- Rimmer132
- Sponzor serveru
Re: Norinco Typ-56/1 a klony AK47
Po vylisování pažby u puškaře a instalaci jiné plus dolícování kompenzátoru začalo AKM kopat při výstřelu do spouště (asi klasický AK trigger slap, přerušovač klepne do spouště). Skoro se s tím nedá střílet. Poškození na součástech nikde nevidím, je možné, že ohli rám anebo je to tím, že kompenzovaná puška už tolik neuhne a součástky doběhnou dál?
-
4mike - saigaholic
byl jsi u té montáže ?
(jde o to, jestli další zásahy můžeš 100% vyloučit)
(jde o to, jestli další zásahy můžeš 100% vyloučit)
- Rimmer132
- Sponzor serveru
U montáže jsem nebyl, ale Novotní snad nejsou úplná paka. Pocitově to odpaluje stejně a i při ruční manipulací zachytává kladivo stejně, spoušťák podle zbytků bordelu venku nebyl. Optika na kolejničce si nástřel v mezích posunu jiným kompem podržela, na druhou stranu měl jsem problém sundat/nandat ten krycí dekl zpátky a musel jsem mu srazit zadní hranu. Nová pažba drží jen na šroubech té původní (Vltor trubka).
Pokud v tom není další chyták, jsem překvapený, že by kompenzace a stabilní zapření lepší pažbou ev. snížená tuhost rámu bez toho dřevěného bloku tolik změnilo chod natahování.
Pokud v tom není další chyták, jsem překvapený, že by kompenzace a stabilní zapření lepší pažbou ev. snížená tuhost rámu bez toho dřevěného bloku tolik změnilo chod natahování.
-
roza2 - Občasný návštěvník
Zkus zkontrolovat jestli se přerušovač na ose spouště nějak neposunul, není to tam nijak vypodložkované či vymezené. Měl jsem na ZS-AKM také kopací spoušť a použil na ni všechny triky co jsou na fórech a stejně kopala (škoda protože jinak byla super), vyřešeno nejprve spouští ze Saigy a pak Tapco. Myslím že je to prostě spojeno s tou spouští co má přerušovač i spoušť přímo na spoušťovém kolíku (tj. vyndáš kolík a vypadnou 2 součástky). Ani jedna spoušť co má přerušovač na vodící trubičce mě nekopala (při vyndání kolíku zůstane spoušť i přerušovač v jednom dílu - Saiga, Tapco, 74).
- Tada
- Častý návštěvník
Rimmer123: Tak tím, kdo to montoval se vše vysvětluje...
i doktoři mají svý mrtvý i NASA umí něco spadnout, debata není o tom kdo ale co je příčinou
4m

i doktoři mají svý mrtvý i NASA umí něco spadnout, debata není o tom kdo ale co je příčinou
4m
-
4mike - saigaholic
kompenzace s tím nemá co společnýho, stejně jako to jestli je navlečenej přerušovač na trubce či přímo na kolíku spouště
zkontroluj si vymezení chodu spouště (je to plechový, mohlo něco někam uhnout)
popř jestli se Ti nesmeká praméncovka ze spouště k přerušovači a když nic nenajdeš
vyměň pružinu přerušovače za měkčí (např pro záchyt zásobníku 1911, tam je celá škála různě tuhých a rozměrově vhodných)
pokud to přeženeš a bude moc měkká , mohlo by to pouštět 2. ránu při resetu spouště
kopnutí spouště nastává po výstřelu při stisklé spoušti, čili manuálním natahováním nic nepoznáš, pokud nedržíš stisklou spoušť
ještě si vybavuju, že u Saigy se uměla zatemovávat hrana díry pro pružinu přerušovače, mrkni na to taky
zkontroluj si vymezení chodu spouště (je to plechový, mohlo něco někam uhnout)
popř jestli se Ti nesmeká praméncovka ze spouště k přerušovači a když nic nenajdeš
vyměň pružinu přerušovače za měkčí (např pro záchyt zásobníku 1911, tam je celá škála různě tuhých a rozměrově vhodných)
pokud to přeženeš a bude moc měkká , mohlo by to pouštět 2. ránu při resetu spouště
kopnutí spouště nastává po výstřelu při stisklé spoušti, čili manuálním natahováním nic nepoznáš, pokud nedržíš stisklou spoušť
ještě si vybavuju, že u Saigy se uměla zatemovávat hrana díry pro pružinu přerušovače, mrkni na to taky
- Rimmer132
- Sponzor serveru
Dostal jsem se k tomu až teď, vypadá to, že se přerušovač chodí volně na ose a po uvolnění kladiva se posune tak, že pak klepe do jednoho ramena vinuté pružiny, které se opírá o spoušť. Je na to nějaký trik, nebo je to potřeba vymezit nějakou trubičkou apod.?
-
Knecht - Častý návštěvník
Pro kolegy-majitele jugoslávských AK, kteří přemýšlí kolik se toho vejde na případný horní rail, když jim z něj tolik místa ukradne granátové hledí.
Na Ultimak se dá za sklopené hledí úspěšně nacpat malý kolimátor stylu Aimpoint, případně podobný, oblíbený a podstatně levnější Bushnell TRS25 anebo zde vyfocený Primary Arms Microdot. Před něj se ještě pořád vejde například offset montáž na baterku, zde umístěná v levoruké konfiguraci doprava (montáž Vltor QD, baterka je šunt zvaný Barracuda, je tam jen na ukázku). Pokud je montáž dostatečeně nízká, kolimátor se dostane zorným polem přesně nad ni a přitom v jeho spodní polovině uvidíte i na pevná miřidla.
Podpažbí Hogue můžu vřele doporučit, ale při montáži společně s Ultimakem budete muset mírně okrájet zadní hranu vnitřního kovového heatshieldu, aby se do podpažbí vešla objímka Ultimaku (je to práce na pár minut).

