protlacit 9 mm strelu hlavni 7.62? Naopak to asi opusti hlaven.
Jinak 9 mm Luger z Glocku .40 S&W na prvni pokus. Zasobnik pasuje. Nabojnice symetricky nafoukla v predni tretine. Obecne to povazuji pouze za zajimavosti.
Jinak 9 mm Luger z Glocku .40 S&W na prvni pokus. Zasobnik pasuje. Nabojnice symetricky nafoukla v predni tretine. Obecne to povazuji pouze za zajimavosti.
-
ubezpečuju tě, že se protlačí docela v pohodě. Ověřeno praxí. Samonabíjecí funkce zaručena, solidní přesnost (vzhledem k poněkud těsnějšímu vývrtu v této kombinaci) taktéž.
-
veiko - Častý návštěvník
tokarev stoji kolem 4000 ale zdravi... kdyz tak v svareckych rukavicich. vz.26 by mozna lugra snesl dlouhodobeji. opotrebeni hlavne?
-
Veiko - přečti si prosí název vlákna - NOUZOVÉ UŽITÍ a pak se přestaneš ne zrovna nejchytřeji ptát na trvanlivost 

- VitaSVT40
- Častý návštěvník
co jsem viděl na vlastní vočiMajitel měl 52 s oběma hlavněma, dal si tu na ty ruský mrchy, nevšim si toho a spokojeně střílel Lugry (tovární výroba SB). Přišel na to až po střelbě, odřachal 100 kousků. Prý se to chovalo normálně
Před několika lety jsem viděl něco podobného. Pumpička ráže 7,62mm střílela bez závad přebíjenky 9 luger, olověná střela, komolý kužel. A ne jednu, ale celý zásobník krátkýma dávkama. Nevěřil jsem vlastním očím.
-
kibicz - Častý návštěvník
9mm brow v 9mm lug K100 - nenatáhne závěr, ale odpaluje spolehlivě. Ale netestoval jsem to dostatečně abych mohl říci něco o přesnosti a výkonu.
-
Lopez - Častý návštěvník
Opět: 9 Browning v 9 lug CZ 75 funguje. Odpaluje, střílí relativně přesně, ale nenatahuje.
- Bradek Džon
- Častý návštěvník
dokud to neuvidím na vlatní oči, nebo alespoň na YTube, tak vám to hoši neuvěřím. vy tady vesele popíráte cca 1,4 mm průměru navíc. To přeci nejde. O olovu bez pláště bych ještě o tom uvažoval, ale klasický tovární S&B 9mm L protlačit hlavní 7,62mm.... to mi přijde nejen jako sebevražda, ale taky jako Sci-Fi
-
veiko - Častý návštěvník
skutecny rozmer tokareva je 7,9 tusim a devitka v olovu... kdyby nekdo mel samonabijeci vz.26 ten je bytelnY...
-
gunman - Častý návštěvník
vz.26 vám na to klidně půjčím, ale držet to nebudu
-
jpp - Častý návštěvník
Toho pasírování 9mm Luger skrz hlaveň 7,62x25mm bych se nebál. Stačí si představit tvar nábojové komory na Tokareva, kde v osazení na lahvičku vzniká hezký profil pro postupné přetvarování střely na průměru. Pokud by tam byl rovnou za komorou 9mm vývrt 7,62mm bylo by to o poznání horší 

-
veiko - Častý návštěvník
kdyby nekdo udelal olovene devitky vemu dvoje rukavice, masku a troufl bych si...
-
je to v podstatě taková svérázná varianta na systém Gerlich:)
-
veiko - Častý návštěvník
co tak hollow point 9x19 narvat do te 26ky, ma diru to by se smrsknout dalo co?
Obsah fóra / Střelectví / OFF TOPIC - MIMO TÉMA