Navon du Sandau
Častý návštěvník
Častý návštěvník

30.08.2006 16:24

Jak se drzi puska

Muze mi nekdo poradit, jak spravne prilicit s OP54, s OM je to bez problemu, ale optika je moc vysoko. Nemam teda original optiku, ale na puvodni montazi pridelanou nejakou ukrajinskou (kterou hodlam vymenit).

Dalsi dotaz - shanel jsem nekde na webu pravidla a popis disciplin pro opakovaci kulovnice, ale nenasel jsem bohuzel zatim nic, byl by nekdo tak hodny a dal nejlepe sem nejaky odkaz?

Kall

30.08.2006 17:08

Na ceskym streleckym svazu jsou spousty propozic.
Tu: http://www.shooting.cz/

Balda
Častý návštěvník
Častý návštěvník

30.08.2006 23:08

Re: Jak se drzi puska

Navon du Sandau píše:Muze mi nekdo poradit, jak spravne prilicit s OP54, s OM je to bez problemu, ale optika je moc vysoko. Nemam teda original optiku, ale na puvodni montazi pridelanou nejakou ukrajinskou (kterou hodlam vymenit).

Jo tak to je problem pokud maš nejak podobně upravenou montáž na vz.54 tak jediné přilícení je možné bradou.
Nejníž se dostaneš když lištu v montáži ve dvou mistech provrtáš koupíš od Kozapu pouze oka a do nich umístíš puškohled (jako je na te zelené 54-- bohužel kvalita foto nic moc)
http://album.volny.cz/balda2004/browse. ... owse_page=

Navon du Sandau
Častý návštěvník
Častý návštěvník

31.08.2006 12:22

Tak vysoko jako na tech fotkach ji myslim nemam, tak mozna akorat neumim drzet flintu. Ale v kazdym pripade kdyz koukam optikou, tlacim na pazbu vicemene jen bradou.

Existujou nejaky navleky na pazbu, co by to vykonpenzovaly?

RMP
Častý návštěvník
Častý návštěvník

31.08.2006 22:09

Navon du Sandau píše:Existujou nejaky navleky na pazbu, co by to vykonpenzovaly?

Já jsem toto řešil u Saigy - kde je "od přírody" optika s jakoukoli montáží odsouzena k nemile vysokému umístění nad osou hlavně. moje výroba lícnice spočívala v přilepení kusu samolepicí gumy (resp. plastu - mirelon, cosi jako karimatka). Toto jsem obtočil kordurovým pásem cca 40mm, a jednotlivé "otáčky" jsem vzájemně sešil tlustou nití. Práce na necelou hodinu, nevypadá to ani moc strašidelně, a slouží to dobře. Navíc mám pažbu sklápěcí, a přesto to sklopení nevadí, neb výsledek je poměrně elastický.

Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Dlouhé zbraně - ostatní