-
HBWanderer - Pravidelný návštěvník
A i kdyby byla dodatečně upravená (samozřejmě s odpovídající cenou), tak co je na ní špatného? Obzlášť když píšete, že nejste znalci. Aspoň vám nebude líto používat ji ke střílení, ne ji občas vytáhnout z trezoru a přepucovat. Dlouhá Mosinka je dobrá zbraň a i s dodatečnou odstřelovací úpravou s ní může být pěkné postřílení.
-
Kall - Příspěvky: 2286
-
jomekabi - Příspěvky: 2011
- Bydliště: Tábor _______________________ člen sdružení LEX | http://www.gunlex.cz
- SINCITYMAN
- Moderátor
-
-
jomekabi - Příspěvky: 2011
- Bydliště: Tábor _______________________ člen sdružení LEX | http://www.gunlex.cz
Jo, chapu. Upravu bych samozrejme nedelal sam doma na kolene, ale udelal by mi to kamarad, ktery ma veskere potrebne vybaveni a ve zbranich se vyzna. Ale o to tu nejde. Puvodne jsme se bavili o tom, jak rozeznat opravdoveho odstrelovacskeho mosina od dodatecne upravenych obycejnych, ktere jsou nasledne prodavany za cenu toho originalniho. No a kdyz uz bych platil cenu originalniho, tak chci originalniho. Nezapomen, ze ten original odstrelovacsky mosin nebyl jenom kdejaky mosin s puskohledem, ale byly to peclive vybrane kusy.
-
Samozřejmě. Originál odstřelovačka je úplně něco jiného. Bohužel taková je doba. Jo dneska se holt navýšily počty karabin SVT, odstřelovacích SVT a Mosinek, skládanejch Mauserů 98 a námořnickejch Parabel.
Vše samozřejmě v "originále". Každej kouká vydřít prachy, trhnout, stačí mrknout na Aukro, tam je to ve válečnejch věcech samej originál.

-
Childeater - Příspěvky: 224
Když tak čtu o mosinech, milnulej tejden jsem střílel z karabiny, koupený za 3.900,- a byla osazená kompenzátorem. Já s tím střílel na 50m jak z malorážky, přes ty otevřený mířidla. Fantastický. Bez potíží jsem srážel rozvěšený kousky asfaltových holubů o velikosti kolem 5cm. Mělo to teda nožky. Kdyby byly všechny mosinky takový, okamžitě si to kupuju...

-
Darker - Pravidelný návštěvník
-
alfonss - Grafoman
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
Kámoš koupil Mosina v odstřelovačské verzi , ale na první pohled je to slátanina.Nově navařená klika úplně svítí na bodovou korozí napadeném závěru.Nově začištěné ústí hlavně.Puška kupodivu sčíslovaná , tedy kromě závěru ten je s jiné zbraně.Rok výroby 1937 montáž a optika novodobá kopie.Zatím jsme s toho stříleli jen na 50 m.Střelivo origo SelBel.Po nastřelení 5 ran rozptil 56 mm.Stříleno vleže s bagem.Spoušt hodně vojenská pořebovala by aspoň přeleštit.Dřevo pekné.Jak ji budu mět doma hodím foto.
-
-
- Grimpo
- Častý návštěvník
-
-
-
-
- Harpplayer
- Častý návštěvník
Tak jsem se včera stal zatím šťastným majitelem Mosina 1891/30. Je to kousek velmi zachovalý, nepříliš střílený, výroba Tula 1935, jeden z posledních kusů s hexagonálním pouzdrem závěru.
Původně jsem moc chtěl Mausera, protože mi seděla pažba, zatímco mosiňácká pažba mi spíš připomíná sochu kuše. Párkrát jsem si to ale osahal a nakonec jsem si na tu chybějící pistolovou rukojeť zvykl. Co ale na Mosinovi kvituji, jsou jasně čitelná mířidla (stejně ale ještě budu muset udělat korekci brýlí), což u Mausera i u u vz. 24 postrádám. V minulosti jsem Mosinem nestřílel, tak jsem se bál první rány, ale zpětný ráz není významně větší, než u Mausera (a to jsem střílel plnotukem). Rovněž mě značně překvapil chod spouště. Vzhledem k vojenské zbrani, je třeba počítat s větší délkou i s vyšším odporem, ale spoušť má naprosto plynulý chod. Někdo tu psal, že je to jako mačkat hřebík - ten pocit tedy v žádném případě nemám. Vystřelil jsem napoprvé 12 ran vstoje na 100m, no a pokud nepočítám první ránu, kdy jsem se spíš soustředil na chování zbraně, a 1 ránu, kterou jsem utrhl, rozptyl se držel v průměru devítky (velkej zelenej trouba), jen cca o 10 cm víc vpravo. To se ale spraví naklepnutím mouchy. Zatím převládají pozitivní pocity.
Původně jsem moc chtěl Mausera, protože mi seděla pažba, zatímco mosiňácká pažba mi spíš připomíná sochu kuše. Párkrát jsem si to ale osahal a nakonec jsem si na tu chybějící pistolovou rukojeť zvykl. Co ale na Mosinovi kvituji, jsou jasně čitelná mířidla (stejně ale ještě budu muset udělat korekci brýlí), což u Mausera i u u vz. 24 postrádám. V minulosti jsem Mosinem nestřílel, tak jsem se bál první rány, ale zpětný ráz není významně větší, než u Mausera (a to jsem střílel plnotukem). Rovněž mě značně překvapil chod spouště. Vzhledem k vojenské zbrani, je třeba počítat s větší délkou i s vyšším odporem, ale spoušť má naprosto plynulý chod. Někdo tu psal, že je to jako mačkat hřebík - ten pocit tedy v žádném případě nemám. Vystřelil jsem napoprvé 12 ran vstoje na 100m, no a pokud nepočítám první ránu, kdy jsem se spíš soustředil na chování zbraně, a 1 ránu, kterou jsem utrhl, rozptyl se držel v průměru devítky (velkej zelenej trouba), jen cca o 10 cm víc vpravo. To se ale spraví naklepnutím mouchy. Zatím převládají pozitivní pocity.
- ARES
- Častý návštěvník
Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Samonabíjecí a vojenské