loptosko
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

28.01.2008 0:35

legislatíva vo svete

Prosím o poznatky o aktuálnej legislatíve v oblasti zbraní vo svete.
Moje poznatky:
Rakúsko- EU im skočila na krk a v súčasnosti sú na tom horšie ako SR a ČR, zlaté časy kupovania pušiek sú preč.
Polsko - paradoxne je tam volný predaj perkusákov ale iba do roku 1850)
Madarsko - perkusáky sú zatial volné aj pre cudzincov!!!
Francúzsko - malorážky a jedno a dvojranové brokovnice sú vo voľnom predaji - ale iba pre občanov Francúszka :(
Anglicko - zhasnite a chodte preč
Spanielsko - predstavte si predávajú celé funkčné zbrane bez povolenia, len hlavne majú odvŕtanú komoru - a sú akože deaktivované
p.s. toto je len pre dobrodruhov, kedže nám tajné služby v mene boja proti terorizmu monitorujú aj pohyb čriev, tak si preštudujte hlavne zákony svojej krajiny. ale aj tak ak máte zaujímavé info o iných krajinách, napíšte. vdaka.

MarK
Moderátor
Moderátor

Bydliště: Wien8, Praha8 ________________________ »»» zbranekvalitne.cz «««

28.01.2008 0:41

Můžeš být konkrétnější, jak (a kdy) se podle tebe v rakousku změnila situace? O ničem zatím nevím...

loptosko
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

28.01.2008 1:02

bohuzial od 1. januara 2007 si uz v rakusku nekupis opakovaciu pusku bez povolenia, cize uz rok, ako dovtedy. planoval som v Hainburgu nieco a dlho som planoval... co sa tyka pere to iste - proste je tam nejaky novy federalny zakon a ten to pekne pokakal - samozrejem iba ak si bol cudzinec a chcel si si nieco doniest domov - teraz su tam bez povolenia len kresladlove jednoranovky a vzduchovky a par blbosti - vsetko ostatne je na papiere. poznam chalanov z Bratislavy, čo tam chodili, len ja som čakal... až som sa prečakal. moja chyba. už rok je to tam vsetko len na papiere.

MarK
Moderátor
Moderátor

Bydliště: Wien8, Praha8 ________________________ »»» zbranekvalitne.cz «««

28.01.2008 1:24

Tak to se budu muset podívat. Já čerpal jen z německé wikipedie a tam je stále rozdělení takové, že pákovou opakovačku můžu koupit a *držet* od 18 let volně.

loptosko
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

06.05.2008 18:47

zákony vo francúzsku, podľa mojej francúzštiny :D
Bonjour,
En France, les armes militaires Françaises sont libres à la vente jusqu'à 1885 . = 8° catégorie
Les armes étrangères sont libres à la vente jusqu'à 1870.
Cordialement,
Pierre ROLLY
takže vo voľnom predaji v kategórií 8 sú zbrane vojenské vyrobné vo Francúzsku do roku 1885 a mimo Francúzska do roku 1870

SW_FOX
Grafoman
Grafoman

07.05.2008 7:04

Což hezky uzkazuje že francouzi byli asi o 15 let pozadu už tehdy :-)

Reklama

loptosko
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

11.09.2008 20:41

no chcel som navštíviť burzu zbraní vo švajci a tak som si vypisoval s federálnym policajným odborom vo švajci a tam majú taký zákon, že ked bola zbran vyrobená pred rokom 1890, tak nepotrebuje nič ani nákupko, ani vývozné povolenie, nič. ale ak po roku 1890, tak treba už papiere nakupko a vyvozne a to stojí 0,8% nákupnej ceny zbrane, minimálne však 50 euro. chcel som švajčiarsky služobný revolver 1882 a napísali mi, že ak má iba 4 miestne výrobné číslo, tak bol vyrobený pred rokom 1890 a že policajtov netreba, ak má 5 miestne číslo, tak už po roku 1890 a mám im poslať adresu, oni mi pošlú formulár, ja ho vypíšem a pošlem im spať... takže priatelia, hor sa na nejakú burzu vo švajci a tam sa dajú kúpiť pekné veci aj divokého západu a tak.

Obsah fóra / Střelectví / Zbrojní průkaz, Legislativa, První pomoc / Zahraničí (dovozy, vývozy, legislativní odlišnosti)