Na Ultimak se dá za sklopené hledí úspěšně nacpat malý kolimátor stylu Aimpoint, případně podobný, oblíbený a podstatně levnější Bushnell TRS25 anebo zde vyfocený Primary Arms Microdot. Před něj se ještě pořád vejde například offset montáž na baterku, zde umístěná v levoruké konfiguraci doprava (montáž Vltor QD, baterka je šunt zvaný Barracuda, je tam jen na ukázku). Pokud je montáž dostatečeně nízká, kolimátor se dostane zorným polem přesně nad ni a přitom v jeho spodní polovině uvidíte i na pevná miřidla.
Podpažbí Hogue můžu vřele doporučit, ale při montáži společně s Ultimakem budete muset mírně okrájet zadní hranu vnitřního kovového heatshieldu, aby se do podpažbí vešla objímka Ultimaku (je to práce na pár minut).

- Zafod Bíblbrox
- Nový uživatel
To Knecht: Máš to pěkně "vytuněný"...
Koukám že máš neorigo pažbu...co je to zač??
Mě pořád ty jugoslávský AK berou, ale když už tak bych chtěl sklopnou pažbu... Na svým Norincu mám sklopku Fab Defence a velice se osvědčila - ale vím že ty jugo AK mají pevnou pažbu upevněnou jinak než klasický AK tak jestli by se sklopkou od Fab Defence nebyl problém při montáži... Zajímá mě prostě názor někoho kdo už má nějakou zkušenost

Mě pořád ty jugoslávský AK berou, ale když už tak bych chtěl sklopnou pažbu... Na svým Norincu mám sklopku Fab Defence a velice se osvědčila - ale vím že ty jugo AK mají pevnou pažbu upevněnou jinak než klasický AK tak jestli by se sklopkou od Fab Defence nebyl problém při montáži... Zajímá mě prostě názor někoho kdo už má nějakou zkušenost

-
Pažba je ACE Skeleton, sklopka, adaptér Krebs Custom.
Jugoš nemá na pouzdře závěru zadní tang, je ukončený rovně. U sklopky to pak má tu výhodu že z těla zbraně netrčí nic víc než je nutné k funkci kloubu sklopky.
Ace dělá taky několik vlastních adaptérů, pro AK s tangem i bez (prostě se uřízne) a pak přímo pro jugoslávský. Já měl kliku a koupil celý set pažby i s adaptérem za pár dolarů na ebay, takže jsem to dál neřešil.
Fab doplňky jsem zkusil a nevyhovuje mi kvalita, už je na ničem nemám, snažím se nadále držet už jen jednoduchých konstrukcí, nejlíp celokov. Takže momentálně nemám přehled jak jejich pažby pasují nebo nepasují na M70.
Jugoš nemá na pouzdře závěru zadní tang, je ukončený rovně. U sklopky to pak má tu výhodu že z těla zbraně netrčí nic víc než je nutné k funkci kloubu sklopky.
Ace dělá taky několik vlastních adaptérů, pro AK s tangem i bez (prostě se uřízne) a pak přímo pro jugoslávský. Já měl kliku a koupil celý set pažby i s adaptérem za pár dolarů na ebay, takže jsem to dál neřešil.
Fab doplňky jsem zkusil a nevyhovuje mi kvalita, už je na ničem nemám, snažím se nadále držet už jen jednoduchých konstrukcí, nejlíp celokov. Takže momentálně nemám přehled jak jejich pažby pasují nebo nepasují na M70.
-
Tak co, může už někdo něco říct k zásobníkům Polymaggs? Trochu ve mně vzbuzuje nedůvěru že nemají žádné kovové zpevnění vývodek a ozubů.
- lz
- Občasný návštěvník
ak má niekto slabost pre AK ako objekt zberatelského záujmu, v súčasnosti sú na Slovensku v predaji AK47 s frézovaným puzdrom 2.typ....aby sa to nepovažovalo za komerčnú reklamu (nechcem dávať linky na obchody), pripájam link na vlákno v inom fóre..:
http://www.webforum.sk/viewtopic.php?f=30&t=11143
http://www.webforum.sk/viewtopic.php?f=30&t=11143
- MartinRst.
- Pravidelný návštěvník
Pro Knechta : Všeobecně k polymerovým zásobníkům bez ocelových výstuh. Od dob, kdy nám maminka koupila první žlutou kačenku do vany a tatínek červené boby bez brzd, doznalo zpracování polymerů dosti podstatných změn. Dnes je běžné použít polymerové zásobníky bez ocelových výstuh například u pušek M16, M4, G36, CZ805, AUG. ale i samopalů EVO. Čekat však od zásobníku v ceně třech krabiček cigaret, že dvakrát přežije zbraň, která nás stála tolik, co mírně ojetý osobní automobil, by bylo přinejmenším naivní. Prostě většina výrobců se dnes snaží dodávat levné spolehlivé zásobníky, jejich ztráta na bojišti neudělá příliš velkou díru do stále nižších rozpočtů na armádu. U těchto zásobníků však uživatel musí počítat s dosažením hranice životnosti v horizontu několika málo tisíců ran, ale ani duralové zásobníky na tom nejsou s životností o mnoho lépe, spíše na opak. Jsou samozřejmě uživatelé, kteří důrazně akcentují životnost zásobníku v řádu desítek tisíců ran, tito nároční uživatelé potom musí zvolit ocelový zásobník, jehož hmotnost i cena se pohybuje v násobcích hmotnosti a ceny zásobníku polymerového.
- Rimmer132
- Sponzor serveru
- Rimmer132
- Sponzor serveru
Btw: jak jsem onehdá řešil kopající spoušť, byla to asi souhra náhod, že se to projevilo po demontáži pažby - po cca 500 ranách se vyklepaly vůle a začlo to cestovat po čepech resp. běhat v úvrati dále. U Novotných za vpravdě lidový litr zároveň s lehkým poladěním opravili tak z 90%, tak jsem se na to mohl rovnou vykašlat a pořídit Tapco.
-
Ten řemen je tam na kousku ocelového lanka spojeného šroubovací spojkou do očka. Očko je upevněné do původního oka na levé straně zbraně jednoduchým provlečením (horolezci a skauti znají jako liščí smyčku) a zbytek očka je vedený mezi hlavní a vytěrákem. Nemá se tam co připéct. Sice řešení á la Buran, ale drží to.
- MartinK
- Pravidelný návštěvník
Ahoj, poradil by mi někdo ohledně RIS lišty na kryt závěru? poslední dobu jsem koukal na nějaké rozumné řešení, ale v našich českých luzích a hájích sem nic normálního nenašel. Nejdříve jsem zkoušel přimontovat klasickou RIS lištu přímo na ten kryt závěru. Což vzhledově a funkčně vypadalo že bude fungovat. Jenž se mi nepodařilo tu lištu přimontovat úplně vodorovně. Navíc se celý ten kryt lehounce hýbe do stran třeba půl milimetru, což na 10m na nějakou losku zase tak nevadí, ale na cca 100m by mi to už s eotechem vadilo. Nacpat tam nějaký airsoftový by sice šlo, ale otázkou je s kvalitou materiálu a tomu se chci vyhnout. Na předbažbí dávat eotech nechci. Mám sice Midwest industries předbažbí (a příběh jak mi to sem kamarád dovezl letecky z USA by vystačil na další vláko) ale to chci na světlo, případně na nějako uručku. Bohužel tedka minimálně rok budu muset zase čekat na další šanci nechat si neco dovézt z USA :/ Koukal sem na Parabelum AK Adaptive Rail, ale zase, ten posr.... ITAR
http://www.strikehold.net/2012/06/23/ak-adaptive-rail-system-akars/
Mám to na AK74. Líbil by se mi systém z polského Berylu, ale to jsem měl šanci okouknout a to bohužel na klasický AK74 nepůjde díky pažbě. Má někdo nějaký nápad jakou cestou se vydat? ještě bych měl asi dodat, že si to plánuju osadit Reflexem od Trijiconu.
http://www.strikehold.net/2012/06/23/ak-adaptive-rail-system-akars/
Mám to na AK74. Líbil by se mi systém z polského Berylu, ale to jsem měl šanci okouknout a to bohužel na klasický AK74 nepůjde díky pažbě. Má někdo nějaký nápad jakou cestou se vydat? ještě bych měl asi dodat, že si to plánuju osadit Reflexem od Trijiconu.
-
ufo - Moderátor
- MartinK
- Pravidelný návštěvník
Ten kryt závěru od Chaosu je moc sexy, ale jak to sem dostat :/
ještě jsem objevil stránky ruské firmy
http://russianoptics.net/zenit.html
ještě jsem objevil stránky ruské firmy
http://russianoptics.net/zenit.html
-
Jestli jde u Berylovského systému jen o pažbu (nevím, neměl jsem tu lištu v ruce), tak proč si na AK74 nešoupnout pažbu z Beryla? Pevnou (výsuvnou) mám na Saize 308 a vyhovuje mi perfektně, zpracování a odolnost IMO vysoko nad Fab a spol. Se sklopkou jsem nestřílel, ale taky nevypada zle.
A Dog Leg myslím nabízeli na Kalinkaoptics, odkud k nám posílají (ale poštovné litr...)
A Dog Leg myslím nabízeli na Kalinkaoptics, odkud k nám posílají (ale poštovné litr...)
Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Samonabíjecí a vojenské / klony AK